Varnostna kršitev vodi v bitkeinske tatvine | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Varnostna kršitev vodi v bitkeinske tatvine

Varnostna kršitev vodi v bitkeinske tatvine

Bitcoin se je pojavila kot hitro rastoče in zelo priljubljeno valuti. Kljub temu pa to ne pomeni, da je Bitcoin imuna na težave. Res, po teh začetnih fazah rasti in razvoja, je valuta, s katerimi se soočajo, in premagati številne izzive. Fundacija Bitcoin je pred kratkim razkrila, varnostno pomanjkljivost v sistemu Android delovanja, ki lahko omogoči hekerji za krajo Bitcoins.

Operacijski sistem Android je danes najbolj priljubljen pametni OS na svetu. Glede na to, da mnogi Bitcoin trgovci raje uporabljajo svoje pametne telefone za vodenje poslov, to pomeni, da bi lahko veliko število uporabnikov Bitcoin izpostavljeni levo z Android. Dejansko, dve od največjih Bitcoin denarnice, "Bitcoin Denarnice" in "Bitcoin Predica" je bilo ugotovljeno, da so dovzetni za to varnostno pomanjkljivost.

Da bi zagotovili Bitcoin denarnice, programi za Android uporabljajo SecureRandom Java za ustvarjanje naključnih zaporedja številk, ki se nato uporabljajo za šifriranje denarnice. Fundacija Bitcoin, pa je pokazala, da je Android včasih ponavlja številke ustvarjene, kar lahko privede do občutljivosti. Ta problem je v Android sam, ne programov denarnico, zato bo vsaka denarnica na Androidu bi lahko ranljiva.

Fundacija Bitcoin svetuje ljudem, naj posodobijo svoje denarnice, ko so na voljo nove različice. Če je vaša denarnica je ranljiv, vendar družba za upravljanje še ni predvidena posodobitev, da se določi varnost razpoka, vam svetujemo, da preklopite na drugo denarnico, ali vsaj odstraniti aplikacijo za Android in prenehate uporabljati za tisti čas. Ko so Bitcoins ukradeni, so skoraj nemogoče, da si opomore. Po fundacije Bitcoin, morate ustvariti tudi nov naslov z zavarovan generatorja naključnih števil. Potem bi morali poslati svoje Bitcoins zase.

To ni prva večja varnost ogrožena zadeti Bitcoin. V septembru leta 2012, hekerji in prevaranti uspelo z več kot $ 250.000 dolarjev Bitcoins off. Nekateri 24.000 Bitcoins so bili ukradeni, ki je bil ocenjen na približno $ 250.000 dolarjev. Zdaj pa bi ti kovanci vredna okoli milijon $ 2.5! Bitfloor je bil od leta zaprli, in mnogi Bitcoin trgovci izgubili velike dele svoje naložbe.

20. Marca leta 2013, je bilo skoraj $ 50.000 dolarjev vredno Bitcoins ukraden v napadu na BTC Guild, glavni rudarski bazen. To se je zgodilo med nadgradnjo sistemov programske opreme BTC, ki je ustvaril kratkoročno ranljivost. Večina kovancev niso bila vrnjena, čeprav je programska oprema sama fiksno in Guild ni več ranljiva.

Varnost bo še naprej vprašanje za Bitcoin kot je varnost problem za vsako vrsto valute. Tako kot se lahko oropali na ulici in imajo vaše denarnice ukraden, če niste previdni, lahko izgubite Bitcoins hekerji in scammers. Zato vam svetujemo, da pozorno spremlja vse dogodke varnost in ustrezno ukrepali.

Sorodne novice


Post ICO

Bitkoin se lahko sooča z izumrtjem iz lastne vojne

Post ICO

Coinbase ima novega zaposlenega: Charlie Lee, ustvarjalca Litecoin

Post ICO

Črni petek, Cyber ponedeljek spodbuja Bitcoin novi rekord: potrošniki porabijo 296 milijonov USD v BTC

Post ICO

Pioneer računalniške industrije trdi, da je ugotovil, kdo je bitkoin ustvarjalec

Post ICO

Naslednja doba tehnologije Bitcoin: platforma Ethereum

Post ICO

Razvijalec Bitcoin Gavin Andresen sumi, da je večina operacij miniranja v oblaku Ponzi sheme

Post ICO

Hekerji prodajajo podatke štirih milijonov AdultFriendFinder uporabnikov za 70 BTC

Post ICO

Skoraj sem se obtožil domnevni Coindesk

Post ICO

Kako mladi investitorji vidijo Bitcoin in svet kriptocurrency

Post ICO

Dansko izmenjava bitkoin obljublja trgovino brez kriminala in višjo raven varnosti po vsem svetu

Post ICO

Cryptocurrency Dark Market Evolution izgine

Post ICO

Spoznajte Bitbetex, spletno stavo, ki temelji na Bitcoinu