UK watchdog opozarja na uradne e-pošte, ki skrivajo Bitcoin ransomware | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

UK watchdog opozarja na uradne e-pošte, ki skrivajo Bitcoin ransomware

UK watchdog opozarja na uradne e-pošte, ki skrivajo Bitcoin ransomware

Ne odpiraj tega, uradno išče sporočilo! Morda bi bilo virus, glede na National goljufijam Intelligence Bureau (NFIB). Britanski varuh hasissued je warningabout nov val Bitcoin izsiljevalska.

Napadi Malware, povezanih s kripto prikrito kot sporočili iz britanske vladne agencije in znana companieslike British Gas, Ministrstvo za pravosodje in notranje zadeve Združenega kraljestva. E-poštna sporočila, uradni išče se uporabljajo za širjenje TorrentLocker zlonamerne programske opreme, ki vključuje različne virusne variante, ki imajo digitalne datoteke žrtve talca, če je odkupnina v Bitcoin plačajo hekerji.

"The NFIB je opredelila dva glavna načinov, ki jih trenutno kiber kriminalci uporabljajo za trik žrtev za prenos virusa," pravi opozorilo predsedstva.

Glede na kibernetske nadzornika, e-poštna sporočila "poslali", ki ga British Gas, da žrtve kliknite priponke ali povezave, ki so jih povedali sporočilo vsebuje svoj najnovejši zakona ali izjavo, medtem ko so sporočila iz ministrstva za pravosodje in notranje zadeve vsebujejo povezavo ali prilogo z informacijami o prihajajoči sodišču.

Če žrtve sledite povezavi namesto prenos prilogo, so prosili, da izpolnijo kodo polje captcha s kodo, ki, ki sproži virus. TorrentLocker malware se nato prenesli na strojih uporabnikov ", takoj šifrira vse datoteke in zahteva odkupnino v BTC-ju.

Sporočila so usmerjene tako posameznikom in podjetjem, ne le v Veliki Britaniji, pa tudi v Italiji, ZDA, Nemčije, Poljske, Španije in Turčije. Vendar pa je v teh drugih državah, e-poštna sporočila so "poslali", ki ga poštnih in kurirskih storitev, kot tudi telekomunikacijskih podjetij.

Reportreleased lani je pokazala, da več kot 98% žrtev TorrentLocker odločijo, da ne bi plačali odkupnino. Da ne bi bilo, da bi to odločitev, da pazi na voljo za sumljive e-pošto. Ne odpirajte neželene e-pošte in ne kliknite na neznane povezave. Prav tako je pomembno, da posodobite anti virus programske opreme in varnostno kopijo vseh pomembnih datotek na računalniku, na redni osnovi.

Če ga kakšna možnost, da postanejo žrtev TorrentLocker, takoj odklopite računalnik iz omrežja, poiščite strokovno pomoč in poročajo o crimeto NFIB.

Sorodne novice


Post ICO

Naslednja doba tehnologije Bitcoin: platforma Ethereum

Post ICO

Ali je čas za Mt. Goxov zadnji dih?

Post ICO

Največja tajska poslovna operacija se nadaljuje, saj je Bitcoin zdaj zakonit v državi

Post ICO

DigitalTangible integrira Bitcoin in USD Trading v svojo spletno denarnico

Post ICO

10 bitkoinskih mitov, ki so jih razkrili na koščke

Post ICO

Rusija in Argentina postavljata ovire za Bitcoin, medtem ko Francija načrtuje ureditev

Post ICO

Spletna stran za skupno rabo glasbe sprejema prispevke Bitcoin za umetnike

Post ICO

Bitkain črni petek - najboljši način za preživetje bitkoinov

Post ICO

Silk Road se je vrnil s svojo različico 2.0, vendar organi gledajo

Post ICO

BitInstant se izklopi, ko se posodobi

Post ICO

Vstop v Bitcoin vagon: prvi teden v Indiji se je začela prva platforma za trgovanje v realnem času

Post ICO

Pioneer računalniške industrije trdi, da je ugotovil, kdo je bitkoin ustvarjalec