Marco Santori pravi, da je Bitcoin valuta sodna odločitev, ki se lahko uporablja kot zelo širok precedens | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Marco Santori pravi, da je Bitcoin valuta sodna odločitev, ki se lahko uporablja kot zelo širok precedens

Marco Santori pravi, da je Bitcoin valuta sodna odločitev, ki se lahko uporablja kot zelo širok precedens

Če je kaj dobrega prihaja iz sheme Ponzi ki jo je ustanovila Trendon Shavers- več znanega v cryptocurrency svetu kot "pirateat40" - je odločitev sodnika, Texas, ki je pred kratkim odločilo, da "je Bitcoin valuta ali oblika denarja", kar pomeni, da lahko Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC), iti naprej in toži osumljenca.

Lahko preverite dokument, ki ga je severno-ameriškega sodnika tukaj podpisan. V tem memorandumu, sodnik Amos L. Mazzant naredi analizo primera glede Bitcoin Savings in Trust (BTCST), je "poslovanje", ustanovil in upravlja brivnikov.

Osumljenec ponujajo in prodajajo Bitcoin-nominirane naložbe prek platforme, upravljanje zbrati vsaj 700.000 BTC, vrednost, ki je enaka skoraj 63 milijonov $ po današnjih cenah. Sum bila očitna, vendar SEC je čakala sodnega mnenje o tej zadevi. Končno je sodnik izdal naslednje mnenje:

Jasno je, da se Bitcoin lahko uporablja kot denar. Lahko se uporablja za nakup blaga ali storitev, in kot je navedeno za britje, ki se uporablja za plačilo posamezne življenjske stroške. Edina omejitev Bitcoin je, da je omejena na tiste kraje, ki jo sprejemajo kot gotovina. Vendar pa je treba zamenjati tudi pri običajnih valut, kot so ameriški dolar, evro, jen in Yuan. Zato Bitcoin je valuta ali oblika denarja, in vlagatelji, ki želijo vlagati v BTCST če naložbo denarja.

Bitcoin Examiner govoril z Marco Santori, predsednik odbora za regulativne zadeve pri fundaciji Bitcoin, o tem vprašanju. "Pomembno je razlikovati med izjavo" Bitcoin je denar "in" Bitcoin se lahko uporablja kot denar. "Ne verjamem, da je sporno, da" se Bitcoin lahko uporablja kot denar ". Ljudje uporabljajo Bitcoins namesto denar ves čas. Mislim, da je to omejeno, funkcionalna izjava očitno ", odvetnik je dejal.

. Vendar, "je sporna izjava, ali je Bitcoin denar Ko je vse povedano in storjeno, Bitcoin je vse in samo to, kar je, kako smo se odločili, da se pojasni, da bodo ljudje odvisni od metafore smo izbrali:. Denar, valuta, skupna glavne knjige, blago, peer-to-peer gotovina, elektronski zlata - izberite svojo abstrakcijo ".

Toda kaj to odločitev pomeni za prihodnost cryptocurrency? Po mnenju strokovnjaka, to je treba razumeti kot izolirano odločitve. "Sodišče je določitev zelo ozek, predhodno vprašanje. Ali je Bitcoin, denominirane naložbe so" vrednostni papirji ", tako da pridejo v pristojnosti zveznih sodišč Združenih držav Amerike, da je" varnost ", mora izdelek biti 'an naložba denarja. "Sodišče je ugotovilo, da za ta namen" Bitcoin je valuta ali oblika denarja ". Pravzaprav je to zelo malo gospodarstvo, ki bi se moral uporabiti le za ozek nabor primerov vrednostnih papirjev", Marco Santori razlaga.

Kljub temu pa lahko mnenje sodnik Mazzant je odprla pot za spremembo v svetu cryptocurrency. "Praktično, čeprav, odvetniki, sodniki, oblikovalci politik in regulatorji mogoče pričakovati, da jo uporabite kot zelo široko precedens. Na primer, lahko finančni regulator jo uporabljajo za podporo svoje stališče, da Bitcoin izmenjevanje sme zahtevati dovoljenje za prenos denarja. A odvetnika lahko jo uporabite pri prepričati sodnika v drugo državo, ki je imel svoje stranke ukraden Bitcoins realnem svetu vrednost, ki bi podpirala odškodninski zahtevek. Posledice so daljnosežne ", je še dodal.

Glavno vprašanje je, kako bo pravni sistem pogled Severnoameriški v primeru, kot je ta? Po Marco Santori, "je pred šestimi meseci," Bitcoins so neurejeno "bi bilo pošteno izjavo. Danes to preprosto ni res, v Združenih državah Amerike."

Predsednik odbora za regulativne zadeve pravi, da "so mnogi, ki niso iz ZDA pristojnosti odločila, da ne urejajo prenose Bitcoin časovni being.That lahko (in verjetno) spremembe kot Bitcoin pridobi več mainstream sprejem. Anglija in Nemčija, na primer so sprejeli pristop "počakajmo in bomo videli". Tukaj in zdaj, v Združenih državah Amerike, čeprav je Bitcoin industrija je izrecno ureja več kot eno vladne agencije. Pred meseci smo vedeli, da je Ministrstvo za finance se odločili, da ga urejajo. Sedaj vemo, da bo komisija za vrednostne papirje in borzo urejati tudi ".

Sorodne novice


Post ICO

EBay kaže nekaj ljubezni do Bitcoin (ali je vse v naših glavah?)

Post ICO

Začetni vodnik za Monero (nakup, trgovanje, rudarstvo)

Post ICO

Aplikacije za Bitcoin

Post ICO

Kanadski zagon Wagepoint vključuje Bitcoin v svoji spletni plačljivi programski opremi

Post ICO

Programska oprema Bitcoin se posodobi, ZDA razlagajo davke za Bitcoin in več posodobitev novic

Post ICO

Bančni giganti, ki podpirajo tehnologijo Bitcoin

Post ICO

Izrael lahko začne kmalu obdavčiti trgovino z Bitcoinom

Post ICO

Kaj se zgodi Bitcoinu Ko umre, kdo je Satoshi Nakamoto (spet) in več tedenskih novic

Post ICO

Coinbase pomaga Bitcoiners kupiti storitve na Fiverr s kripto valuto

Post ICO

BitOasis sproži prvo Bitcoinovo platformo za odkup na Bližnjem vzhodu

Post ICO

11 Hoteli in hostli, ki sprejmejo Bitcoin

Post ICO

Dell.com je zdaj največji elektronski trgovec, ki sprejme Bitcoin