Novacoin praznuje svoj prvi rojstni dan: leto turbulence in presenečenj | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Novacoin praznuje svoj prvi rojstni dan: leto turbulence in presenečenj

Novacoin praznuje svoj prvi rojstni dan: leto turbulence in presenečenj

Dokazovanje prevara-mongers narobe, je Novacoin jo je dala na prvi rojstni dan, in to pomeni, da je čas, da se ozremo.

Na 9thFebruary 2013, novo altcoin imenuje Novacoin (NVC) udaril po spletu, nastavitev ploščadi, izmenjave in forume abuzz. Ustvaril mednarodna skupina razvijalcev, novi kovanec izkazalo za izboljšanje na Sunny Kraljevi Peercoin (PPCoin).

Toda kmalu po sprostitvi, Novacoin ujela alarm kot "scamcoin" osumljenca so govorice o premine, manipulacijo cen in neposredne "črpalka-n-smetišče", ujete na. Torej, kaj je resnična zgodba? trawled smo prek forumov, kart in razgovor Novacoin razvijalca, da bi dobili uravnoteženo sliko.

Stalne nagrade, nizka težave

Tako kot PPCoin, Novacoin uporablja Scrypt razprševanje in združuje dokaz-of-dela in dokaz-of-deleža rudarskih modelov v hibridni sistem.

Poenostavljeno, razlika med Bitcoin je dokaz-of-dela (Pow) modela rudarstvo in (POS) modela proof-of-igri je, da slednje krajih velik pomen za kovance, ki že ima rudar. To je njegova "vložek" v kovanec - in večji njegov delež večji njegov rudarski nagrada.

PoS rudarstvo je lahko odgovor za dve veliki vprašanji Bitcoin: zmanjšuje skupinskih nagrad (ki bi lahko sčasoma zmanjšuje zanimanje za rudarstvo) in posebnimi potrebami strojne opreme (ki imajo za posledico pri visokih računov moči in stalni odvisnosti od proizvajalcev strojne opreme). Razvijalci Novacoin všeč koncept POS vendar niso bili prepričani, da PPCoin so dobili največ iz modela za reševanje teh vprašanj. Ta nesoglasja navdih Novacoin, ki uporablja dve blok verige (ena Pow in eno POS).

Poleg svoje obljube sledili nagrade na zelo dolgi rok, je imel novinec NVC eno prodajno mesto: nizko težave.

Prevara-opozorilo     

Kljub plemiških ambicij, je Novacoin rojeni pod slab znak. Že tretji dan svojega obstoja, NVC prišla v ogenj, saj govorice o nabrekanja prevara začele pojavljati. "Prevara Coin Ne uporabljajte" - za slogan blared iz objav na kovancu uradni threadon Bitcointalk.org. Razprava se je dotaknila off obtožbe iz masivnega pre-rudnik (guesstimates dal znesek med 110k in 200k Novacoins).

Vnaprej rudnik bi pomenilo, da so se razvijalci kopljejo bloki pred javno predstavitvijo kovanca, ki uporabljajo zelo nizke začetne težave. Na 11. Februarja, dva dni po objavljanju stranke NVC, BTC-e (s sedežem v Bolgariji izmenjava cryptocurrency) je predstavil blagovno par NVC / BTC.

Še tri dni kasneje (ko je bilo manj kot 300.000 kovancev kopljejo po vsem svetu) BTC-e announcedthat je odločilo 110.000 Novacoins v BTC-e izmenjavo jamstvenega sklada. In novica ni pomagalo ugled NVC je. Potem, na 14. Februarja, BTC-e dejal, da je uničil 110.000 "pre-kopljejo NVC" - očitno pod DDoS-napad. Po in sredi teh obtožb, tržna cena kovanca je poskočil na BTC-e potem nosedived, naraščajočemu strahu, da "črpalka-n-smetišče" - prevara, v kateri nekdo poganja cene visoke, preden dampinga svoje velike deleže za landfall dobička, pri čemer trg v ruševinah.

Druga plat medalje

Eden od Novacoin razvijalce, programer, ki je znan šifriranega skupnost Baltazarju, nam je dal prevzeti zgodbo, saj je dogodek v drugačne perspektive. Rekel je, da ni vnaprej izkopati Novacoin - so ga INSTA-kopljejo.

Ti kovanci so kopali med 9thFebruary, 01:00 (izpust stranka) in 10thFebruary 15:00 uri (čas uradnega sproščanja NVC / BTC trgovanja par na borzi BTC-e).

Torej kovanec je bil že tam, za rudarje, ko devs začel rudarstvo. Ali je to že moja? Samo poglejte debaterevolving okoli pravilne opredelitve vnaprejšnjega rudarjenja in da svoje sodbe. Na tej opomba: čeprav je pred rudarjenje na splošno obravnava kot neetično, nekateri pravijo, da ni pošteno, da pričakujem razvijalcem, naj resno delo v kovanca ne uživajo veliko nagrado.

