5 Razlogi, zakaj internet denarja bo zdrobil centralizirano financiranje | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

5 Razlogi, zakaj internet denarja bo zdrobil centralizirano financiranje

5 Razlogi, zakaj internet denarja bo zdrobil centralizirano financiranje

Ideja o popolnoma decentraliziranega finančnega sistema še vedno zveni kot utopija. Ali pa tudi ne več, glede na druge največje banke v Španiji, BBVA. Zdi se, da ustanova, da bo pripravljena za objemu finančno disruptionand meni, da bi lahko "sedanji sistem, v katerem so" računi v centralizirani način in bank finančne institucije evidentirajo posameznikov rezerve shranjene s strani centralne banke "nadomesti z besedo" popolnoma decentraliziranega finančnega sistema. "

Španska banka, rezultat spajanja med Banco Bilbao Vizcaya in Argentaria leta 1999 objavila poročilo z naslovom Blockchain tehnologija: ". Internet financ" The Ultimate motnje v finančnem sistemu, ki analizira oblikovanje "internet denarja" ali

Po BBVA, so že bili narejeni prvi koraki. "Prvi ravni motenj se zdi bolj verjetno, v plačilnem prostoru, kjer tradicionalne transakcije, kot so denarna nakazila, kreditne in debetne kartice plačil, nakazila, tuje valute in spletnih plačil, zahteva posrednika kot klirinška hiša ali finančne institucije. V teh primerih bi transakcija pojavijo neposredno med kupcem in prodajalcem brez kakršnega koli posrednika in potrditev posla bi se zgodilo v decentralizirano ali "porazdeljeno knjigi '."

[Tweet_box oblikovanje = "default"] Ideja popolnoma decentraliziranega finančnega sistema še vedno zveni kot utopija. Ali pa tudi ne več, hvala za blockchain. [/ Tweet_box]

Vendar pa to ni razbijanje novost, ki jo blockchain dovoljeno. Banka meni, da "največji možni učinek javne knjige lahko segajo preko plačilnega sistema."

"Glede na to, da je večina finančnih sredstev, kot so obveznice, delnice, izvedeni finančni instrumenti in posojila že elektronska je lahko mogoče, da nekega dne se je celoten sistem nadomestiti z decentralizirano strukturo."

Čeprav se je število podpornikov še vedno majhen, BBVA je zdaj v isti blockchain poganja čoln kot drugih večjih bančnih imena, kot so Deutsche Bank in Barclays. Tudi španska banka ugotavlja, da "v finančni industriji, so institucije počasi prepoznati potencial blockchain tehnologije." Vendar pa je ta skupina blockchain podpornikov sestavljena iz nekaterih velikih imen, ima nekaj dobrih razlogov - tu opisana BBVA - razmisliti sprejetja Bitcoin je jedro tehnologije.

Zaupanje

"The blockchain ponuja naravno stopnjo zaupanja za uporabnika, ki odpravlja potrebo po posrednik in zmanjševanju tveganja človeške napake."

Varnost

"V tem javno knjigo, se podatki zaščiteni pred nedovoljenimi posegi in revizijo, in posamezniki ne morejo nadomestiti delov blockchain kot strošek to je pomembno - hipotetično bi eno morali nadzorovati več kot polovica" vozlišča "na skrivaj toliko vplivajo na blockchain. To zagotavlja nobene dvojno porabo. "

Potencialni

"Medtem ko je Bitcoin sama prejela veliko kritik, je blockchain tehnologija mislili, da ponujajo velike možnosti, ki pritegne pozornost vlad, podjetij in tveganega kapitala na hitro." Po BBVA, lahko blockchain tehnologija, ki se uporablja za različne vidike naše družbe, od glasbene industrije v demokratičnem procesu glasovanja. "V večini primerov, so mislili, te možnosti, da ponujajo večjo varnost, hitrost in zanesljivost pri delček costof bolj tradicionalne infrastrukture," je terjatev bank.

