Ovce Marketplace heist od 100.000 BTC bi res lahko največji Darknet Scam Ever | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Ovce Marketplace heist od 100.000 BTC bi res lahko največji Darknet Scam Ever

Ovce Marketplace heist od 100.000 BTC bi res lahko največji Darknet Scam Ever

Zaustavitev nezakonitih spletnih bazar ovce tržnici, ki se prodajajo prepovedane materiale, kot so orožje in droge preko omrežja Tor dejansko je "največji Darknet prevara kdaj". Naslov se je razširil preko interneta, ki opisuje prevara, ki je vložil 100 milijonov dolarjev vredno Bitcoin izginili.

Skoraj teden dni po kupci na trgu, je spoznal, da so oropali dve Redditors še vedno po poti dokazov, ki jih je tat levo. Zadnji se updatescan spremljati prek sub-Reddit / r / SheepMarketplace.

ovce Marketplace osvojil veliko novih strank po smrti priljubljenega Silk Road, ki so severno-ameriške oblasti oktobra zaprta. Vendar pa je v zadnjem koncu tedna, online uprava platforma je offline stran in objavila sporočilo, ki trdi, da je bil trg vdrl.

Kot rezultat, je bilo več kot 5.400 Bitcoins ukraden, vrednost, ki je bila popravljena s 100.000 BTC ali skoraj en odstotek vseh Bitcoinsthat obstajajo na svetu.

Ovce je navzdol

Žal nam je reči, vendar smo bili oropani v soboto 11/21/2013, ki jih prodajalec EBOOK101. Ta prodajalec našel napako v sistemu in ukradel 5400 BTC - svoj denar, svoje predpise, vse je bilo ukradeno. Poskušali smo rešiti to težavo, vendar nismo bili uspešni. Žal nam je za vaše težave in nevšečnosti, bodo vse trenutne BTC se ditributed za uporabnike, ki so napolnjene pravilno BTC sili naslov.

Rad bi se zahvalil vsem SheepMarketplace moderatorjem, ki jih je ta, ki so pomagali s tem problemom. Zelo mi je žal za to situacijo. Hvala vsem.

Vprašanja, ki se je začela konec prejšnjega tedna, ko je na mestu preprečiti uporabnikom, da bi umik Bitcoinin svoje račune. To je bilo, ko je bila ustanovljena spletna stran Sheepmarketscam.com. To je bil prvi po objavi na platformi:

Ovce MarketPlace bo SCAM?

To se še ni potrjena. Toda obstaja veliko razlogov in mistifikacija o (27/11/2013) Ovce trgu zdaj:

  1. Ovce pravi, dvigi so dovoljeni za 90% že uporabnikov, ki je popolna laž, saj noben prodajalec ali uporabnika, ki smo v stiku ne more umakniti (verjetno nihče ni postavil nobenega odstopa od ovac med prejšnji teden).
  2. Ovce trg zavlačevanje vsakodnevno implentation novega mešalniku (kar je razlog, da ustavi umikov)
  3. Ne omogočajo nihče, da črpa sredstva začasno.
  4. So samo verjetno čakajo, da več prostih bitcoins priti do prevara vsi prodajalci in kupci (stranke deponiranju več in več denarja za nakup).
  5. Podpora verjetno povedal, da pomiri ljudi dol (so morda ne zavedajo, kaj se dogaja).
  6. Račun, ki je 0.00000000 bilanco prejemanje sporočil od podpore, ki jo lahko umakne denar (ja seveda, lahko umakne 0 ravnotežje).

V času, administratorji na trgu je obvestil stranke, da je bila na mestu doživlja "organizacijske spremembe", vendar pa bi lahko dostopali do svojega denarja v nekaj dneh. Vendar pa je kmalu po forumih drugih mest tudi zapreti. Nazadnje, v nedeljo (30), ovce Marketplace popolnoma zaprli.

Čeprav bodo administratorji takoj krivil prodajalca, dokazi, ki jih vigilantes Reddit je razkrila predlaga vključitev teh istih administratorjev v rop. Spletna stran SheepMarketScam.com, na primer, tudi meni, da je več kot 40.000 BTC, ki pripadajo strankam je bila prenesena v Bitcoin naslov pripada operaterje spletnega mesta.

Čeprav bo težko ujeti odgovorne za to množično krajo in morda še težje, da bi ga kaznovali (pravno, mislimo), ta razdalje prinaša tudi tveganja za tatu. To bi bilo težko za njega, za pranje ves ta denar, sedaj, ko je gospodarstvo na več kot 100.000 BTC.

Viri: Poslovni Insider, Coindeskand Silicon kotni

Sorodne novice


Post ICO

Erik Voorhees izgubil 550 BTC zaradi Mt. Goxov propad: pripravi se, ker bo grd teden

Post ICO

Bitcoin in nakazila: Ali lahko deluje?

Post ICO

Organi se osredotočajo na severnoameriško študijo, ki zavrača anonimnost Bitcoin

Post ICO

Mcgill Bitcoin Airdrop - neverjeten videoposnetek

Post ICO

Novi patent, dodeljen Amazon, bi lahko prinesel velike spremembe v bitkoin ekosistem

Post ICO

Kanadska bitkainska rudarska družba je udarila z novo FCAA obtožbo in morebitno globo

Post ICO

Charlie Shrem odstopi iz Bitcoinove fundacije, potem ko je plačal milijon dolarjev, da bi se izločil iz zapora

Post ICO

Ali je Bitcoinova banka na poti? Mt.Gox ustanovitelj izgubi $ 50K in več

Post ICO

Bitkain, ki se zvišuje, ko je grčev propad postal vse prej kot nenavaden

Post ICO

Microsoft pozdravlja Bitcoin: uporabniki Xbox in Windows lahko sedaj kupijo digitalne vsebine z BTC

Post ICO

Nasdaq sprejme Bitcoinjevo tehnologijo blokiranja za izboljšanje trgovanja z delnicami

Post ICO

Coinbase odpre prvo regulirano izmenjavo Bitcoin v Združenih državah Amerike