Bitcoin državljanska vojna diha: kdo, kaj, zakaj, kdaj in kako | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin državljanska vojna diha: kdo, kaj, zakaj, kdaj in kako

Bitcoin državljanska vojna diha: kdo, kaj, zakaj, kdaj in kako

Če ste bili po Bitcoin novice, ste morda že slišali za navidezno "državljansko vojno" ogreva med dvema tekmecem frakcij Bitcoin skupnosti. Zanimivo je, da v zadnjih dneh vrednost Bitcoin je padla od približno $ 250 pod 220 $, preden se bo ponovno povzpela in stabilizirala na 230 $. Medtem ko je natančno določiti, kaj je povzročilo nihanje cen je težko, potencial "državljanska vojna", je verjetno igra roll. Torej, kako lahko pojasnimo ta konflikt, ki bi lahko povzročila padec cen, in kaj to pomeni za Bitcoin skupnost?

Kaj se je zgodilo, je tako imenovana programska težko vilice v osnovni protokol, ki določa iz poslovanja in omejitve Bitcoin. Podrobnosti so zapleteni, vendar cryptocurrency skupnost je bila v bistvu razdeljen preko dovoljene velikosti blokov, ki so dodani na blockchain. Vedno večje število razvijalcev, rudarskih skupine in podjetja pozivajo k povečanju velikosti blockchain, ki je trenutno precej omejen.

[Tweet_box oblikovanje = "box_02"] Bitcoin je državljanska vojna. Novi Bitcoin XT protokol se bo dvignila na 8 MB na začetku leta 2016 [/ tweet_box]

Kako Bitcoin deluje in kaj vilice sredstva

Zmeden? Bitcoin teče na blockchain ali javno knjigo, v kateri rudarji v bistvu mogoče združiti skupaj transakcije, ki jih dobimo v blok, nato pa smo jih dodali v blockchain. Kot se to zgodi, se novi digitalni kovanci ustvarili in so imeli rudarji, skupaj s transakcijskih stroškov. Glede na trenutne Bitcoin jedro protokola, so bloki omejeni na 1 MB po velikosti, vendar je nova Bitcoin XT protokol se bo dvignila na 8 MB na začetku 2016and bo še podvojiti, dokler ne doseže končno velikost 8GB v 2036.

S povečanjem velikosti blokov, bodo razvijalci lahko poveča hitrost, s katero se izpolni transakcije. Trenutno lahko Bitcoin je sistem obdeluje le sedem poslov na sekundo ali približno 25.000 transakcij na uro. To morda zdi veliko, ampak podjetje, kot Visa dejansko upravlja okoli 2.000 transakcij na sekundo.

Za večje svetovne valute, sedem transakcij na sekundo preprosto ne bo ga razrežite. S povečanjem velikosti bloka več transakcij se lahko obdelujejo v času.

Pomembno pa je dejstvo, da bo povečanje bloka pride le, če rudarji podporo Bitcoin XT z razvojem novih blokov s protokolom. Če so 75 odstotkov novih Bitcoin blokov kopljejo JUSTING XT do januarja leta 2016, težko vilice - se bo izvajal - kar pomeni delitev programske opreme.

Velika imena, ki tehtajo v

Bitcoin XT je že bila sproščena, čeprav kolikor se izkaže, da je bilo sprejetje rudarjev mlačno. Vendar pa je nova Bitcoin protokol se zavzemal nekaterih velikih imen. Mike Hearn in Gavin Andresen, tako višji razvijalci, so vodilni v chargefor povečala velikosti blok.

Toda, po drugi strani pa so številni velika imena boj proti prisilni vilicami. Medtem ko so nekateri ljudje in skupine, dejansko se strinjam s povečanjem velikosti bloka - in dejansko prvotni načrti Satoshi Nakamoto za Bitcoin je namignil, da bi verjetno blocksizes treba povečati na neki točki -, tako Bitcoin XT se potiska težko vilice in poskušal prevzeti Bitcoin je sestavljen jezo mnogih.

Tudi Satoshi Nakamoto, ali vsaj nekdo, ki ima dostop do svojega e-poštnega naslova, je tehtanje v na razpravi. Ampak glede na Nakamoto, trdi vilice, ki se močno potiska s Hearn in Andresen, da to ni tisto, kar je predvidel za Bitcoin.

