Dva zvezna agenta sta aretirali zaradi kraje BTC med preiskavo svile | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Dva zvezna agenta sta aretirali zaradi kraje BTC med preiskavo svile

Dva zvezna agenta sta aretirali zaradi kraje BTC med preiskavo svile

Dve nekdanji ameriški zvezni agenti, ki sodelujejo pri Silk Road so obtožen goljufije žice, pranja denarja in drugih kaznivih dejanj, za domnevno krajo BTC med zvezno preiskavo, ki je prinesel dol največji globoki Spletni nezakoniti trg.

Obtožbe so bile vložene na zveznem sodišču v San Franciscu in obtožujejo dva osumljenca za krajo cryptocurrency, da se bogatijo, poroča CNN. Za zdaj nekdanji agenti so bili del Drug Enforcement Administration in ameriške tajne službe v tistem času.

Udeležba dveh zveznih agentov v nezakonite dejavnosti, povezane s Silk Road lahko na koncu zapletlo postopek proti Ross Ulbricht, ustanovitelj bazar drog, katerega spletu sicer je Dread Pirate Roberts. Ulbricht je bil spoznan za krivega za več kaznivih dejanj v letu 2014, po razpadu Silk Road konec leta 2013.

V času, ko je ameriška vlada zasegla več kot 33 milijonov $ v BTC-ju. Oblasti so na dražbi v cryptocurrencythroughout v zadnjih mesecih, vendar izgleda, da nekaj je končal v nekaj globokih zveznih žepov.

Identiteta agentes ameriški organi zaračunavajo bila razkrita. Tožilci opredelili sredstva, kot je 46-letni Carl sil, posebni zastopnik s Drug Enforcement Administration (DEA), in 32-yeay starih Shaun mostov, posebnega agenta s tajno službo ZDA. Osumljenci so živeli v Baltimore in Maryland, oz.

Carl Force je bil pravzaprav glavni zastopnik vodi preiskavo in odgovorna za vso komunikacijo z Ulbricht. Shaun Bridges je bil digitalni strokovnjak dodeljen zadevi.

Ampak izgleda Force je narediti več kot le komunicira z Dread Pirate Roberts. Bil je domnevno izsilijo denar od osumljenca, medtem ko z uporabo ponarejenih spletnih identitet, ovadbo pravi. Eden od teh identitet je "Francoski Maid", ki Force uporablja, da bi dobili 100.000 $ v BTC-ju od Ulbricht. To in še več denarja ilegalno pridobljene iz Silk Road je bil kasneje pere in odlagajo na osebnih računih zastopnika.

Sila je tudi osumljenec, ki uporablja svoj položaj kot investitor na digitalno menjalnico CoinMKT za zaseg računov strank in nezakonito prenašanje $ 297,000 v BTC-ju na svojih osebnih računih.

Shaun Bridges naj bi ukradel $ 820,000 z vrsto elektronskih prenosih premakniti Bitcoin, ki je bil prej ukraden iz Silk Road in deponira digitalni denar v nekdanji zameno Mt. Gox. Dva dni kasneje, je bil Bridges, ki je podpisal nalog za zaseg milijone dolarjev iz japonske Bitcoin podjetju. Nato je skušal skriti denar iz FBI in prenese 250.000 $ iz njegovega osebnega računa, da tistega, ki ga delijo s tretjo osebo.

Medtem ko je bila skupina aretiran v Baltimoru v petek (27.) in pojavil na sodišču, ta ponedeljek (30.), mostovi danes predal in je bila izpuščena, ko se pojavljajo na sodišču v San Franciscu. Odvetnik mostovi ", Steven Levin, je dejal osumljenec ohranja svojo nedolžnost, v skladu z Reuters. Ivan Bates, odvetnik Force, še komentirati zadevo.

Sorodne novice


Post ICO

New Yorks BitLicense, aretiran milijonar in več novic posodobitve

Post ICO

Rast bitkoinskega rudarskega bazena Ghash.io ponovno vzbuja zaskrbljenost nad morebitnim 51% napadom

Post ICO

Direktor podjetja BitScan: leto 2014 vidimo kot leto večjega posvojitve Bitcoin med podjetji

Post ICO

Posameznim Bitcoin rudarjem se ni treba registrirati pri FinCEN

Post ICO

Bitkoin in druge digitalne valute

Post ICO

Bilcoin temeljni primer na zakonu o pristojnosti objavljen

Post ICO

CEX.IO opusti operacije

Post ICO

Gyft, ki ga je prevzel FirstData

Post ICO

Bitcoin državljanska vojna diha: kdo, kaj, zakaj, kdaj in kako

Post ICO

Fintech in Bitcoin: nova doba financiranja

Post ICO

Charlie Shrem odstopi iz Bitcoinove fundacije, potem ko je plačal milijon dolarjev, da bi se izločil iz zapora

Post ICO

Bitcoin izmenjavo BTC-e vpliva na napad DDoS