Bitcoin proti Ethereum: primerjava kriptokultnosti | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin proti Ethereum: primerjava kriptokultnosti

Bitcoin proti Ethereum: primerjava kriptokultnosti

Od njegove sprostitve v začetku leta 2009, je Bitcoin bil izveste vodja revolucije cryptocurrency. Nešteto posnemovalcev so prišli in odšli, vendar Bitcoin še vedno prevladujoč, čeprav se bliža trenutne meje svoje transakcijske zmogljivosti.

Ethereum, ustvaril sredine 2015, je Bitcoin je najmočnejši tekmec... Ampak lahko Ethereum dostaviti na hype obdaja njegovo zapleteno tehnologijo, kot tudi povrnitev iz nedavne spektakularne neuspeh DAO, posegati Bitcoin je prednost?

 • Ustvarjeno
 • Tržna
 • Popular podpora
 • Blockchain
 • Prilagodljiv
 • Rudarstvo
 • Dobava
 • Razvoj
 • Hash stopnja
 • Začetna razporeditev
 • Bitcoin

 •  
 • 2.009
 • Več kot 10 milijard
 • Visoka
 • Dokaz dela
 • Ne v tem trenutku
 • ASIC rudarjev
 • 21 milijonov
 • Več kot 100 contributers
 • 1.8 ExaHash
 • Rudarstvo
 • Eter

 •  
 • 2.015
 • Pod 1 billioin
 • Nizka
 • Dokaz dela
 • Da
 • GPU
 • 81 milijonov
 • Ožja skupina
 • 3 TeraHash
 • Začetno Coin OfferingICO

Brezplačno ali Konkurenčni Cryptocurrencies?

Kako veljavna je pogosta trditev, da Bitcoin in Ethereum niso neposredni konkurenti temveč brezplačne vidiki novega, ki temelji na blockchain gospodarstvu? mirno teorija Soobstoj meni, da je spletna velika in dovolj globoko za Bitcoin in Ethereum da bi si svoje niše:

Bitcoinspecialising v vlogi digitalnega zlata; nudijo zanesljiv monetarnega sistema brez neomejenem inflacije in politično intervencijo.

Ethereumevolving v svetovnem računalnik, blockchain-basedprogramming jezik omogoča pogodbe na osnovi kode in decentraliziranih aplikacij.

V praksi zadeve so bolj zapleteni. Zaradi raztezanja za cryptocurrency, niti kovanec jasno opredeljeno področje operation.There precejšnje prekrivanje med njihovimi funkcijami in trgov, z nič, da se prepreči uporabnik migracije.

Na primer, dodatne plasti zgrajene na Bitcoin, kot so kontaktni Rootstock.iosmart platforme, grozi, da bo motenje Ethereum na igrišču. Podlage obljublja, da bo storila vse, kar Ethereum moči, z dodatno varnost za dvosmerni peg na bolj varno Bitcoin omrežje.

". Čarobno interneta denarja" Prav tako je Ethereum postala priljubljena trgovanje in naložbe instrument, da posega domeni Bitcoin je kot dnevni promet Ethereum je, če te številke mogoče zaupati niti za valuto, je trenutno približno 1 / 5ththat od Bitcoin:

statistika kot v 21stof junija 2016, z dovoljenjem CoinMarketCap

Bitcoin VS Ethereum - Konkurenčni dejavniki

Naslednji uporabnik scenariji služijo za ponazoritev pogosto nujnost izbire med Bitcoin in Ethereum:

 • Trgovci in Vlagatelji razporejanje kapitala v skladu s pričakovano donosnostjo in zaznane varnosti,
 • Direktorji in Ustanovitelji morajo izbrati najboljšo platformo, ki bo svoje poslovanje,
 • Razvijalci imajo le toliko časa, da prispeva k odprtokodnih projektov,
 • Rudarji vlagajo v različne vrste strojne opreme, odvisno od tega, kovance pa mine,
 • Mediji razširja le najbolj privlačne zgodbe za njihovo občinstvo, itd

Mirno sobivanje je mit; Bitcoin in Ethereum jasno tekmujejo za uporabnike. Dobra novica je, da bi taka konkurenca na koncu dalo boljše cryptocurrencies.

