Kdo regulira Bitcoin? Skupnost, seveda! | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kdo regulira Bitcoin? Skupnost, seveda!

Kdo regulira Bitcoin? Skupnost, seveda!

Skozi leta Bitcoin je bila tam okoli je bilo kup tatvin in prevar, povezanih z valuto. Vendar pa ljudje pogosto pozabimo, koliko se to zgodi z gotovino in kreditnimi karticami storitev.

Nezakonite dejavnosti in kriminal so veliko večje issuefor igre fiat. Ko te izgube prišlo, mnogi Zahtevo za ureditev iz governmentsand finančnih uradnikov za umiritev "Wild Wild West" v cryptocurrency. Kaj ti ljudje manjkajo, je dejstvo, da je sama skupnost samostojno ureja naše gospodarstvo.

Ena izmed največjih primerov je izguba BTC iz zloglasni Mt. Izmenjava Gox. Mnogi pogled na ta dogodek kot enega izmed najbolj katastrofalnih krat v obstoj cryptocurrency.

Ko se je to zgodilo, je dober roj ljudi chimed za organe, ki urejajo za korak in ustaviti norost. Kljub temu, da je to podobno, da prosi za plačano varstvo storitev podobno kot mafija nazaj v dan. Kaj ljudje ne zavedajo, da je skupnost obravnava zadevo temeljito in najboljše, kar lahko.

[Tweet_box oblikovanje = "box_02"] Bitcoin bo uspevajo sama. Kot je John Lennon nekoč dejal, da moramo "Let It Be." [/ Tweet_box]

V bližini več kot eno leto pred propadom borze, je bilo več opozoril izdala skupnost, v katerem je navedeno, da je Mt. Gox bila plačilno nesposobna izmenjavo. Glede na svojo zasebno zbirko podatkov off-veriga transakcij to ni bilo zelo očitno za večino, vendar pa so še vedno opozarjali. Skupnost je imela tudi člani tako neomajen o dobili svoj denar nazaj, da je letel ven na Japonsko, da izpolnjujejo CEO Mark Karpeles na Mt. GOX je od vrat do vrat. Kljub temu pa ljudje ne poslušajo, in je trajalo več časa, da ugotovimo, kako hudo je bilo res to tako.

"Spomnimo, ki je opozorila in kdo obtožil Mark Karpeles šel insolventen pred stečajem:. V Bitcoin skupnosti"

Vlada authoritiesstepped v po factlike so običajno storijo in dovoljeno Mark Karpeles vložiti stečaj in same. Nikoli ni bil aretiran, in ni bilo, dokler je bil ujet gibljejo $ 1 milijon dollarsthat je bil pridržan. Klasičen primer upravljanja pobral razlito mleko, in ne ureja sploh. Spomnimo, ki je opozorila in kdo obtožil Mark Karpeles šel insolventen pred stečajem: v Bitcoin skupnosti.

Po teh dogodkih z Mt. Gox, so druge kraje in prevare pojavil povezan z očitno ureditev skupnosti. Tudi podjetja sama kažejo znakov samoregulacije: na primer, Blockchain.info in BitStamp plačujejo stranke nazaj po svojih čuvajev.

Niso krat ali izstopiti iz igre, so naredili tisto, kar je najboljše in vzpostavili trdnejše zaupanje v skupnost. Po teh izgub, so družbe začele zagotavlja še boljše metode poslovne prakse na svojo bazo potrošnikov. Bitcoin denarnico in izmenjava Circlewas eden izmed prvih, ki ponujajo zavarovane depozite. Izmenjava Coinbasefollowed kmalu zatem s zavarovanje depozitov, kot tudi možnost za stranke, ki so želeli pridobiti zasebnih ključev.

V sredi vsega tega, je bilo še vedno žaga in izgube, kot so izmenjave Mintpal, vendar se zdi, da je precej manjši. V žaga kot Mintpals bili manjši, ker so ljudje v precej vnaprej opozoril. Tedne pred izmenjavo altcoin kolaps na, člani skupnosti forewarned veliko uporabnikov svoje prihajajoče smrti, toliko, da bi lahko bistveno gledati padec glasnosti.

Prek teh žaga, so se ljudje naučili zelo malo o self-varnosti, ki v končni fazi pripelje do samoregulacije in povečano izobraževanje o ustreznih varnostnih metod, kot so svetovanje ljudem, da imajo svoje zasebne ključe.

Stari pregovor pravi: "Če nimate svoje zasebne ključe, nimate Bitcoin", in to je zelo res. Te izobraževalne izkušnje so se rodili iz napak, ki so se učili ljudi, da uporabljajo več sig denarnice, daljša gesla in pristnosti v dveh korakih.

Zaradi pritiska iz same skupnosti, so podjetja tudi sami uskladiti s tem razmišljanjem, ki jih ponujajo ključe do svojih strank, ustvarjanje determinističnih naslove in dodal stvari, kot so multi-SIG in Google Authy do njihovih storitev. Industrija je prejela veliko spodbudo iz cryptocurrency skupnosti, whichhas bil Samoregulirni od zaslužiti-go tako kot protokol sam.

Veliko dobrih stvari, ki se bo še naprej narašča, kolikor je samoregulacija zadeva v šifriranega okolje. Inovacije, kot so močne strojne opreme denarnice in novih varnostnih ukrepov, ki pridejo na mizo s svojimi uporabniki in podjetja, ki delajo z Bitcoin.

Tam se ne zdi, da je potreba po izsiljevanja lopar prihodkov, zbranih za zaščito industrije pred goljufijami. Kaj je potrebno, je nadaljevanje naravnega razvoja protokola Bitcoin in okrepitev samoregulativnih funkcije skupnostih. Brez se zadušijo licenc postopek in daje zasebne informacije proč tretjih subjektov, bo valuta uspevajo sama. Nobene potrebe ni za regulativni odbor, ki ureja Bitcoin, saj je to verjetno ne bo zgodilo zaradi njegove notranje decentraliziranega značaja. Kot je John Lennon nekoč dejal, da moramo "Let It Be."

Sorodne novice


Post ICO

Film Bitcoin: kriptocurrency je lahko v filmu

Post ICO

Mt. Goxov račun, ki so ga zasežili madžarski veterani maja, je imelo 2,9 milijona dolarjev v bitkoinih skladih

Post ICO

Brawker se zaustavi

Post ICO

Center za avstralski nacionalni slovar izbira Bitcoin kot besedo leta 2013

Post ICO

Dansko izmenjava bitkoin obljublja trgovino brez kriminala in višjo raven varnosti po vsem svetu

Post ICO

Gyft na iOS-u sprejme BTC še enkrat

Post ICO

Andresenov predlog velikosti blokov, Nasdaqov blokovni projekt in še več

Post ICO

Ne veste, kaj storiti z vsemi Bitcoins? Tukaj je nekaj krajev, kjer jih lahko preživiš

Post ICO

Bounties za spodbujanje Crypto

Post ICO

Uporabniki denarnice Blockchain.info so ukradeni - storitev je popravila napako in zagotavlja, da bo povrnila vsakogar

Post ICO

Končna različica BitLicense, ki jo je izdal finančni organ v New Yorku

Post ICO

Taobao postane uradni anti-bitkoin stojnica - cena na Kitajskem pade za 16%