Študija, ki jo je izvedla švedska centralna banka, dokazuje Bitcoin, ni vplivala na gospodarstvo | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Študija, ki jo je izvedla švedska centralna banka, dokazuje Bitcoin, ni vplivala na gospodarstvo

Študija, ki jo je izvedla švedska centralna banka, dokazuje Bitcoin, ni vplivala na gospodarstvo

Nova raziskava, ki jo je švedska centralna Bankshows pred kratkim objavil, da je Bitcoin rastoča priljubljenost ne vpliva na stabilnost gospodarstva v državi. Zaključek je del članka "Kaj je Bitcoin", ki je objavljen na zadnji številki Sveriges Riksbank gospodarsko poročilo in Bjorn Segendorf, član oddelka za finančno stabilnost banke pisno.

Poleg analizo Bitcoin uporabljajo na Švedskem in neobstoječe posledice za lokalno gospodarstvo, članek vsebuje tudi pregled cryptocurrency protokola, rudarskih in cenovnih gibanj, poroča Coindesk. Segendorf pravi, da so plačila na drobno, ki sprejemajo Bitcoin na Švedskem še vedno primanjkuje, natančneje okoli 30 podjetij na Švedskem kot v sredini avgusta.

"To je predvsem stvar malih podjetij in Bitcoin ne zdi, da bi imel široko sprejeli kot komercialni plačilno sredstvo", raziskava pravi. Zato je bolj verjetno, da je velik delež šifrirnih-transakcije se dogaja s sprejemniki ali pošiljateljev zunaj Švedske.

Glede na trgovanje na borzah, ki vključujejo Bitcoin / Krona par, Segendorf ugotovil, da je v povprečju 266.000 kron (SEK) - približno $ 37.000 ali 91 BTC - s katerimi se trguje na dan. Po Segendorf, krona "je tako majhen valuta v okviru Bitcoin".

Skupni promet v Bitcoin / krono je le okoli dva odstotka trgovanja volumeand v Bitcoin-evro v okviru enega odstotka Bitcoin dolarjev poslov.

Bitcoin poraba je nizka po vsem svetu

V preteklem letu so bila skoraj 60.000 Bitcoin transakcije na dan. Na najnižji, je bilo 28.000 na dan, in nekaj več kot 100.000 največ. To pomeni približno 0,1 na tisoč števila kartičnih plačil. Skupna vrednost, merjena v USD milijon, je prav tako močno razlikuje - deloma zaradi velikih nihanj menjalnega tečaja. V povprečju je bila skupna vrednost ne več kot približno 64 milijonov USD na dan.

"Bitcoin ni imel nobenega merljivega učinka na švedskem trgu za plačilo na drobno ali finančne stabilnosti"

strokovnjak ugotavlja in dodaja, da je s katerimi se trguje Bitcoin-krona obseg trgovanja na borzah tako nizka, da ne bi vplivala na švedski plačilnega sistema.

Toda raziskava je preučevala tudi v potencialnih tveganj in koristi Bitcoin je. Segendorf meni, koristi pa so cryptocurrency je decentralizirana oblika in nizki stroški transakcij. Največje tveganje naštetih je visoka volatilnost.

Izbrani vir slike: Wikimedia

Sorodne novice


Post ICO

Seanova Outpost je že več kot 20.000 obrokov priskrbel brezdomcem zaradi donacij Bitcoin

Post ICO

Micky Malka in Bitcoin: denar je zrel za motnje

Post ICO

Belgijski finančni minister ne napoveduje težav med nacionalno banko in Bitcoinom

Post ICO

Krog je brez beta in obljublja, da bo plačila Bitcoin lažje

Post ICO

Poročilo napoveduje, da se bodo transakcije Bitcoa do leta 2017 podvojile na 56 milijonov

Post ICO

Primecoin: kriptokurrency, ki lahko izkorišča rudarstvo

Post ICO

Dansko izmenjava bitkoin obljublja trgovino brez kriminala in višjo raven varnosti po vsem svetu

Post ICO

Prepoznavanje bitko se počasi povečuje, kljub neuspehu

Post ICO

Ali bo Bitcoin naslednja nagrada za zaposlene?

Post ICO

Coinbase pomaga Bitcoiners kupiti storitve na Fiverr s kripto valuto

Post ICO

Bitmain uvaja zmanjšanje DDoS-a za AntMiner S4 in S5

Post ICO

Bitcoin Startup želi pomagati muslimanom pri odplačevanju posojil