Bitcoin VS Ethereum - Popular Podpora 

uporabniki Bitcoin ponavadi politično in ekonomsko osveščeni. Mnogi uporabniki podpirajo nekatera načela, kot so individualne suverenosti in prostih trgih. Obstaja določen odpor do centralnega planiranja in nadzora, tako Bitcoin pogosto resnico kot števec za centralne banke in velike vlade.

Ethereum uporabniki ponavadi manj ideološko motivirani. Na splošno so zadovoljni, da odmerijo končni organ vitalik Buterin, izumitelj Ethereum. Poudarek Skupnosti kaže, da je v prihodnjih poslovnih in finančnih aplikacij tehnologiji je.

Thenetwork učinek

Matematično izražena z Metcalfe zakon določa, da je vrednost v omrežju je sorazmerna z njeno število uporabnikov. Ali govorimo faksov, socialnih medijev ali cryptocurrency; ljudje so bolj verjetno, da se pridružijo priljubljenih omrežij. Kot prvi cryptocurrency, Bitcoin ima jasne prednosti prvega na trgu tukaj.

Bitcoin VS Ethereum - skriptni jezik

Bitcointransaction podatki, ne samo daje lastništvo kovancev; to prinaša tudi določena navodila, ki se nanašajo na transakcije. Na primer, omogoča pred kratkim izveden sprememba pošlje kovance, ki se zaklenjene za časovno obdobje po meri. Nabor možnih navodil je znan kot skriptni Bitcoin je languageand to je namenoma omejen na transakcijske obdelave.

Ethereum primarni novost je razširiti ta niz navodil v celoti pokaže programskega jezika, kot so JavaScript, ki Ethereum je jezik zelo podoben. To je tisto, kar je mišljeno z Ethereum da "Turing-popolna."

Tveganja v primerjavi nagrajevanje: The nesporno dejstvo je, da z dodajanjem kompleksnost na ravni protokola, Ethereum predstavlja nasprotnike večjem napadu surfaceto. To povečano tveganje za napad naredi Ethereum inferioren hranilec vrednosti. Nadalje, ni odločilna prednost dobil od Ethereum je skriptni jezik, ki jih ni bilo mogoče podvojiti s kodo protokola za ločeno. Bitcoin je morda v težavah, če Ethereum vedno razvija tako aplikacijo morilec, ampak do takrat...

Bitcoin VS Ethereum - Blockchain

Bitcoin ima dokazilo o Workblockchain, ki je trenutno sestavljeno iz 1 megabajt blokov. Ti bloki se kopljejo v povprečju vsakih 10 minut s SHA-256 hašiš. Bitcoin miningis izvajati predvsem ASIC naprav. Bitcoin je blockchain lahko obdela okoli 3 transakcij na sekundo.

ima Ethereum trenutno dokazilo o delovni blockchain, čeprav bo predlagani vilice preklopite na dokazilu o Stake (POS). Ethereum blockchain je sestavljena iz blokov variablesize. Bloki se kopljejo v povprečju vsakih 15 sekund, ki jih razpršitev spremenjeno Dagger-Hashimoto algoritem. Ta algoritem je zasnovan tako, da se uprejo obdelavo s ASIC naprave; kot posledica je Ethereum rudarstvo izvajati predvsem grafičnih kartic. Ethereum je blockchain lahko obdela okoli 25 transakcij na sekundo.

Razširljivost: Zdi se Ethereum imeti jasno prednost v smislu blockchain razširljivosti. Bitcoin je v procesu upgradingits transakcijske zmogljivosti.

Varnost: V smislu blockchain varnosti, velike naložbe infrastruktura Bitcoin rudarjev je prišlo do vrha Bitcoin hashrateof 1,803,059,256 GH / s (1,8 ExaHash). To v veliki meri presega Ethereum je hashrate, ki dosegla razmeroma majhnega 3.010 GH / s (3 TeraHash). Denarna stroški za izvedbo 51% attackon Bitcoin je sorazmerno večja.

Decentralizacija: distribucija Hashrate med rudarskih bazenih je dokaj enako med Bitcoinand Ethereumon odstotek podlaga.

