Dorian Nakamoto izgleda, da je odgovoren za Newsweek | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Dorian Nakamoto izgleda, da je odgovoren za Newsweek

Dorian Nakamoto izgleda, da je odgovoren za Newsweek

V marcu 2014 Newsweekmade valov v skupnosti in po svetu po krivem razglašajo, da je Dorian Nakamotowas v resnici Satoshi Nakamoto in povzročil veliko pretresov za upokojenega sistemski inženir. Usposobljeni kot fizik, Nakamoto delal kot sistemski inženir za razvrščene obrambnih projektov in računalniški inženir za tehnologije in finančnih informacij družb.

Dorian Nakamoto je 65-letni brezposelni inženir, ki živijo v Temple City, Kalifornija. Strojne opreme inženir za različna podjetja v zadnjih treh desetletjih, območje Dorian je strokovnega znanja in izkušenj je odpravljanju sistemov kontrole zračnega prometa. On je imel usposabljanje, izobraževanje, ali delovne izkušnje z kriptografije, peer to peer sisteme, ali alternativne valute.

Potem ko so lovili po poročilih iz svojega doma, in razburjenje medijskih tovornjakov po človeku okrog je določeno zagotovilo, da na svetu, ki ni bil v resnici Satoshi Nakamoto.

Newsweek je pokrov članku napačno poimenovanje Dorian Nakamoto "Obraz Behind Bitcoin" je bil objavljen marca 2014. Kritika članka je bil takojšen in univerzalna. Po tem, Newsweek, ki je priložena izjavo Dorian izdano spletni različici članka, vendar je ne navija članek, opravičil, ali nadomestilo Dorian ali njegovo družino.

Poleg lažnih zaključku članka, vsebuje napačne navedbe o dejstvih in izumil in spremenjene ponudbe Dorian in njegovih družinskih članov. To ni prvič, da te trditve so bile zoper avtorja članka. Poleg tega je v intervjuju, ko je bil članek objavljen, se zdi, da avtor, da so v celoti izumil dodaten pogovor z Dorian podpira svojo različico dogodkov.

V članku je avtor, Newsweek zaposleni Leah McGrath Goodman, je že tožil zaradi obrekovanja v letu 2011. V pritožbi, v tem primeru, je trdil, da je knjiga Goodman napisal vsebujejo "pomembne dejanske napake in misquotes."

V okviru svojega poročanja, Goodman dobimo Dorian je zasebni e-poštni naslov s pomočjo prevare, lagal Dorian v e-pošto, objavila podrobnosti o svojem zasebnem življenju, vključno z njegovo zdravje, zaposlovanje in finančne težave, objavil slike svojega doma, posredno zaradi česar javnosti svoj naslov in objavila spremenjene ali izumil ponudbe iz Dorian in njegove družine.

Bitcoin skupnost je bila radodarna s Dorian, darujejo približno $ 23.000 vredno Bitcoin do Dorian za njegovo osebno uporabo.

Pravna obrambo sklada Dorian je poseben napor, odobri in Dorian potrdil, da zbiranje denarja, da imajo Newsweek odgovorni za njihovo članku. Tožbo proti Newsweek bo zelo drago. Dorian nima sredstev za plačilo stroškov takšno obleko, naj pristojbine sam odvetniških. Denarna sredstva, ki jih je sklad zbrana se bodo uporabili za nadaljnje pravne zahtevke Dorian je pred Newsweek; kaj se bo preostali dana neposredno Dorian za svoje stroške.

Pravna ekipa je vzpostavila spletno stran, kjer lahko zainteresirani bi donacije, vključno s tistimi v Bitcoin tukaj: http://www.newsweeklied.com

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin Job Fair

Post ICO

Ali lahko uporabniki Bitcoinov v Dropboxu po varstvu PRISM varno?

Post ICO

Zahvaljujoč BitPayjevem novem API-ju lahko zaposleni, ki so prijazni za bitko, plačajo s kriptocurrency

Post ICO

Banke, pripravi se! Blokada bo kmalu zaspala vaš svet

Post ICO

Avstralci Love Bitcoin Bill Pay

Post ICO

Storitev Bitcoin, ki jo je v Nigeriji začela izvajati BitX

Post ICO

CoinJar ima novo Bitcoinovo aplikacijo za naprave Apple

Post ICO

Bitcoin scammers prisiljeni poravnati s FTC

Post ICO

Bitcoin posojila proti Fiat posojila

Post ICO

Bitcoinova fundacija je v stečaju, PayPal združuje BTC in še več

Post ICO

Bitcoin denarnice

Post ICO

BitPay uvede novo odprtokodno Bitcoinovo denarnico Copay s funkcijo za več podpisov