Bitkoin in druge digitalne valute | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitkoin in druge digitalne valute

Bitkoin in druge digitalne valute

Bitcoin je bil res prvi svetovni peer-to-peer valuta, vendar pa ni bil prvi na svetu digitalna valuta, niti ne bo zadnja p2p valuto. Bitcoin se je nadaljeval s številnimi poskusi različnih podjetij za vzpostavitev elektronske valute in je od takrat sledile številne digitalne valute, ki trdijo, da bo bolje. Razumevanje vseh teh različnih valutah bo pomoč potencialnim Bitcoin vlagatelji razumejo večji trg za digitalne valute. Kot taka, smo napisali kratko zgodovino zadnjih digitalnih valut, in predstavil nekatere up-and-prihajajo valute, da bi nekega dne dal Bitcoin je na svoj denar, tako rekoč.

Kratka zgodovina Digital Valute

Ena od prvih predhodnikov v Bitcoin je "ecash", ki se je začela vso pot nazaj v 1997. Ecash namen je korenito valute v mnogih enak način kot Bitcoin. Kot Bitcoin, bi bilo anonimno in bi temeljil na kriptografije. Za razliko od Bitcoin pa je ecash zasnovan tako, da se zanašajo na osrednje klirinške hiše, ki bi nadzor, distribucijo in spremljanje sistema valut. Ecash uspelo v nekaj letih, ko se je začela, vendar pa je njegov vpliv še vedno čutiti še danes in morda celo navdih Bitcoin ustanovitelja Satoshi Nakamoto.

Še ena zelo zanimiva elektronska valuta je bila e-gold. E-zlato sklicuje na zlato podlogo in je bil zelo priljubljen in relativno stabilna valuta, ki je trajala od leta 1996 do leta 2009, nato pa so jih zaprli, ki jih je vlada Združenih držav. E-zlata bistveno olajšano transakcije z zlatom in hranijo svoje zlate oboki. V času največjega razcveta je sprejela številne spletne strani in je na milijone uporabnikov. E-gold je bil na koncu obtožena pranja denarja in drugih dajatev, čeprav mnogi trdijo, da so bili ti ukrepi politično motivirana. Ministrstvo za pravosodje je celo poskušal izkoristiti velike vloge e-gold je zlata, tako da jih je mogoče likvidirati in dodal, da proračune za delovanje oddelka. Na srečo, zvezni sodnik ustavi ta prizadevanja in ocenil, da bi morali biti prihodki iz zlata likvidacije vrnejo vlagateljem.

Oba valut, in številnih drugih, bi privedla do vzpona Bitcoin. Doslej je Bitcoin izkazalo, da vsebujejo številne prednosti svojih predhodnikov. Kot vse digitalne valute lahko hitro se trguje po vsem svetu. To je anonimna in sedaj se je izkazalo, da je trdna. Kaj je Bitcoin naredil drugačen je sklicujoč se na kombinirano moč spletne skupnosti, namesto vrednosti blaga ali vodstvom osrednje klirinške hiše.

Bitcoin je Sodobne Tekmovalci

Bitcoin je kralj na igrišču, vendar to ne pomeni, da je valuta ni se izpodbija. Več pomembnih tekmovalci so se pojavile z namenom dethroning Bitcoin. Nekateri investitorji zdaj verjamejo, da medtem ko se bo svet potrebujejo in želijo digitalno valuto, se bodo pomanjkljivosti v zasnovi Bitcoin je navsezadnje dokazujejo biti valuta je razveljavili. Ti vlagatelji so zdaj daje konkurenčnim vse digitalne valute blizu pogled.

Najpomembnejša Bitcoin alternativa, če je verjetno Litecoin, ki je zelo podobna Bitcoin v kodi in funkcijo. To je anonimen, ima omejeno ponudbo, in ga je treba izkopati s pomočjo kriptografije. Litecoin je drugačen, vendar pa v tem, da je celotna dobava kovancev je 84 milijonov, ali približno 4-krat toliko, kot je Bitcoin. Ne samo to, ampak bloki so namenjeni izkopati vsakih 2,5 minut. Litecoin uporablja tudi napredno proof-of-dela sistem, imenovan Scrypt, nekateri domnevajo, se bo izkazalo, da je bolj zanesljiv in funkcionalen kot sistema Bitcoin je. Ker Litecoin je tako podobna Bitcoin, se pogosto omenja kot Bitcoin je "mali brat."

Druga bolj priljubljena alternativa digitalna valuta je PPcoin. PPcoin je edinstven, ker je dokaz-of-kocki sistem poleg sistema proof-of-dela najdemo v Bitcoin in Litecoin. Medtem ko je polna razlaga je kompleksna, lahko pride do vprašanja, če podjetja pridejo ustvariti monopol (tj 51% ali večji delež) v Bitcoin gospodarstev ali rudarskih del. Dejstvo je, BTC rudarski ceh je pred kratkim prišel blizu uresničevanju tega feat. Sistem PPcoin je dokaz-of-deleža bo pomagalo preprečiti to tveganje. Poleg tega, PPcoin je bolj energetsko učinkovit kot Bitcoin, zmanjšuje vpliv valute na okolje, ki je postala velik problem v zadnjih mesecih.

Namecoin je ena edinstvena Bitcoin konkurent. Za razliko od Bitcoin in prej omenjenih valut, dejanski namen Namecoin ni nujno, da je valuta. Namesto tega je Namecoin naj bi deloval kot decentralizirana Domain Name System ustvariti nov nabor spletnih domen, ki jih ni mogoče napadla ali okrnjene. Glavni cilj Namecoin je zmanjšati internetno cenzuro. Kot Bitcoin, je 21 milijonov Namecoins ki jih lahko ustvarite.

Skratka: lahko Bitcoin ostanejo na vrh?

Tako bo Bitcoin še vedno na svetu premier valuta? Šele prihodnost bo povedal, ampak za zdaj je Bitcoin veliko in na videz nepremagljivo vodstvo. V nekem smislu je trg digitalne valuta Bitcoin je izgubiti. Razen Bitcoin propade ali utrpi resno niz nazaj bo zelo težko, če ne nemogoče, tekmovalec premagati digitalno valuto. Doslej investitorji, trgovci in rudarji so se vsi izkazali za zelo zvest Bitcoin in če jim Bitcoin daje razlog, da deluje otherwi

Sorodne novice


Post ICO

Pojavi se še en Bitcoin bankomat, vendar je resnično?

Post ICO

Avstralski urad za obdavčenje odlaša z odločitvijo - še vedno želi Minimalne TX Records

Post ICO

Bitkoinske izmenjave

Post ICO

Organi se osredotočajo na severnoameriško študijo, ki zavrača anonimnost Bitcoin

Post ICO

Banke, pripravi se! Blokada bo kmalu zaspala vaš svet

Post ICO

Podjetje Bitcoin Coinsilium sproža prvo blokovno IPO v Združenem kraljestvu

Post ICO

Alarmno pregledna uredniška dela

Post ICO

Bitcoin v San Diegu: več malih podjetij se še naprej pridružuje kripto-revoluciji

Post ICO

Odobreno stanovanje v Utahu omogoča študentom, da plačajo najemnino z Bitcoinom

Post ICO

Ameriško sodišče ustavi Mt. Gox iz dražbe domene Bitcoin

Post ICO

Bitcoin ATM, ki so ga avstralski organi zasegli v milijonarju z drogami

Post ICO

Davčni urad Avstralije (končno) sprosti smernice Bitcoin