Nova shema Bitcoin Ponzi? Izmenjava MyCoin izgine skupaj s 387 milijoni dolarjev | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Nova shema Bitcoin Ponzi? Izmenjava MyCoin izgine skupaj s 387 milijoni dolarjev

Nova shema Bitcoin Ponzi? Izmenjava MyCoin izgine skupaj s 387 milijoni dolarjev

UPDATE | 11. Februar, 11:30 - Dva Hong Kong zakonodajalce pozval lokalne oblasti, da prepove Bitcoin. Ta predlog je bil vložen po skoraj 30 žrtev MyCoin prevara pritožil policiji. "Vlada ne bi smela samo stati na stran. To preprosto ni dovolj, da samo od ljudi za izvajanje, ko vlagajo previdni. To [vlada] ima za prepoved pretok takšne virtualne valute na trgu," je dejal Leung Yiu-Chung, ki je trenutno pomagajo nekateri investitorji skupaj s kolegi poslanec James Prejemnik.

Izgleda, da je bil Bitcoin ekosistemu prizadela druge sheme Ponzi. Tokrat sum pade na osnovi Hong Kong izmenjavo MyCoin. Po več kot 3000 vlagateljev v podjetje in njegovi lastniki so izginile, krajo HK 3 milijarde $ - ekvivalent za 386.900.000 $ - v postopku.

Skupina sestavlja 30 razjezil strank MyCoin je pred kratkim predstavil uradne pritožbe na lokalni lawmakerLeung Yiu-Chung, South China Morning Post (SCMP) reportedthis ponedeljek (9.). Zdaj je strah med vlagatelji, ki sumijo, je družba deluje sheme Ponzi.

Čeprav je MyCoin gostila javne prireditve na luksuznih hotelov v preteklosti in celo potujoča kampanja v Macau leta 2014, ki vključuje naložbe guru Jim Rogers kot gostujoči govornik, nihče ne ve, kdo je vodenje družbe.

Ženska ga je kitajski časopis opredeljena kot Lau priznala, da je izgubila 1,3 milijona HK $. "Nihče ne zdi, da vem, kdo je za to. Vsi pravijo, da bodo tudi oni žrtve (...), vendar so nam povedali tisti na višjih ravneh [sheme], da bomo lahko dobili svoj denar nazaj, če bomo našli več novih strank, "je dejala.

Doslej so vlagatelji je pokazala, da so bili zavedeni s strani withpromises spremstvu z 1 milijon HK $ vrnitvi v samo štirih mesecih za nakup BTC pogodbo vredno HK $ 400.000. Glede na obljube, ki so jih MyCoin bi pogodbe ustvarila 90 BTC ob zapadlosti.

Družba je obljubil tudi bonus, kot so dodatne dobičke in avtomobilov, vendar le, če so stranke lahko, da bi pritegnili nove investitorje. To bi moral biti prvi znak alarma.

Vendar pa so žrtve prav tako pokazala, da theynever prejela nobenega uradnega dokumenta ali potrdila po plačilu začetne pogodbe pristojbino za MyCoin. Spletno trgovanje računi ustvarili in z izmenjavo upravlja edini dokaz o povezavi med podjetjem in investitorjem.

"Mi smo malo zaskrbljeni, da bo policija zavrne obravnavo primerov, saj ni nobenih pisnih virov," je dejal Leung Yiu-Chung.

V tem času se je zakonodajalec priznal, da bo zahteva sestanek z monetarnega organa, da zahtevajo dodatno urejanje Bitcoin trgovanje v Hongkongu. Leung trdi lokalni cryptocurrency ekosistem je deloval z malo ali nič nadzora doslej.

Chan, 81-letna ženska, ki je investirala 3 milijone HK $ v sistemu MyCoin, je bil sposoben, da si opomore HK 1,2 milijona $. Imela je sedem aktivnih pogodb Bitcoin je domnevno zvabili njen nepremičninski posrednik. "Jaz ne bi smel biti pohlepen. Rekli so mi, moj nepremičninski posrednik, da bi dobiček več kot 2 milijona HK $ po enem letu. "

Kljub temu, Chan je "srečo". Ena od žrtev je bilo rečeno, da so izgubili HK 50 milijonov $. Drugi celo hipoteko svoje hiše in lastnosti, da bi dobili sredstva za vlaganje v sistem.

SCMP poroča, da je, tako kot Chan, večina strank MyCoin so govorili v odkup pogodbe s strokovnjaki, kot so nepremičninski agenti, odvetniška družba uradniki ali zavarovalnih zastopnikov.

Drugi znak alarm ponovil nekaj mesecev nazaj. V decembru je družba nenadoma napovedala, da se je spreminjal svoje trgovinske predpise: vlagatelji lahko samo z gotovino v vsej svoji cryptocurrency če so bili sposobni, da bi našli nove stranke. Tudi stranke, ki so bili sposobni, da umakne nekaj svojih digitalnih kovancev niso prejeli polno ceno Bitcoin v času.

Družba je napovedala januarja, da bi bilo prenovo svoje pisarne v Tsim Sha Tsui. Od takrat je bila vhodna vrata blokirana. Zdaj je malo vera, da bo MyCoin vedno znova odpreti še enkrat, kljub temu, da njegove websiteis še na spletu.

Več mediji, kot so CNBC so poskušali stopiti v stik MyCoin vendar je družba doslej prezrta vse zahteve.

Slaba novica o MyCoin je bilo objavljeno v ponedeljek (9.), v času, ko je cryptocurrency ekosistem očitno si opomogle od nizkih cen, registriranih na začetku leta 2015.

Sorodne novice


Post ICO

Bit4coin najavlja novice za leto 2014 po prodaji več kot 1.000 darilnih kartic BTC

Post ICO

Bitcoin 2015 Cena - Napoved Bitcoinove vrednosti skozi množično modrost

Post ICO

5 super Bitcoin zgodbe delijo Redditors

Post ICO

Aktivisti želijo ustvariti nov model Bitcoin, ki lahko zagotovi anonimnost in se izogne predpisom

Post ICO

Najbogatejši poslovni človek v Aziji vlaga v BitPay

Post ICO

Sprejemanje bitkoin je dober za MovieTickets.com

Post ICO

Napad bo izmenjeval Bitcoin veliko bolj odporen, pravi Antonopoulos

Post ICO

Bitkein konvencija iz leta 2014

Post ICO

Bitkain spletno mesto za igre na srečo je bilo prevarano za skoraj 1 milijon dolarjev dolarjev

Post ICO

Bitkain plačila in rudarska strojna oprema so realnost pri TigerDirect

Post ICO

Adam B. Levine: težko je spoštovati, kadar se pravila lahko kadarkoli spremenijo

Post ICO

Podjetje Bitcoin Coinsilium sproža prvo blokovno IPO v Združenem kraljestvu