Zakaj je poskus Rusije za blokiranje spletnih strani Bitcoin precej globlji problem | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Zakaj je poskus Rusije za blokiranje spletnih strani Bitcoin precej globlji problem

Zakaj je poskus Rusije za blokiranje spletnih strani Bitcoin precej globlji problem

Rusija ni država, znana po svoji gostoljubnosti in spoštovanju svobode govora na internetu. Podobno kot v Veliki kitajski požarni zid, je Rusija ustvarila organizacija za nadzor vse internetne dejavnosti in omeji dostop do določenih platformah, ko je to potrebno. Medtem ko je definitivno primer uporabe takega Internet nadzornika, stvari ušle iz rok že drugič v manj kot letu dni, ko je bil dostop do Wikipedije omejen za nekaj ur v državi.

Ruski varuh uveljavlja Wikipedia blokado s strani ponudnikov internetnih storitev

Ne tako dolgo nazaj, Rusije Internet čuvaj na medijske naslovnice vnovič poskuša izpeljati blokado na Wikipediji v celoti. Ni bilo podanih podrobnosti o tem, zakaj bi bilo to blokado vzpostavljen na začetku, vendar vemo, da so ruski ponudniki internetnih storitev naloži, da blokira Wikipedia skupaj do nadaljnjega obvestila.

Wikipedija je eno od najbolj priljubljenih internetnih platform, ki obstajajo danes, kot je v resnici, prosta enciklopedija, ki zajema skoraj vsako temo si lahko predstavljate. Glede na odpor Rusije svobode govora - še posebej na internetu - obstaja več scenarijev, zakaj bi v državi Internet čuvaj naročite na Wikipedia blokado s strani ponudnikov internetnih storitev.

[Tweet_box oblikovanje = "box_02"] Rusija se pozicionira kot država, ki želi, da bo zadušila vse finančne inovacije. [/ Tweet_box]

Glede na poročilo, ki ga je CNET, ruski internet čuvaj Roskomnadzor naleteli na strani Wikipedia daje navodila v zvezi z določeno obliko konoplje. Po Roskomnadzor stik osebje Wikipedia in zahteval stran, da je treba spremeniti - zahtevek, ki spada na gluha ušesa - je bila sprejeta odločitev, da prisili ponudnike internetnih storitev, da blokirajo spletne strani v celoti.

"Cenzura vsebine Wikipedije nasprotju z Wikimedia vizije: svet, v katerem lahko vsakdo svobodno dostop vsota vseh znanj,"

Wikimedia Foundation

Wikipedia vodi Wikimedia Foundation skupine neprofitna sestavljen iz navdušence, ki želijo ohraniti platformo nedotaknjeno za vsako ceno, ne glede na vladnih zahtev za spremembo spletne strani.

Ni skrivnost, da Roskomnadzoris na divjanja, kot v zadnjem času, kot je ruski Internet nadzornika nedavno blokiral Reddit dostop za nekaj hoursafter odkriva staro post o psihedeličnih gob. Skupaj je prepoved trajala približno 24 ur, po Reddit administrator dal v in omejen dostop do določenega delovnega mesta za vse ruske uporabnikov interneta.

Glavni razlog, zakaj je Roskomnadzor težave, ki omejuje dostop do strani sami, je zaradi primanjkuje opreme za ravnanje-SSL zaščitenih območij. Vsak poskus, da blokira eno stran na SSL zaščitene spletne strani zahteva posebno strojno opremo, ki jih ponudniki internetnih storitev. Ker večina ruskih ponudniki internetnih storitev nimajo dostopa do te opreme, se lahko blokira samo celotno domeno, naj se odločijo, da ne bodo ugodili.

Tokrat je bila prepoved Wikipediji ruski ponudniki internetnih storitev dvignil kmalu po začetku blokade. To ni prva in ne bo zadnji čas, da se bo Roskomnadzor da mainstream medijev naslovnice, čeprav. Pred nekaj meseci, ruski internet varuh odredil ponudniki internetnih storitev, da blokira peščica Bitcoin spletnih strani, kot dobro.

