Bubble ali Ponzi shema: kitajski mediji ostajajo utripajoče Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bubble ali Ponzi shema: kitajski mediji ostajajo utripajoče Bitcoin

Bubble ali Ponzi shema: kitajski mediji ostajajo utripajoče Bitcoin

Po poteze, ki jih kitajske centralne banke in druge finančne oblasti za napad Bitcoin v državi, lokalni mediji so zdaj širjenje negativnega campaignagainst svetovno najbolj znanih digitalno kovanca.

Najbolj nesramno del tega procesa je bila pred kratkim oddaja o 26-minutni TV showfocused na Bitcoin, ki ga vlada podprla kitajski nacionalni televiziji ustvaril. Poročilo še zdaleč ni nepristranski, odkrito zvezano ven cryptocurrency in celo primerjajo Bitcoin do sheme Ponzi. Končni rezultat je bil, seveda, ogorčeni skupnost.

Predstava razgovor štiri predstavnike Bitcoin skupnosti - trgovec, trgovec iz rudarske opreme, podjetnik upravljanje izmenjave cryptocurrency in par, ki zvezde v programu Bitcoin videocast -, ampak je predvsem predvajali odlomke iz intervjujev, kjer je upodobil Bitcoin kot negativno shemo.

Vsaj, da je bilo kar nekaj, Jin Yangyang in Guo Hongcai, je v svoji zadnji videocast. Tako je pritožil program predvajali le nekaj minut zelo dolg razgovor, pri čemer je svoje besede iz konteksta, da se prilega cilj TV show.

V tem času, kitajski Redditor znan kot "Jackcliu" objavila svojo interpretacijo poročila, češ da je "v [Združene] države, vsaj medijsko šalo o tem, ali je [Bitcoin] morejo nadomestiti ameriški dolar ali da zvezna organi živčen. Na Kitajskem, se zdi, da se zdi, kot virtualni igri "svojo strategijo. Tukaj je celotna izjava:

Bitcoin je visoko kocki igra. To je vse, kar je. So highighted nekaj posameznikov. Eden je bil nekdo, ki je kupil na vrhu z vsemi svojimi prihranki in vdal in prodaja na dnu - navaja številne druge, ki so storili enako. Borno vpliv na teh družin. Poslovnež prišla v prodajo Bitcoin rudarskih strojev in, po padcu cen, mnogi potrošniki vrnili ali prekliče svoje naloge silijo ta poslovnež izgubi celotno leto dobička, ki ga je iz na Taobao od svojega glavnega kozmetično podjetje. OKCoin videl svojo bazo strank dvojno od 60.000 do 120.000 v času razcveta in nato videli volumn kolaps, ko je vlada iz svoje ukrepe. Nazadnje so praksa, koliko študentov in mladih premalo življenjskih izkušenj in trgovanje izkušnje je sposodil denar od svojih prijateljev in ga dal v Bitcoin, in zdaj ne more dobiti denar ven iz izmenjav, da se vrnete z drugimi študenti. To naj bi pripeljalo do življenja grožnjami in nasiljem. To je še posebej slabo, saj se približujemo kitajsko novo leto in tako veliko ljudi, ki so trpeli zaradi te divjadi.

Skoraj ni omenjen v tem video o tem nič opraviti z nižjih transakcijskih stroškov in kako lahko pomaga trgovci rešiti. Prav tako ni omenil tehnološke inovacije, ki je blockchain. Seveda, da program ni omenil možnost pošiljanja denarja v zasebni komurkoli in kjerkoli na svetu. Kot je za sprejeti lastne ukrepe vladne, so poskušali igrati off kot vlada opravlja svoje delo, da zaščitijo interese svojih ljudi. Za podporo svoje stališče, program, navedeno, da je Tajska prepovedala to, Južna Koreja močno posvaril pred njo in Indija je sprejela ukrepe proti njej. Fascinantno "ne more obdržati svoje oči off to igro pa se imenuje Bitcoin in je bila manija leta 2013 zaradi svoje skrajne nestabilnosti in vabljivo ukrepanje cen. Morali bi smilijo izgube ljudskih in stanje se delaš pravo stvar, da bi preprečili takšne tragedije v prihodnje. Ne omenja ničesar drugega, kot da je to ena velika igra. Bitcoin kupci so bili opisani kot "igralci" v tem zasvojenost igra, ampak da so pravi posledice tragične.

Toda Kitajska ni le napad Bitcoin prek televizorja. Tisk je tudi del igre. Vzemite kot primer nedavni articlepublished Andya Xye na South China Morning Post. Čeprav naslov ni videti, da je agresiven - "Bitcoin mehurček ne bo trajala brez odobritve Pekinga" - prvi odstavek v celoti pokaže prave barve kos.

"Bitcoin je Ponzi shema maškarada kot futuristično valute. To je bil majhen mehurček, dokler ni ugotovljeno, Kitajska lani. Toda, ko je kitajska vlada začela svoj napad, je bil začetek konca. Njegova nedavna oživitev je le zadnji vzdih. Ne Ponzi shema na drobno lahko traja brez Lakovjeran in špekulativnih množic na Kitajskem ", trdi članku je avtor.

Besedilo poskuša prikazati idejo, da je Bitcoin mehurček, ki ga Westto ustvaril nekako škoduje Kitajce.

Bitcoin je mehurček, da tujci zakuhala in vseh nastopov, ki je zasnovan tako, da rob na lahkoverna kitajske množice. Ko mehurček poči, kitajska vlada ne bo mogel aretirati te tujce in dobili denar nazaj. Mehurček ni v skladu s kitajskim nadzorom vlade. Zato ni mogoče dopustiti.

Na žalost je Bitcoin bashing, ki ga izvajajo kitajski mediji ne konča tukaj, saj je država naprej poskuša uničiti nekaj, kar ne more nadzorovati.

Sorodne novice


Post ICO

7.170 BTC, ukradenih iz hladne denarnice BTER, kitajska izmenjava napoveduje nagrado

Post ICO

Avstralija meni, da je reguliranje Bitcoina valuta

Post ICO

Bitcoin Marketing for Startups - 9 praktičnih korakov

Post ICO

Bounties za spodbujanje Crypto

Post ICO

5 super Bitcoin zgodbe delijo Redditors

Post ICO

Bitcoin ATM, ki so ga avstralski organi zasegli v milijonarju z drogami

Post ICO

Rezervirajte svoj hotel sanj s Bitcoin na CheapAir.com

Post ICO

Pojavi se še en Bitcoin bankomat, vendar je resnično?

Post ICO

Bobby Lee in Brock Pierce zamenjajo Shrem in Karpeles na fundaciji Bitcoin: izbira povzroča polemike

Post ICO

Bitcoin je preveč nestabilen - biti trajna rešitev za velike kriminalce

Post ICO

Bitcoin novice 22. november 2013

Post ICO

BtcTrip ima nov poslovni račun in načrtuje začetek treh novih storitev