Nekdanji direktor Mt. Gox Mark Karpeles je aretiran v Tokiu | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Nekdanji direktor Mt. Gox Mark Karpeles je aretiran v Tokiu

Nekdanji direktor Mt. Gox Mark Karpeles je aretiran v Tokiu

Pred kratkim smo objavila articleinforming našim bralcem, da je Tokio Policija o zaračunati Mark Karpeles, nekdanji predsednik uprave padlega izmenjave Bitcoin Mt. Gox. Po tej objavi, so oblasti aretirale 30-letnega podjetnika to soboto (1.), okoli šestih zjutraj (Tokio čas).

Policisti trdijo, da je generalni direktor ve, kaj se je zgodilo z Bitcoins domnevno izgubljenih pred propadom Mt. Gox in nameravajo na iskanje ven.

Mt. Gox je bila nekoč največja izmenjava Bitcoin na svetu v smislu obsega, vendar je propadel lani. Po mnenju vodstva družbe, so hekerji napolnjene njihov sistem zaradi slabe varnosti, krajo 850.000 BTC, kar je skoraj sedem odstotkov vseh Bitcoins obstoja.

Kasneje februarja lani, je družba vložila predlog za stečaj, da bi svojo vlagatelje in stranke zelo jezen. Stečaj proces in Bitcoin da nestalo skrivnostno privedla do številnih protestov in sit-ins zunaj glavnega urada Mt. Gox v Tokiu.

Vendar pa je en mesec kasneje, družba je dejal, da se je vrniti skoraj 200.000 BTC iz stare digitalne denarnice ustvarili v letu 2011. Ta dogodek je zmanjšalo število manjkajočih Bitcoins na 650.000, kar je približno 183 milijonov $ po tekočih cenah.

Poročila se pojavile v soboto (1.), ki pravijo, da Karpeles je, da bo aretiran, kar je privedlo osumljenca poslati sporočilo The Wall Street Journal trdijo, da so bile trditve napačne. Papir, ki je načrtovano v celoti zavrača obtožbe je obvestil.

Ko smo že na lokalni vtičnico novice, Karpeles "odvetnik je dejal, njegova stranka je storil nič nezakonitega. Vendar pa je po aretaciji, je njegov odvetnik ni bil na voljo, da bi kakršne koli dodatne pripombe.

Glavna obtožba proti Karpeles je, da je dostop do računalnika borze in ponarejene podatke spremeniti nepokriti družbe, ki itappear da je bilo $ 1 milijon dolarjev dodajo svoj račun.

Vendar Karpeles ni bil obtožen ničesar ni in je v priporu le policija Tokiu v tem trenutku. V skladu z japonsko zakonodajo mogoče, je treba zadržati za 23 dni, brez možnosti varščine ali formalne obtožbe.

Trenutno je podjetje v postopku postopek likvidacije in sodišče imenovalo Payward Inc, druga izmenjava Bitcoin, pomaga organom z njim povezane dokumente, na koncu jim pomaga, da tresk primera. Payward Inc je zavrnil kakršno koli pripombo v zvezi z obtožbami zoper Karpeles.

Wall Street Journal poroča, da je po tem, ko stečajni postopek brcnil-off, predsednik uprave preselil ven iz svojega luksuznega bivanja v Tokiu in se preselil v veliko enostavnejši lokaciji z nižjo najemnino. V korespondenci z mediji, Karpeles je dejal, da je ljubil "preprosto življenje razvijalec."

Na Reddit veliko haters jemljete svoje frustracije, ki jih praznuje svojih detentionand ki meme o tem. Si lahko ogledate video za prijetje, ki ga je lokalna japonski novice kanal tukaj.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoiners so pesimistični glede Bitcoinove cene v letu 2015

Post ICO

EBay kaže nekaj ljubezni do Bitcoin (ali je vse v naših glavah?)

Post ICO

Bitcoin v San Diegu: več malih podjetij se še naprej pridružuje kripto-revoluciji

Post ICO

15 spletnih mest za vsa vaša vprašanja o kriptografiji

Post ICO

Nekdanji uradnik Obama: Bitcoin bi lahko spremenil upravljanje

Post ICO

Bitcoin London 2013: evropska ljubezen do kriptocurrency, nov ATM stroj in veliko novoustanovljenih podjetij

Post ICO

Bitcoiners pomagajo ameriškim oblastem, da razumejo kriptokovnost, rezultati pa so spodbudni

Post ICO

Coinbase odpre prvo regulirano izmenjavo Bitcoin v Združenih državah Amerike

Post ICO

5 Dejavniki, ki ovirajo rast bitkoina

Post ICO

Hacking Team je razvil Bitcoin denarnico za sledenje uporabnikom

Post ICO

Bitkoin se lahko sooča z izumrtjem iz lastne vojne

Post ICO

10 malo znanih funkcij Hidden Inside Blockchain.info