8 Mind piha Bitcoin heists | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

8 Mind piha Bitcoin heists

8 Mind piha Bitcoin heists

Nematerialna narava cryptocurrency omogoča relativno zaščiteni pred krajo, vsaj v primerjavi z drugimi dragocene elemente. To naredi Bitcoin, najbolj znana digitalno valuto vseh časov, eden najvarnejših oblik denarja tam. Vendar pa je tako dober, kot se to sliši, Bitcoin je imela tudi svoj delež delovanja Divjega zahoda, saj vam bo pokazal danes.

1. Linode kramp

V začetku marca 2012, je bil sum na osnovi Jersey Nova spletna in cloud gostovanje družba Linode za ropanje veliko priljubljenih Bitcoin storitev. Ranljivost v sistemu za podporo strankam je bila uporabljena za pridobitev skrbniški dostop do strežnikov. Ko so ogroženi Linode strežnikov, so bili usmerjeni osem računov, ki se ukvarjajo z Bitcoins. Najtežji hit je bil trgovalna platforma Bitcoin, Bitcoinica. To je privedlo do nepooblaščenega prenosa BTC od vročih denarnice, izraz, ki se uporablja za opis operativne umik denarnice, storitev prizadetih. Več kot 46.600 bili BTC ukradeno!

2. Bitcoinica krajo

Julija 2012, tat ogrožena Bitcoinica Mt. Gox račun, krajo 40.000 BTC in tudi $ 40.000. Tat je pobegnil s približno 30% šifrirnih sredstev Bitcoinica je, ki bi lahko stalo upravičencem iz Bitcoinica dolga.

3. Allinvain krajo

Žrtev je bila Bitcoiner znan kot "allinvain", med prvimi, ki kopljejo več kovancev, po nizki ceni. Vendar pa je v letu 2011, ko je njegova kripto-premoženje pridobil več vrednosti, je bil oropan in izgubila več kot 25.000 BTC, vredno okoli 500.000 $ v tistem času. On je razmišljal, da bi lahko sistem Windows varnostno pomanjkljivost dovoljena napadalec dostop do svojega digitalno denarnico, pridobivanju Bitcoins. Ko je delil zgodovino na forumih, nekateri uporabniki izrazili dvom v zgodbo allinvain, vendar je večina verjela. Eden od njih je celo dejal, da je izgubil nekaj Bitcoins na istem naslovu.

4. Bitfloor krajo

"Sinoči, nekaj naših strežnikih so ogrožena. Kot rezultat, napadalec dobil dostop do nešifrirane kopije ključev za denarnico (dejanske tipke živijo v šifrirani območju). S pomočjo teh tipk so bili sposobni prenesti kovancev. Ta napad je prevzelo veliko večino kovancev BitFloor je držal v roki. Zato sem zaustavljene vse postopke za izmenjavo ", to je, kako Roman Shtylman, ustanovitelj Bitfloor, je napovedal velik rop, ki zaprli svoj projekt v letu 2012. V času, 24.086 BTC vredna okoli 250.000 $ je bilo ukradeno. Čeprav Bitfloor kratko zaprli po incidentu, da je od zagnanem delovanja in se je zavezala, da bo odplačevanje dolgov.

5. Bitcoinica kramp

Ja, je Bitcoinica oropali več kot enkrat. Tokrat maja 2012, Bitcoinica vsiljivec vlomil v Bitcoinica z zmanjšanim e-poštni račun, in nadaljevala, da dvigne 18,547 BTC iz vročega denarnice Bitcoinica je. Zhou Tong, ustanovitelj storitve, odkrili začetka Bitcoinica je stojalo prostora strežnikom prek pretirano privilegiran okrnjenim e-poštni naslov. Kraja je celotno vsebino, medtem ko so bili nastanjeni brez varnostne kopije.

6. Cdecker krajo

Domnevno dolgoletni uporabnik Bitcoin našel osebno denarnico izpraznjen znatne količine konec septembra leta 2012. V tem primeru je tat pobegnil z 9,222 BTC. Ker je prišlo do veliko bolj hude osebne kraje v preteklosti, tatvina se je, ne da bi veliko incidenta.

7. Krajo Betcoin

Betcoin.net, spletne strani iger na srečo in njegove stranke izgubili veliko denarja. Tokrat lastnik je prav tako velik hit, saj so ukradli vse vloge in shranjevanje ne-živo, v skupni vrednosti 3.171 BTC. Danes je še vedno okoli 2900 BTC, da je še vedno treba povrniti upnikom.

8. Mt. Gox incident

V juniju leta 2011, Mt. Gox, vodilni BTC izmenjava storitev / USD daleč, utrpela hudo kršitev, kot je bil posledica spremembe lastništva. Skrbniški račun prodajalca je bila hacked neznani proces. Privilegiji so bili nato zlorablja za ustvarjanje humungous količine BTC, vendar nobeden izmed kovancev je podprta z Mt. Gox. Izmenjava rešiti kramp, ki se vrača z dobičkom s prejšnjo različico, vendar nered je že. Mnogi kupci trdijo, da so izgubili denar od te vsote, ki se, vendar Mt. Gox trdi, da je v celoti povrnil vse stranke, za to krajo. Lestvica dogodka je bilo veliko govora: medtem ko nekateri poročajo krajo skoraj 500.000 BTC zaradi povezanega račun taksist, podrobnejši pregled postavlja izgube bližje 2.500 BTC?.

Sorodne novice


Post Dogecoin

8 Zdravniki, ki se boste bolje počutili v zameno za Bitkoine

Post Dogecoin

Intervju: Bodite pozorni na Bitcoin Megaphone

Post Dogecoin

7 Morate gledati video posnetke Max Keizer Bitcoin

Post Dogecoin

9 super Bitcoin ilustracije

Post Dogecoin

Top devet: najljubša zdravila Bitcoiners, ki uporabljajo Silk Road

Post Dogecoin

19 Pravi kraji, kjer lahko porabite svoje bitke

Post Dogecoin

Posnetek kratke posodobitve spletnega mesta: velike spremembe pridejo

Post Dogecoin

13 najbolj aktivnih skupin srečanj Bitcoin

Post Dogecoin

11 Zgodovinski bitkoinski momenti: slikovno odštevanje zgodovine kriptokultnosti

Post Dogecoin

10 najdražjih predmetov, ki jih lahko kupite z Bitcoins

Post Dogecoin

13 najbolj obetavnih kriptokvocij

Post Dogecoin

BTC za novince: razumevanje bitkoinov in njihovo kopiranje Infographic