Začetni vodnik za Monero (nakup, trgovanje, rudarstvo) | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Začetni vodnik za Monero (nakup, trgovanje, rudarstvo)

Začetni vodnik za Monero (nakup, trgovanje, rudarstvo)

V luči Monero je nedavno sprejetje trgih Alphabay in Oasis Darknet in kasnejše cen eksplozije, Monero je nedvomno najboljša izbira trga o "anon kovanca," ali-anonimnosti usmerjena cryptocurrency:


TradingViewMonero (simbol trg: XMR) grafikon, ceno v ameriških dolarjih (-pegged kripto, Tether). Upoštevajte, da (v notranjosti) trgovci so odkup XMR pred novico o sprejetju DNM je postal znan in ga prodajal pred izhod prevara postala znana... XMR je kot nalašč za trgovanje z notranjimi informacijami.

99 Bitcoins prej recommendedMonero kot zanesljivo možnost za zabrisali sled vašega Bitcoin porabe in stojimo s tem. Če razmišljate, da bi se vključili v Monero, ta vodnik zajema zgodovino kovanca je, značilnosti in prihodnje obete podrobno. Kasneje odseki so namenjeni na praktičnih vidikih trgovanja in rudarske Monero.

Quick Primerjava Bitcoin in Monero

 

Počasna rast Monero je na vrh

Po njenem začetku aprila 2014, je Monero napredovala, počasi in vztrajno (za večino svoje zgodovine), ki trdijo, svoje mesto med glavnimi cryptocurrencies:


CoinMarketCapranking za 20. September, 2016 - Obseg Monero je 3rdhighest čez krov.

Monero je dolgo igral želv namesto zajec, vsaj dokler XMR skočil pokonci in začel šprint v avgustu 2016.

Kot neskončne konkurenčnih kovanci - gorivo, bolj jih hype in špekulacij, kot prave inovacije ali koristnosti - padel z naprave na progi, Monero plodded skupaj. Razvijalci Monero in skupnost osredotočena na izpopolnjevanje in izboljšanje njihove kode za zagotavljanje zanesljive anonimnost, pri čemer je malo pazi s kozmetičnimi dejavnikov. Kot rezultat, Monero dolgo ostala neopažena in podcenjen za množice, preveč zasenčena z manj tehnično impresivno in etično-neizpodbitnih "Anon-kovancev", kot Dash. Čez forumih, socialnih medijev, slike plošč in drugih takih mestih, kjer so kovanci rutinsko črpa, je Monero redko omenja in pogosto zavrnilo kot dolgočasno kovanec z okorne imenom, pomanjkanje GUI (grafični uporabniški vmesnik) denarnico in neustrezno PR.

Monero ni en "lep obraz"

Z zmago nad zaupanja vrednih ljudi po zaslugah svoje kode, je Monero postopoma pridobil ugled za zanesljivost in pristojnosti. Ta proces je bil podprt s meri, premišljen statementsfrom njena bolj javno obrnjen razvijalce, Riccardo Spagni, in na videz namerno izogibanje hype.

Za razliko od večine altcoins, Monero (XMR) ni bil kloniran iz Satoshi je vedno razvijajoče Bitcoin kodni zbirki. Namesto tega je bila uvedena Monero (iz izvirnega imenom BitMonero) kot vilice Bytecoin (BCN).The cryptocurrency Bytecoin je sam po sebi vilice, ki izhaja iz povsem nove CryptoNoteprotocol. Čeprav ni v uporabi kot cryptocurrency, CryptoNote dejansko pokazale prednosti zasebnosti v cryptocurrency temelji na prej nevidne kriptografskih metod, kot so Ring podpisov.

Razlog za odcepitev Monero je od Bytecoin je zaradi slednjega masivne pre-rudnik, ki je trajala približno 80% celotne oskrbe. V okviru aktivne razvoj od njegove uvedbe v Q2 2014, trenutna codebase Monero se nosi malo spominja na da bodisi Bytecoin ali CryptoNote.

Temeljna vrednota predlog Monero je finančni anonymity.Whereas Bitcoin blockchain se lahko primerja s transparentno javno knjigo (čeprav tista, v kateri so zakriti posamezne ali imena podjetij), Monero je blockchain nepregleden po svoji zasnovi. Uporaba Standardna Bitcoin pušča dovolj, datato povezavo naslove uporabnikovih in sledenje njihov sprejem in izplačila sredstev.