Večina Bitcoin rudarstvu se pojavi na Kitajskem zaradi ugodnih ekonomskih dejavnikov. To sproža rdečo zastavo v smislu možnega pritiska kitajska država bi lahko imeli na rudarski omrežje Bitcoin. Medtem ko bi Bitcoin spremeniti svojo rudarsko algoritem, da bi spodnesla vsako prevzemno poskus, to "rudarsko ponastavitev strojne opreme", bi brez dvoma dokazati izjemno destruktivno.

Čeprav Ethereum rudarstvo v trenutnem stanju spominja na zlate čase individualni ravni Bitcoin rudarstvu, bo njegova načrtovana stikalo v položaj verjetno povečanje centralizacije. Gavin Andresen, nekdanji Bitcoin vodilni razvijalec, jedrnato kritizirala PoS tako: "Mislim, da dokaz-of-igri je težko kodirane," bogati bogatijo "in je zelo nepošteno."

Rudarstvo: Ethereum je dobičkonosna, da mine na high-end GPU, še posebej glede na nizke stroške energije. Napredne grafične kartice so na voljo za pod 200 $ in lahko vodijo tudi igre in druge aplikacije. Vendar, preden investira v rudarskem ploščadi, naj bi si prizadevajo Ethereum rudarjev menijo, da bo prihajajoče spremembe v poz razveljavi svoje naložbe.

Bitcoin je le donosna, ko kopljejo v specializiranih ASIC strojne opreme, ki deluje na zelo poceni elektriko. High-end stroški ASIC strojne opreme, več kot 2000 $ na enoto in nima namena poleg rudarstvo Bitcoin. Hitrost ASIC strojne napredovanje se upočasnjuje, saj približuje meje polprevodnikov miniaturizacije tehnologije; je mogoče upati, da se ta proces, morda v kombinaciji s povečanjem učinkovitosti za proizvodnjo električne energije, bo na koncu privedlo do bolj široko razpršeno Bitcoin rudarske mreže.

Bitcoin VS Ethereum - Dobava

skupna ponudba Bitcoin se bo strogo omejena na 21 milijonov kovancev. Izdaja Bitcoin se je prepolovila približno vsake 4 leta. Kot naslednje prepolovitev julija 2016, se bo stopnja inflacije Bitcoin je znižala na letno stopnjo ~ 5%. Prihodnji prepolovitev dogodkov, skupaj s kovanci, izgubljenih zaradi napake uporabnika, bo na koncu pripeljalo v deflacijsko valuti.

Ethereum je izdaja, ki ga rudarji, je omejena na letni stopnji 18 milijonov ETH. To predstavlja stopnjo inflacije ~ 20% na trenutne ponudbe. Kot je ETH, ki ga izvaja programe, ampak poslan rudar povezanega posla ne porabi, vrednost Ethereum je verjetno zmanjšal na dolgi rok.

Posledice: Vse ostalo preostali enaka, se bo kupna moč na deflationarycurrency naraste čez čas pa se bo relativna vrednost inflationarycurrency pade. Bitcoin zato spodbuja varčevanje in koristi prvimi, ki so kupili v ceneje. Ethereum spodbuja porabo in znižuje stroške vpisa za novince.

Bitcoin VS Ethereum - Začetna Distribution

Bitcoinis mislili, da so kopali izključno Satoshi Nakomoto v svoji zgodnji fazi. V tistem času, ni bilo ovira za vstop drugih rudarjev, razen nerazumljivosti Bitcoin je. To je estimatedthat Satoshi ima približno 5% celotne oskrbe. Ker imajo kovanci Satoshi je še, da se premaknete, nekateri špekulirajo, da je lahko dostopen.

distribucija Ethereum je vzel v obliki ICO (Začetno Coin Ponudba), pri čemer je bilo 31.529 BTC trguje za 60,102,216 ETH pred začetkom na Ethereum blockchain je. Približno $ 14m USD je bilo postavljeno na ta način s strani Fundacije Ethereum, ki si podelila 12m ETH; približno 14% sedanje celotne oskrbe.

Poštenost: Bitcoin je imel dokazano pravičnejše začetek. Večinsko na Ethereum fundacije je nekoliko v zvezi s glede na želeni prehod na dokazilu o Stake rudarstvu. Pod POS, je verjetnost, kovanje novih žetonov je sorazmerna gospodarstva. To odpira možnost nadaljnjega koncentracije samostojno podeljuje bogastvo.

