4 najbolj priljubljenih objav na BitcoinTalk | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

4 najbolj priljubljenih objav na BitcoinTalk

4 najbolj priljubljenih objav na BitcoinTalk

Spraševala sem se, kaj so najbolj ogledov in razpravljali niti bili na BitcoinTalk. Zato sem stopil k forumu in filtrira v glavni del "Bitcoin Pogovor" za "pogledi" in "Odgovori". Rezultat je nekaj več epskih zgodb v razvoju Bitcoin je.

# 4 - Hal Finney zgodba

Hal Finney, morda prva oseba, poleg Satoshi res vrgel svojo težo zadaj Bitcoin. Bil je tudi eden izmed tistih nekaj nesrečnih ljudi, ki trpijo za ALS, ali je to bolj splošno znano, Lou Gehrigova bolezen. Njegova zgodba Bitcoin, kot ste morda uganili, je eden od obeh tragedije in zmagoslavja.

G. Finney je Šifre in medtem ko večina njegovih vrstnikov zavrnil Bitcoin, ko je prvič začelo kroženje po spletu, je hitro postal navdušen. Dejansko je verjel, da je Hal prva oseba, ki sodeluje v transakciji Bitcoin, ko mu je Satoshi poslal deset Bitcoins preizkusiti sistem.

Zanimivo je, Hal tekel le Bitcoin za nekaj dni, s svojo računalnik, da jih mine. Ugotovil je, da je bil proces rudarstvo zaradi česar je njegov računalnik deluje preveč vroče, zato je zapreti program in bolj ali manj pozabil kovancev. Ni zavreči kovancev, ampak dovolite, da sedi na svojem trdem disku.

Leta 2009 Hal, nato pa sredi petdesetih let, je bil v najboljši formi svojega življenja. Njegove Bitcoins so nabira prah na svojem trdem disku, vendar Hal je bila priprava na maraton, ki poteka dvajset plus milj na dan. In to je, ko je izvedel o svojem stanju. Lou Gehrigova bolezen povzroča ljudem, da v bistvu izgubili nadzor nad svojimi mišicami in jih popolnoma ohromi.

Hal nisem mislil veliko o njegovem Bitcoin do konca leta 2010, ko je bilo ugotovljeno, da je bil Bitcoin vreden denarja, ki ga je potegnil svoje kovance v offline denarnico in se odločili, da bo na njih, da bi njegovi dediči en dan.

Na žalost, je Hal zdaj paralizirana, z uporabo motornega stol kolesa in oči je imela naprav, da bi dobili okrog. Ima tudi za uporabo glasovnih sintetizator. Ampak, če bi mnogi od nas poči, je Hal ostal pozitiven pogled na življenje. Še vedno drži na svojih Bitcoins in je še vedno sodeluje pri načrtovanju in drugih stvari.

BitcoinTalk bralci so resnično navdihnila zgodba in nekateri celo menijo, da je lahko Hal Satoshi sam. Preberite celoten nit.

# 3 - The Dude, ki so kupili 250,000BTC za $ 3000 (2. Največ ogledov)

Eden od najbolj priljubljenih forumu niti Bitcoin je z naslovom "Jaz sem Kevin, tukaj je moja stran." Kot zanimiv, kot da je naslov, morda konec slogan še bolje: "* plamen obleka na *". Kot ste verjetno že uganili, da je to zelo zanimiva in kontroverzna nit.

Boš moral biti z nami, ker je zgodba sama je precej zapleteno. Zato se trdno! Nit začela z neke vrste javno objavo pojasniti incident na Mt. Gox, v katerem je bil človek, Kevin, lahko dobili milijone dolarjev Bitcoins za del cene.

Nazaj junija 20thof 2011 nekdo iz neznanega razloga odločila, da bo prodala več kot 250.000 Bitcoins na Mt. Gox in ni določila minimalne prodati. Menijo, da se je Bitcoins prodajajo bili ukradeni heker, ki jih je nabrale in jih nato prodala en masse. Zakaj in za kakšen namen še vedno ostaja skrivnost vse do danes.

Ko nekdo postavi naročilo prodati na Mt. Gox, bi sistem iti skozi vsak nakup naročilo in ga zadovoljiti, začenši z najvišjo ponudbo in se gibljejo navzdol, dokler ni dosežena minimalna cena. V tem primeru, je bil vrstni red prodati za sto tisoč Bitcoin in ni imela minimalni nabor cen.

Glede na ogromno velikost v Nalog za prodajo je, da se hitro spoznala vse zahteve po višjih nakupnih naročil konec. Pomen vsem, ki so želeli kupiti Bitcoins na ali v bližini tržni tečaj je njihova naročila izpolnjena. Pameten trgovec, "Kevin", opazil, da je bilo ogromno Bitcoin kupiti naročila za 1 cent. Tako je v bistvu ponudbo 1,1 centa in na voljo za nakup toliko Bitcoins, kot je mogoče.

Ko je naročilo prodaja dosegla ceno ponudbe Kevin je, mu je uspelo kupiti skoraj 260.000 Bitcoins, vse za manj kot $ 3000 dolarjev. To je bil le majhen del tržne cene, preden je bil ogromen da prodaja postavi in ​​Kevin zavarovane milijone dolarjev Bitcoin le nekaj tisoč dolarjev.

