Ali je lahko Kenija nov velik prihod v bitkoin vesolje? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Ali je lahko Kenija nov velik prihod v bitkoin vesolje?

Ali je lahko Kenija nov velik prihod v bitkoin vesolje?

Cryptocurrency je, ki svojo pot v skoraj vseh državah na svetu, vendar so nekateri od njih so nekaj posebnega. Smo že govorili o Chinathis teden, vendar pa je novo hot spot na vidiku: Kenija.

Afriška država, zdi popolnoma nanesenega grundiranja za sprejetje vsesplošno Bitcoin, še posebej zato, ker zbira nekatere posebne značilnosti. Kenija je ena od najhitreje rastočih mobilni telefon trgih po vsem svetu in ohranja registracijo rast okoli 20 odstotkov na leto. Prav tako 93 odstotkov družin v državi lasti vsaj en mobilni telefon.

Vendar pa je najbolj posebna značilnost je, da je država vodilna v svetu v uporabi za mobilno plačevanje. Ta razvoj je začela pred šestimi leti, ko je telekomunikacijsko podjetje Safaricom začela mobilno plačilno storitev, imenovano M-PESA. Neverjetno, storitev spremenila v pravi uspeh, z dve tretjini Kenijcev trenutno uporablja storitev.

Koristi za kenijskega prebivalstva so presenetljivi. Podeželskih prevzeli M-Pesa je, na primer, registrirana dramatično poveča dohodek po sprejetju programin zadnjih šest let. Seveda, ta padel v oko velikih imen v tehnološkem sektorju.

Smiselno je... Po Eric Schmidt, predsednik uprave Googla, "bo internet v Afriki biti predvsem mobilni ena". Podjetje ima velike načrte za Afriko, kot so načrtovanje za izgradnjo tehnične infrastrukture v Keniji, kot tudi v drugih delih celine. Ta projekt bo "zelo primerna za zagotavljanje poceni povezljivost podeželskih skupnostih s slabo telekomunikacijsko infrastrukturo, in za razširitev pokritosti brezžične širokopasovne povezave v gosto naseljenih urbanih območjih".

Poleg tega, Google je tudi inoviranje v plačilnem področju digitalnega, po nedavno uvedbo Google plačilo Denarnico, in napovedal naložbe iz Google Ventures v OpenCoin Inc., podjetje, ki se bo delo v polju z podobnosti Bitcoin. Kitajska ima tudi oči v Afriki in ohranja pošiljanje denarja tam, vendar pa njihovi načrti so bolj skrivnostni.

To so le nekateri od razlogov, zakaj Bitcoin je, verjetno, bo uspeh v Keniji. Če bo vse teklo gladko in dejansko pride do sprejetja obsega širok, lahko učinki ogromno. Raje razmisli, za trenutek, kaj bi se zgodilo, če bi Bitcoin nadomestiti mobilne transakcije Kenije: Ja... Likvidnost trga Bitcoin bi več kot podvojil. Stavimo, da je le vprašanje časa, kdaj se to zgodi.

Via thegenesisblock.com

Sorodne novice


Post ICO

Odobreno stanovanje v Utahu omogoča študentom, da plačajo najemnino z Bitcoinom

Post ICO

Aktivisti želijo ustvariti nov model Bitcoin, ki lahko zagotovi anonimnost in se izogne predpisom

Post ICO

Mladi kriptocurrency podjetniki uspevajo uspešno in že minirani svoj prvi Bitcoin

Post ICO

Bitcoin v porastu, ker se Grexit boji

Post ICO

Amazon nadalje zanikuje PayBase. Vključevanje minerala v GAW

Post ICO

Kupite svoje igre z Bitcoins na Humble Bundle

Post ICO

Poslovna skupina potiska Bitcoin naprej z vlaganjem v naslednje generacije čipov ASIC in novega superračunalnika

Post ICO

Prepoznavanje bitko se počasi povečuje, kljub neuspehu

Post ICO

Bitcoin za potovanje: tekma v nebesih

Post ICO

Peking že ima bar, ki sprejema Bitcoin

Post ICO

Skoraj polovica britanskih Bitcoinovih uporabnikov verjame v regulacijo kripto valut

Post ICO

Članek Bitcoin iz leta 2013 je lahko padec te ruske strani