BitcoinTalk Server ogrožen | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

BitcoinTalk Server ogrožen

BitcoinTalk Server ogrožen

BitcoinTalkis trenutno odsoten dalj vzdrževanje in forenzike pregled po pravilu "inženiring napad socialne" je potekala nForce ponudnika storitev.

Cvrkutati ki ga je poslala račun za BitcoinTalk twitter navedeno strežnik bila ogrožena in forenzična analiza bi potekal pred ponovno namestite.

Server ogrožena zaradi socialnega inženiringa proti ISP nForce. Tam se bo razširila izpadov za forenzično analizo in znova.

- BitcoinTalk (@bitcointalk) 22. Maj 2015

NForce sedež. Slika, ki jo nForce

NForce je oblak gostovanje, namenske hosting in kolokacija družba s sedežem na Nizozemskem.

Theymos objavljen na reddit jim je verjel strežnik bila ogrožena le za približno 12 minut, da je verjel, vsak uporabnik mora delovati, kot da geslo haše, PMS, e-pošte in drugih materialov so ogrožena.

ISP nForce forum je uspelo prevaran daje dostop napadalca do strežnika. Mislim, da je imel napadalec dostop le približno 12 minut, preden sem ga opazil in je strežnik prekinjena, tako da verjetno ni bil sposoben, da bi dobili popolno smetišče baze podatkov. Vendar pa bi morali ukrepati, kot da bi bili ogroženi vaši razpršitve gesel, PM, e-pošto, itd. Forum bo verjetno dol za 36-60 ur za analizo in znova. Bom objavite posodobitev stanja na Twitter @bitcointalk in bom objavili celotno poročilo na delovno mesto v Meta enkrat forum vrne na spletu.

NForce podjetje deluje že od leta 1995 in je uradno vključena v aprilu 2004.

Theymos povedal Coin ogenj,

Nekdo je uspelo, da me izdajali za ISP nForce foruma in nato ponastavi KVM geslo foruma. Izgleda, da so imeli neomejen dostop do strežnika bitcointalk.org je za približno 12 minut, preden sem ga opazil in je strežnik prekine. Zdaj smo poskušali ugotoviti, kaj info baza podatkov napadalec uspelo prenesti v tem času (če sploh kaj), nato pa bomo morali ponovno namestiti OS, da se izključi možnost, da je napadalec, nameščene vse rootkit, medtem ko je imeli dostop. Kot taka, bo forum verjetno dol za 36-60 ur. Bom objavite posodobitev stanja na Twitter @bitcointalk in bom objavili celotno poročilo na delovno mesto v oddelku Meta foruma enkrat forum vrne na spletu.

Jaz sem vedno razočaran v bednem stanju varnosti v svetu. Tudi če je vaša varnost popolna (kar je v bistvu nikoli ni), lahko še vedno ogrožena s strani ljudi, ki jih zanašajo na, ki so pogosto zelo nepreviden. Ta posebna vrsta napada je še posebej pogost in enostaven, tudi med podjetji, ki naj bi bile zelo varen. Problem je, da lahko zaposleni, stranka sooča pogosto povzroči veliko škode, vendar pa običajno nimajo veliko usposabljanja na področju varnosti, in njihova prva prioriteta je običajno, da zadovoljijo kdor se pogovarjajo, da v najkrajšem možnem času. Naslednjič, ko se obrnete na bančni uradnik, da bi poslali nakazilo ali nekaj takega, mislim o tem, ali so "varnostna vprašanja", ki se sprašujejo (če sploh) bi dejansko prenehali napadalec, ki je preživel dolgo časa vas raziskovanje. Ponavadi, je odgovor ne. Sem tudi slišala zgodbe o spremljajoče osebje za Bitcoin podjetja onemogočanju 2FA na računih za vsakogar, ki sprašuje. Sposobnost kriptografija za reševanje te vrste neumnosti, je ena stvar, ki vozi svoj interes v njem, vendar deluje le, če ljudje uporabljajo.

Theymos pripelje do veljavno vrsto pomislekov glede varnosti strank in zaposlenih frontno črto. Veliko število varnostnih vprašanj čakajo reševanje po glavah v cryptocurrency in kriptografije.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin izmenjavo BTC-e vpliva na napad DDoS

Post ICO

61% Kanadčanov pričakuje, da bo do leta 2019 uporabljalo digitalno denarnico

Post ICO

Bitcoin v Kanadi: zakaj lokalni trgovci ljubijo kriptocurrency

Post ICO

Bitcoin Mining Rigs

Post ICO

Združenje Bitcoin France je najnovejše poglavje bitcoin fundacije afilliate

Post ICO

11 Hoteli in hostli, ki sprejmejo Bitcoin

Post ICO

Bitcoin v porastu, ker se Grexit boji

Post ICO

Bitcoin državljanska vojna diha: kdo, kaj, zakaj, kdaj in kako

Post ICO

5 načinov izkoriščanja nizke cene Bitcoin v vaši korist

Post ICO

Najbogatejši poslovni človek v Aziji vlaga v BitPay

Post ICO

7.170 BTC, ukradenih iz hladne denarnice BTER, kitajska izmenjava napoveduje nagrado

Post ICO

Strokovnjaki industrije Bitcoin morajo zdaj okrepiti izobraževalna prizadevanja