Davčni urad Avstralije (končno) sprosti smernice Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Davčni urad Avstralije (končno) sprosti smernice Bitcoin

Davčni urad Avstralije (končno) sprosti smernice Bitcoin

O obdavčitvi urad avstralske (ATO) je izdal nekaj precej pričakovano napotke glede povezanih Bitcoin davkov. Cryptocurrency skupnost že vedel organ je delal na nekaterih novih pravilih in čas za sprostitev dejansko naredi veliko smisla, pri čemer bodo smernice objavljene skupaj Avstraliji 2013-1014 dohodninskih napovedi.

Nov sklop predpisov postane tudi javnosti v času, ki vodijo vse večjo skupino Bitcoiners, ki se razvija v kripto-scene v Avstraliji. Po CoinTelegraph, Avstralija ima trenutno okoli 40.000 aktivnih BTC uporabnikom, kakor tudi 190 Bitcoin prijaznih podjetij.

Številke, ki jih je Bitcoin Združenja Australiashow, da je avstralska delež na trgu kapitala Bitcoin skoraj dva odstotka v trenutku, kar pomeni, da se je tržna kapitalizacija za Avstralijo je enakovredno približno 120 milijonov $ pokazala.

Glede novih Bitcoin smernic, "usmerjanje papirja in osnutek davčne odločbe izdane zagotoviti gotovost za avstralske skupnosti o zdravljenju ATO dne cryptocurrencieswithin sedanjega zakonodajnega okvira, je dejal Michael Hardy, komisar višji pomočnik organa.

Povzetek uredbe je pojasnjeno, da: -

Transakcijah z Bitcoins je podobna ureditev barter, s podobnimi davčnih posledic.

Organizacije za usposabljanje mnenje je, da je Bitcoin niti denarja niti tuji valuti, in dobava Bitcoin ni finančna dobave za blago in storitve za davek (GST) namene. Bitcoin je pa sredstvo za davek na kapitalski dobiček (KBT) namene.

Zapisi, ki jih potrebujejo v zvezi z Bitcoin transakcije so:

  1. Datum transakcij
  2. Znesek v avstralskih dolarjih (ki se lahko vzame iz ugledne spletne izmenjave)
  3. Kaj je transakcija je bila za, in
  4. Ki je bila druga stranka (tudi če je samo njihova Bitcoin naslov).

To pomeni Bitcoin transakcije je treba zdaj obravnavati kot menjalniškimi posli s primerljivimi davčnih posledic, razen če se pojavljajo v poslovne namene. "Ljudje, ki sodelujejo pri nakupu ali prodaji Bitcoin ali druge cryptocurrencies - bodisi posameznikov ali podjetij - se spodbuja, da preberite navodila Če so njihove okoliščine, ki niso zajete v smernicah, ki jih lahko poiščejo zasebno odločitev, da nam pišete.", Se glasi dokument.

Smernice se nanašajo tudi naslednje točke: -

  • Uporaba Bitcoin za osebno uporabo - Ne bo vse GTS ali davek od dohodka posledice za ljudi, ki uporabljajo Bitcoin za osebne transakcije. Če uporabnik ni lastnik podjetje in hoče plačati za storitev in blaga v Bitcoin, da ne bo dovzetna za vse vrste davčnih obračunov. Vendar pa so nakupi, ne sme presegati AUD $ 10.000.
  • Uporaba Bitcoin za podjetja - tiste, ki želijo uporabljati Bitcoin za poslovanje in trgovino, za storitve in blago, bo moral posneti vrednost nakupov v avstralskih dolarjih, in jo omenjajo kot del svojih prihodkov. Proces je podoben prejema stvarne vložke pod menjavi. Ko podjetje prejme bitcoins v zameno za storitve in blago, je morda dovzetna za GTS stroške na teh bitcoins.
  • Uporaba Bitcoin storitev in blaga - podjetja, ki iščejo za nakup poslovnih postavk z Bitcoin imajo pravico do odbitka, ki izhaja iz vrednosti teh posebnih postavk. GTS bo izračunana po splošno tržno vrednost storitev in blaga. To bo enako pošteno tržno vrednotenje Bitcoin v času, ko je transakcija potekala.
  • Kapitalski dobički - ATO navaja, da lahko pride do kapitala davčni dobiček posledice, kadar podjetja bo odstranjevanje bitcoins. Vendar pa bo vsak kapitalski dobiček se zmanjša za znesek, vključen v količinsko dohodkov te družbe kot rednega dohodka.
  • Uporaba Bitcoin za plačilo plače - če imajo zaposleni delovno pogodbo s podjetjem, in se odločijo, da je treba plačati v bitcoins namesto avstralskih dolarjev, se plačilo šteje za dodatne ugodnosti, kar pomeni, da delodajalec ne bo dovzetna za določbe Fringe Prednosti Zakon o odmeri davka.
  • Rudarstvo Bitcoin - dohodek iz rudarskih bitcoins kot podjetje, bodo vključeni v merljivih dohodkov te družbe. Med postopkom rudarske, bi vsi stroški, ki prejmejo odbitek. Izguba v procesu rudarjenja lahko privede do določb nekomercialne izgube.

Glede na ATO, ljudi, ki uporabljajo Bitcoin zunaj poslovno sfero ne bo treba plačati nobenih davkov na dohodek ali trpijo davčne posledice GTS. V teh operacijah, bo cryptocurrency šteje za osebno uporabo sredstev.

Vir slike: Wikimedia

Sorodne novice


Post ICO

1-800-Flowers bo sprejel Bitcoin

Post ICO

3.454 Trillion je dober razlog za nakup Bitcoina

Post ICO

Bitkoin je vključen v prihodnje strategije 60% ameriških organizacij

Post ICO

4 najbolj priljubljenih objav na BitcoinTalk

Post ICO

7.170 BTC, ukradenih iz hladne denarnice BTER, kitajska izmenjava napoveduje nagrado

Post ICO

260 Airlines zdaj sprejme Bitcoin zahvaljujoč novemu Bitnetovemu partnerstvu

Post ICO

Bit4coin najavlja novice za leto 2014 po prodaji več kot 1.000 darilnih kartic BTC

Post ICO

5 super Bitcoin zgodbe delijo Redditors

Post ICO

Bitkein konvencija iz leta 2014

Post ICO

Bank of Montreal opozarja Cointraderja na protibitkovsko dejanje - do zdaj še ni bilo nobenih posledic za druga podjetja

Post ICO

Bank of England pohvalil Bitcoin in razkriva preiskavo izdaje digitalne valute

Post ICO

Adam B. Levine: težko je spoštovati, kadar se pravila lahko kadarkoli spremenijo