Bitcoin Mining - pregled | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Mining - pregled

Bitcoin Mining - pregled

Bitcoin je vse bes zdaj. Inovativna in nova popolnoma digitalni valuti izpodbija samo naravo nacionalnih valut. Torej, kako naj nekdo ustvari Bitcoin? Bitvoins nastajajo v procesu, imenovanem "rudarstvo.« Se sprašujete, kaj to pomeni in kako lahko nekdo moj košček digitalnih informacij? Beri naprej.

Proces rudarstvo predstavlja morda najbolj radikalno inovativnosti Bitcoin. Skratka, lahko ljudje in organizacije uporabljajo računalnike za reševanje izjemno zapletene enačbe. Ob reševanju enačbe je "blok" ustvaril in v zameno je Reševalec nagrajeni z 25 Bitcoins. Vsake štiri leta znesek BitCoins nagrajeni za dokončanje bloka je zmanjšal za polovico, tako da v letu 2009 je nekdo prejel 50 Bitcoins. In v nekaj več let, se bo nagrada je treba zmanjšati na pol znova.

Kot rudarstvo nadaljuje, da "težavah" metrike povečuje zapletenost, zaradi česar vsako novo Bitcoin blockharder, da mine. Cilj težavnosti matrike je zagotoviti, da je nov blok Bitcoins izkopati približno vsakih deset minut. To pomaga zagotoviti stabilen in predvidljiv dotok novih Bitcoins na trg. Važno je razumeti, da so te enačbe ni všeč tiste, ki ste se srečali v High School Algebra razredu. Enačbe so izredno zapleteni in zdaj zahtevajo ogromno količino računalniške moči in posledično električne energije, ki jih je treba rešiti.

Ko so se začele Bitcoins, težava je bila tako nizka, da bi v bistvu kdorkoli z računalnikom mine Bitcoins. Kot je težava, zvišan tudi strojne zahteve. Po kratkem času preprost računalnik procesor ni več dovolj močan, da mine Bitcoins. Rudarji ugotovila, da bi jih lahko uporabili zmogljive grafične kartice, pa še naprej rudnika.

Stroški električne energije in poraba energije za obdelavo še naprej naraščala, vendar pa kmalu strokovnjaki strojne ustvarjali na terenu, programabilni vrata-nize (FPGA). FPGA so v bistvu meri zgrajen strojno ustvarjen posebej za rudarstvo Bitcoins. Imajo dovolj moči, vendar porabijo majhne količine energije. Kljub temu, FPGA je hitro postala neustrezna in sčasoma računalniške strojne opreme podjetja začela proizvajati Bitcoin rudarskih posebnih čipov, ki se imenuje ASIC čipi, z edinim namenom rudarstva. Asics predstavljajo teoretična meja Bitcoin rudarske hardwareand je zasnovan od tal navzgor, da je močna, ampak porabijo malo električne energije. Oba kosov strojne opreme je težko razložiti, ampak je dovolj, da rečemo, da so močni in energetsko učinkovite električne energije.

Ena od najpomembnejših funkcij Bitcoin miningis da veže valuto na dejansko vrednost. Trenutno se večina valut izdelan iz papirja ali poceni kovine brez zlata, srebra ali druge oblike podpore. Ne samo to, ampak centralne banke lahko ustvarijo nov denar po svoji volji. V nekem smislu je večina valut le vrednost, ker menimo, da to počnejo. Z vezavo Bitcoins za reševanje zapletenih enačb, rudarstvo instills neko lastno vrednost v kovancih. Vsaj, Bitcoin rudarstvo zagotavlja, da morajo kovanci dejansko ustvarjena skozi proces, ki zahteva napor in vložek, ker lahko centralne banke preprosto ustvariti toliko denarja, kot si želijo.

Nadalje, ni na voljo, da se kopljejo le 21 milijonov Bitcoins. Trenutno, strokovnjaki ocenjujejo, da je bila približno polovica vseh Bitcoins uspešno izkopati. Sistem rudarstvo je oblikovana tako, da enačba je treba rešiti v desetih minutah v povprečju. Vsake štiri leta, vendar pa se število Bitcoins dodeljenih na uspešnem bloku kopljejo bodo prerežite na pol. To bo upočasnilo pretok Bitcoins na trgu bistveno.

Tako naj bi se vključili v Bitcoin rudarstvu? Po resnici, če ne nameravajo vlagati več tisoč dolarjev, je sedaj potrebuje za nakup ustrezne opreme, rudarstvo verjetno ni vredno. V tej fazi bo samo resni podjetja ali posamezniki z velikimi zalogami kapitala imeti sredstva za nakup močan in energetsko učinkovite opreme, ki je potrebna za reševanje zapletenih enačb.

In če razmišljate o vlaganju v opremo, bi morali biti opozorjeni: to je visoko investicijsko tveganje. Pravilno strojne opreme lahko sedaj stane 20.000 dolarjev ali več in konkurenca na minsko kovancev se povečuje. Ne samo to, ampak Bitcoins so takšna oblika nova valuta, ki je nihče ni res prepričani, koliko so dejansko vredni. Bitcoin devizni trgi videli divje nihanje, skokovita za več kot 250 dolarjev na kovanec, preden pada nazaj na manj kot 100 $ dolarjev v nekaj dneh. Torej, preden boste vlagali vaše življenjske prihranke, si vzemite nekaj časa za nadaljnje raziskave.

Sorodne novice


Post ICO

70 spletnih mest, ki vam dajejo brezplačne bitkeje - ali dejansko delujejo?

Post ICO

Bitcoin osvoji psihološki mejnik v višini 1.000 dolarjev: ali je kriptokultnost usmerjena k luni?

Post ICO

Skoraj sem se obtožil domnevni Coindesk

Post ICO

Davčni urad Avstralije (končno) sprosti smernice Bitcoin

Post ICO

Avstralija meni, da je reguliranje Bitcoina valuta

Post ICO

4 najbolj priljubljenih objav na BitcoinTalk

Post ICO

Bitkominske mikro transakcije brez kakršnihkoli plačil? Ja, to je nova funkcija Coinbase

Post ICO

Bitcoin raste v priljubljenosti na Kitajskem

Post ICO

5 super Bitcoin zgodbe delijo Redditors

Post ICO

Bank of Thailand meni, da je Bitcoin nezakonit: trgovanje je zdaj začasno ustavljeno v državi

Post ICO

Bitcoin prijazna Draperova univerza ponuja brezplačen spletni tečaj o kriptokurrency

Post ICO

Bank of Montreal opozarja Cointraderja na protibitkovsko dejanje - do zdaj še ni bilo nobenih posledic za druga podjetja