Tudi napredno Bitcoin uporabe, v katerem so storitve anonimnosti tretjih oseb, kot so mešalniki zaposleni, pogosto ne zadoščajo za skrivanje svojih poti iz blockchain forenzičnih ki zagotavljajo nekatere companiesand orodja. Čeprav ne (še) ponujajo popolno zasebnost, Monero je privzeto stopnjo anonimnosti verjetno presega tisto, ki jo je mogoče doseči v Bitcoin, ki jih je najbolj prefinjeno uporabnika. Te anonimnost lastnosti, da Monero odlična izbira za Darknet trg (KNM) poslovnih in drugih zasebnosti občutljive aplikacije.

Monero je cena val in bankrot

Širši trg končno priznala potencial Monero je, ko je zadel nekaj Darknet trgov. Če ne verjameš ti trgi so pomembni, Justin Ranvier esej "Samo Black Market zadeve" lahko prepričati, drugače... To je dejal, Monero za sprejem dveh takih trgih ni tako velik posel sam po sebi; ampak je odražajo vedno večjega zaupanja za Monero med tiste, katerih svoboda odvisna od anonimnosti.

Po tem novice, XMR povečal približno 7x več kot mesec dni - cena XMR je preselil iz svojega starega doma v nizkih posameznih številk na $ 15 penthouse suite. Takšna poteza je bila učbenik kripto - presenetljivo, eksplozivna in pretirana.

V času pisanja, je cena padla nazaj pod raven $ 7 na novico, da je trg Oasis Darknet samo potegnil za izhod prevara, ki bi poleg tega, da teče povezano XMR črpalko in smetišče operation.XMR je naslov nazaj v podcenjen ozemlju; raven, kjer se predstavlja mamljivo nakupno priložnost.

Spopasti z Monero

Če ste povsem novi cryptocurrency, tam je veliko za naučiti, preden vsako večjo investicijo v Monero.Begin z kriptografskih tehnik, ki podpirajo Bitcoin in preučiti delovanje svoje blockchain beforetackling Cryptonote bela paperand pregled thereofby matematik z sponzorira Monero ekipa.

Oglejte si tudi Bytecoin, prvo izvedbo CN, ampak naj ti dve dejstvi v mislih;

  • Notoričen nepravično začetek BCN je Monero je raison d'être, in
  • The (temno) trg zagon je s Monero na tej točki.

Pozor: ne preskočite Bitcoin učenje pat, tudi če je vaš edini interes Monero. Ne glede na Bitcoin, ne boste mogli pravilno presoditi relativne prednosti in slabosti Monero.

Monero je 3 Major anonimnost Metode

Poleg tega, da so dostopne prek darknet networkssuch kot I2Pand Tor, Monero združuje več prefinjene kriptografskih tehnik za doseganje impresivno raven celotnega zasebnosti:

1) UnlinkableStealth naslovi

Naslov ponovna uporaba je eden od skupnih bugbears zasebnosti Bitcoin. Prejemanje več plačil na en naslov omogoča vsakomur, ki pozna vaš e-naslov, da bi spremljali njegovo ravnotežje in vse povezane dohodne in odhodne transakcije. Kaj je worseis da postanejo tudi ločene naslove v vaši denarnici lahko povezana zaradi načina Bitcoin obravnava spremembo! Iz tega razloga, Bitcoin jedro razvijalec Luke Dash Jr je dejal, da bi "le bedak uporabo Bitcoin, saj je danes za darknet."

Ni taka vprašanja zasebnosti obstajajo Monero. Vse ciljni naslovi so zakrita v svojem blockchain, tako da lahko le pošiljatelj in prejemnik jih prepoznati. Analiza Monero blockchain nikoli ne bo razkril ciljni naslov, na katero prejme XMR. Namesto, le kriptografski hashof destinacija, edinstven za vsakega posla, je viden. Samo lahko pošiljatelj ali sprejemnik to dešifrirati, da razkrije dejanski naslov. Ti zakriti naslovi so znani kot "prikrite naslove."

Poleg očitnih prednosti zasebnosti, prikrite naslovi imajo številne posledice, na primer zaradi česar je nemogoče določiti sedanjo razporeditev XMR med naslovi.

