Poljska davčna uprava napoveduje 23-odstotni DDV za prodajo miniranih bitkoinov | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Poljska davčna uprava napoveduje 23-odstotni DDV za prodajo miniranih bitkoinov

Poljska davčna uprava napoveduje 23-odstotni DDV za prodajo miniranih bitkoinov

Poljska ni več potencialni Bitcoin prijazna država, kot je lokalni davčni organ pravkar objavila, da je prodaja izkopanega Bitcoins zdaj predmet davka na dodano vrednost (DDV) za 23 odstotkov. Novica se je pokazala na podlagi zahtevka, ki ga je poljski cryptocurrency rudar, ki je prosil za razlago zakonov v državi v zvezi s prodajo digitalnih denarja predložene.

Zahteva je bila raziskana s strani direktorja davčne uprave v Lodzu, osrednji Poljski, ki se bo sprostil uradno izjavo, da "je vlagatelj načrtuje začetek prodaje v cryptocurrency v okviru svoje trgovske dejavnosti".

Čeprav je tožeča stranka menila, nobene od transakcij je načrtovanih, da bi bili predmet poljskega davka, so se oblasti odločile je bilo narobe.

Sprostitev trdi, da je rudar namenjena za prodajo izkopati BTC tri različne subjekte: dve se nahajajo v Evropski uniji (Združeno kraljestvo in Lodz) in tuji enega, ki se nahaja zunaj Evropske unije, v Belizeju.

Po mnenju tožeče stranke, "prodaja Bitcoin ni predmet davka na dodano vrednost za blago in storitve, ker Bitcoin ni blago (...) in prodaja cryptocurrency, ki se pridobivajo s strani davkoplačevalcev ne gre za storitev" organi je dejal in dodal, da "tožeča stranka je dejal, da je minirano Bitcoin ni blago (...), ker nima materialno obliko".

Vendar pa glede na Coindesk, oblasti dejal, da je mnenje tožeče stranke, nima pravne podlage, saj je "je zahtevna natančno pristojbino za storitve [v Bitcoin rudarstvu]".

V skladu z veljavno zakonodajo, pravno oceno tožeče stranke omenjene situacije je napačna. Prodaja izkopanega cryptocurrency (...), ki ga je tožeča stranka strankam z uporabo interneta in spletnih strani, bo constitue dejavnost, ki je predmet DDV, na ozemlju Poljske. (...) Na načelo (...) Pri imposable davčna stopnja je 23%.

Izbrani slika iz WikimediaDelovni okviri politike so v tekuSkupina iz Harvard in MIT s podporo digitalni neprofitne organizacije sredstev DATAand medlaboratorijskih crowdfunding platforme roj, je organizirala dve sodelovalnih delavnice o političnih vprašanjih okoli cryptoledger tehnologij. Na delavnicah, ki se osredotoča na odpravljanje razlik v upravljanju v blockchain ekosistem, bo zajel tako kampusov od 15. Januarja do 18.

S Primavera de Filippi za Berkman Center Harvard za internet in družbo, Constance Choi sedem Iračanov in PODATKOV, John Clippinger za ID3 in MIT Media Lab, in Joel Dietz za roj sklicana, je sodelovanje organizirana delavnica v osredotočenih delovnih skupin predmeta strokovnjaki, podjetniki in tehnologi. Prispevke bo gradil živ dokument, ki bi lahko vodil politične odločitve pri razvoju dobrega nadzora in pospeševanje blockchain tehnologij.

