Western Union uporablja DMCA za odstranitev oglasov, ki oglašujejo Bitcoin iz Facebooka | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Western Union uporablja DMCA za odstranitev oglasov, ki oglašujejo Bitcoin iz Facebooka

Western Union uporablja DMCA za odstranitev oglasov, ki oglašujejo Bitcoin iz Facebooka

Trenutno Bitcoin skupnost abuzz ko uporabnik reddit Dave Aielloreported slika je objavil je bil odstranjen iz Facebook.

Aiello ki je ustvaril "ob bok" sliko in označil Western Union na Facebooku na fb.com/BITCOINpage na 21. November je spodbudil z naslednjim obvestilom na Facebooku na 24. November.

Slika ustvarjen s pasico na levi strani od Western Union je bil objavljen in kasneje odstranili po Western Union uporablja DMCA trdijo, da je slika kršil avtorske Western Union.

Medtem ko mnogi v skupnosti, je trdil, da slika predstavlja pravično uporabo ali parodijo realnost situacije je, da lahko Western Union vloži zahtevek zoper slike pomočjo poročanje orodje DMCA na Facebooku in breme nato prenese na uporabnika objavljate pokazati niso kršili avtorske pravice reporterja.

Kovanec Fire dosegel, da Western Union, ki zavrnil komentar o stanju in Facebook, ki je poslala v boilerplate odgovor, ki navaja:

Facebook se je zavezala, da pomaga ljudem in organizacije ščitijo svoje pravice intelektualne lastnine. Facebook Izjava o pravicah in odgovornostih ne omogoča objavljanje vsebine, ki krši pravice intelektualne lastnine nekoga drugega, vključno z avtorskimi pravicami in blagovno znamko.

Ko smo prejeli poročilo od nekoga, ki trdi, da se vsebine na spletnem mestu krši njihove avtorske pravice, se moramo takoj odstraniti, da vsebine iz Facebook, ne da bi se predhodno posvetovali s plakata.

Če odstranimo nekoga vsebine zaradi kršitve avtorskih pravic, ki jih bomo prejeli opozorilo od Facebook, ki vsebuje kontaktne podatke osebe ali podjetja, ki je naredil poročilo in / ali vsebino poročila. Če menijo, da ne bi smelo biti vsebina odstranjena, lahko spremljanje z njimi neposredno, da bi poskušali rešiti težavo.

V mnogih primerih je ta proces skoraj samodejno in Facebook naredi to politiko ne pripombe o teh zadevah, ne da bi nadaljnje preiskave.

To seveda je privedlo do povečane pozornosti na Western Union od Bitcoin skupnosti preko nekaj znano kot Streisand učinek. Ime je dobil po ameriški zabavljač Barbra Streisand, katere 2003 poskus zatreti fotografije njenega bivanja v Malibuju v Kaliforniji nehote ustvarila nadaljnje obveščanje javnosti o njem.

Namesto, da bi sliko preprosto, ki jih Bitcoin stran Facebook z nekaj več kot 24 tisoč videti všeč slika se sedaj pojavlja na številnih drugih mestih z neštetimi Reddit niti ustvarjenih, Vox pisanje polno storyand veliko več ljudi pobral zgodbo.

"DMCA prijazno" verzija

To je tudi vodilo k oblikovanju "DMCA prijazno" različico slike, ki je zdaj v skupni rabi prek Twitterja, Facebooka in drugih mestih. Druge slike, ki se sproščajo Western Union, so zdaj predmet več sprememb, ki se širijo po vsej skupnosti govorice.

Kakšne so vaše misli o celotni situaciji? Sporočite nam v komentarjih.

Sorodne novice


Post ICO

10 bitkoinskih mitov, ki so jih razkrili na koščke

Post ICO

Mt. Gox: vzamemo eno za ekipo Bitcoin

Post ICO

Bitcoin Exchange BitCurex ne zaračuna nobenih taks za Grčijo

Post ICO

Donirajte Bitcoin in pomagajte žrtvam Nepalskega potresa

Post ICO

5 Izredna Bitcoin Videos morate gledati

Post ICO

Najljubši operacijski sistemi Bitcoiners po vsem svetu

Post ICO

Bitfinex Delo z AlphaPointom

Post ICO

John Jones, ustvarjalec BitEnsure: uporabniki bodo prinesli dobiček na svojih kovancih, ne da bi prst prst

Post ICO

Bitcoin Job Fair

Post ICO

Obrambni sklad zbira donacije Bitcoin za pomoč upravitelju podjetja Silk Road

Post ICO

Kako Bitcoin je lahko velika naložba

Post ICO

Amazon je bil zaskrbljen zaradi BitLicense