Ali bi bitko postal naslednja uradna valuta Grčije? Verjetno ne | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Ali bi bitko postal naslednja uradna valuta Grčije? Verjetno ne

Ali bi bitko postal naslednja uradna valuta Grčije? Verjetno ne

Grčija je na robu, ki se škorenj iz evroobmočja, in morda celo Evropska sama unija. Njegovi upniki EU, IMF, številni analitiki, vraga celo lastna centralna banka Grčije je to priznal. Če je Grčija pokazala vrata, se bo država znašla v stiski nove valute, in nekaj v Bitcoin skupnosti so špekulacij, da Bitcoin bi lahko dejansko postali naslednji valuta v državi.

Toda preden skočimo do vseh dramatičnih zaključkov, vendar pa globoko vdihnite. Bitcoin je verjetno najboljši na svetu nevladna podprta valuta, in za dober razlog. Sistem je bil zasnovan od tal navzgor za zaščito pred inflacijo, ki omejuje dobavo, ne velja za pogosto slabega finančnega upravljanja vlad, in je zelo anonimen, med drugim.

Vse te prednosti, pa ne pomeni, da je Bitcoin idealen za nacionalno valuto. Pomanjkanje nadzora vlade naredi Bitcoin kot nalašč za ljudi, ki iščejo alternativo podpirajo vlade valute. Za vlado, pa je to pomanjkanje nadzora lahko izkaže, da je velik problem.

Dejansko je eden od največjih grških težav, zdaj je, da nima nadzora nad evrom. Če Grčija je imela svojo valuto, bi tržna nihanja prilagodi vrednost svoje valute na splošno uspešnost države. Države, ki se borijo na splošno trpijo zaradi šibke valute, ki pa bi bilo lažje za države, za izvoz blaga zaradi menjalnih tečajev bi bilo cenejše za tuje države, za nakup blaga. Povečan izvoz lahko nato okrepiti gospodarsko rast in pomagal borijo države priti nazaj na noge.

To je poenostavitev nekaterih zelo zapletenih gibanj in teženj v svetovne finance, vendar dobiš točke: trgi so pogosto sposobni samostojno prilagoditev. Eden izmed glavnih problemov, ki jih trenutno v Grčiji se soočajo, je dejstvo, da je njeno gospodarstvo vezano na valuto, da se Nemčija, Francija in druge države, je prav tako uporablja pri močnejših gospodarstev.

Skratka, Grčija je bila trpijo zaradi krčenja gospodarstva, ki pa je vezana na trdno valuto, ki je podprto s strani najdemo v Nemčiji stabilnih gospodarstvih in ostalim evroobmočja. To otežuje za evro, da se prilagodi gospodarske šibkosti Grčije.

Prav tako bo Bitcoin nikoli Obvezna nacionalni ravni dogodkov v Grčiji, ali kjerkoli drugje, za to zadevo. To je super za Bitcoin vlagatelje, ki jim ni treba skrbeti za svoje bogastvo, ki vezane na nobeno nacionalno vlado in politiko pogosto neurejenih političnih sistemov.

Za Grčijo, vendar, če je država sprejeta Bitcoin kot svojo valuto, je wouldl najti sama sooča s podobnim izzivom, kot to počne z evrom. Država bo vezana na valuto, ki ni povezan s svojimi davčne politike in gospodarske uspešnosti. To bo v bistvu izključuje nobene tržne prilagoditve valuti, zaradi česar je težko za Grčijo, ki bo odgovoren za lastno gospodarsko usodo.

Če bi Bitcoin uporabniki užaljen, da je njihova valuta ni do njuhanje, da se z nacionalno valuto (ali vsaj, da mi trdijo, da je ni)? Ne. Bitcoin ni mišljeno, da bo nacionalna valuta, in to ne bi smelo biti. Po povečane slabega upravljanja državnih financ s strani različnih vlad, svet potrebuje valuto, ki presega politiko na nacionalni ravni, in Bitcoin lahko samo odgovor.

Torej, če ne Bitcoin, kaj se bo zgodilo, če Grčija zapusti evroobmočje?

Če je Grčija vrgli iz evroobmočja, bo država najverjetneje izdal svojo nacionalno valuto, verjetno pod vzdevkom za "drahmo." The drahma je grški valuti do leta 2002, ko je prišel v obtok evro. Če Grčija zapusti evroobmočje, bo najverjetneje težava svojo nacionalno valuto, namesto da bi uporabili Bitcoin ali katera koli druga valuta.

Če se izhod ne zgodi, mimogrede, lahko Bitcoin uživajo velik udarec. Nekateri špekulirajo, da bi lahko evroobmočje propad, če Grčija zapusti. Drugi menijo, da bo evroobmočje preživeti, vendar bi se udaril z izjemno val nestabilnosti.

Več turbulence je na svetovnih finančnih trgih, bo bolj privlačno Bitcoin vlada brez postali. To je drugačna analiza za drugačen dan, ampak to je nekaj, kar vsak Bitcoin investitor je treba zavedati.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin Job Fair

Post ICO

1911 United PAC je prvi, ki podpira kriptocurrency in bitcoin prijazne kandidate

Post ICO

Bitcoin je najhitreje rastoči sektor za tvegani kapital

Post ICO

Ali lahko uporabniki Bitcoinov v Dropboxu po varstvu PRISM varno?

Post ICO

Blockchain navdihuje centralne banke, da ustvarijo hibridne sisteme

Post ICO

Kanadska bitkainska rudarska družba je udarila z novo FCAA obtožbo in morebitno globo

Post ICO

Bitcoin je gimmicky izgled, ki ga izkoriščajo vse vrste storitev

Post ICO

Brawker se zaustavi

Post ICO

Bitkominske mikro transakcije brez kakršnihkoli plačil? Ja, to je nova funkcija Coinbase

Post ICO

Bitcoin Evangelist Jason King vodi 3,237 milj za spodbujanje kriptokurrency

Post ICO

Podjetnik Bitcoin Erik Voorhees, ki ga je zaračunala Komisija za vrednostne papirje in borzo

Post ICO

Učna točka Bitcoin: Kako lahko omrežna finančna struktura spremeni svet