Bitcoin kot valuta proti Bitcoinu kot tehnologiji | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin kot valuta proti Bitcoinu kot tehnologiji

Bitcoin kot valuta proti Bitcoinu kot tehnologiji

Doslej Bitcoin izkazala izjemno učinkovita v poslovnem smislu, na naslednje načine: Obstaja anonimnost gotovine, ki omogoča posameznikom, ki ne poznajo med seboj, da varno trgovanje brez potrebe ponudnik finančnih storitev npr. MasterCard, Visa itd Drugič, da je element zaupanja, ne da bi potrebovali finančne institucije, kot so banke, jamčiti za vas. Tretjič, Bitcoin pokazale tudi vse večjo sposobnost, da se vedno več poslov na učinkovit in ustrezen način. Sistem je prav tako narašča z enakomerno hitrostjo in lahko sprejme, da je rast. Nazadnje je očitno idealen za ljudi, ki želijo ohraniti dolge prste vlade iz svojih žepov, saj v tej fazi je zelo težko regulirati in davčnih sredstev, pridobljenih s pomočjo Bitcoin, medtem ko imajo druge finančne subjekte pravne identitete, kot tudi fizično lokus. To pomeni, da ima stric Sam svoj prst v svoje pite vso pot do vlade bančni račun.

Vendar Bitcoin ima eno veliko pomanjkljivost: ni zanesljiv hranilec vrednosti. Očitno je, ker vlada ne more obdavčiti ali urediti to digitalno valuto, da nobena vlada sprejema kot zakonito plačilno sredstvo. Poleg tega, ker je še ni pravno opredeljeno kot premoženje bodisi materialnega ali nematerialnega, lastniki nima pravnega varstva v primeru, da se bodo "oropali" ali, potreben za vožnjo na tem področju. To kljub temu, imajo faktor pomanjkanja za njim - nekako kot umetnosti. Trenutno obstaja le 13 milijonov bitcoins na svetu in ta znesek ne bo rasla presega 21 milijonov odprta. Torej, dokler ljudje želijo kupiti Bitcoin "umetnost", da ima določeno hranilec vrednosti.

Vprašanje za milijon dolarjev na tej stopnji je, ali lahko trg za to nenavadno obliko umetnosti biti stabilna in dolgoročna hranilec vrednosti. To je znano dejstvo, da lahko trg Bitcoin zelo nestanovitne, od $ 5 do $ 1200 samo za obdobje treh let. Na voljo je tudi vidik njene likvidnosti. Bitcoin je trenutno trgovanje le približno četrtino svojega dnevnega obsega; torej samo $ 2 milijona svojih $ 3,2 milijona vredno. Ni še iluzija likvidnost, saj ni sredstvo za urejanje vnaprej dogovorjenih poslov pri velikih lastnikov. Lastništvo je tudi zelo koncentrirana, saj se več kot 50% bitcoins ki jih le 20 posameznikov. Čeprav ni dokazov o ti posamezniki pa v španoviji s seboj, bi to lahko kažejo na to, kar se imenuje "črpalka in smetišče" delovanje. V skladu s tem, nekateri strokovnjaki so mnenja, da je Bitcoin mehurček, ki lahko razpoči na naših obrazih kadarkoli.

Bitcoin tehnologija

Na drugi strani tega kovanca, ali bi morali reči mehurček, so strokovnjaki, ki pravijo, da ker je Bitcoin temelji na blockchain, ki je ključna novost našega časa, lahko ta mehurček le imajo možnost bivanja pri življenju. Poglejmo za trenutek na ponudnike finančnih storitev, ki temeljijo na digitalni vodenja evidenc, ki so centralizirana in zasebno. To je vaše tipično imetnik računa lahka tarča za hekerje. Blockchain na drugi strani pa je javni knjiga, kar pomeni, da varuje identiteto imetnike računov "z uporabo kriptografije. Prav tako je na voljo za pregled, ki ga vsak posameznik, ki se zgodi, da ima računalnik. To je zavarovana tudi z velikim številom neodvisnih knjigovodje ali "rudarjev", ki med seboj tekmujejo za učinkovitost. Rezultat tega super knjigovodstva je zapis vsako osebo, ki se je kdaj v lasti Bitcoin od nastanka te digitalne valute. Nadalje, ker blockchain "živi" v oblaku je zaščiten pred poskusom vlade, ki jo nadzira.

, blockchain transakcije Fee-modri so veliko nižje od kreditne kartice podjetja in banke, ko gre za mednarodne prenose. Blockchain ima tudi potencial za snemanje in prenos lastništva nad katero koli opredmetenih in neopredmetenih sredstev. Zato je sposoben zagotoviti okolje za varne transakcije posojanja med posamezniki, ki niso nikoli srečali.

Bitcoin je navdihnila podjetniške podvige po vsem svetu, še posebej v tradicionalnih bančnih in področjih finančnega trga. Blockchain ima potencial, da se ne le učinkovit način plačila, vendar pa, kot je opisano zgoraj; združuje računanja, oblikovanje omrežja, kriptografija in AI. Čeprav je prihodnost Bitcoin ni določen v kamen kot valuto, lahko kombinacija teh elementov, postala nekaj najbolj moteče tehnologije, ki smo jih kdaj videl.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin osvoji Virgin Galactic: plačaj svoje potovanje v vesolje s kriptocurrency

Post ICO

Strokovnjaki industrije Bitcoin morajo zdaj okrepiti izobraževalna prizadevanja

Post ICO

Bitkein konvencija iz leta 2014

Post ICO

10 bitkoinskih mitov, ki so jih razkrili na koščke

Post ICO

Sprejemanje bitkoin je dober za MovieTickets.com

Post ICO

5 načinov izkoriščanja nizke cene Bitcoin v vaši korist

Post ICO

Bitcoin osvoji dva nova glavna podpornika: Euro Pacific, Peter Schiff in Julian Assange

Post ICO

Bitcoin državljanska vojna diha: kdo, kaj, zakaj, kdaj in kako

Post ICO

Novo mesto pade na Bitcoin: prvi sestanek v Sacramentu

Post ICO

Aktivisti želijo ustvariti nov model Bitcoin, ki lahko zagotovi anonimnost in se izogne predpisom

Post ICO

Grad Bitcoin se bo rodil v Estoniji

Post ICO

BIPS jarki Mt. Gox in izbere Bitstamp