Bank of England pohvalil Bitcoin in razkriva preiskavo izdaje digitalne valute | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bank of England pohvalil Bitcoin in razkriva preiskavo izdaje digitalne valute

Bank of England pohvalil Bitcoin in razkriva preiskavo izdaje digitalne valute

Bank of England je prepričan elektronske valute kot Bitcoin bi lahko bistveno spremenijo plačila industryacross svetu. 

Po The Telegraph, banka je bila analiza cryptocurrencies in rezultati so zdaj del njene One Bank raziskovalnega programa. Ena od glavnih ugotovitev razkrite je, da ima Bitcoin moč, da korenito pot Britanci plačilo za blago in storitve, ki primerja prihod digitalnega denarja na prihodom interneta.

Bank of England je prepričan cryptocurrencies "lahko v kombinaciji z mobilno tehnologijo, lahko preoblikujejo mehanizme za izdelavo varnih plačil".

Pojav zasebnih digitalnih valut (npr Bitcoin) je pokazala, da je mogoče varno prenesti vrednost brez zaupanja vredne tretje osebe.

Medtem ko obstoječi zasebni digitalne valute imajo gospodarske pomanjkljivosti, ki bi jih nestanoviten, se lahko razdeli knjiga tehnologija, njihovi plačilni sistemi zanašajo na imajo veliko obljubo.

S tem se zastavlja vprašanje, ali bi centralne banke same uporabljajo te tehnologije za izdajo digitalnih valut.

To pomeni, da je banka namerava izdati svojo digitalno valuto ali uporabo razpoložljive tehnologije na podoben način.

"Obstaja več različnih načinov, na katere bi lahko centralna banka uporabijo digitalno valuto. Uporablja se lahko kot nov način podjetja medbančnih poravnav, ali pa bi se lahko na voljo širšemu krogu bank in NBFIs [nebančni finančni instituciji]. Načeloma je morda na voljo tudi na nefinančna podjetja in posameznike na splošno, kot so danes bankovci ", se glasi analizo.

Seveda bi bilo obsežne raziskave treba sprejeti ali razvoj tehnologije ", ne da bi ogrozili zmožnost centralne banke za nadzor nad svojo valuto in varno sistem proti sistemski napad", banka je dejal. "Ustvarjanje takšnega sistema bi pomenila ustvarjanje protokol za vrednost prenos preko interneta, podobno temu, kar [Tim] Berners-Lee naredil za informacije ".

Kljub vsem morebitnim oviram na, bančne institucije se zdi, da se zavzema za digitalno prihodnost. Bank of England je dejal, da bi šla preiskuje možnost.

"Gospodarstva so kompleksni, dinamični in se nenehno razvija sisteme," je dejal Mark Carney, guverner banke, med predstavitvijo poročila v Londonu. "Oblikovalci politike potrebujejo raziskave, da bi pomagal razumeti te pojave in obrtnih naše odzive".

Komentiral študije, tech strokovnjak Ken Tindell povedal Telegraph, da bi prehod na digitalno področju verjetno pomeni asignificant zmanjšanje stroškov za odvajanje valute v tujini. "Če bi banka ustvariti lasten sistem uspešni plačil, potem bi bilo neizogibno motijo ​​(...) obstoječih medbančnih plačil, vendar pa bi vplivalo tudi podjetja, kot so Western Union", Tindell dejal.

Bank of England se zdi, da so se zgleduje po nedavnem govoru, ki ga je Yanis Varoufakis, Grčije novega finančnega ministra. Ekonomist predlagal, da "tehnologija Bitcoin, če je ustrezno prilagojen, lahko donosno zaposlenih v območju evra kot orožje proti deflaciji".

Sorodne novice


Post ICO

Skupina Bitcoin se srečuje s sedmimi zveznimi agencijami, da bi se pogovarjala o uredbi

Post ICO

7.170 BTC, ukradenih iz hladne denarnice BTER, kitajska izmenjava napoveduje nagrado

Post ICO

Bigcoin Big Lasulje

Post ICO

Avalon bo morda dobil 200 milijonov dolarjev naložb in 20nm tehnologijo, da postane vodja rudarskega trga

Post ICO

Aplikacije za Bitcoin

Post ICO

Bitcoin osvoji psihološki mejnik v višini 1.000 dolarjev: ali je kriptokultnost usmerjena k luni?

Post ICO

Odvetnik iz Teksasa sprejema Bitcoins kot plačilo za pravne račune

Post ICO

Uporabniki denarnice Bitcoin, ki temeljijo na Androidu, morajo ukrepati, da bi se izognili varnostni ranljivosti

Post ICO

7 razlogov, zakaj poslovanje Bitcoin izgublja stranke

Post ICO

Bitcoin izmenjavo BTC-e vpliva na napad DDoS

Post ICO

Bitcoin foundation Komentar o New York Department of Financial Services BitLicense Zamuda

Post ICO

Začetni vodnik za Monero (nakup, trgovanje, rudarstvo)