Roskomnadzor sile blokada za Bitcoin spletne strani

Na temo Bitcoin in financ, Rusija je povsem jasno: edino zakonito plačilno sredstvo v državi, je valuta, s strani vlade in centralne banke izdala. Vsaka druga valuta - virtualno, digitalno ali drugače - ni zakonito plačilno sredstvo v Rusiji. Zato Bitcoin, ki je digitalna in centralno banko in rusko vlado, naj ne izda, je nezakonita, kot dobro.
Kot rezultat, Roskomnadzor letos blokiran accessto peščica Bitcoin spletne strani. Ta blokada je bila ne le znova strani gostuje v Rusiji ali v ruskem jeziku, saj so Bitcoin.org in BTCSec.com med črno listo spletnih strani, kot dobro. V času blokade, mnogi bali, da bi se Bitcoin v državi, prepovedana od te točke naprej, in lastništvo virtualna valuta bo postalo kaznivo dejanje.

Da bi se ta stvar še hujša, je bil nobeden od lastnikov spletne strani obvestila Roskomnadzor pred, med ali po dostopu do njihove domene je bila omejena. Ni trajalo dolgo, dokler ruski Bitcoin skupnost, ki bi slišal njegov glas, in vse vrste pomoči - vključno s pravno in svetovanje - bila zagotovljena prizadetim lastnikom spletnih strani.

V maju letošnjega leta, regionalno sodišče nahaja v Jekaterinburgu razveljavilo Banon Bitcoin spletne strani, ki jih Roskomnadzor že uvedeno. Medtem ko je bila ta odločitev razlog za previden praznovanje med Bitcoin skupnost, ni bilo nobenega jamstva za prepoved učinkovito dvigne kadar koli prej.

Ne glede na to odločitev sodišča je stališče ruske vlade proti Bitcoin se ni veliko spremenilo v zadnjih mesecih. Bitcoin bo vedno sooča navkreber bitko v državah, kot so Rusija, kjer so ozke državne in kapitalske kontrole bolj pomembno kot karkoli.

Rusija se je zadel v nogo

Te ostre odločitve, ki jih Internet varuh Roskomnadzor so jasen pokazatelj ruskih vladnih uradnikov ne želijo ničesar niti približno moti dragoceni ekosistemov mehurček. Država lahko izjemno koristi od Bitcoin in osnovno blockchain tehnologije, vendar preglednost ni nekaj, kar je vlada zaklade.

Roskomnadzor je odličen pripomoček na papirju, vendar je še daleč od želenega v praksi. Rusija se je uveljavila kot država, ki želi, da bi zadušila vse finančne inovacije, preden se lahko celo pridobijo oporo med državljani. Na dolgi rok bo to škodovalo Rusije ekosistem bolj kot karkoli, in to je samo vprašanje časa, dokler vladni uradniki prišli do istega zaključka.

Slike z dovoljenjem Shutterstock, Wikipedia

Sorodne novice


Post ICO

Instawallet bo od 19. julija pričel vračati svoje stranke

Post ICO

Bitkainske denarnice, ki temeljijo na Androidu, so nadgrajevale pomanjkljivosti pri kriptografiji in varnostne težave

Post ICO

Čile postane prva država, ki prodaja nepremičnine v zameno za Bitcoin

Post ICO

Dva zvezna agenta sta aretirali zaradi kraje BTC med preiskavo svile

Post ICO

Bitcoinova akademija in Bitcoin Bootcamp kmalu bodo izobraževali otroke o kriptocurrency

Post ICO

Jason Williams: Bitcoin Združenje Avstralije želi Bitcoin postati kot mainstream kot dolar

Post ICO

Napad bo izmenjeval Bitcoin veliko bolj odporen, pravi Antonopoulos

Post ICO

Wall Streets Queen of Commodities: Bitcoin tech je prihodnost

Post ICO

Če se ne morete boriti z njimi, se jim pridružite: Apple odpira vrata za aplikacije Bitcoin

Post ICO

Temna stran Bitcoin: zloraba kriptografije

Post ICO

Ali je lahko Kenija nov velik prihod v bitkoin vesolje?

Post ICO

Vstop v Bitcoin vagon: prvi teden v Indiji se je začela prva platforma za trgovanje v realnem času