To si lahko preverite s tem da je oglaševana Monero naslov (ki lahko vsebuje nekaj XMR) v blok raziskovalec Monero:


Končna-form naslovi ne pojavljajo v Monero blockchain... Zelo dolge naslove Monero je (95 znakov!) se je obvladljiv in memorisable skozi odprto projektu Alias.

2) IndistinguishableSeparated Transakcijski enote

Če bi poslali XMR na "naslov", v resnici zgoraj opisanem kodiran stealth naslov, bi pa prišli, kot več ločenih plačilnih enot. Na primer, če bi poslali 18 XMR, da bi prišli v celih število enot 10, 5 in 3 XMR, v skupni vrednosti 18 XMR. Vsaka enota se zdi na Monero blockchain, kot da nanj prenesejo je edinstven in poseben prikrite naslov.

Isti postopek se uporablja za katero koli changewhich se vrne pošiljatelju in vse feespaid do rudarjev. Ta lastnost naredi nalogo sledenja posebnih zneskov plačilnih mnogo bolj zapletena. Kot primer, nasprotnik, ki pozna izdelek neke prodajalca stroški z lahkoto - recimo ravno 11.88101234 XMR - bi mogla spremljati blockchain (verjetno preko nekega avtomatiziranega procesa) za nastop tega zneska in nato osredotočil svoje analitične tehnike in sredstva, s tem povezanih transakcij. Z vseh transakcij v brez posebnosti enot, sortiranje, sistem Monero zagotavlja drugače, značilne zneski so "izgubili v množici" za un-odvedljiva celih enot.

 
Monero različica "Kje je Waldo?" - si predstavljam, da je Waldo izrazit znesek plačila na poti na določen naslov... 

3) UntraceableRing Podpis plačila

Obstaja določen sinergija med načinom Monero obravnava naslove in zneski plačil. To 3rdtechnique, Ring podpisov, je še en čeden kos kriptografske tehnike, zaradi česar je še težje uporabnik Monero mogoče identificirati. Ring Podpisi so v bistvu napreden, obvezen sistem za mešanje transakcij.

Da bi razumeli Ring podpisov, je treba razumeti, da, tako kot v Bitcoin A Monero "naslov" je v bistvu specializirana oblika a kriptografskih javnih key.Funds, povezanih s tem "naslov", se lahko giblje le z uporabo njegovega paru zasebni ključ.

Za nadaljevanje prejšnje primer: ste poslali 18 XMR v trgovino. Ta prenos pa postane razdeljena na 10, 5 in 3 XMR tokov, ki vse izhajajo ločiti, stealthversions za Monero naslov trgovine je. Tu se Ring Podpisi pridejo v poštev...

Z vidika kontradiktornosti sledilnik, zasebnega ključa, ki pooblaščeni any10, 5 in 3 XMR vsot eversent čez Monero blockchain, odkar je 1. ( "Genesis") bloka, postane mogoče podpisnica transakcijo. Število možnih podpisnikov odvisno od "mešalni globino" ki ste jo nastavili; na primer globina 4 pomeni, da so vsi 3 Monero ključi, ki so bili uporabljeni tudi potencialni podpisniki vašem poslu... In kot je vaš posel razdeljen na enote, ki so vsi lahko izhajajo iz te "skupine podpisu" bazen... Ring podpise, da se transakcije lahko "se ne odločilno izslediti IP naslov ali posamezne računalnika (ali njihovi Tor ali I2P proxy naslov).

Če povzamem - to je prekleto težko prepoznati uporabnike Monero

Kombinacija zgornjih 3 elementov prodira Monero pravi labirint ogledala za vsako kontradiktorno sledilnik. Ni dokončno povezava se lahko določi, le mehke možnost povezave. Povedano Iskreno, bi najboljše blockchain forenzične tehnike, ki bi se lahko izvedljiva uporabljajo za transakcije Monero (ali več transakcij), verjetno izkaže za nedopustno ali vsaj prepričljive če je predstavljen kot dokaz na sodišču. Tudi Monero rudarji ne morejo cenzurirati transakcije. To je veliko bolj verjetno, da bi nekateri element presega področje kode Monero prinesti de-anonimnosti svoj povprečni uporabnik.

Toda vse ima svojo ceno...

