Pregled storitve GreenAddress.it | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Pregled storitve GreenAddress.it

Pregled storitve GreenAddress.it

Ko sem začel s Bitcoin, je bilo zelo malo izbire na oddelku za denarnico, ampak v teh dneh je tako veliko, da lahko dobite precej zmedeno. Običajno le priporočamo denarnico za začetnike, vendar te denarnice se posodabljajo zelo pogosto oblikujejo priporočila le začasno pomembna. Torej, tukaj se bo, upajmo, da je prva v nizu pregledov opreme denarnico, ki vam daje idejo o tem, kaj različni Bitcoin denarnice ponujajo in pomagali izbrati za vas.

Ti pregledi ne vključujejo "ocene", ampak priporočila. Vsako denarnico pregledali v tej seriji bo pregledal, saj je to dobro za nekaj ali nekoga, ne zato, ker so "najboljši" ali "najslabši" ali nekje vmes.

Razkritje: Seznanjen sem z ustanoviteljem GreenAddress.it in sta ga gostila ko se je udeležil konference BitcoinTLV v letu 2014. To je omogočilo, da dobim bližje pogled na GA.it z vidika ustanovitelja.

Platforme - Web, Desktop, Android, iOS

GreenAddress.it (ali GA.it na kratko) je eden od tistih denarnice, ki je več kot samo aplikacijo. Ko odprete GA.it denarnico, tako kot pri mnogih drugih denarnice, ste dejansko ustvarja seme, ki jih je mogoče ponovno uporabiti, in uvoženega v vsakem GA.it aplikacijo (na primer na telefonu, brskalnika, strojne denarnico, itd). Na voljo je različica brskalnika (ne install potrebno, na voljo za vse platforme), z vsemi značilnostmi, če niste preveč zaskrbljeni zaradi varnosti. Vendar, ko odprete denarnico v brskalniku vas bo opozoril najboljših varnostnih praks (kot naj bi dobri denarnice), in priporoči prenos lokalno nameščen app za Android, iOS ali namizju s Chromom sandboxed razširitve (podpora za Windows, Mac in Linux). Različica namizni zahteva, da je Chrome nameščen, čeprav ne zahteva dejansko uporabo Chrome.

TL; DR

# 8211; GA.it pokriva vse glavne platforme za z lokalno nameščenih aplikacij in ponuja tudi spletno različico. To je združljivost različnih platformah v moji knjigi.

Zasebni ključi - 2 od 2, trustless

GreenAddress je zasnovan z namenom, da ponujajo rešitev za 0 potrditev transakcije z uporabo "zelenih" naslove za pošiljanje. To pomeni, da je vsaka storitev, ali trgovec, ki zaupa GreenAddress lahko prepričani, da so transakcije, poslane prek GA.it ne bo dvojno porabljen (vas in zato prihranil čaka na potrditev). To storite tako, da njihove denarnice uporabo 2 od 2 multisig, imate en ključ in GreenAddress.it drži drugo tipko. GA.it ne more narediti transakcije, ki jih ne odobravam, ker imate drugo tipko.

Vsakič, ko se ali prejeli transakcijo, bo GA.it poslali nTimeLock-ed podpisane posle kar je mogoče izterjati svoj denar, tudi če GA.it nenadoma izgine z uporabo izvorne funkcije odprto imenovano Gentle. To naredi trustless denarnice (hvala, deformacije), če pa GreenAddress.it nikoli ne izgine, da bi bilo treba malo posla.

GA.it vam omogoča, da ustvarite 2 od 3 multisig račune, ki vam omogočajo, da imajo 2 ključev. To pomeni, GA.it ne more zagotoviti varnosti transakcij 0 potrditev, vendar tudi vam omogoča, da imajo popoln nadzor brez nTimeLock-ed transakcij in njihovih orodij (z uporabo ELECTRUM) in omogoča denarnico polno trustless. GA.it ponuja korak za korakom vodi natančno, kako obnoviti svojo denarnico za vsako metodo.

TL; DR

# 8211; Ti imajo zasebni ključ in GA.it ima zasebni ključ, vendar je trustless. Prav tako je mogoče, da imajo 2 od 3 zasebnih ključev.