Insta-rudarstvo: publiciteta?

V primeru Novacoins, ta nagrada ni storil očitne v zajetne stanja na naslov razvijalec - vendar Insta-rudarska manever zaslužili NVC veliko mero publicitete.

Kaj se je zgodilo s-INSTA kopljejo Novacoins? Balthazar pravi, da je jih uniči BTC-e, kar kaže, da je bilo uničenje razlog za pošiljanje kovance za izmenjavo (in ne nekakšen podkupovanja, kot nekateri uporabniki mislil).

Zasebni ključi in naslovi so bili poslani lastniku BTC-e skupaj z navodili korak za korakom, kako uničiti teh vložkov. To je bila moja odločitev, nihče me je prosil, da to storite, nihče, vključno z mojim prijateljem Alexey, lastnik izmenjavo BTC-e.

Ampak zakaj bi se nekdo Insta-mine kovanci samo da jih uničijo? Balthazar je komentar namiguje na dobro načrtovano, publiciteta, ki je pomagala NVC izstopa iz mase up-and-prihajajo altcoins: "brez ustvarjanja in uničenje teh kovancev pa bi potreboval dvakrat toliko časa, da dosežejo trenutne rezultate. Na voljo sta dve možnosti za spopadanje z-INSTA kopljejo kovancev: bodisi, da jih razdelijo (sorazmerno, med rudarji), ali pa da jih uničijo. Raje sem sekundo za svojo bolj šokantno učinek ".

Eno leto na: boom ali obsodba?

Ena stvar je jasna: v NVC "smetišče" še nikoli ni zgodilo.

Toda kaj se je zgodilo v prvem letu Novacoin? Če pogledaš na kartah, boste videli, da je bil NVC trg precej živčen, cena enkrat povzpele za 24 $ konec novembra, vendar je sledil trendu večinoma navzdol, odkar (upoštevajte, da je bil konec novembra odskočišče za veliko cryptocurrencies zaradi dramatičnega povečanja BTC cenah).

Doslej NVC ni postal najbolj vročih altcoin tam, ampak na nekaj več kot 10 $ njegova tržna cena se postavi v prvih pet. Toda zaradi stopnjo izredno nizke emisije (le okoli 700.000 kovanci so trenutno v obtoku) pokrov trg lebdi okoli 7 milijonov $, dajanje Novacoin v 15. / 16. Mesto na lestvici cryptocoin.

Novacoin zdaj trguje v BTC na štirih izmenjav, kakor tudi za USD na BTC-e. Medtem so Balthazar in ekipa hranijo polnjenje na GitHub s posodobitvami in novimi različicami.

Rastoča fan bazo

Čeprav je bila tržna cena drsenje v zadnjih dveh mesecih, Novacoin kot tehnologijo je registrirana stalne appreciationamong rudarjev in razvijalci. Ima celo svoje spreobrnjence.

Navijači toča Novacoin na dveh računih. Prvič, pravijo, da je pošteno, saj učinkovita PoS prinaša višje nagrade za tiste, ki imajo več kovancev, ne pa tistim, ki imajo epsko računsko moč. Druga prodajna točka je lahko varnost: obstajata dve blok verige tako da, če želite, da še enkrat preživeti, vaša potreba po lasti več kot 50 odstotkov razpršitev moči v obeh verig, ki se zdi zelo težko, če ne nemogoče. Končno, nizka stopnja emisij NVC jamstev, ki nagrajuje ostal relativno visok, medtem ko "donosnost interesa" se nenehno prilagaja težavah - da rudarjev zanima.

Zgodba prevara zdi, da so zbledeli. A kdo ve, če je Novacoin tako dobro zasnovan, da lahko tudi zaslužili še več privržencev brez Insta-rudnik Gambit s.

Sorodne novice


Post ICO

Centralna banka Cipra pravi: Bitcoin ni nezakonit in krepi kripto storitev Neo & Bee

Post ICO

BitPay doda 150 valut in nove jezike na svoj račun Bitcoin

Post ICO

Bitcoin je agoristični primer

Post ICO

Življenje v Grčiji, kot je povedal lokalni lastnik restavracije, ki sprejema Bitcoin

Post ICO

Napad bo izmenjeval Bitcoin veliko bolj odporen, pravi Antonopoulos

Post ICO

Kako zgraditi boljšo in varnejšo denarnico Bitcoin

Post ICO

Hispanic Američani so etnična skupina z največjim znanjem o Bitcoinu

Post ICO

New Yorks BitLicense, aretiran milijonar in več novic posodobitve

Post ICO

Bitcoin Worldwide pravni status in posvojitev

Post ICO

Hrvaška meni, da je Bitcoin zakonit - 45 članov švicarskega parlamenta želi isto

Post ICO

Mt. Gox je samozaposlen z Akamai in ima nov trgovski motor, vendar počasi operacije še vedno problem

Post ICO

Bitcoin Exchange BitCurex ne zaračuna nobenih taks za Grčijo