Bitcoin ne uspe cash test in se šteje za blago na Finskem | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin ne uspe cash test in se šteje za blago na Finskem

Bitcoin ne uspe cash test in se šteje za blago na Finskem

Centralna banka Finski meni Bitcoin blago. Novica je pokazala organ po digitalni kovanec ni izpolnil definicije denarja in elektronski obliki plačila. Vendar Skandinavija ni edina regija z regulativnimi novosti, kot sta Italija in Izrael v zadnjem času so se pogovarjali (ali ne) o cryptocurrency.

Bitcoin je šel skozi precej pozitivno fazo, z velikimi podjetji odpira svoje roke na digitalnih plačil in izboljšanje vida nekaterih narodov "v zvezi z virtualno kovanca. Francija, ki je potekala plodna hearinglast teden, in na Kitajskem, katere centralna banka je napovedala, da se ne zatirati ali prepoved Bitcoin, sta dve fini primera. In zdaj je čas za Finsko, da je zapis naravnost, zlasti ob upoštevanju, da je država dom aktivno Bitcoin prebivalstva in eden prvih ATMsin Evropi.

Pravzaprav je eden od desetih Fincev je prevzela njegova zanima za vlaganje v Bitcoin, glede na raziskavo, ki jo je borzni posrednik Nordnet AB podpira. Moški predstaviti višjo obrestno mero, z 17,2 odstotka, proti le 4,6 odstotka žensk.

Finski finančni organ trdi, da "v tej fazi, [Bitcoin] je bolj primerljiv z blago". Informacije, ki so jih razkrivajo Paeivi Heikkinen, vodja nadzora pri Banki Finske v Helsinkih, na Bloomberg.

"Glede na definicijo uradno valuto, kot je določeno v zakonu, da to ni tako. Prav tako ni plačilni instrument, saj zakon določa, da mora imeti plačilni instrument izdajatelja, ki je odgovoren za njeno delovanje," je pojasnil.

Kljub temu, to pomeni, Finci lahko zakonito uporabo Bitcoins za plačevanje, vendar so vsi kapitalski dobički, pridobljeni z naložbami so obdavčene, kot tudi kopljejo BTC. Izgube ni mogoče odbiti, čeprav, glede na niz smernic, ki jih je davčni organ objavi. "Finci lahko sklene sporazum o kar pomeni, izmenjave, ki jih želijo uporabljati. Nihče ne nadzira ali ureja, nihče ne zagotavlja, da njihova vrednost pa je zelo niha. To je na lastno odgovornost", Heikkinen dodal.

Tako, Finska sledi stopinjam v severno sosedo. Norveška je tudi declaredBitcoin ne šteje kot valute v državi, ampak kot davčni sredstvo. Danska in Švedska sta očitno še vedno čakajo na evropskih smernic, ki lahko pomagajo oblasti obeh držav, medtem ko so lokalni trgovci vedno sprejemati plačila cryptocurrency in vzpostavitev Bitcoin bankomatov.

Italija pripravljena urediti?

Vendar pa južneje razmere lahko zelo različen. Italijanski član pozval Sergio Boccadutri pred kratkim uporabljali Twitterto sporočamo spremembo predlaganega zakona, ki bi opredelil Bitcoin, brcanje-off postopek za priznanje in urejanje cryptocurrency.

Dopolnilo je sestavljen iz dodatka k predlogu proračuna naslovom Destinacija Italija. To izboljšav bi si prizadevajo, da bi izsledil Bitcoin transakcije, ki presegajo 1.000 €, ki jih zahteva identifikacijo pošiljatelja, Coindesk poročila, zaradi katerih bi bile transakcije, ki so skladni z zakonodajo proti pranju denarja v državi.

Boccadutri želi nov ukrep, ki jih je treba sprejeti v naslednjih šestih mesecih, ki jih je Banka Italije, ki bi lahko bistveno pripomogel Bitcoin uveljavila kot veliko več kot le digitalni kovanec v državi. Vendar pa je bila sprememba prejela s hladno stare jih večina članov Italije Bitcoin skupnosti.

Izrael bo "počakajmo in bomo videli"

In potem je tukaj še primer Izraela. Medtem ko je večina držav poskušajo narediti nekaj v zvezi s pravnim statusom Bitcoin je Izrael odločil, počakati in videti, kaj je preostali svet ne, nasprotujoča poročila Septemberthat govoril davkov preko trgovskih dobičkov.

Banka Izrael in organa za vrednostne papirje države so tiho o tem vprašanju, skoraj ne upošteva zahteve za pojasnila, ki jih podjetniki in investitorji poslali.

"Izraelske banke, ki so sodelovali pri nekaterih poslih Bitcoin, bi rad jasna navodila od regulatorjev o tej zadevi. Toda viri blizu izdaji reči razprave med predstavniki Banke Izraela, organa Izrael za vrednostne papirje in ustreznih enot na področju pravosodja in financ ministrstva končala z odločitvijo, da ne pripravi Bitcoin specifične predpise ", piše Haaretz.

Ker država nima zakonodaje, ki bi obravnavala Bitcoin in druge digitalne valute, se bo z njimi povezane transakcije in plačila še vedno pravna ali preprosto neurejeno.

Slike iz Wikimedia

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin izmenjave: Coinbase širi v Veliko Britanijo, Švedska odobri prvo BTC Exchange Traded Note

Post ICO

Bitkain spletno mesto za igre na srečo je bilo prevarano za skoraj 1 milijon dolarjev dolarjev

Post ICO

Ameriški podjetnik želi s svojo pomoč Tesla povečati svojo dolino Blockchain

Post ICO

Najbogatejši poslovni človek v Aziji vlaga v BitPay

Post ICO

10 malo znanih funkcij Hidden Inside Blockchain.info

Post ICO

Bitcoin in prihodnost denarja: Atlanta gostuje v kripto konferenci oktobra

Post ICO

Strokovnjaki industrije Bitcoin morajo zdaj okrepiti izobraževalna prizadevanja

Post ICO

Bank of Thailand meni, da je Bitcoin nezakonit: trgovanje je zdaj začasno ustavljeno v državi

Post ICO

Bitcoin že ima svoj bankomat

Post ICO

15 spletnih mest za vsa vaša vprašanja o kriptografiji

Post ICO

Ekskluzivna platforma Bitcoin Clipperz se preseli na Islandijo

Post ICO

Članek Bitcoin iz leta 2013 je lahko padec te ruske strani