Bitcoin sooča z vse večjo konkurenco iz drugih vse-digitalnih valut | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin sooča z vse večjo konkurenco iz drugih vse-digitalnih valut

Bitcoin sooča z vse večjo konkurenco iz drugih vse-digitalnih valut

Bitcoin je revolucionarno koncept valut. Medtem ko so valute tradicionalno podprta bodisi blago, kot so zlato, ali nacionalne vlade, Bitcoin je 100% digitalna in se ustvari prek omrežja peer-to-peer spletnih uporabnikov. Ne nacionalna vlada ali katera koli druga osrednja stranka lahko nadzoruje vrednost ali celo ustvarjanja Bitcoins. Namesto, spletne predpisi Skupnosti samo po sebi in ustvarja Bitcoin. Zdaj, ko je Bitcoin izpodbijala samega koncepta valut, drugih digitalnih valute videti, da mu je ne le tradicionalne valute, vendar Bitcoin sebi.

Največji tekmec v trenutku, ko je "Litecoin", vsi digitalna valuta, ki jo nekdanji Google programski inženir Charles Lee ustvaril. Litecoin obljublja, da bo obravnava nekaterih temeljnih vprašanj, s Bitcoin in želi biti bolj uspešna in stabilna valuta. Doslej je Litecoin pritegnil zanimanje različnih podjetij, vlagateljev in drugih. Kljub temu, Litecoin še zdaleč ni tako priljubljena kot Bitcoin in Litecoin trenutno prodaja za okoli 2,5 dolarjev.

Ena od največjih kritik, usmerjenih na Bitcoin je, da je preprosto premalo Bitcoins na voljo za delo kot trajnostno valuto. Trenutno je na voljo na trgu približno 11,5 milijona Bitcoins, in v naslednjih nekaj sto let, bo znesek povečal na 21 milijonov. Satoshi Nakamoto je skrivnostno ustvarjalec Bitcoin, napisal kodo za Bitcoin na vrh izvajajo na 21 milijonov kovancev. Opozoriti je treba, pa je, da se Bitcoins lahko razdelimo na manjše podenote, tako kot se dolar lahko razdeljeno centov.

Nekateri kritiki so bremenili, da je 21 milijonov preprosto premajhna in številko, in da bo Bitcoin dvig cen previsoka za učinkovito delo kot valuto. Z eno Bitcoin trenutno prodajajo za več kot 100 dolarjev, so lahko na nekaj. Hkrati so Bitcoins postalo tako težko, da mine, da lahko le poklicni rudarji z dragimi rudarskih ploščadi rudnik Bitcoins in ustvarjanja dobička. Lee je zadolžena, da bodo te okoliščine na koncu omejijo možnosti Bitcoin je tako kot naložbo in valuto.

Lee je namenjen za reševanje teh vprašanj prek svojega Litecoin valuti. Medtem ko je Litecoin močno temelji na Bitcoin, obstaja nekaj pomembnih razlik. Za eno, bo na voljo 84 milijonov Litecoins za rudarstvo. Ti kovanci bodo izkopati tudi hitreje, z novim blokom kovancev, ki prihajajo v ustvarjanju vsakih 2,5 minut, 10 minut, v primerjavi Bitcoin je. Tudi Litecoin uporablja svojo rudarsko algoritem, ki se imenuje "Scrypt", ki bo bolj prijazen za nepoklicne rudarjev.

Kljub temu, da je vredno spraševanja, če Charles Lee ni napačno razlagajo prednosti Bitcoin kot njene slabosti. Nakamoto posebej Bitcoin proizvodnje umirile in oskrbe je treba omejiti, da se ohrani vrednost valute. Tudi tako, da Litecoin bolj dostopen vsakdanjih računalniških rudarjev, valuta bi lahko dejansko nelojalno njegovo vrednost. Nadalje, ker Litecoin ne bodo umirile čim hitreje in več Litecoins bodo na voljo, cene se lahko še vedno zatreti.

Nakamoto zasnovan proizvodnje Bitcoin posebej zožitvijo ponudbo, da bi povečali vrednost kovanca je v daljšem časovnem obdobju. To je verjetno iz istega razloga Nakamoto zasnovan Bitcoin rudarstvo, da postane sčasoma težje. Čedalje manjše curek Bitcoins na trg mora zagotoviti, da cene gibale navzgor. Iz teh razlogov, lahko Bitcoin dejansko pojavljajo kot zmagovalec v vseh valutnih vojnah peer-to-peer. Bitcoin je bil zasnovan posebej za povečanje vrednosti skozi čas, v resnici je to ena njenih glavnih prednosti v primerjavi z tradicionalnimi valute, ki izgubijo svojo vrednost presežne ponudbe in inflacijo.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin in prihodnost denarja: Atlanta gostuje v kripto konferenci oktobra

Post ICO

Brezplačna borza EasyCoin je pripravljena začeti delovati 31. decembra

Post ICO

70 spletnih mest, ki vam dajejo brezplačne bitkeje - ali dejansko delujejo?

Post ICO

5 Razlogi, zakaj internet denarja bo zdrobil centralizirano financiranje

Post ICO

Bank of Montreal opozarja Cointraderja na protibitkovsko dejanje - do zdaj še ni bilo nobenih posledic za druga podjetja

Post ICO

61% Kanadčanov pričakuje, da bo do leta 2019 uporabljalo digitalno denarnico

Post ICO

Ameriško sodišče ustavi Mt. Gox iz dražbe domene Bitcoin

Post ICO

11 Hoteli in hostli, ki sprejmejo Bitcoin

Post ICO

Bitcoin in vloga, ki bi jo lahko igrala v skupnosti B2B

Post ICO

Bitkoin je vključen v prihodnje strategije 60% ameriških organizacij

Post ICO

Novo mesto pade na Bitcoin: prvi sestanek v Sacramentu

Post ICO

Bitcoin prijazna Draperova univerza ponuja brezplačen spletni tečaj o kriptokurrency