Podjetnik Bitcoin Erik Voorhees, ki ga je zaračunala Komisija za vrednostne papirje in borzo | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Podjetnik Bitcoin Erik Voorhees, ki ga je zaračunala Komisija za vrednostne papirje in borzo

Podjetnik Bitcoin Erik Voorhees, ki ga je zaračunala Komisija za vrednostne papirje in borzo

Združene države Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) announcedthis torek (3.), ki Erik Voorhees, ustanovitelj spletne strani, kot je dobro znano SatoshiDICE, se zaračuna za javno ponudbo delnic v dveh povezanih Bitcoin podvigov brez vpisa v register. 

Voorhees je znano, v cryptocurrency skupnosti za to, da je ustanovitelj dveh znanih platform: SatoshiDICE in FeedZeBirds. Medtem ko je prvi je spletna stran, igre na srečo, ki je bil prodan za več kot 12 milijonov $ nazaj v juliju 2013, se jih lahko opišemo kot sistem, ki samodejno plača uporabnikom za retweeting sponzorirane sporočil.

Glede na SEC, Erik Voorhees ", objavljenem prospektov na internetu in aktivno zbrala investitorje k nakupu delnic v SatoshiDICE in FeedZeBirds". Težava je v tem, da "mu ni uspelo registrirati ponudbe s SEC, kot to zahteva v skladu z zveznimi zakoni vrednostnih papirjev".

Vlagatelji plačani za svoje delnice s pomočjo Bitcoin, virtualno valuto, ki jih je mogoče uporabiti za nakup v realnem svetu blaga in storitev ter zamenja za fiat valut na nekaterih spletnih borzah. Dobiček, ki ga Voorhees končno zaslužili skozi neregistriranih ponudbe v višini več kot 15.000 $.

Orderexplains SEC, da je prvi neregistrirani ponudba pojavili v maju 2012, ko je bilo 2600 BTC postavljeno skozi v FeedZeBirds prodajo 30.000 delnic.

Po tem, med avgustom 2012 in februarjem 2013, SatoshiDICE prodal 13 milijonov delnic dvignilo 50,600 BTC, ki so bile vredne približno $ 722.659 v tistem času.

Platforma je bila na koncu prisiljena vrniti te ponujajo iztržek za vlagatelje "v transakciji odkupa julija 2013". Vendar pa "velik porast v tečaju ameriških dolarjev na Bitcoins dejansko povečala plačani znesek vrne vlagateljem 3,8 milijona na približno $ za 45.500 BTC".

Organ ugotovil, da Voorhees aktivno naročil vlagateljev za nakup delnic iz obeh platform na forumu Bitcoin in javno spodbuja neregistriranega ponudbo na drugih spletnih straneh, povezanih z Bitcoin, poleg tega tudi z uporabo socialnih medijev. Čeprav je bila prva neregistrirano ponujajo celo z naslovom "FeedZeBirds IPO", SEC zagotavlja ni bilo vložitve pravilno izjavo o registraciji za FeedZeBirds ali ponudbe SatoshiDICE.

To je rekel, Komisija za vrednostne papirje in borzo našel Vorhees krivega kršenja Skupine 5 (a) in 5 (c) Zakona o vrednostnih papirjih iz leta 1933. Da bi se izognili pravni boj, je Voorhees dogovorjeno poravnati stroške, ki jih plačuje več kot 50.000 $, ki vključuje "polno disgorgement od $ 15,843.98 dobička plus kazen $ 35.000".

Voorhees privolila, da preneha in odrečeta stori ali povzročajo morebitne prihodnje kršitve določb o registraciji, ne da bi sprejem ali zavrnitev ugotovitve SEC. Poleg denarne kazni, Voorhees se dogovorili, da ne bo sodelovala v nobeni izdaji koli varnosti v neregistriranega transakcijo v zameno za vsako virtualno valuto, vključno Bitcoin za obdobje petih let.

Andrew Ceresney, direktor oddelka SEC je v izvrševanju, komentiral na primer: "vsi izdajatelji prodaja vrednostnih papirjev javnosti morajo biti v skladu z določbami o registraciji zakonov vrednostnih papirjev, vključno z izdajatelji, ki želijo pridobiti sredstva s pomočjo Bitcoin". Obljubil SEC bo še naprej uveljavlja svoje "pravila in predpise, ki se uporabljajo za digitalne valute".

Slike - RR

Sorodne novice


Post ICO

Bitkoinske izmenjave

Post ICO

Sprejemanje bitkoin je dober za MovieTickets.com

Post ICO

BitPOS sistem prodajnega mesta BitPOS, ki se je začel v Avstraliji, med glasovi o tajnem projektu

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitkoineri dobijo ekskluzivni dostop do predprodaja vstopnic

Post ICO

Bitcoin osvoji dva nova glavna podpornika: Euro Pacific, Peter Schiff in Julian Assange

Post ICO

Bančni giganti, ki podpirajo tehnologijo Bitcoin

Post ICO

Bitcoin ne uspe cash test in se šteje za blago na Finskem

Post ICO

Pojavi se še en Bitcoin bankomat, vendar je resnično?

Post ICO

Alarmno pregledna uredniška dela

Post ICO

Aplikacije za Bitcoin

Post ICO

Bitcoin zamenjava Kraken napoveduje novo strukturo pristojbin

Post ICO

Spoznajte BCI, novo investicijsko družbo, osredotočeno na blokiranje, ki jo je začel Cryptor Trust