Omenjene metode anonimnost so drage glede zahtevanih podatkov; tam je vedno kompromis. Poleg tega, Monero je bloka raste s povečanjem povpraševanja (čeprav je pristojbina kazen za preprečevanje napihnjeno). Iz tega razloga, Monero uporablja več sistemskih sredstev kot Bitcoin in večino drugih cryptocurrencies. To lahko postane resna ovira za prihodnji uspeh Monero je.

Uporaba Monero z malo truda

Zdaj, da ste seznanjeni z koristi zasebnosti Monero je, ste verjetno sprašujete, kako jo uporabljati. Najpreprostejši možni način poslati anonimni Bitcoin plačilo, s Monero deluje kot anonimiziranje posrednika, je na spletni strani XMR.to. Za najboljše rezultate, povezavo na spletno stran preko darknet. Tudi če je zasebnost vaših Bitcoin denarnice popolnoma varen, nihče ne bo mogel določiti končni cilj vseh plačil prek XMR.to.

Kako priti do Polna različica Monero

Čeprav obstajajo spletne in lahki različici Monero, polna različica je najbolj varna in varnost. Tukaj je, kako to dobiti:

1) Obiščite uradno spletno stran na getmonero.org/downloads.

2) Download pravilno različico za vaš sistem.

3) Da bi zagotovili imate legitimno različico Monero, je zelo priporočljivo, da preverite SHA hash vaš prenos proti, da prikaže na spletni strani ali hashes.txt datoteke. Tukaj je, kako to storiti, da se na različnih operacijskih sistemih:

Windows

Odprite ukaz promptthen navigacijo v mapo, kjer ste prenesli paket Monero.zip. Vnesite naslednji ukaz:

Mac OS X

Pomaknite se do prenesli paket in izvedba:

Linux

Zaženite ta ukaz:

Kako uporabljati Monero

Monero.exe je denarnico in MoneroD.exe je demon, ki sinhronizira in sodeluje z blockchain.

Ko prvič zaženete denarnico, bo to ustvarilo 25 besed mnemomik seme, ki je podoben tistemu, ki ga HD Bitcoin denarnice, kot ELECTRUM uporablja. Posnemite semena in jo varno shranite! Seme je edini način, da se nazaj svoje XMR stanje, če vaš stroj ne deluje pravilno ali se poškoduje ali ukraden.

Po ustvarjanju seme, izhod denarnice bo "initial.address.txt" datoteke v svojem delovnem imeniku. Ta datoteka vsebuje vaš Monero naslov.

Preden se prilepite XMR naslov kjerkoli prejemati sredstva, to je dobra ideja, da se začne "pomoč" v denarnici in poskus z različnimi ukazi. Spletna stran Monero zagotavlja dodatno infoon delovanje denarnico in tam je veliko za naučiti.

Kje kupiti Monero

Opomba: nekateri izmenjave prikazati ceno Monero v smislu BTCXMR namesto bolj znanega tečaja XMRBTC. Da bi se izognili ročni ponovni izračun, preprosto zahtevajo naslednji citat iz trgovanja pogleda XMR chartinterface: "1 / XMRBTC". To bo obrnemo ponudbo, kot je prikazano spodaj:

 
BTCXMR stopnja Poloniex je trenutno ~ 86, medtem ko je njihova stopnja XMRBTC je trenutno na 0,011...

Za videnje ceno Monero zoper druge altcoins, Blockchain STATIS koristno.

1) Shapeshift.io

Shapeshift.iooffers hiter in enostaven način za izmenjavo Bitcoin ali altcoins za XMR. To nima najboljše izmenjave ratesbut za nakup manjših količin, je zelo priročno, saj ni potrebno osebnimi info ali e-prijavo. Da bi se izognili razkrili svoj IP na Shapeshift.io, povezati z njo preko Tor ali I2P.

Nakup Monero od Shapeshift je preprosta stvar izbire želenega cryptocurrency za plačilo s klikom na možnost "Vplačila". Poskrbite, da Prejemanje možnost nastavljena na Monero, kot so:

Nato boste morali vnesti svoje Monero naslov (kopirajte in prilepite iz initial.address.txt datoteke) in svoj Bitcoin naslov za vračilo (v primeru gre kaj narobe). Če se umika na svoj Monero denarnici, pusti ID Plačilo polje prazno je. Prav tako boste morali, da se strinjate s pogoji Shapeshift je.

