Član upravnega odbora pravi, da je fundacija Bitcoin dejansko bankrotirana | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Član upravnega odbora pravi, da je fundacija Bitcoin dejansko bankrotirana

Član upravnega odbora pravi, da je fundacija Bitcoin dejansko bankrotirana

UPDATE, 8. April 2015 -V Bitcoin fundacija bi lahko razdelite v dve različne organizacije, v skladu z notranjim documentoriginally pripravil pred mesecem dni s svojo vodstveno ekipo. Ena od organizacij, ki bi nadaljevala delo fundacije, da bi spodbujali Bitcoin, medtem ko bi drugi pa se osredotoči na osnovno razvoju.

Bitcoin Foundationis "dejansko v stečaju." Obtožba je bil pred kratkim objavljen na Reddit Olivier Janssens, izvoljen v odbor fundacije direktorjev prejšnji mesec.

Delovno mesto je objavljen na Bitcoin je sub-Redditstarts z "obvestilom v medijih", ki se glasi "The Bitcoin Foundation ne predstavlja Bitcoin na kakršen koli način. Se je v preteklosti najel nekaj Bitcoin razvijalci, lobisti in organizirala konferenco."

Po nekaj tednih, kot član sveta fundacije direktorjev, Janssens čutil je moral deliti svoje izkušnje z javnostjo.

"Bil sem na platformi za preglednost in decentralizacijo jedro razvoja izvoljen. Od začetka, Fundacija je bila močno primanjkuje nobenega preglednost svojih dejanj. I ni več v dobri vesti lahko skriti resnico o tem, kaj sem bil priča v fundaciji Bitcoin odkar sem bil izvoljen prejšnji mesec. "

Bitcoin milijonar Olivier Janssens, ki je bil izvoljen poleg Jim Harper, nato pa se preseli na pojasnila, da ima temelj sredstva v tem trenutku. "Najprej je Bitcoin Fundacija je dejansko v stečaju. Kot rezultat dveh letih smešno porabe in slabo premišljenih odločitev, ki jih je skoraj zmanjkalo denarja v novembru lani."

Po Janssens, temelj poskušali najti izhod z izbiro novega izvršnega direktorja, ki bo pustil organizacijo v dveh tednih. V času, Patrick Murck "odločil, da je edini način, da še vedno dobiti sredstva na tej točki, je bila, da se osredotoči zgolj na financiranje jedro razvoja, v upanju, da bi ljudje videli, da je, kot dobre stvari."

Vendar pa se "ljudje so dovolj pametni, da ne zaupajo Fundacijo več." Janssens pravi temelj ni mogel zbrati potrebnih sredstev. "Z izvolitvijo v februarju in marcu, je postalo jasno, da ljudje ne želijo Fundacija vmešavanja z jedro razvoja. Resnica je, da je bil načrt fundacije za najem še bolj jedro razvijalcem, da začnete organ v Bitcoin standarde. Nobena organizacija naj bi to imelo izognili veliko nadzora nad Bitcoin, in je katastrofa. "

Cryptocurrency podjetnik dodaja, da je po skorajšnji stečaj, je temelj "odpustili 90% svojih ljudi," medtem ko bodo nekateri delavci ostanejo na kot prostovoljci.

Strah preglednosti

Janssens sega povedati epizoda, ki se je zgodilo, ko je prvič pridružil temelje. V svojem prvem sestanku uprave, Janssens in Jim Harper "takoj predlagati glasovanje, da imajo na krovu srečanje posneli."

"Mi smo sledili pravila Robert je naročil, in nas vsi ostali v bistvu zaprli in ni upošteval postopkov. [...] To je bilo ključnega pomena za nas, da glasuje o načrtu, da bi rešili Foundation. Ko sem omenil, da je tako kritični glas vse Še en razlog več, da se prepričajte, da je celotno srečanje dobi zabeležili, da je bila prezrta. "

Janssens sumi, da ima Bitcoin Fundacija druge motive, da se stvari off recors. "Fundacija Bitcoin sovraži transparentnost," je povedal in dodal, da "je bil Jim Harper ogrožena za to sporočilo za javnost, ki je (komaj) kritičen fundacije, ko so ga izvolili. Fundacija skuša prepričati smo skriti resnico, ki jo rahlo ogroža nas redno. "

Torej, kaj je v skladišču za fundacijo Bitcoin? Po Janssens, je poseben skrbniški sklad, ki nastajajo za financiranje dela osrednjih razvijalcev. Bitcoin milijonar je obljubil darovati 100.000 $ za zagotovitev plače nekaterih velikih imen, kot so Gavin Andresen in Wladimir van der Laan za naslednje leto. "Nadzor nad tem skrbniškega sklada bodo predali ključnih razvijalcev, ki se lahko odločijo, kdo lahko pridruži. Druga možnost je, da lahko dajejo glasovalno moč vsem, ki postavlja denar v njej (pro-rata). Bom organizirala tudi crowdfunds in pomagajo, da ta javni sklad. Na nobeni točki ne želim, da bi imel nadzor whatsoever. "

