Wikileaks sprejema donacije Bitcoin za pomoč Edwardu Snowdenu | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Wikileaks sprejema donacije Bitcoin za pomoč Edwardu Snowdenu

Wikileaks sprejema donacije Bitcoin za pomoč Edwardu Snowdenu

Po ustvarjanju novinarskih obrambo sklada zaščite vira, je Wikileaks odločil, kdo bo v središču njegovega prvega zbiranja sredstev: Edward Snowden. Sklad, ki postavlja denar za novinarskih virov "pravne obrambe, se je odločila podpreti človeka, ki je razkrila resnico o PRISM in programa nadzora Severno-ameriški.

Poleg običajnih oblik zbiranja sredstev - kot so kreditne kartice, čeki ali PayPal -, sklad je tudi sprejemanje Bitcoins. Kampanja je bila le za dva dni, vendar pa je že zbrali več kot 9.000 $ skozi FundRazr, 160 podpornikov podaril. In izgleda, da je možnost cryptocurrency je prijeten na sodelavce.

Edward Snowden, ki je bil svetovalec za Agencijo za nacionalno varnost (NSA), je trenutno v Rusiji, kjer je bil dodeljeno začasno zatočišče. "Vlada ZDA se izvajali znaten pritisk na Rusijo in drugimi državami v poskusu, da bi izsilili g Snowden v Združenih državah Amerike, kjer se bo soočil desetletja v zaporu ali slabše. (...) g Snowden je pravno obrambo in z njim povezano javno kampanjo bo BEA dolgo in drago pot, ki bo odpravljena samo s svojim support.Support pravico vedeti. Podpora Edward Snowden ", je mogoče prebrati na zbiranja sredstev uradni strani.

In, da se zagotovi, da je vse potekalo po pravilih, je bil imenovan Derek Rothera & Company zaznamovana računovodij za upravljanje sklada, ki se ureja z zakoni v Združenem kraljestvu. "Obrambni sklad Vir varstvo Novinarsko revidira in lahko preživijo le sredstva za pravno obrambo kampanjo imenovanih novinarskih virov. Določbe sklada in njegovi skrbniki lahko dobite Rothera & Co", v skladu s Wikileaks.

Organizacija zagotavlja, da je delo za obrambo sklada Novinarsko Vir varstvo ne bo ustavil tukaj: "občasno bo imenovala vire, ki jih želi neposredno pravno in akcije pomočnik".

Da bi svojo donacijo Bitcoin, vse, kar morate storiti, je poslati na želeni znesek na naslov 1snowqQP5VmZgU47i5AWwz9fsgHQg94Fa.Wikipedia izbere Coinbase za donacije BitcoinWikipediaand Wikimedia Foundation so poigravanje okoli z idejo o sprejetju Bitcoin za donacije za zadnjih nekaj mesecev.

Zdelo se je, kot so bili prepričani, kako napredovati in Jimmy Wales celo izjavila, da so bili prepričani, za več mesecev, vendar se zdaj zdi, da je danes končno imamo odgovor na vprašanje, če bi Wikipedia začeti sprejemati Bitcoin.

Ta odgovor je pritrdilen, saj je danes objavil na blogu Wikimedia Foundation navaja:

Mi smo srečo, da je na milijone ljudi po vsem svetu podpira delo Wikimedia Foundation prek donacij. To je bila vedno pomembna za Fundacijo zagotoviti darujejo je tako enostavno in vključujoča, kot je mogoče. Trenutno smo sprejeli 13 različnih plačilnih metod, ki omogočajo donacije skoraj vse države na svetu, in danes smo dodali še eno: Bitcoin.

Za tiste, ki ne poznajo Bitcoin, je relativno nova virtualna valuta, ki jo trenutno naraščajočega števila institucij in trgovci po vsem svetu sprejeta. Člani naše skupnosti so bile pozvane, fundacijo, da začnete sprejemati Bitcoin. Te zahteve, skupaj z nedavno vodstvom IRS, spodbuja fundacijo, naj še enkrat pregledali našo sposobnost sprejeti Bitcoin.

Pri tem pregledu smo ugotovili nov način dela okoli mimo tehnične izzive, kot tudi za zmanjšanje pravnih tveganj, sprejemanja Bitcoin. Uporaba Coinbase, izmenjavo Bitcoin, smo sposobni takoj pretvoriti Bitcoin do ameriških dolarjev, ki zahteva minimalno tehnično izvedbo na našem koncu. Ker imamo zdaj tudi smernice o tem, kako obračunati Bitcoin, je jasno razumevanje, kako pravno upravljati.