Kevin nato umaknil približno 650 bitcoins in levo ostanek v svoji Mt. Gox račun. Ta je takoj pričelo ognjeni vihar. Nekateri ljudje mislili, Kevin je heker, ki je ukradel Bitcoins na prvem mestu. Drugi pa je bil le na pravem mestu ob pravem času. Večina verjeli, da je bil nedolžen, ampak tudi v posesti ukradenega blaga in bi jih morali vrniti.

Na koncu, Mt. Gox ohranil večino Bitcoins in obrnilo pri trgovanju. Škoda je bila nekoliko omejena in kramp prisilil Bitcoin skupnost, da se bolj osredotoči na varnost. Preberite izvirno forum nit.

# 2 - prvič poročali veliko tatvino Bitcoins (1. Največ ogledov)

Nazaj junija 2011 uporabniški forum Bitcoin Allinvain zbudila ugotovil, da je nekdo vdrl 25.000 Bitcoins, takrat vreden okoli $ 500.000 dolarjev, je sedaj vredna okoli 16 milijonov! Um piha del je, da Allinvain opazil, da je bil njegov račun snežni brozgi Pool kramp, in še takrat ni odločila, da bi poskušali premakniti ali zavarovati svoje Bitcoins.

Allinvain hitro dosegel, da je Bitcoin skupnosti, vendar je bilo ugotovljeno, kaj je večina od nas že vedeli: a Bitcoin Stolen je Bitcoin izgubil in ni veliko lahko storite, da dobim nazaj. Allinvain priznal, da je bila njegova lastna brezbrižnost, ki je povzročilo tragično kraje, izgubila pol milijona dolarjev je težka pot, da se naučijo lekcijo.

Zdi se, da je prvi primer Bitcoins ukradejo. Uporabniki foruma začel Brainstorm načine za zaščito Bitcoins, kot so metode šifriranja, shranjevanje Bitcoins na namenskih operacijskih sistemov (kot so Linux na bliskovni pogon), in druge stvari. Številne podobne ideje bi se kasneje uporabijo na voljo številne storitve, varstvo na voljo na ta dan.

Heist, medtem ko je grozno za Allinvain, imela nekatere pozitivne učinke na Bitcoin. Za eno, ljudje začeli jemati varnost resno. Ja, to je um piha, da bi ljudje shranite na tisoče dolarjev za nezavarovane računalnikih, vendar so to storili potem, in mnogi verjetno še zdaj. Dva, se je zbral valuti veliko pozornosti, in kot pravijo, ne javnosti je slaba reklama.

Kot je bilo že veliko pripomb so na forumu, se je zgodba vezana, da se ponovi znova in znova. In na žalost ima. Za katerega koli razloga, ljudje so počasi učenci in še naprej za shranjevanje velike količine Bitcoins v posameznih denarnic, pogosto na računalnikih, povezanih z internetom. Mt. Gox sama je bila tudi z ohlapno varnost, ko je dobil kramp. Preberite celoten nit.

# 1 - Uganka, ki bodo dobili 3.5BTC (1. Večina odgovorila)

Neverjetno dovolj večina odgovorila nit na BitcoinTalk je bil objavljen le 3 tedni (22. Junij 2014). Nit je ARG puzzlewhich ima v njem je odgovor na zasebni ključ do nagrade 3.5BTC (v času napotitve vreden okoli $ 2100). V samo 15 dneh je ta nit nabrale več kot 2200 komentarjev ljudi, ki obupno poskuša rešiti sestavljanko.

Ideja je, da puzzle začeti z glavne slike (objavljene spodaj), nato pa so namigi razporejeni različnih internetnih medijih (Twitter hash tag, Reddit mest itd). Trajalo 2200 pripombe rešiti sestavljanko in zmagovalec je bil uporabnik BitcoinTalk imenom "vratarja". Originalni plakat (OP), to objavil pod lažnim imenom in ostati anonimen. Tukaj je povezava na celovito rešitev sestavljanke (to je dolg 32 strani).

Preberite prvotno nit

Sorodne novice


Post ICO

Andersen spusti še en predlog za povečanje omejitve velikosti blokov

Post ICO

Razvijalec Bitcoin Gavin Andresen sumi, da je večina operacij miniranja v oblaku Ponzi sheme

Post ICO

Napad bo izmenjeval Bitcoin veliko bolj odporen, pravi Antonopoulos

Post ICO

Skoraj polovica britanskih Bitcoinovih uporabnikov verjame v regulacijo kripto valut

Post ICO

Sprejemanje bitkoin je dober za MovieTickets.com

Post ICO

Podjetnik Bitcoin Erik Voorhees, ki ga je zaračunala Komisija za vrednostne papirje in borzo

Post ICO

Odvetnik iz Teksasa sprejema Bitcoins kot plačilo za pravne račune

Post ICO

Bitcoin raste v priljubljenosti na Kitajskem

Post ICO

Peking že ima bar, ki sprejema Bitcoin

Post ICO

Bitcoin in vloga, ki bi jo lahko igrala v skupnosti B2B

Post ICO

Bitkainske denarnice, ki temeljijo na Androidu, so nadgrajevale pomanjkljivosti pri kriptografiji in varnostne težave

Post ICO

Bančni giganti, ki podpirajo tehnologijo Bitcoin