Janssens spodbuja tudi člani fundacije spregovoriti. "Statut omogočajo poseben sestanek odbora, ki se imenuje za 15% članov. Jaz bi vam priporočam, da to stori, in prosi za vse informacije, ki se sprosti, tako da boste lahko izvedeli resnico. Poleg tega bi priporočal, da jo zamenjati celotno krovu, če želite ta organizacija bi trajalo. Lahko pa glasujejo, da ga izklopite in dobili svoj denar nazaj. Ni nujno, da bo dovolj denarja zapustil v fundacijo, naj plača svoje člane nazaj, vendar bom osebno poskusil pomagati nadoknaditi razliko, čeprav nisem bil del nje, "je zapisal na Reddit.

Delovno mesto je trenutno na voljo na Reddit je bil prvotno objavljen na uradni strani Bitcoin Fundacije forumand nit sedaj vključuje odgovore glavni znanstvenik fundacije Gaving Andresen, med drugim. Večina ljudi, ki podpirajo javno complaintand Janssens prosi za sestanek odbora.

Andresen je komentiral tudi nit. "Torej, člani: kaj si želijo vlogo fundacije, da bo šlo naprej sem imel idealistično vizijo fundacija čemer-članski pogon organizacija, ampak da se ni nikoli zgodilo Zdaj bi bil pravi čas za vas, članstvo?., da sem ponosen in se skupaj in ugotoviti, vizijo za fundacijo napreduje. Kaj želite storiti, in kako bo to dobil plačano za? "

"Fundacija bo podprla jedro razvoja" vizija ni delovala; Vzel sem nekaj tednov off od tega tehničnega dela za srečanje z ljudmi, ki omogoča financiranje te vizije in je zelo hitro postalo jasno, večina "globokih žepov" Ne verjamem, da bo fundacija držijo te vizije, ali pa niso pripravljeni tveganje njihov ugled, ki je tesno povezana z organizacijo, ki je imela dva od svojih članov sveta odstopil v sramoto lani.

Na žalost sem pesimistični glede usklajenega vida arising- preveč od "vreščeč kolesa" tukaj želijo Živeti v preteklih napak. Pričakujem, kaj se bo zgodilo, se ne bo veliko ponedeljka zjutraj quarterbacking in razpravo ( "si izgubil, koliko denarja na konferenci v Amsterdamu? Konference naj bi denar, kako si lahko tako neumen?"... Ko je vse "yous" in denar, so že davno minili).

In zelo malo produktivno razpravo o tem, kako naprej. Dokažite me narobe...

Vendar pa je sedanji izvršni direktor Bitcoin fundacije ni zadovoljen z odločitvijo Janssens iti javnosti. Odgovarjanje na tweet, ki ga programski inženir in Bitcoin podjetnik Jeff Garzik objavljeno, Patrick Murck dejal: "če imate dva članov uprave odkrito delajo proti prizadevanjem za ohranitev organizationmight ni bilo vredno truda."

prve posledice javni odtok Janssens so zdaj očitno. Greg Egan, ki je odgovorna za Corporate svetovalec in operativnega oddelka fundacije, napovedal svojo resignationon soboto (4.). Janssen sumi, on bo naslednji na vrsti. "Če bi se morali zapustiti Fundacijo za resnico, zato je to. Resnica se povedal."

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin proti Highlanderju: kdo je res nesmrten?

Post ICO

Blockchain preklopi API z Mt.Gox brez kakršnega koli opozorila

Post ICO

Oglaševalske akcije lahko zdaj sprejmejo BTC s preprostim potrditvenim poljem

Post ICO

Bitkain črni petek - najboljši način za preživetje bitkoinov

Post ICO

Karpeles priznava spremembo Bitcoinove bilance enega Mt. Gox račun

Post ICO

Inside Bitcoins konferenca: New York vedno utemeljuje naslov kriptokumulacijski kapital

Post ICO

Donirajte Bitcoin in pomagajte žrtvam Nepalskega potresa

Post ICO

Ekvador bo najprej dokončno prepovedal Bitkoin

Post ICO

Uporabniki denarnice Blockchain.info so ukradeni - storitev je popravila napako in zagotavlja, da bo povrnila vsakogar

Post ICO

Hacker ukrade Bitkoine iz 4.000 denarnic, ki jih je gostila borza Bitcash.cz

Post ICO

Dorian Nakamoto izgleda, da je odgovoren za Newsweek

Post ICO

Coin Fire +: Professional bitkoin Trolls Obstaja