Bitcoin VS Ethereum - Razvoj  

Bitcoin je codebase koristi iz več kot 100 Core contributorsand več alternativnih izvedb. Z več kot 10b $ sredstev na progi, ki jih sprejmejo konzervativen pristop k razvoju. Vse predlagane izboljšave morajo opraviti strokovni pregled in strogo testiranje, preden se združijo.

Zaznana počasen tempo tega procesa, vsaj v smislu večanja, vodil s trditvami (tako imenovana bloka razprava) in morebitno odtujitev številnih uporabnikov, več podjetij in celo nekaj developers.Core razvijalci so sedaj pod velikim pritiskom v pogoji dali skaliranjem rešitve brez ogrožanja varnosti.

Ethereum je Ideja o vitalik Buterin, ki obdelujejo svoje prvotno razvoj skupaj s 3 drugih usposobljenih razvijalcev. Bili so sposobni izbirati ideje razvoja Bitcoin in altcoins in uvajati nove ideje za svoje lastne. Vendar pa lahko dobesedno kdorkoli kodo pametno pogodbo, ki teče na vrhu Ethereum. Tu določa tako priložnosti in nevarnosti.

Nekatere estimatesput število napak na linijo naročila kode na 1 v 10. Kot je razvidno z izsuševanjem DAO in številnih manjših incidentov, ki vlagajo v takšne pogodbe brez ustrezne kode pregledu lahko privede do resne izgube. Več dela je potrebna za zagotovitev pametne pogodbe, preden se lahko zanesljivo prevzemajo nove načine poslovanja.

Razvija zgodba: oba kovanci soočajo z velikimi izzivi, če bi se uresničili vse svoje zmožnosti. Vendar pa je ta industrija skuša privabiti nekaj najboljših in najsposobnejših svetovnih umov, ki je vedno užival intelektualni izziv.

Končna beseda

   Bitcoinhas več življenj kot mačka, po red velikosti. Stave proti Bitcoin je samo ni priporočljivo, saj so se mnogi naučili v njegovo škodo. Če SegWit, Lightning omrežje, Podlaga, Elementi in druge zanimive razvoj igrajo, kot je bilo pričakovati, bo Bitcoin obdržal svojo krono z lahkoto.

Ethereumis ni varno stavo, ki pa ne pomeni, da ne bi izplačalo lepo. Negotovost glede svojih možnosti, povečujejo njegovo nestanovitnost, zaradi česar je odličen instrument za trgovce.

V kratkem času, bo veliko odvisno od tega, kako se DAO kriza rešena. Srednjeročni, obstaja precejšnja negotovost okrog POS vilicami in kako bo vplivala na varnost omrežij in spodbude. Dolgoročno ostajajo dvomi glede visoke stopnje Ethereum je inflacije in njeno pomembno pre-rudniku. Če je za preživetje, se mora razvijati tudi mimo odvisnost od enega samega zaupanja vreden organ, v osebi vitalik.

PS

Pravkar smo prejeli to res kul informativni prikaz iz bargainroo.comand gutcher.de da res podrobnosti natančne razlike (to je malo dolgo, vendar je vredno). Uživajte!

0

Sorodne novice


Post Tacocoin

BTCJam pregledal - Moje osebne izkušnje in ocene uporabnikov Reddit

Post Tacocoin

Najboljši bitkoinski rudniški bazeni (pregled 5)

Post Tacocoin

Best Bitcoin Storitve za Escrow

Post Tacocoin

Pregled: Paxful proti lokalnim Bitcoins

Post Tacocoin

TREZOR proti LEDGER - Hands On Hardware Denetni pregled

Post Tacocoin

2017 Best Bitcoin namizne denarnice - 4 denarnice pregledane (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Kaj je Zenski protokol? November analiza ICO

Post Tacocoin

Pregled storitve GreenAddress.it

Post Tacocoin

December analiza ICO - pregled NAGA

Post Tacocoin

Electrum Wallet pregleduje: Osebne in Reddit preglede

Post Tacocoin

Gemini Bitcoin Exchange pregled

Post Tacocoin

Sprememba proti ShapeShift - Instant kriptokurrency izmenjave