"Bilo mi je v veselje, da vidi duha sodelovanja nastajajočega," je dejal Primavera de Filippi, "To je tisto, kar najbolj potrebujemo v Bitcoin 2,0 prostoru in v svetu nasploh." Constance Choi izjavil, "blockchain nas zahteva, da skupinsko Reimagine pravila na stare sveta v okviru porazdeljene arhitekture, z vso svojo veliko možnosti in nevarnosti, in upamo, da več interesne skupine bodo sodelovale pri tem temeljno podlaga na naslednji ponovitvi teh delavnic na Stanfordu, kakor tudi druge delavnice, ki obravnava pravni okvir teh tehnologij v Evropi. "

Joel Dietz izjavil, "Tvegani kapital je bila ustanovljena z idealom sodelovanja pa veliko inovacij je izginil v silosih. Lepo je videti prostor 2.0 trudimo ustvariti skupne javne dobrine na inovativen način. "

Končna javna predstavitev o ugotovitvah teh delovnih skupin bodo v nedeljo 18. Ob 2pm na MIT Media Lab in pretočili na YouTube Live.

Image courtesy of Justin Brockie.


Portugalska zajema Bitcoin: od proizvodnje strojev Lamassu do namestitve prvega bankomatovPortugalska je lahko ena izmed redkih evropskih držav, kjer je Bitcoin res ni spremenila v trendu. Pravzaprav, večina ljudi sploh ne ve, kaj cryptocurrency je in ni nobenih poročil o vseh trgovcev, ki sprejemajo BTC. Kljub temu pa bo država kmalu spremljali prihod svojega prvega Bitcoin ATM.

Vendar pa bi lahko "prihod" je močna beseda. Lamassu stroj ne bo treba potovati veliko kilometrov, sincethe so naprave, ki se proizvajajo v severnem delu države, kjer bo nameščen bankomat. Ameriško podjetje, odgovorno za stroj se odločili za izdelavo bankomat na Portugalskem od začetka postopka. Tudi njegov oblikovalec, ki je govoril, da 99Bitcoins nekaj časa nazaj, je portugalščina.

izmenjavo naprave Bitcoin, ki omogoča uporabnikom, da hitro kupiti BTC uporabo fiat valuto, se nahaja v Matosinhos, v bližini bolj znanega mesta Porto. Vendar pa je specifično lokacijo bankomata še ni znan.

Nazaj v juliju 2013, oblikovalec Cláudio Castro je dejal, da "obstaja, čeprav je ta vrsta valute skoraj neznan na Portugalskem že veliko informacij, ki so na voljo".

Takrat je povedal 99Bitcoins da "Portugalska ignoranca do te vrste valute," je zapustilo državo "en korak zadaj" v igri. "Vendar pa sem prepričan, da se bodo stvari spremenijo v naslednjem letu (...) Mislim, da bo portugalski ljudje sčasoma začeli uporabljati Bitcoin. V preteklih letih se je na Portugalskem je bila vedno nezaupljivi država do novih stvari, toda prej ali slej bomo vedno pridemo do novih trendov ", je dodal. In je bil očitno prav.

Portugalski proizvajalec, ki proizvaja bankomatov je vodenje njena identiteta anonimna. Kljub temu pa je lamassu napovedal, da se 120 stroji trenutno vgradno evropsko državo, po prvih 40 enot, sklenjenih v letu 2013.

Sorodne novice


Post ICO

CEX.IO opusti operacije

Post ICO

Najprej poglejte Gems Messenger

Post ICO

Goldman Sachs in IDG vlagata 50 milijonov USD v Bitcoin startup Circle

Post ICO

5 Razlogi, zakaj internet denarja bo zdrobil centralizirano financiranje

Post ICO

Kako bi izgledal svet, če bodo strani, ki sprejemajo Bitcoin, bile države

Post ICO

Bitcoin Meetups v Zürichu in Buenos Airesu

Post ICO

Hekerji ciljajo Bitcurex, poljska Bitcoinova izmenjava pa se izogiba napadom

Post ICO

5 Dejavniki, ki ovirajo rast bitkoina

Post ICO

Forum BitcoinTalk.org je po tem, ko so ga vdrli iskalci lukenj

Post ICO

Lego rudarska oprema: vrhunska tehnologija za ustvarjanje bitkoinov

Post ICO

Gyft lansira program točk in 3% vrne na nakupe Bitcoin

Post ICO

Privzete vrednosti CoinTerra