Medtem ko je avtor Bitcoin verjel, da bi digitalna valuta razvijati in prilagajati, da domnevna Nakamoto je trdila, da so bile te spremembe naj bi le, da se je skozi bližnji anonimnega odločitve. Če se Bitcoin XT uporablja na silo spremeniti, nato pa bo celoten projekt Bitcoin je neuspeh, ker bo uničil idejo družbenega konsenza in harmonijo komponente Bitcoin je, Nakamoto je rekel zdaj.

Kaj to pomeni? Glejte in počakati, vendar ne skrbite

Tu je najbolj pomembno vprašanje: kaj Bitcoin težko vilice pomeni? Zdaj, da ne izgleda kot veliko kaj.

Preveč velike rudarske skupine in preveč članov Bitcoin skupnosti na splošno so nasprotna Bitcoin XT, kar pomeni, da bo novi protokol najverjetneje padla. To je čista špekulacija, seveda, ampak tudi z Satoshi Nakomoto - ali pa nekdo, ki ima dostop do svojega prvotnega e-poštni naslov - tehtanje v nasprotju z novim protokolom, da se dogaja, da je težko za XT pridobili oprijem.

Če tri četrtine rudarjev, pa se preide na nov protokol, bo ostalo od rudarjev je treba dati dva tedna, da preklopite na nov protokol, ali pa je v nevarnosti, da izgubi svojo BTC vse skupaj, vsaj po nov sistem. Zdaj razvijalci še vedno delajo, kaj se bo celoten vpliv trdega vilice biti, vendar pa lahko povzroči cepitev dejansko javno knjigo na dva dela. V tem primeru je težko predstavljati, da bi bilo Bitcoins z rednim jedro in z različico XT ustvaril neposredno združljivi.

Kljub temu, pa si je vsekakor treba imejte oči na razvoj, uporabniki Bitcoin ni treba skrbeti preveč za zdaj. Trenutno je bitka je toliko o politiki in ubral prihodnost Bitcoin, saj gre za spremembo dejanskega protokol. Tudi če Bitcoin XT ne uspe, bo to verjetno prisilila voditelje v širši skupnosti usesti in ugotoviti, rešitev za povečanje blocksizes.

Mnoga podjetja in posamezniki želijo videti povečanje velikosti, in to se bo verjetno zgodilo na neki točki. Tudi če Bitcoin XT uspe in ga skupnosti množično sprejet, za povprečnega uporabnika, da verjetno ne bo pomenilo veliko, saj bo le rudarjev in podjetja morajo prilagoditi na nekoliko drugačen protokol.

To je verjetno, da se bo povprečna Bitcoin uporabnik niti opazili nobenih sprememb. Kljub temu, Bitcoin je "voditelji", bodo morali priti do soglasja o rešitvi in ​​jo izvajati.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin izmenjave: Coinbase širi v Veliko Britanijo, Švedska odobri prvo BTC Exchange Traded Note

Post ICO

Bank of Montreal opozarja Cointraderja na protibitkovsko dejanje - do zdaj še ni bilo nobenih posledic za druga podjetja

Post ICO

50.000 bitkoin za avkcijo

Post ICO

Center za avstralski nacionalni slovar izbira Bitcoin kot besedo leta 2013

Post ICO

Ameriški podjetnik želi s svojo pomoč Tesla povečati svojo dolino Blockchain

Post ICO

5 načinov izkoriščanja nizke cene Bitcoin v vaši korist

Post ICO

Bitcoin osvoji dva nova glavna podpornika: Euro Pacific, Peter Schiff in Julian Assange

Post ICO

Bitcoin osvoji psihološki mejnik v višini 1.000 dolarjev: ali je kriptokultnost usmerjena k luni?

Post ICO

Bančni giganti, ki podpirajo tehnologijo Bitcoin

Post ICO

Bitcoin kot valuta proti Bitcoinu kot tehnologiji

Post ICO

Aktivisti želijo ustvariti nov model Bitcoin, ki lahko zagotovi anonimnost in se izogne predpisom

Post ICO

Geek pove svoje izkušnje z uporabo Bitcoin Miner iz Butterfly Labs