CEO CEO Coinbase Bitcoin bo nadomestil ameriški dolar kot svetovno rezervno valuto | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

CEO CEO Coinbase Bitcoin bo nadomestil ameriški dolar kot svetovno rezervno valuto

CEO CEO Coinbase Bitcoin bo nadomestil ameriški dolar kot svetovno rezervno valuto

Bitcoin se je izkazalo kot morda naslednji big deal. Digitalna valuta peer-to-peer je danes ena izmed najhitreje rastočih investicijskih trgov za tvegani kapital in ponuja jasno alternativo tradicionalnim podpirajo vlade valute v času, ko zmožnosti vlad, da upravljajo njihove finance prihajajo pod vprašaj.

Toda Coinbase CEO Brian Armstrong zdaj trdi, da bo Bitcoin dejansko nadomestil ameriški dolar kot svetovna rezervna valuta.

To je tisto, kar Armstrong prijavljena v tweet:

Mnogi bodo našli to noro, ampak mislim, da Bitcoin bi presegla dolarja kot rezervne valute v 10-15 letih.

Torej, je Armstrong kajne? Nihče ne ve prihodnosti, seveda, vendar pa lahko trditev podjetnika zdi nenavadna na prvi, obstaja nekaj zaslug za njegovo Bučan napoved. Moramo vedeti, da je bil Bitcoin zasnovan od tal navzgor, kot alternativo fiat (prosto plavajoči) valute podpirajo vlade, in tako ima nekatere izrazite prednosti vgrajene vanj.

Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da je skupno število Bitcoin je, da se vedno lahko ustvarijo omejena na 21 milijonov. Ko so 21 milijonov Bitcoins kopljejo, se bo kdaj ustvaril več novih digitalnih kovancev. To je v nasprotju z vladno podprta valutah, ki jih je mogoče ustvariti v bistvu po svoji volji.

Z uporabo kvantitativnega popuščanja, prodaja državnih obveznic, in celo dobesedno tiskanje stiskalnice vlade lahko ustvari denar, kot želijo. Na žalost, kot vlade ustvarjajo denar, valuta sama ponavadi postanejo manj vredne. Razlogi za to so zapleteni, vendar pa menijo, da bi v 1940-ih kupite Coca Cola za približno niklja. Te dni, bo ena pločevinka ali steklenica Coca Cola na splošno stanejo vsaj en dolar, in pogosto dva dolarjev ali več.

Sčasoma se je denar postal manj vredne. Vendar pa bi morale Bitcoin dejansko bolj dragocena kot leta mimo. Omejena ponudba cryptocurrency morala pomagati oddelek pred inflacijo, zaradi česar je veliko valuta za shranjevanje bogastva v, in tako zagotavlja jasno prednost pred vladno podprta valute, ki je skoraj vedno izgubijo vrednost v daljšem časovnem obdobju.

Toda omejena dobava ni edina prednost Bitcoin ima. Dejansko bi lahko največja prednost valute v peer-to-peer je preprosto dejstvo, da ni povezana z vlado, in zato ni Obvezna sklepov in usmeritev katere koli centralne oblasti. Zdaj, vlade po vsem svetu polic do dolga in mismanaging svoje finance, in da ima velik vpliv na vrednost njihovih valut.

Fiat valute dovoljeno plavajo, kar pomeni, da vrednost valute se lahko premika gor in dol. Na primer, lani avgusta en sam evro lahko kupil približno $ 1.33. Te dni na evro lahko kupite le okoli $ 1.08, kar pomeni vrednost evra upadlo se je v primerjavi z ameriškim dolarjem. Heck, v letu 2008 bi lahko evro kupil skoraj $ 1.60, tako da je bil padec v zadnjih nekaj letih ogromno.

Zakaj je bil evro pada potem? Obstaja veliko razlogov. Evropske banke in investicijske družbe je naložen gor na slabih ameriških hipotek in utrpela padec iz stanovanja mehurček pop z. Prav tako vse evropske države utrpela nepremičninskih mehurčkov svoje. Veliko evropskih držav, še posebej tistih, na jugu, ki so prav tako nakopičile ogromne raven dolga.

In potem je grška finančna kriza valjanih okoli. Klicanje situacijo epski nered je podcenjevanje. Leta kuhanje knjige in mismanaging javne porabe je prišlo v Grčiji so pokopani pod ogromnih dolgov. Država je Kolebanje na robu propada za nekaj časa. Bila potrebna reševanja, ampak tuje vlade in institucije, ki so zahtevali ostre reforme v zameno za sredstva.

To je privedlo do skoraj neskončni cikel turbulence. Evro je bil v prostem padu, odkar, in medtem ko se je znižale ustavil po prenovljeni krogu reševanja, je vrednost evropske valute izjemno škodo. Bitcoin, da brez državne vezi, ne bo treba skrbeti vlada je mismanaging svoje finance.

Torej zgoraj navedenih dejavnikov pomeni Bitcoin je usojeno, da postane svetovna rezervna valuta? Naj ne dobijo pred sebe samo še. Medtem ko je večina vlade ponudil cryptocurrency nekaj osnovnih priznanje, niso pokazale veliko zanimanje za prilagajanje valuto sami.

Nadalje je Bitcoin mišljen kot alternativa vladnim valutah, ne nujno zamenjava. Če je Bitcoin postal rezervna valuta, je možno, da bi vlade in svetovne finančne institucije poskušajo izvajati večji nadzor nad njim. To je točno to, kar so ustvarjalci Bitcoin se želeli izogniti, in bi dejansko škodljiva za razvoj za šifrirnega skupnosti.

Za zdaj bo Bitcoin verjetno ostala alternativa na ameriški dolar, in ne kot nadomestilo in za uporabnike Bitcoin, ki je morda najboljši scenarij.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin v0.9 sprostitev bo prinesla nove funkcije za trgovce

Post ICO

Bitcoin državljanska vojna diha: kdo, kaj, zakaj, kdaj in kako

Post ICO

Coinbase pomaga Bitcoiners kupiti storitve na Fiverr s kripto valuto

Post ICO

BitStamp za evropske stranke sproži predplačniško bitkoinsko debetno kartico

Post ICO

Bitcoin trpi za DDoS napadom in se še vedno okreva

Post ICO

BitPay ponuja finančno spodbudo za bitkoin prijazne razvijalce na LAUNCH Hackathon

Post ICO

Rezervirajte svoj hotel sanj s Bitcoin na CheapAir.com

Post ICO

Bill Egan, eGifter: delamo na pridobivanju nekaterih blagovnih znamk, ki bodo resnično zanimive za skupnost Bitcoin

Post ICO

Uporabniki denarnice Blockchain.info so ukradeni - storitev je popravila napako in zagotavlja, da bo povrnila vsakogar

Post ICO

Bitmain uvaja zmanjšanje DDoS-a za AntMiner S4 in S5

Post ICO

Bitkein konvencija iz leta 2014

Post ICO

Bitcoin presega oznako 300 dolarjev, Grexit je vse bolj verjeten