Kaj je Zenski protokol? November analiza ICO | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je Zenski protokol? November analiza ICO

Kaj je Zenski protokol? November analiza ICO

Naslednji po odraža mnenje avtorja samega, in ne predstavljajo investicijskega svetovanja.

"Zen Protocolis blockchain zgrajena za finance." To je decentralizirano, peer-to-peer finančni sistem, ki vsebuje pametno pogodbe v platformo, ki je sposobna ustvariti, izdajanje in trgovanje digitalnih sredstev. Teče vzporedno z omrežjem Bitcoin (, neke vrste opt-in stransko verigo), vendar ima funkcije, kot so pametni pogodb na platformi Ethereum. Na kratko, je njegov cilj, da se najboljše lastnosti Bitcoin in Ethereum, da bi zgradili novo finančno platformo.

Bitcoin je zlati standard za varno cryptocurrency, vendar ima težave s pasovno širino in luščenje. Po drugi strani, Ethereum ni bilo znano, da je najbolj varno mesto za shranjevanje vrednosti kot cryptocurrency. Ampak to je eden izmed najlažjih načinov za ustvarjanje pametne pogodbe.

Smart pogodbe so self-izvršitve dokumenti, ki omogočajo koda za zamenjavo posrednikov tretjih oseb, kot so posredniki, banke, escrows, zavarovalnic in finančnih svetovalcev. Smart pogodbe lahko močno zmanjša tveganje nasprotne stranke z avtomatizacijo pogoje dogovora, pred ukrepanjem.

Z avtomatizacijo procesa teh posrednikov, pametne pogodbe zmanjšati delovno silo, stroški, in trenje, povezane z obratovanjem velike količine podatkov, ki te storitve procesa. Tako lahko uporabniki teh platform in storitev zdaj prejeli hitrejše, cenejše storitve.

S pisanjem pametne pogodbe v blockchain, uporabniki dobili tudi v korist večje varnosti blockchain knjige. Torej z večjo varnost in nižje stroške poslovanja, je težko razumeti, zakaj so Ethereum in pametne pogodbe pridobil toliko iskrica v tako kratkem času.

Sedanji Bitcoin protokol uporablja "enkratno pogodbo." Z drugimi besedami, vsaka transakcija porabi pogodbo, ki jo uporablja. Torej je uporabljena za snemanje prenosa lastništva Bitcoin v posameznem poslu. Ampak ne zdaj ne zagotavlja odprtega tipa "pametne pogodbe«, ki še naprej vodijo samostojno izvedljivo kodo na omrežju.

Po drugi strani pa, Ethereum pogodbe, ki zagotavljajo to kodo pogosteje. Dejstvo je, Ethereum ima odprte pogodbe, ki lahko delujejo neskončno količino časa. Ampak oni vodijo na "plin". Kaj to pomeni?

V Ethereum, plin je nekoliko podoben transakcijskih stroškov v Bitcoin. Vsaka operacija na Ethereum omrežju zahteva stalno količino plina. (Na primer, dodal dve številki, ki znaša 3 plin, izračuna hash stane 30 plin, in pošiljanje transakcijskih stroškov 21.000 plin).

Plin se izplača v etru, vendar ga ne morete lastnik. To je samo izračuna po fiksni plina / eter tečaju, ki ga pošljete kot transakcija na Ethereum blockchain.

Če ni dovolj plina za izvajanje pogodbe, potem ne, ampak kdorkoli poskuša teči še vedno dolguje denar. Tako je potrebno sredstva iz obeh uporabnikom in omrežjem, tudi če je to neuspešno.

Tako da je priložnost za nov protokol za izboljšanje ali razširitev tako Bitcoin in Ethereum, kar je nekaj, da je več kot tisoč altcoinsare poskuša narediti. Vprašanje je: Ali lahko Zen Protokol bo dobro za svoje trditve, da poda nekaj drugega od dveh največjih javnih blockchains?

Oglejmo si, kako se bo to trditev skozi objektiv petih pomembnih elementov, ki sestavljajo uspešen ICO:

1. Bolečine / Velikost trga

Je lepo, da imeti ali mora imeti rešitev, z zelo veliko in zlahka prepoznavnega trgu? Ali obstaja konkurenca?

2. Raztopina / Tech

Ali je podjetje, tehnologijo in ICO prispevati h koncu bolečino za uporabnika in ICO prispeva?

3. Žeton Ekonomija / kovancev Struktura

Ali obstaja resnična potreba po novi kovanec ali žeton v platformi? Ali je zakonito in ugodno strukturiran.

4. Team

Ali imajo znanje in izkušnje, da to pull off?

