Ustanovitelj Bitcoin Savings and Trust, ki ga je SID naložila za vodenje programa Bitcoin Ponzi | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Ustanovitelj Bitcoin Savings and Trust, ki ga je SID naložila za vodenje programa Bitcoin Ponzi

Ustanovitelj Bitcoin Savings and Trust, ki ga je SID naložila za vodenje programa Bitcoin Ponzi

Trendon T. Brivniki je ime človeka, ki ga je ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC) je pred kratkim zaračuna za domnevno vodenje povezano-Bitcoin Ponzi shema. Vendar pa ga je Bitcoin svet boljši, kot je znameniti "pirateat40" ve.

Ustanovitelj in glavni upravljavec Bitcoin Savings in Trust (BTCST) ponujajo in prodajajo Bitcoin-nominirane naložbe prek platforme, zbiranje pravo bogastvo. Osumljenec zbrali na vsaj 700.000 BTC, kar je enakovredno približno 4,5 milijona $ v času domnevnega prevzema. Kljub temu, da je skoraj 63 milijonov $ po današnjih cenah.

Po pritožbi, ki jo je SEC predložil, "vsaj od septembra 2011 do septembra 2012", Trendon Brivniki "lažno obljubil vlagateljev do 7% obresti na teden, ki temelji na domnevni aktivnosti BTCST je arbitrage BTC na trgu, vključno s prodajo BTC za posameznike, ki so želeli kupiti BTC "off radar", hitro in v velikih količinah ".

Vendar pa je v resnici, je bil njegov projekt prevara... Bilo je Ponzi shema ", pri čemer Brivniki uporablja" BTC plačati obljubljene donose za stanje naložb BTCST in protipravno BTCST investitorjev novih BTCST vlagateljev BTC za njegovo osebno uporabo ".

V zadevnem obdobju, neposredno ali posredno, brivniki prodajajo naložbe BTCST prek interneta vsaj 66 vlagateljev, vključno z vlagatelji, ki prebivajo v Connecticutu, Havaji, Illinois, Louisiana, Massachusetts, Severni Karolini in Pennsylvania. V nasprotju s stališčem, ki BTCST vlagatelje in potencialne vlagatelje, je BTCST prevara in Ponzi shema, in britje protipravno BTC BTCST vlagateljev, med drugim, za njegovo osebno uporabo.

Moški je znana kot "pirateat40" prenesla velik del zbranih Bitcoins svoji dan trgovalnega računa. SEC trdi, da Brivniki plačal 507,148 Bitcoins umikov vlagateljev in plačil domnevnih obresti. Ampak on se je preselil tudi najmanj 150,649 Bitcoins njegovega osebnega računa na spletni Bitcoin menjavo valut.

"Kot rezultat te dejavnosti, brivniki utrpeli neto izgubo iz svoje dnevne trgovanje, vendar je ugotovila, neto prihodke v višini $ 164.758 od svojih neto prodaje 86,202 BTC. V zadevnem obdobju, brivniki prenese $ 147.102 iz njegovega osebnega računa na spletni BTC valuti izmenjava na račune je odvisnih na spletni plačilni procesor in njegov osebni račun preverjanje, ki ga potem uporabljajo za, med drugim, njegove osebne izdatke, vključno z najemnino, stroške, povezane z avtomobili, komunalne storitve, maloprodajne nakupov, igralnice, in obroke ".

Izgleda, da je konec grd poglavja v zgodovini Bitcoin!

Via businessinsider.com

Sorodne novice


Post ICO

Članek Bitcoin iz leta 2013 je lahko padec te ruske strani

Post ICO

Nova shema Bitcoin Ponzi? Izmenjava MyCoin izgine skupaj s 387 milijoni dolarjev

Post ICO

3.454 Trillion je dober razlog za nakup Bitcoina

Post ICO

Izdana je bitcoinova verzija 0.11.0

Post ICO

Bitcoin v Kanadi: zakaj lokalni trgovci ljubijo kriptocurrency

Post ICO

Diverzifikacija v dragocenih kovin in Bitcoin

Post ICO

Blok26 vlaga skoraj pol milijona v Bitcoinovo denarnico Airbitz

Post ICO

Bit4coin najavlja novice za leto 2014 po prodaji več kot 1.000 darilnih kartic BTC

Post ICO

Bitcoin prijazna Draperova univerza ponuja brezplačen spletni tečaj o kriptokurrency

Post ICO

Bitkein konvencija iz leta 2014

Post ICO

Aplikacije za Bitcoin

Post ICO

Bitcoin izmenjavo BTC-e vpliva na napad DDoS