Organi zaprli Silk Road 2.0 in druge spletne strani - aretirali tri moške v ZDA in na Irskem | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Organi zaprli Silk Road 2.0 in druge spletne strani - aretirali tri moške v ZDA in na Irskem

Organi zaprli Silk Road 2.0 in druge spletne strani - aretirali tri moške v ZDA in na Irskem

Temna spletni spet v krizo. FBI je zasegel in zapreti spletno stran Silk Road 2.0, ki je trenutno ena izmed največjih spletu nezakonitih tržnic služijo tisoče-cryptocurrency prijazno strankam prek Darknet, in tudi aretirali njegovo domnevno operaterja v San Franciscu.

Predsedstvo sumi Blake Benthall je bil človek za drugo različico Silk Road, ki je nastala, ko je bil prvotni enega ujeli tudi severnoameriških oblasti v letu 2013. Takrat je FBI je obljubil, da gledajo na razvoj Silk Road ustrezno 2.0and dejanje in obljuba je očitno ohranil.

Vendar pa je poleg nezakonite velikan, obstajajo pa tudi poročila so objavljeni na Reddit, ki potrjujejo, da so nekateri drugi trgi navzdol kot dobro.

V skladu z irskim preizkuševalca, je FBI partnerstvo z Europolom, da izvede operacijo razvojnim imenom "Onymous'- opisan kot" mednarodni dan tožbe za motenje globalno dejavnost na Darknet "- na" znižati in odpraviti nekatere spletne strani in forume "da je predvsem trgovina z Bitcoin in drugimi vrstami digitalnih denarja.

Bankrot of Silk Road 2.0 je napovedal FBI preko Twitterja.

V izjavi po uspešni operaciji, FBI opozarja, da Silk Road 2,0 ustvarila 8 milijonov $ prodaje in "tisoče preprodajalci drog in drugih nezakonitih prodajalci" je bila uporabljena.

Seveda, vsi vemo, da so temno spletne nezakoniti trgi kot mitološki hidro: če cut eno glavo, dva bo rast na svojem mestu. Še vedno pa predsedstvo zavezuje, da bo "vrnitev tolikokrat, kot je potrebno zapreti škodljive spletne kazenske bazarji".

Medtem ko je FBI pridržali Blake Benthall v mednarodni operaciji, irski organi aretirali tudi dve drugi mož v Dublinu. Eden od njih je bila opredeljena kot spletni distributer nezakonitih izdelkov s strankami razširila po vsem svetu. Irski Operacija je bila izvedena v Državnem enote Garda drog, ki je odgovoren za zaseg tablet ekstazija, LSD in druge nadzorovane droge v vrednosti € 180.000.

Tiskovni predstavnik Garda je saidthat "kritični del te operacije je ohranjanje podatkov o šifriranih računalnikov, ki se nanašajo na svetovno distribucijo nadzorovanih zdravil iz teh prostorov v Dublinu".

Z neprecenljivo pomoč urada kriminalistične sredstev (CAB) in oddelka za preiskave računalniške kriminalitete, je bilo število računalnikov varno najdena s dostopnih informacij takoj ob vstopu na to iskanje.

V tem času analize še naprej v zvezi s shranjevanjem elektro valute Bitcoin in CAB že zasegli nekatera sredstva valute.

Po prvi bankrot, so preiskovalci opravili iskanje nadaljnje v Harold križa, predmestni soseski na jugu Dublinu. Bili so sposobni izkoristiti več zdravil, kot tudi evidenco bančnih računov na morju s sedežem v Švici, Belize, na Poljskem in v številnih drugih državah. "Finančna preiskava v zvezi s to preiskavo nadaljuje z novimi podatki še vedno prihajajo na svetlobo v tem času," je tiskovni predstavnik Garda dodal.

Theoperation "Onymous" je predvidena le za konec ta petek (7.), vendar do sedaj izgleda, da je že uspeh oblasti.

Sorodne novice


Post ICO

Bitcoin Investment Trust bo postal prvi javni sklad za kriptokurrency

Post ICO

Najbogatejši poslovni človek v Aziji vlaga v BitPay

Post ICO

Bitcoin pridobi verodostojnost v EU na pete nemškega priznanja

Post ICO

5 Bitcoin Plugins, da kar najbolje izkoristite svojo spletno stran WordPress

Post ICO

Adam B. Levine: težko je spoštovati, kadar se pravila lahko kadarkoli spremenijo

Post ICO

100.000 izplačanih izdajateljev na verigo

Post ICO

Začetni vodnik za Monero (nakup, trgovanje, rudarstvo)

Post ICO

Alex Berk, Black Arrow: takoj, ko je na voljo 14nm, bomo izdali novo ASIC, ki bo presegla vse druge 14nm modele

Post ICO

Amazon je bil zaskrbljen zaradi BitLicense

Post ICO

Bitcoin 2015 Cena - Napoved Bitcoinove vrednosti skozi množično modrost

Post ICO

Bitcoin za potovanje: tekma v nebesih

Post ICO

Bitcoin foundation Komentar o New York Department of Financial Services BitLicense Zamuda