5. Trženje

Kako dobro definiran, so strategije rasti in razvoja poslovni načrt ekipe za normiranje omrežja in iskanju prileganje na trgu proizvodov?

Kaj je Zen?

Po beli knjigi Zen protokola, Zen je "blockchain za trgovino s kakršno koli finančno sredstvo z enakim soglasjem o lastništvu in svobodi iz centralnega nadzora, ki Bitcoin ponuja za denar. Ta sredstva povezavo z digitalnimi sporazumov z močnimi programiramo sposobnosti za obdelavo informacij in podelitev pravic. Zen ugotavlja omrežje Bitcoin, in omogoča sredstev podprta z Bitcoin. "

Pomislite Zen zamenjavo nekaterih storitev in funkcij, ki bi lahko finančni svetovalec ali posrednik stori za svoje stranke. To v veliki meri zmanjšuje tveganje nasprotne stranke, brez potrebe po posredniku. Torej, medtem ko je ni največji trg, je dobro opredeljena, zelo donosno eno.

Whitepaper gre za reči: "Zen blockchain je zasnovan tako, da podpira prave finančne proizvode, z močnim avtomatizacije in svobode iz nadzora... Vse blockchain ki poskuša tako, da ustvarjajo denar in zagotavljanje pametnih pogodbe mora omejujejo eno ali drugo."

Ta izziv je ena izmed stvari, ki jih postavlja Zen narazen, in se obravnava s pomočjo programskega jezika F *, ki je bil razvit Microsoft Research. To je funkcionalna jezik, ki obravnava formalno potrditev.

Whitepaper nadaljeval: "Zen je javni blockchain zavarovana z dokazilom o delu, ki ima omejene materni žeton za aktivacijo naročila."

Zen omogoča neposredno lastništvo digitalnih sredstev, ki predstavljajo obljube, ki so izvršljive. Na omrežju Zen, pametne pogodbe deluje kot lockboxes in žetoni so njihovi ključi. Vsaka digitalna sredstva, lahko kot cryptocurrency, parka klic, ETF, in podjetniške obveznice, se postavi v pametni pogodbi z določili sporazuma -v zameno za žeton.

Zen protokol uporablja preročišča kot mehanizem, ki se lahko izkažejo za pravilnost pogodb. Tako na omrežju Zen:

  • Sredstva so žetoni: Predstavljajo terjatve
  • Obljube so pogodbe: sporazum je določena v kodi.
  • Izvršba se opravi po protokolu: An Oracle odloči o dokazih.

Torej Zen žeton podpira tesno integracijo s Bitcoin, zavarovana sredstva. Z drugimi besedami, Zen pogodbe nikoli ni stalo uporabniške sredstev, razen če to ni uspešno izvedbo. Ta funkcija je eden od načinov, Zen se razlikuje od drugih protokolov, in se izkaže, da lahko stroške znižajo. Prav tako vključiti več načinov za krepitev zaupanja v svojem protokolu, kot Multihash rudarskih dokaz-of-dela in atomske zamenjave ali cross-verige zamenjave z drugimi blockchains.

Po spletni strani Zen je: "Zen pogodbe se plača ostane aktivna za določen čas: po zmanjkuje plačila, so inaktivirana in odšel iz bazena rudarske, da viri niso breme za rudarje ali vozlišč. Ko se ponovno aktivira, pogodbe pojavljajo pri njihovi izvirni kodi, kot če bi bili nikoli izključen. "

Ena od prednosti, ki jih ima Zen arhitektura preko arhitekture Bitcoin je, da je Bitcoin je le sredstvo Bitcoin. Medtem, lahko Zen listinijo koli digitalno sredstvo. Plus, lahko Zen imajo sredstva off-verige, dokler funkcija pogodbe jo aktivira. Tako je, ko je neaktivna, da ne zahteva sredstev iz omrežja še naprej premakniti od bloka do bloka v blockchain.

Ključno je, da je trden namen, za protokol Zen, z veliko tehnično dokumentacijo, ki dokazuje to. Stranka Zen Protokol Alfa dejansko deluje. To kaže, kako se je njihova uporaba Poslužuje in derivati ​​teh novih Bitcoin-podprte digitalne sredstva uporabljena v Zen pametnih pogodb.

To je super, da je Zen belo knjigo, spletno stran, veliko blog člankov, video posnetke in aktivni račun GitHub. In da ne omenjam, da so alfa različica njihovega protokola trenutno izvaja. Torej Zen ni samo ideja ali vaporware.