Učinkovitost

Med drugimi možnostmi, BBVA omenja pametne pogodbe in njenih "self-izvršitve lastnosti, zaradi katerih bi pogodbo" absolutno "." Banka nato pa govori o novosti, ki "se uporabljajo žetone za shranjevanje in trgovina sredstva, kot so delnice, obveznice, avtomobilov, hiš in blaga. Te tako imenovane" barvni kovanci "priložite dodatne informacije na sredstva, ki ustvarjajo" pametno lastnino " ali sposobnost za snemanje in posel teh sredstev s pomočjo "pametnih pogodbe", ki jih uveljavljajo kompleksnih algoritmov, s pomočjo porazdeljenih platformah brez centralnega registra, s čimer se povečuje učinkovitost. "

Zmanjšanje stroškov

"Na ducate velikih bank so zdaj vložili velike vsote denarja v te tehnologije [blockchain]. Pozornost je verjetno posledica tega, kako moteče je ta tehnologija v finančnem sektorju, še posebej, če to omogoča veliko poenostavitev bančnih postopkov in znatno zmanjša stroške. " BBVA dodaja, da je sprejetje Bitcoin je jedro tehnologije "bi imelo za posledico znatne prihranke infrastrukture za banke, ki jim omogoča, da se izognejo plačilu networksthat so pogosto počasen, okoren in drag."

Razlogi vs izzive

Kljub temu verjame v potencial blockchain, BBVA tudi priznava, da obstaja nekaj izzivov za premagovanje pred polno commiting inovativni glavne knjige tehnologijo Bitcoin je.

"Verjetnost decentraliziranega sistema, da postane vsakdanja, ni jasno, saj bi morali ponuditi enako ali višjo raven zaupanja in zaščite od sedanjega. Da bi se to zgodilo, bi sistem moral posedovati ogromno količino računalniške moči in učinkovito spopasti z ogromno porabo energije, potrebne za njegovo podporo, "je banka pravi. Preden se odločimo za izvajanje revolucionarnega "internet denarja", da svet potrebuje več in boljše "interneta stvari".

"Sistem bi moral imeti ogromno količino računalniške moči in učinkovito spopasti z ogromno porabo energije, potrebne za njegovo podporo."

Uredba je lahko tudi težava

Po BBVA, "ni jasno, kako naj bi ta sistem odpravo pravnih in regulativnih vprašanj, pa tudi z vprašanji nacionalne varnosti, kot so pranje denarja, goljufije, davčne utaje ali terorizma. Poleg tega, digitalne valute ne bi bila oproščena potencialni zruši. "

Kljub temu, španska banka - tako kot mnogi drugi - meni, da vse te ovire se lahko zdrobijo. "Izboljšave in spremembe v blockchain tehnologije lahko premaga nekatere od teh ovir in vodi k širši sprejem." To pomeni, da ne gre za vprašanje, kako to storiti več, ampak preprosto vprašanje, kdaj.

Sorodne novice


Post ICO

Andersen spusti še en predlog za povečanje omejitve velikosti blokov

Post ICO

3.454 Trillion je dober razlog za nakup Bitcoina

Post ICO

Spoznajte BCI, novo investicijsko družbo, osredotočeno na blokiranje, ki jo je začel Cryptor Trust

Post ICO

Bitcoin sooča z vse večjo konkurenco iz drugih vse-digitalnih valut

Post ICO

Grad Bitcoin se bo rodil v Estoniji

Post ICO

Skoraj sem se obtožil domnevni Coindesk

Post ICO

Amazon je bil zaskrbljen zaradi BitLicense

Post ICO

Davčni urad Avstralije (končno) sprosti smernice Bitcoin

Post ICO

Avstralija meni, da je reguliranje Bitcoina valuta

Post ICO

Avalon bo morda dobil 200 milijonov dolarjev naložb in 20nm tehnologijo, da postane vodja rudarskega trga

Post ICO

Posvojitev bitkoinov: pet najboljših držav v razvoju

Post ICO

10 bitkoinskih mitov, ki so jih razkrili na koščke