Fundacija Wikimedia izbran Coinbase za obdelavo donacij za temelj in darovati stran je bila posodobljena, da imajo novi darovati z gumbom Bitcoin kot možnost. Najdete posodobljene darovanje stran na: https://wikimediafoundation.org/wiki/Ways_to_Give#bitcoin


Bo Mt.Gox prodan za 1 BTC, Bitcoin kapljice za 10% in več tedenskih novicNajprej, če še niste slišali, potem morate slišati. Moral bi spremeniti vse gesla za svoje osebne račune, vključno Bitcoin. Ja, vsak geslo. Zakaj? Zaradi novega razodetja, ki je oslabila varnostno pomanjkljivost, ki je obstajala v zadnjih dveh letih v OpenSSL šifriranega prometa na spletni strani, tako da osebni podatki ljudska izpostavljena, vključno Bitcoin denarnice gesel in drugih pomembnih informacijah. Pomanjkljivost, zdaj poimenovan Heartbleed, morda lahko vplivala na milijone. Glede na to, da je težko slediti Bitcoin tatvin je še posebej pomembno za Bitcoin člani skupnosti, da zaščitijo svoje premoženje.


Poročilo Willy krivi bote za nestanovitnost Bitcoin in konec Mt. GoxEn-stran blog imenuje "Willy poročilo" (odstranjen v tem času), je pred kratkim odpovedala domnevno zaroto manipulirati ceno Bitcoin z uporabo pošto. Glede na poročilo, ki ga je cryptocurrency trgovca, ki trdi, da so analizirali več trgovanja dnevnike začenši od novembra 2013 Avtor bot imenom Willy je kriv za lanskoletne val nestabilnosti.

Blog evenblames bot za krajo milijonov dolarjev od zdaj propadli izmenjavo Mt. Gox. "Nekje v decembru 2013, število trgovcev tudi sam začel opažati sumljivega obnašanja robotov na Mt. GOX" je anonimni avtor začne z besedami.

"V bistvu, bi naključno število med 10 in 20 Bitcoin kupiti vsakih 5-10 minut, non-stop, za vsaj en mesec na koncu do konca januarja," je še dodal. Trgovec trdi, da te transakcije je olajšal od 27. Septembra, ki jih bot uporablja več različnih računov. Bot bi nakup digitalnih kovancev na trgu, ugašanje račun in odpiranje novega kmalu po.

Fox Poslovni poroča, da je v celoti, avtor trdi, da je 112 milijonov $ je bilo porabljenih po tej bot kupiti blizu 270.000 BTC, predvsem v novembru 2013. Vendar pa so dnevniki kažejo bot še vedno delajo do konca januarja, skupaj z drugimi, tako imenovane Markus, ki očitno kupuje in prodaja BTC približno istem časovnem obdobju plačilni nič trgovanja pristojbine.

"Če ste se spraševali, kako Bitcoin nenadoma cenijo vrednost s faktorjem 10, v obdobju enega meseca, dobro, to lahko, zakaj. Ne kitajski vlagatelji, ne Silkroad bankrot - lahko so prispevali ti dogodki, vendar pa morda ni bil glavni razlog ", avtor poročila, pravi.

Potem pa vsi vemo, kaj se je zgodilo v decembru. Cena Bitcoin na Mt. Gox (in skoraj povsod) poplavo. Začel kratek vožnja proti vrhu do resničnih problemov. Avtor dokumenta ne excluse možnost, da je to delo zunaj hekerji ali celo sumi blizu Mt. Gox.

Kljub temu pa je cena Bitcoin je dokaj stabilen od Mt. Gox polom. Po kratkem propada, je cena cryptocurrency stabilizirala med 450 $ in 600 $. V času pisanja, je bila cena okoli $ 580.

Sorodne novice


Post ICO

Izjave Mark Karpelesa ovirajo Bitcoinovo skupnost

Post ICO

Finance Girl nasveti: Mt. Gox in Bitcoin sta pojasnila

Post ICO

5 načinov izkoriščanja nizke cene Bitcoin v vaši korist

Post ICO

Projekt Virtual Doctor: kako Bitcoin pomaga krepiti zdravstveno varstvo v podeželski Afriki

Post ICO

Ali bi bitko postal naslednja uradna valuta Grčije? Verjetno ne

Post ICO

Mt. Gox potone, Bitcoiners reagirajo proti Appleu in Standard Bank prevzame kriptocurrency

Post ICO

Nekdanji direktor Mt. Gox Mark Karpeles je aretiran v Tokiu

Post ICO

Ryan Kennedy iz Moolaha je bil vzet

Post ICO

Hash Profit gre brez povezave

Post ICO

Bubble ali Ponzi shema: kitajski mediji ostajajo utripajoče Bitcoin

Post ICO

Bilcoin temeljni primer na zakonu o pristojnosti objavljen

Post ICO

Pregled: Veliko skrbi z GAW Miners Hashlet Service