Ob toliko dokumentacijo ne pomeni, da moje delo preprosto, vendar pa poveča zaupanje-, ko se zdi, da v svojih terjatev ali sporočil ni razlike. Na eni točki, ustanovitelj Adam Perlow izjavil: "Gradimo decentraliziran platforme, ki jih podpira preboj protokol za ustvarjanje, izdajanje in trgovanje digitalnih sredstev.« Z vso to dokumentacijo in kodo za podporo napredka Zen je, to je enostavno, da mu verjamem.

Celotna ekipa je močna. Dober različnih razvijalcev in inženirjev imajo izkušnje z ustanavljanjem podjetij. Imajo tudi izkušnje v šifrirnega, finance, matematike in fizike. Edino področje, lahko vidim, kje so malo manjka, je trženje. Imajo dal ven nekaj lepih videov njih govorijo na prireditvah, vendar pa je treba storiti več, da če želijo več, da ljudje vedo o njih.

Kaj pa žeton Zen?

Najprej ni zasnovan kot hranilec vrednosti ali tekmovati z Bitcoin ali katero koli drugo CRYPTO. Kot njihovi spletni strani navaja: "Zen ni en tekmovalec, da postane digitalno gotovino. Prepričani smo, da je Zen najdragocenejši kot finančno dopolnilo Bitcoin. "Njegova naloga je, da gorivo transakcije na Zen protokola.

Žeton prodaja se začne november 30, 2017 in konča 30. December, leta 2017. Tam bo Genesis Porazdelitev 20 M-z 12 M bo kupce, 6,5 M bo Zen protokola ekipe, in 1,5 M preostalih rezerv. V prvih 6 let po Genesis Distribution, bodo imeli v prihodnosti distribucijo 40.000.000 žetonov, in ga nadaljevati s halvingevery 6 let, dokler se ne kopljejo 100.000.000 žetoni.

Ta načrt se zdi smiselno, da zagotavlja dovolj žetonov za vodenje mreže, temveč jih povečuje tudi kot omrežje raste. Postopek nakupa vključuje uporabo Bitcoin s svojo denarnico. Nekateri popusti so na voljo v predprodaji, ki se dogaja prav zdaj. Pred prodajo popusti so sledeče:

  • Nakup med 5 in 20 BTC: 5% popust
  • Med 20 in 50 BTC: 10% popusta
  • Več kot 50 BTC: 15% popust

Pred prodajo popusti se bo končala, ko je skupni znesek nakupa doseže 3.000 Bitcoins.

Pred-prodaja ni zelo znižane, tako da ne mislim, da bodo vlagatelji lahkota teh žetonov. Ponavadi rad videl obdobje zaklenite funkcijo za velike, zelo znižanih vlagateljev, kot tudi za ustanoviteljev. Vendar pa nisem prepričan, da je potrebno s tem žetonom. To je strukturirana tako, da je stabilna, tako da ne bomo videli velike popuste v drugih mednarodnih organizacij ICO, ki bo cilje za lahkota ali črpalka-in-smetišče vozil.

Še zadnja točka je treba upoštevati: Ali obstaja konkurenca? Da, v resnici, to je eden od največjih mednarodnih organizacij ICO v zgodovini. Nazaj junija, Bancor protokol postavljeno več kot 153 milijonov $ v samo 3 ure. In to ponuja zelo podobno rešitev.

Ker je treba to tech za napredovanje v finančni sektor, lahko platformo uporablja za katero koli digitalno sredstvo, za katero se zdi, da je dobra prihodnost za tehnologijo Zen je. Z koristnosti njihovega razloga tankanja svoje omrežje in nagrajevanja rudarjev, mora biti stabilna, tako dolgo, kot platformo in protokol še vedno v uporabi. Na splošno, če razmišljate o uporabi platformo Zen protokola, se zdi, kot obetaven ICO.

Sorodne novice


Post Tacocoin

Best Bitcoin Storitve za Escrow

Post Tacocoin

Sprememba proti ShapeShift - Instant kriptokurrency izmenjave

Post Tacocoin

Virwox pregled: Ali je Legit ali prevara?

Post Tacocoin

Indacoin pregled - Ali je Legit Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading Review

Post Tacocoin

Antminer S9 pregled - 6 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom

Post Tacocoin

BTCJam pregledal - Moje osebne izkušnje in ocene uporabnikov Reddit

Post Tacocoin

Pregled AvaTrade Bitcoin Trading

Post Tacocoin

Najboljša Litecoin rudarska strojna oprema - Antminer L3 Scrypt Miner pregled

Post Tacocoin

Bitbay pregledal: odkup Bitkoinov na Poljskem

Post Tacocoin

Najboljša eterična denarnica (posodobitev leta 2018) - 5 pregledanih možnosti

Post Tacocoin

Bitcoin Trezor pregledal - ali je to varno?