Načrtovana nadgradnja povzroči nastanek neveljavnih blokov | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Načrtovana nadgradnja povzroči nastanek neveljavnih blokov

Načrtovana nadgradnja povzroči nastanek neveljavnih blokov

Če niste prejeli bitcoins v transakcijah, ki so bile potrjene pred 12:00, 6. Julija 2015, vaši bitcoins morda ni varna. Prišlo je do varnostne problemhas, kjer se trenutno ustvarja neveljavne blokov. Obstajajo nekatere programske opreme, ki lahko zazna neveljavne blokov in jih ustrezno zavrne, vendar pa obstaja nekaj programske opreme, ki ne zadostujejo za obravnavo te trenutne grožnje, saj ne morejo odkriti neveljavne blokov. Uporabniki te programske opreme bo v skladu potrdil, ki niso resnične.

Že nekaj časa, večje količine mer hash rudarskih so uveljavljanju BIP66 stroge DER podpisov. Po BIP66 pravili, trenutek 950 od zadnjih 1 000 (95%), različica 3 so dosegli (V3) blokira vse nadgrajene rudarji začeti zavrnitvi verzijo 2 (v2) bloki. The-raven 950 je bil dosežen 4. Julija 2015. Kmalu po tem dogodku, majhen rudar, ki je sestavni del preostalih 5%, kopljejo neveljaven blok. Čeprav je bilo pričakovati, rudarstvo neveljavnih blokov, je postalo jasno, da je približno 50% stopnja hash omrežje je rudarstvo, ne da bi v celoti potrjevanje blokov (v nadaljnjem besedilu SPV rudarstvo) in izgradnjo novih blokov na vrhu neveljavnih blokov. Ker je le približno polovica SPV rudarska omrežje je pokazala, da bi izvrševanje pravil BIP66, so številne velike rudarji zapade več kot 50 000 $ vredno dohodka rudarske do danes.

V skladu s programsko opremo nalogo z zavrnitvijo neveljavnih blokov je zdaj v nevarnosti, da odraža transakcije so potrdili, ko so tehnično ni. Lahki (SPV), denarnice in nekatere programske opreme, kot so starejše različice Bitcoin Core, ki so bili poslabša varnosti na ravni SPV z novimi pravili o soglasju BIP66, so trenutno najbolj ogrožena skupina.

Trenutno jih je treba sprejeti priporočeni ukrepi, je, da začasno dobili vse rudarje off SPV rudarstva in nazaj na polno potrditve. Bitcoin.org lahko ustrezno zmanjša svojo trenutno priporočilo čaka 30 dodatnih potrditev. Glede na to, da so težave nastale v zvezi z načrtovano posodobitev, potrditev rezultati bodo prispele po 6. Julija je 2015 veliko manj zanesljivi, če ste z naslednjo programsko opremo:

  • Lahke uporabniki (SPV) denarnica treba prednostno prejeli dodatnih 30 potrdila v znesku, ki se običajno dobijo;
  • Bitcoin Core morala 0.9.4 ali starejše uporabnike bodisi nadgraditi na Bitcoin Core 0.10.2 ali prednostno prejeli dodatnih 30 potrdil do zneska, ki se običajno prejmejo;
  • Uporabniki spletne denarnice je treba tudi možnosti prejeli dodatnih 30 potrdil do zneska, ki se običajno dobijo, če ste popolnoma prepričani, da je vaša denarnica zavarovana s Bitcoin Core 0.9.5 ali novejšo različico;
  • Bitcoin Core 0.9.5 ali novejši uporabnikov, ki jih to ne vpliva, vendar je priporočljivo, da nadgraditi na različico 0.10.2, saj bi lahko prišlo do zanikanje-of-service ranljivosti, ki ni v zvezi s tem opozorila.

Pomembno je, rudarjev, ki mine združujejo se prepričajte, da so del paketa, ki pravilno potrjuje blokov. Če ugotovite, da vaš bazen tega ne stori, takoj preklopiti na bazen, da ne. Seznam vsebuje sum dobra in / ali slabe bazeni mogoče najti The Wiki Rudarstvo Primerjava Pool strani. Če vam je ljubše, da solo rudnika, preklopite na Bitcoin Core 0.10.2 v najkrajšem možnem času.

Vprašanje v tej fazi je, ali lahko ta problem rešiti, da bi stvari, ki "gredo nazaj v normalno stanje". Odgovor na to je da in ne. Bitcoin Core 0.9.5, kot tudi njegovih novejših različicah, je bila vedno sposobni odkriti, ali so bloki veljavna ali ne. Bitcoin Core 0.9.4, kakor tudi prejšnje različice pa ne vključuje dodatna pravila o soglasju BIP66 in bo zato ne zagotavljajo raven varnosti, ki novejše različice Bitcoin Core zagotavljajo. Zato je zelo priporočljivo, da nadgradite, da za vas, da se vrnete na popolno varnost vozlišča. Lahki (SPV) denarnice so nevarna, če so prejeli manj kot 30 potrdila. To stanje bo ostalo, dokler so vsi glavni bazeni so prešli na polno potrditve. Ker so spletne denarnice zelo raznolika pri svojem delovanju in ravnanju z dvojno preživi, ​​je varneje, da predpostavimo, da so na isti ravni varnosti, kot je zgoraj opisani lahke denarnice, če niste popolnoma prepričani, da jih uporabljajo Bitcoin Core 0.9.5 ali novejša različica za popolno potrditev.

Seznam neveljavnih bloka haše je mogoče najti na Bitcoin Wiki.

Sorodne novice


Post ICO

Bruce Fenton je novi izvršni direktor Bitcoinove fundacije

Post ICO

Bitkain plačila in rudarska strojna oprema so realnost pri TigerDirect

Post ICO

Odjemalci BitStamp, ki ne morejo preveriti identitete, ki bi lahko izgubili vse svoje BTC

Post ICO

New Yorks BitLicense, aretiran milijonar in več novic posodobitve

Post ICO

Bank of Montreal opozarja Cointraderja na protibitkovsko dejanje - do zdaj še ni bilo nobenih posledic za druga podjetja

Post ICO

BTC Guild zaprt

Post ICO

Hispanic Američani so etnična skupina z največjim znanjem o Bitcoinu

Post ICO

Kako se bitkoin svet odziva na Winklevijeve načrte?

Post ICO

Hekerji prodajajo podatke štirih milijonov AdultFriendFinder uporabnikov za 70 BTC

Post ICO

Lamassu je uvedel Bitcoin Machine: prednaročilo je zdaj na voljo

Post ICO

CoinSummit San Francisco napoveduje program za strokovnjake, povezane z Bitcoinom

Post ICO

Bitcoin prevare