Singapurski organ za prihodke priznava in obdavči Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Singapurski organ za prihodke priznava in obdavči Bitcoin

Singapurski organ za prihodke priznava in obdavči Bitcoin

Inland Revenue organ Singapur (IRAS), subjekt, odgovoren za davčne zakonodaje v državi, se je odločil, da prepozna Bitcoins kot "blago", ne valuto, in izdal nekaj guidelineson kako ravnati kapitalske dobičke, dohodke in prometni davek na borzah Bitcoin in s tem povezane prodaje.

Organ, ki je razkrila odločbo, ki jo pošilja več e-pošte Bitcoin posredovanja platformo, ki temelji Singapore Coin republike, ki je zahtevala pojasnila o stališču vlade do obdavčitve cryptocurrency transakcij. E-poštna sporočila pojasnite, kakšne dejavnosti bo cilj Singapurska davkov.

Od zdaj naprej, podjetja, ki se ukvarjajo v Bitcoin - ali je nakup in prodajo ali izmenjavo digitalno valuto za drugo blago in storitve - so in so registrirana na otoku naloži plačilo davkov za te transakcije.

Zdi pogled Singapur o Bitcoin da odmeva mnenja že bilo objavljeno v drugih državah, kot so Norwayor Nemčiji, ki prav tako menijo, da je digitalna kovanec obdavčljivi.

V primeru podjetij, ki kupujejo ali prodajajo Bitcoins, morajo biti prijavljene davke temeljiti na dobiček od prodaje cryptocurrency. Na drugi strani, če omenjene družbe odloči, da vlagajo v Bitcoin na dolgi rok, potem pa vsi dobički bo kapital v naravi in ​​ne davčni.

Ko je Bitcoin sprejeti kot plačilo za blago ali storitve, je treba posle obravnavajo kot izmenjave barter, ker se Bitcoin ne štejejo denarja ali valuta, s strani vlade, temveč "dobro". Torej, davčna blago in storitve (DDV) - ki je trenutno vezan na sedem odstotkov - se lahko uporablja tako za Bitcoins in blago ali storitve, ki se izmenjujejo.

Vendar virtualne valute, ki se uporabljajo v svetu iger na srečo, so brez davka, kot poroča Techinasia.com.

V drugem primeru, če je podjetje, nakup in prodajo Bitcoin neposredno strankam, kot so izmenjave storiti, davek velja za celoten znesek prejetih in tudi provizij. Kljub temu pa to pravilo je obvezno le za podjetja, ki so registrirana v Singapurju.

Nazaj konec decembra, Monetarni organ Singapur announcedthat digitalne valute ni bila doslej urejena v city-države in da so lokalne družbe in trgovci prosto sprejme in posle v cryptocurrency. Še vedno so, ampak zdaj obstajajo pravila, ki sledijo in davkov za plačilo.

Po besedah ​​Davida Moskowitz, od kovancev republike, "je vodilo, ki IRAS določeno je racionalno in dobro premišljena. Kot lastnik podjetja, da lahko jasno predstavljajo zaslužka na Bitcoin trguje za moje stranke in moje lastne pozicije in plačati ustrezne davke ".

Predstavnik službe objavila dele elektronskih sporočil, ki jih je davčni organ na spletni strani platforme poslanih:

Dohodnini Zdravljenje

Podjetja, ki so v poslu za nakup in prodajo bitcoins bo obdavčen na podlagi dobička iz njihove prodaje na bitcoins. Po drugi strani pa, če so bitcoins del naložbenega portfelja družbe pridobljene za investicijske namene dolgoročnih bodo dobički od prodaje bo kapital v naravi in ​​zato ne obdavči za družbo.

DDV Zdravljenje

Prodaja (vključno z izmenjavo) od bitcoins v zameno za nadomestilo v denarju ali v naravi, je davčni opravljanje storitev predmet GST. Če prodajalec je a-GST registrirana oseba, bi moral obračunati izstopni davek na prodajo bitcoins, ki v teku ali pospeševanje svojega poslovanja.

