Bigcoin Big Lasulje | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bigcoin Big Lasulje

Bigcoin Big Lasulje

V tem članku bomo iti čez pet najpomembnejših ljudi v Bitcoin skupnosti. Prvo ime, ki pride na misel, za mnoge je verjetno Bitcoin ustvarjalec Satoshi Nakamoto, vendar se bomo, da ga preskočite. Zakaj? Ker ne vemo, kdo je v resnici, ali če "je", je še ena oseba. Plus, obstajajo že izdelki podlagi členov v zvezi s skrivnostno Nakamoto. Namesto tega, se bomo osredotočili na ljudi, ki smo dejansko poznajo in ki aktivno delujejo na Bitcoin.

Najprej se je Gavin Andresen, glavni znanstvenik pri fundaciji Bitcoin in eden od prvih podpornikov Bitcoin. Gavin je računalniško programiranje čarovnik in njegovo delo je bil eden od ključev do uspeha v vzponu Bitcoin. Samo, kako dobro je delo Andresen je bil? Ko Satoshi odločila, da roki kode sourceforge, ga je dal Andresen. Zdaj, Andresen je ključni igralec pri usmerjanju prizadevanj Fundacije Bitcoin, ki dela za zaščito, standardizacijo, in spodbujajo Bitcoin.

Naslednja najpomembnejša oseba v Bitcoin skupnosti je verjetno Mark Karpeles, lastnik največjega svetovnega izmenjave Bitcoin, Mt. Gox. To je težko preceniti pomen Mt. Gox. Brez izmenjave, kot je Mt. Gox, Bitcoin bi v bistvu brez vrednosti. Izmenjave so pomembni, saj ljudem omogočajo, da hitro pretvorite Bitcoin v druge valute. To naredi Bitcoin likvidnega sredstva, podobno kot kateri koli drugi valuti. Mt. Gox bistvu določa svetovne cene, in mnogi menijo, da če Mt. Gox mora kolaps, celotna Bitcoin valuto bi propadla. Na kratko, Mt. Gox je Bitcoin enakovredna New York Stock Exchange. Položaj Marka kot lastnik Mt. Gox mu daje ogromno težo v Bitcoin skupnosti

Naslednji je Hal Finney. Druga čarovnik programiranje, Hal je odgovoren za PGP, zgodnji javnih ključev programa kriptografije, ki močno podprtega razvoja Bitcoin. Hal je bil tudi prvi prejemnik transakcije Bitcoin in je bila prva oseba, da bi odkrili "dvojni porabe napad", ki je nekoč grozil Bitcoin. Ta napad je bil eden izmed prvih in najbolj resnih napadov na Bitcoin. Hal je sodelovala tudi na številnih drugih varnostnih izzivov in vprašanj s kodo. Brez Hal, Bitcoin morda ni preživela s pomočjo teh zgodnjih izzive. Na žalost, so prispevki Hal je začela upadati, saj je Lou Gehrigova bolezen ga je pustila v veliki meri onemogočeno.

Druga pomembna Bitcoin član skupnosti gre po spletni imenom "ArtForz". Je razvil prvo GUI Bitcoin rudarske ploščad, tako revolucijo proces rudarstvo. Na neki točki v času, ArtForz nadzorom levji delež računalniške moči namenjen Bitcoin. Medtem ko je zdaj nadzoruje manj kot en odstotek računalniške moči, je njegov prispevek in revolucionarno delo ni zmanjšala na pomenu. Nadalje se je tudi identificirati in delali na večjih napak.

Nils Schneider je še en pomemben igralec moči. Lastnik "Bitcoin Watch", Nils nadzoruje zmogljive informacijske strani, kot so bitcoincharts.com. Njegova mreža spletnih strani so bistvenega pomena za spremljanje razvoja in širjenja informacij. To postavlja Nils v položaju, da delujejo kot eden najmočnejših in bran glasove glede Bitcoin.

Obstaja veliko drugih pomembnih osebnosti v Bitcoin skupnosti. Problem je, da mnogi od njih ostanejo anonimni ali pa jih je težko najti informacije o tem. Na primer, najmočnejša posamezna organizacija v Bitcoin skupnosti, zdaj je verjetno BTC Guild. BTC je eden od največjih Bitcoin rudarjev v svetu in na trenutke se je približala 51 odstotkov rudarske moči. Če BTC kdaj je 51 odstotkov, bi to v bistvu jim nadzor nad Bitcoin, ki jim omogoča podvojitev porabe in opravlja druge nezakonite dejavnosti. To bi bilo zanimivo izvedeti, kdo je ustvaril in nadzoruje BTC ceh, ampak malo informacij je na voljo.

Torej, medtem ko Bitcoin je dejansko decentralizirano valute, to ne pomeni, da ni moč igralcev. Medtem ko bo valuta še naprej odprtokodni in poganja prizadevanje skupnosti v prihodnjih letih, preprosto dejstvo je, da so res nekaj "prvikrat med enakimi" v Bitcoin skupnosti. Poznavanje teh moči igralcev se lahko izkaže za nujno za ljudi, ki vlagajo v Bitcoin. Njihova dejanja in odločitve imajo lahko močan vpliv na Bitcoin kot celote.

Sorodne novice


Post ICO

Napad bo izmenjeval Bitcoin veliko bolj odporen, pravi Antonopoulos

Post ICO

Skupnost bitkoin odtuji Mt. Gox zaradi izgovorjave napak: seznam 10 reakcij

Post ICO

Bill Egan, eGifter: delamo na pridobivanju nekaterih blagovnih znamk, ki bodo resnično zanimive za skupnost Bitcoin

Post ICO

Pridobitev Lemonove denarnice z LifeLockom izbriše vsa pričakovanja glede Bitcoinove podpore

Post ICO

Bitcoin ATM, ki so ga avstralski organi zasegli v milijonarju z drogami

Post ICO

Avalon bo morda dobil 200 milijonov dolarjev naložb in 20nm tehnologijo, da postane vodja rudarskega trga

Post ICO

Appleova App Store ponovno integrira aplikacijo Blockcoins Bitcoin

Post ICO

Bitcoin sooča z vse večjo konkurenco iz drugih vse-digitalnih valut

Post ICO

Evo prvega Bitkoinega otroka

Post ICO

Bitcoin že ima svoj bankomat

Post ICO

1911 United PAC je prvi, ki podpira kriptocurrency in bitcoin prijazne kandidate

Post ICO

Uporabniki denarnice Bitcoin, ki temeljijo na Androidu, morajo ukrepati, da bi se izognili varnostni ranljivosti