Opomba menjalni posodabljanje tečaj prikazan na vrhu in jo primerjamo s sedanjo stopnjo BTCXMR. Zelo pomembno je tudi depozit minimumand depozit maximumamounts v Bitcoin (ali kripto po vaši izbiri) za pošiljanje. Ostanite na tem območju bi se izognili težavam:

To je popolna, bo Shapeshift prikazati Bitcoin plačila naslov. Kmalu potem, ko je vaše plačilo oddaja preko blockchain bo Shapeshift spustite XMR:

2) BitSquare

Bitsquareis decentralizirano tržnico aplikacijo za trgovanje (šifrirnih) valut med posamezniki. To ne zahteva osebnimi podatki ali e-vpišeš in se samodejno poveže preko Tor, dali odlično zasebnosti za Monero nakup.

Downsides do Bitsquare so njena relativna kompleksnost (oglejte dokumentacijo Bitsquare za pomoč pri začetek) in pomanjkanje likvidnosti za XMR trgovanje. To vam lahko vzame kar nekaj časa, da bi našli XMR prodajalca za vašo lokacijo in način prednostnega plačila.

3) Poloniex

Poloniex.comis največji trg za trgovanje z Monero, kot tudi številne druge altcoins. Oni imajo ponavadi najnižjo ceno in najglobljo likvidnosti, čeprav z najnižjimi pričakovanji zasebnosti. Boste morali navesti e-poštni naslov, da se prijavite na Poloniex. Povezovanje preko Tor in uporabo Tor-združljiv e-poštni račun, se priporoča. Kot pri vseh spletnih izmenjav, umaknili svojo cryptocurrency v denarnici pod vašim nadzorom ASAP.

Kako MINE Monero

Zakaj kupiti Monero ko lahko mine, kajne? No... Ga je kupila, je veliko hitreje, lažje in ne zahteva nobene skrbno naložbe v rudarstvu strojne ali poceni električne energije, da bo donosna.

CryptoNight algoritem Monero je zasnovan za ohranjanje rentabilnosti CPU (računalnik procesor) rudarstvo, čeprav v tej fazi, GPU (grafična kartica), rudarstvo, je edini način verjetno, da se vrnete dobička. Kot še ni specializiranih ASIC rudarstvo strojne opreme na voljo za Monero.

Računanje Dobičkonosnost

Pred nakupom strojne opreme, izračun potencialne dobičke s pomočjo rudarstvo calculator.The kalkulator Coinwarz 'samodejno nalaganje trenutne XMR / BTC deviznega tečaja, težave in blok nagrado. Boste morali ročno vnesti pravilne podatke za druga področja, kot so hashrate, porabo energije vašega GPU in stroške (ob predpostavki, da je treba kupiti GPU za rudarstvo) in stroške vašega električne energije na kilovatno uro. Cene električne energije so vidne na vašem utility bill.

Razen če imate zelo nizke stroške električne energije, je malo verjetno, da boste, da veliko dobička po trenutni ceni XMR...

1) Izberite Mining Pool

Za nemoteno izvajajo svoje rudarske nagrade, je najbolje, da se pridružijo bazen. Solo-rudarski ni priporočljivo; če imate veliko rudarske opreme lahko pričakujete, da počaka tednov, mesecev ali celo let, preden vidim nobene nagrade. Obstajajo številni Monero rudarstvo bazeni, od katerih so mnoge zaračunavajo nobenih taks.

2) Prenos Rudarska oprema

Za NVidiaGPUs, boste želeli prenesti ccminer-cryptonight.

Lastniki AMDGPU prenesite Claymore je CryptoNote GPU Miner v9.6.

3) Vnesite svoj bazen Podrobnosti in začeti Rudarstvo

Monero rudarji se izvajajo v ukazni vrstici. Upoštevajte dokumentacijo rudarskega programski opremi in vodijo ustrezne rudar z naslovi in ​​Miner podrobnosti bazena za začetek rudarjenja. Lahko spremljate svoj zaslužek iz spletne strani bazena.

Za ccminer, ukaz je, kot sledi:

Za Claymore, vnesite to:

XMR je cena Naslednji teden: gor / dol / Sideways?