Če so bitcoins sprejeti kot plačilo za realne blaga ali storitev (npr digitaliziranih predmetov, kot so spletne glasbe), se ti posli obravnavajo kot izmenjavo barter. DDV je treba obravnavati na posameznih dobav, ki (tj dobavo bitcoins in dobavo pravih blaga ali storitev), če so vpletene-GST registrirane osebe. Vendar če se bitcoins uporabljajo za izmenjavo za virtualne blaga ali storitev v virtualnem svetu iger na srečo, kot koncesija, dobava bitcoins ne bo obdavčen, dokler se bitcoins zamenjati za prave denarnih sredstev, blaga ali storitev.

Kot Bitcoin ne sodi v opredelitev "denarja" ali "valuti" v skladu z Zakonom o GST, dobava bitcoins ni ponudba denarja in ne bi bili ne upošteva za namene GST. Dobava bitcoins bi se obravnava kot opravljanje storitev, saj vključuje dodelitev deleža v ali desno nad bitcoins.

Obravnava DDV za dobave bitcoins bo odvisna od tega, ali je podjetje, ki deluje kot agent ali glavnice v transakciji. Če je podjetje zgolj omogoča in deluje kot posrednik v trgovini z Bitcoin (npr Bitcoin prenos izmenjava bitcoins neposredno na kupčevo denarnico), DDV obračuna le na prejetih provizij. Vendar če se podjetje, ki deluje kot glavni v trgovini na Bitcoin (npr kupuje in naprej prodaja bitcoins za stranko), DDV obračuna na prejela celoten znesek, to je prodajo bitcoins in provizij.

V skladu z oddelkom 13 (4) zakona o GST, se opravljanje storitev se obravnavajo kot so v drugi državi, če dobavitelj spada v tej drugi državi. V tem primeru, če podjetje spada izven Singapurju (tj ni ali stalne poslovne enote v Singapurju), se dobava bitcoins se obravnavajo kot so izven Singapurju. Zato, DDV ne obračuna od opravljanja storitev (tj bitcoins), ki izven Singapurju.

Na splošno bo zdravljenje DDV od bitcoins odvisna od dogovora poslovnih in pogodbenih pogojev med vpletenimi stranmi.

Čeprav se odločitev ne sooča kot pozitivno spremembo glede na vse, še posebej v Singapurju, David Moskowitz je zadovoljen: "večina vlad, medtem ko so praskanje njihovih glavah o tem, kako ravnati Bitcoin, je Singapur ponovno pokazala svojo vodilno vlogo v regionby najemnin Bitcoin podjetja in trgovci vedo, kako ravnati obdavčitev transakcij. ".

Sorodne novice


Post ICO

Aplikacije za Bitcoin

Post ICO

Open Source Pocket Cooper sedaj na iOS

Post ICO

Storitev Bitcoin, ki jo je v Nigeriji začela izvajati BitX

Post ICO

Zaslužite Bitcoin tako, da delite svojo pasovno širino

Post ICO

Bitcoin prijazna Draperova univerza ponuja brezplačen spletni tečaj o kriptokurrency

Post ICO

ItBit odvzame bančno licenco, postane najprej regulirana izmenjava Bitcoin v ZDA

Post ICO

Ekvador bo najprej dokončno prepovedal Bitkoin

Post ICO

Družina Draper in Bitcoin: sin mu to častita, oče se o tem spozna in dedka ne čuti ljubezni

Post ICO

Microsoft pozdravlja Bitcoin: uporabniki Xbox in Windows lahko sedaj kupijo digitalne vsebine z BTC

Post ICO

Otroci in bitkoin: prihodnost je tu

Post ICO

Iransko podjetje prodajajo usnjene čevlje strankam po vsem svetu, zahvaljujoč Bitcoinu

Post ICO

Rusko sodišče, ki odloča o blokadi Bitcoin, obljubljajo območja za boj proti pritožbi