Bitcoin ni varen - Lie, ki so mu ga povedali banke in vlade (Evo zakaj) | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin ni varen - Lie, ki so mu ga povedali banke in vlade (Evo zakaj)

Bitcoin ni varen - Lie, ki so mu ga povedali banke in vlade (Evo zakaj)

Včeraj, medtem ko delaš svojo dnevno Bitcoin Reddit pregled sem naletel na video Andreas Antonopoulos. Andreas je tehnolog in serijski podjetnik, ki je postal eden izmed najbolj znanih in dobro spoštovati-številk v Bitcoin. On je predaval na Bitcoin San Francisco Meetup. To je zelo kratek (24 minut) in je verjetno ena izmed najboljših razlag sem jih kdaj slišal o tem, zakaj nas vlade in banke povedal, da je Bitcoin ni varna.

Če si želite ogledati celoten video, tukaj je (začetek ob 1:17 po vseh dezintegratorjev):


Vendar, če želite le glavne točke, sem se odločil, da dam osebno povzetek tega zelo pomembnega pogovora.

Bitcoin je inovativen, tako inovativen, da imajo ljudje včasih težko razumela pojma, kaj to pomeni, da imajo decentraliziran sistem (in kaj je dobro za). Mislijo, da če je v resnici tak sistem, da lahko deliverpredictable in nespremenljivimi rezultati (znan tudi kot trde obljube), moramo popraviti.

So rekli, je, če lahko sistem zagotavljajo le "trdih obljube," je nevarna za javnost, saj nič ne bo mogoče spremeniti, ko je to napisal (ali so v primeru Bitcoin). Potrošniki ne bodo zaščiteni pred primerov goljufije ali kraje, saj vse, kar je nepopravljiva. Oni pravijo "Bitcoin je immutabilityis napako ni funkcija".

Vendar pomislite Bitcoin transakcije kot program in ne kot plačilo. Od koncepta nepovraten plačila je malce strašljivo. Toda Bitcoin transakcija je program - program je nepovraten, ni plačila. Program se izvaja tako, kot napisano - predvidljivo. To se ni mogoče pritožiti, razveljaviti ali cenzurirana.

To je program, ki ima težko obljubo, kot temelj, vendar se lahko omililo z dodatnimi programirljivega funkcije za zaščito potrošnikov. Na primer dodajanje multisig, escrowand mehanizme za povračilo.

Zdaj pojem trdih obljub postane manj zastrašujoče in veliko močnejši.

Vendar pa so plačilni danes sistemi ne temelji na trdih obljube, oni so zgrajene na mehkih obljub. Kar pomeni, da ko greš na banko, ste v upanju, da bo banka izpolnila svojo obljubo in vam omogočajo, da umakne denar. Vendar pa so mehke obljube enostavno broken- Z vpliv, denar, povezave, nasilja in politične moči. In tako smo naleteli na primere, v katerih je naš denar, ki od nas brez našega soglasja. 

Trdi obljube ne more biti razdeljena z ničemer. So nespremenljiva.

Zakaj bomo uporabili mehke obljube so naši plačilni sistem? saj do danes ni bilo nobene druge poti za izvajanje plačil na način, da se bodo dogovorili za javnost. Torej se je treba ustaviti in se sprašujem, zdaj, da bomo lahko dejansko prehod na sistem trdega obljubo, zakaj ne? Zakaj so se banke in vlade, nam pove, da je Bitcoin nevarno?

Ena predpostavka bi bilo, da če bomo odstranili sistemov, ki temeljijo na mehkih obljub bo veliko tistih, ki so trenutno na oblasti odveč. In tako v njihovem lastnem interesu, ki jih uporabljajo pripoved kaosa in nasilja, če se organ odstranili (kot je bilo storjeno v vsej zgodovini tolikokrat prej).

Mi smo verjeli, da je ravno nasprotno organa anarhija, kaos in nasilje. Vendar to ni res. Nasprotje organa je avtonomija, in da nam ne daje kaos, ampak je najvišja naloga, ki smo jih nikoli videl. Predvidljive rezultate, ki jih ni mogoče spreminjati z oblasti.

Dober primer za samostojen sistem, je internet. Internet nam daje težko obljubo ", ko je nekaj objavi, da je ni mogoče odstraniti ali cenzurirani". Takšna obljuba ni všeč ljudje organa. Razmislite o tem, kdo trpi največ od takega trdega obljubo?

Ali je javnost, ki razume, da je treba biti malo bolj previden s tem, kar so objavili na spletu?

Ali so ljudje na oblasti, da se njihove skrivnosti izpostavljeni na sistemu, ki ne more biti utišani?

Ljudje v položaju organa, nam pove, da so tam, da nas zaščiti pred nezakonito uporabo naših sredstev. Vendar kolikokrat je plačilo opravljeno brez vašega soglasja teh podatkih oblasti se je obrnil ali preklicano. Na drugi strani, kolikokrat je bilo plačilo ste naredili s svojo voljo do političnega vzroka (npr Wikileaks) ali nekaj proti organizaciji zavoda zavrnil.

Druga predpostavka o tem, zakaj banke in vlade ne želijo sistem trdih obljub, da prevzamejo nadzor bi lahko, ker bi to zmanjšalo njihovo kontrolo, kar dobi napisano, in kar je še pomembneje - kaj se izbriše. Uporaba se uporablja predvsem kot mehanizem nadzora. Sistem do povrnitve stroškov ne ščiti potrošnikov, ščiti organ.

Mehki obljube krme hierarhijo, trde obljube krme avtonomijo.

Sorodne novice


Post ICO

Bitkoin je vključen v prihodnje strategije 60% ameriških organizacij

Post ICO

Spoznajte BCI, novo investicijsko družbo, osredotočeno na blokiranje, ki jo je začel Cryptor Trust

Post ICO

Bitcoin osvoji psihološki mejnik v višini 1.000 dolarjev: ali je kriptokultnost usmerjena k luni?

Post ICO

Bitcoinova fundacija je v stečaju, PayPal združuje BTC in še več

Post ICO

100.000 izplačanih izdajateljev na verigo

Post ICO

Bitcoinova fundacija je porabila 150 kilogramov na mesec, izgubila 4,6 milijona dolarjev manj kot leto dni

Post ICO

Zbirka orodij za povečanje vaših bitkoin dobičkov

Post ICO

Razvijalec Bitcoin Gavin Andresen sumi, da je večina operacij miniranja v oblaku Ponzi sheme

Post ICO

Odobreno stanovanje v Utahu omogoča študentom, da plačajo najemnino z Bitcoinom

Post ICO

Pridobitev Lemonove denarnice z LifeLockom izbriše vsa pričakovanja glede Bitcoinove podpore

Post ICO

Bitkain črni petek - najboljši način za preživetje bitkoinov

Post ICO

10 bitkoinskih mitov, ki so jih razkrili na koščke