Prevare vstran, se zdi verjetno, da Monero bo "od spodaj out" v bližnji ali srednji rok, še posebej pri obravnavanju teh cen, podpirajo dejavnikov:

  • Trenutno navdušenje nad sprejemu Monero je kot "pravno" razpisa, na Darknet. Kljub prevara, je bila precedens za sprejem trgih.
  • Na kovancu za prevzem s cryptocurrency trgovcev, od katerih so mnogi bili sprejeti za Monero kot kovanec v trgovini, ko so Bitcoin trgi dolgočasno. Priljubljenost kot instrument trgovanja zdaj predstavlja samostojen vir povpraševanja po XMR.
  • Monero je 0,10 javnost, ki je padla na 20thof septembra. Vključuje obetavno anonimnosti funkcijo znan kot RingCT, razvit v sodelovanju z Bitcoin Core razvijalec Gregory Maxwell. 0,10 prinaša tudi nekaj pozdravnih optimizacije vesoljskim zahtev za disk in sinhronizacijo-hitrosti blockchain Monero je.

Če ste novi v Monero, verjetno je to zadnje cena ukrep, ki je pritegnila vašo pozornost... To je v redu, vendar ne dobijo ujetih strah ali pohlep in plug svoje življenjske prihranke - ali znesek, katerega izguba bi resno vplivala na vaše življenje - v Monero. Govorite, da tiste, ki imajo dokazane izkušnje na tem področju in izvede vse potrebne researchbefore česar koli ekonomske odločitve.

Čeprav ne more povedati, kje se bo cena XMR je šel od tu, vam lahko povem, kateri dejavniki za gledanje. Na dolgi rok, bo uspeh Monero je tečaj na tehnični in gospodarski razvoj.

Tu so trije scenariji, ki bodo vplivali na ceno XMR v prihodnosti:

  • Neuradni podatki kažejo, da kljub več AlphaBay in Oasis prodajalci raje (rdeča) Monero, z nekaterimi celo ponujajo XMR popust, le manjšina prodajalcev trenutno sprejeti. Sprejem dodatnih trgih in vendors- ali darknet ali clearnet - bi bila cena, pozitiven signal, saj bi vzpostavitev neposrednega fiat od / do izmenjave XMR. Trenutno je Monero kupili predvsem z drugimi cryptocurrencies, pri čemer je edina izjema decentralizirano izmenjave kot BitSquare, kjer obseg kaže, da je svetloba.
  • To bomo še videli, ali lahko Monero ohrani svojo anonimnost prednost pred Bitcoinin dolgi rok. Bitcoin maximalists pričakujejo Monero da bodisi zasenčilo ali zajete v Bitcoin, v obliki stransko verigo. Razvijalci Monero verjetno še druge ideje.
  • Tudi če Monero uspe kot ekonomski instrument, medtem ko ostali konkurenčni na Bitcoin, obstajajo dvomi glede tega, ali je lahko dovolj lestvico za storitve celo obstoječo raven povpraševanja po zasebnosti občutljive šifrirnega poslovanju.

Nasvet: tržna raziskava karte iz Bitcoin in druge cryptocurrencies, ki so bili eno ali več črpalko & smetišče / mehurček & crash cikel (e). Takšne karte bo namigujejo na možne scenarije za razvoj cen XMR. Mt. Gox P & D graf se ne razlikuje, vsaj na podlagi odstotka, da se odvija XMR razmerami.

Imaš dodatna vprašanja ali komentarje o Monero, rad bi jih slišal v komentar oddelku spodaj.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin sooča z vse večjo konkurenco iz drugih vse-digitalnih valut

Post ICO

Ameriški podjetnik želi s svojo pomoč Tesla povečati svojo dolino Blockchain

Post ICO

11 Hoteli in hostli, ki sprejmejo Bitcoin

Post ICO

Najbogatejši poslovni človek v Aziji vlaga v BitPay

Post ICO

Bitkoin je vključen v prihodnje strategije 60% ameriških organizacij

Post ICO

6 potencialne poslovne priložnosti Bitcoin

Post ICO

Bank of West zapira račun Amagi Metals zaradi plačil Bitcoin

Post ICO

Bitcoin prijazna Draperova univerza ponuja brezplačen spletni tečaj o kriptokurrency

Post ICO

5 Razlogi, zakaj internet denarja bo zdrobil centralizirano financiranje

Post ICO

Strokovnjaki industrije Bitcoin morajo zdaj okrepiti izobraževalna prizadevanja

Post ICO

Bitcoin Exchange Igot.com sproži storitev obdelave plačil v 40 državah

Post ICO

Barclays testiranje bitcoin tehnologije