Uporabniška izkušnja in funkcije

GA.it je v celoti pokaže vse, kar bi pričakovali od denarnice. Osnovne funkcije vključujejo:

  • Okrajšava seme (enostavno zapisati za backup)
  • Varnostna koda PIN
  • Dvostopenjsko preverjanje pristnosti (po e-pošti, Authenticator, SMS ali telefon)
  • Avtomatičen prevod na lokalni valuti in decimalnih denominacije (BTC, mBTC, bitov, itd)
  • Ločeno računovodstvo (ki vam omogoča uporabo ločenih "račune" v isti denarnici)
  • Črtne kode za pošiljanje / prejemanje, kakor tudi uvoz / izvoz

Dodatne funkcije (mnogi so Zahvaljujoč 2 od 2 multisig model):

  • Nastavitev omejitve porabe: To omogoča, da preživijo do meje, preden zahteva preverjanje pristnosti v dveh korakih
  • Povezovanje s socialnimi računov: to omogoča drugim, da vam pošlje denar, ne da bi morali deliti Bitcoin naslove, kot tudi aktiviranje "gledajo samo" način z uporabo teh računov
  • URL plačila: to vam omogoča, da ustvarite povezavo, ki lahko ustvarjajo Bitcoin naslov denarnici; To je zelo koristno za sprejemanje nasvetov ali plačila, ne da bi ročno rabo Bitcoin naslove
  • Potrditev Instant transakcije (na voljo samo za podporne storitve in trgovci)

Kolikor UX, moram priznati, da je GA.it malo šibka na tem področju v primerjavi z drugimi denarnice. Včasih se zdi, kot da bi jih ponujajo tudi številne funkcije. Denarnica ne imeti močan občutek estetske in udobje. V denarnice za vse platforme so dejansko enake osnove, in ko se premikate iz ene platforme na drugo je občutek točno isto denarnico. Edina izjema je "lite" verzija za Android prikladno poimenovali GreenBits, ki dejansko izgleda kot pravilno mobilno denarnico. Nima vse funkcije (ki je še vedno mogoče enostavno dostopati s "polno" različica), vendar je v resnici veliko bolj udoben za mobilno uporabo in se počuti dobro.

Imam, ampak en majhen stisniti z UX in da, če nimate dovolj denarja za stroške denarnica vam ne pomaga - preprosto pravi, "ni dovolj sredstev". Večina denarnice bo vprašal, če želite poslati malo manj, da bi naredili prostor za plačilo à la Micelij in celo BC.info. To je lahko majhna stvar, vendar se mi zdi te vrste UX stvari, da je pomembno - tako veliko veliko krat sem želel poslati preostanek spremembe v mojem GA.it denarnico in sem moral ugibati, koliko dopusta za pristojbine.

TL; DR

# 8211; Ena izmed najbolj v celoti pokaže denarnice tam, če pogledaš okoli sebe, boste verjetno našli več kot ste mislili, da iščete v denarnici. Počutim se kot polni delovni čas programer zgrajena aplikacijo le s krajšim delovnim časom oblikovalec.

Povzetek

Mislim, da je to denarnica ponuja dobre lastnosti, dobre varnosti in nekoliko šibek uporabniško izkušnjo. Če iščete kje obdržati večino svojih "vročih" kovancev (ki niso v hladilnici) Jaz bi na splošno priporočam GA.it. Če si paranoičen tip in iščete popolno in skrajni trustlessness lahko uporabite 2 od 3 račune in še vedno dobil večino funkcij pa lahko preuči druge denarnice (verjetno z močnim varnosti multisig). Ponavadi ne priporočam to denarnico za začetnike, ker z vidika oblikovanja in koliko časa in truda, ki je potreben, da se odpre denarnico (30 sekund namesto 5 sekund za druge preproste denarnice), in tudi zato, ker začetniki ne potrebujejo ali želeli vse te funkcije. Vendar pa je kombinacija lastnosti in mobilna različica denarnico bi to denarnico ena mojih najljubših.

Sorodne novice


Post Tacocoin

Bitbay pregledal: odkup Bitkoinov na Poljskem

Post Tacocoin

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Post Tacocoin

MinerGate pregled: Ali je to legit mining operacije?

Post Tacocoin

Pregled: Coinmama - Ali je 100% legit?

Post Tacocoin

Podarite darilo Bitcoin za božične daritve - Bitcoin Gift Ideas

Post Tacocoin

Bitcoin Trezor pregledal - ali je to varno?

Post Tacocoin

Najboljša eterična denarnica (posodobitev leta 2018) - 5 pregledanih možnosti

Post Tacocoin

Katera je najboljša Bitcoin namizna denarnica?

Post Tacocoin

2017 najboljših Bitcoin denarnic za mobilno napravo Android

Post Tacocoin

Iščete alternativo Bitcoin? Tukaj je 6 kovancev, ki jih je treba upoštevati

Post Tacocoin

Sprememba proti ShapeShift - Instant kriptokurrency izmenjave

Post Tacocoin

Pregled AvaTrade Bitcoin Trading