Segwit proti Bitcoin Unlimited in Bitcoins Fork Explained Preprosto | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Segwit proti Bitcoin Unlimited in Bitcoins Fork Explained Preprosto

Segwit proti Bitcoin Unlimited in Bitcoins Fork Explained Preprosto

Tam je bilo veliko govora v Bitcoin skupnosti v zadnjem času o stvari, kot je "vilic", "segwit" in "Bitcoin Unlimited". Mnogi ljudje ne razumejo, kaj vse to gre, vendar pa je ustvarjanje veliko stresa zaradi zavajajočih ali delne informacije, da se širjenje.

V ta post bom cilj je pojasniti negotovosti in daje boljši pogled, kaj se dogaja predvsem za novince in netehnične ljudi. Upajmo, ko ste končali obravnavo ta post boste vedeli, kaj se dogaja v Bitcoin skupnosti v teh dneh in bo lahko, da se bolje pripravijo na različne rezultate.

Kratek disclaimer, preden začnem - Nisem tehnični oseba in imam malo tehničnega ozadja. Informacije, danes sem prinesel tukaj je tisto, kar mi je uspelo zbrati po tednih raziskav iz spleta. Sem včasih oversimplify tehničnih vprašanj, da bi jih lahko pojasnili.

Mislim, da obstaja le peščica ljudi, ki razumejo to vprašanje in tehničnih vidikov popolnoma. Če se najde napako v ta post sem vam, da mi sporočite v komentar oddelku spodaj in bom pogledati vanj. Začnimo…

Kaj za vraga je vilice?

Vilice je tehnična beseda, ki jo razvijalci, ki delajo na projektih odprte kode uporablja. To v bistvu pomeni "posodobitev programske opreme". Vsakič, ko boste posodobili program na telefonu ali računalniku ste preklanim iz starejše različice.

Bitcoin je predstavil dva nova vilice konceptov:

1. Hard vilice

# 8211; Obvezna posodobitev programske opreme, ki je v nasprotju s starejšo različico. Vaš program ne bo deloval, če ga ne posodablja. Primer je lahko najti kritično napako, ki ljudem omogoča, da izkoriščajo programske opreme zanje je potrebno vsak posodobiti svoj program, da bi še naprej uporabljati.

Če ne boste posodobili - ne morete uporabljati program. Prav tako ne obstaja način, da se obrne na trdo vilico enkrat ustvarili v primeru nekatere nepričakovane napake ali težave prihaja skupaj. Če je temu tako, da boste morali narediti še en trdi vilice in se vrne nazaj na staro verzijo. (Izvor)

2. Mehka vilice

# 8211; Posodobitev programske opreme, ki ni v nasprotju z obstoječo programsko opremo, ni obvezna in omogoča omrežje, da se prilagodijo na nove funkcije, ki se izvajajo na poti. Medtem ko mehka vilice, je na mestu tudi računalniki teče stari program bo še vedno lahko uporabljali program.

Čez nekaj časa, ko je večina računalnikov z operacijskim program bili posodobljeni z novo programsko opremo težko vilice se izvaja za preostalo manjšino, če je potrebno. Če je mehka vilice ne deluje, ima napake, ali ljudje ne sprejmejo - to je popolnoma reverzibilna in lahko greš nazaj na starejšo različico. (Izvor)

Večina programov, ki jih uporabljate danes so pod nadzorom enega samega subjekta. Tako da če hočejo "vilice" iz njihovega prvotnega programa, ki ga izda posodobitev v obliki mehkih vilicami. Na primer, ko je Apple izda posodobitev iTunes - verjetno ne bo treba posodobiti, vendar je priporočljivo, da to storite. Po določenem času pa vam ne bo lahko še naprej uporabljajo iTunes, če še niste posodobili.

Bitcoin na drugi strani pa je decentalized in nima osrednji organ. Zato, če imate nekaj sporno vprašanje, ki zahteva posodobitev, kot bomo razpravljali v kratkem, lahko ljudje trdijo o tem, kako naj bi se posodabljanje izvaja. Dokler uporabniki Bitcoin ne dosežejo široko soglasje o tem, kaj je prava pot, ne pride do posodobitve (ali vilice).

Kaj je ta blok velikost razprava o katerem vsi govorijo?

Transakcije v omrežju Bitcoin se dodata Blockchain preko blokov. Vsak blok ima končno število transakcij. Recimo, blok je lahko samo 1MB (1.000.000 bytes) v velikosti, in je povprečna transakcija je 500 bajtov, nato pa v povprečju bo vsak blok biti omogočeno, da ima ~ 2000 transakcij.

To lahko povzroči težavo, saj so bloki v povprečju vsakih 10 minut ustvarili. To pomeni, da v eni uri boste potrdili, povprečno 12.000 transakcij. Če to primerjamo s kreditne kartice podjetja, ki potrjujejo 2000 vsako sekundo, potem lahko razumete, zakaj je omrežje Bitcoin šteje, da je počasi na potrditev.

Pomembno je, da čeprav omeniti - da če transakcija s kreditno kartico gre skozi obstajajo še 6 mesecev, v katerem se ta transakcija lahko kaj spremenila, medtem ko v Bitcoin, ko je transakcija potrjena 6-krat (traja eno uro v povprečju) je nepovraten.

Ali ne Bitcoin je treba obdelati več transakcij v določenem obdobju ni vprašanje tukaj - vsi želimo, da. Vprašanje je, kako iti o tem. Dva tabora oblikovali okoli tega vprašanja z dveh različnih rešitev:

Kamp A (alias Bitcoin Core)

# 8211; Želi ohraniti omejitev 1MB Block velikosti. Predlagajo, da bi optimizirali kodo na način, ki bo transakcije manjše in uporabi druge različne tehnike, da bi povečali obseg transakcij Bitcoin z uporabo mehko vilicami.

Glavna rešitev s tem kampu predlagal, se imenuje "Izločene prič" ali Segwit na kratko. To je nadgradnja, ki odpravlja veliko Bitcoin hroščev in tako odpira možnost za prihodnje luščenje preko strele omrežje (ki ne bo šel v ta post). Tukaj je kratek video smo naredili približno Segwit nekaj časa nazaj - pa se osredotoča le na zniževanje obsega transakcij in ne na mnogih drugih pomembnih vprašanjih Segwit rešuje:

Kamp B (Bitcoin Unlimited) - želi večje bloke. Predlagajo, da bi povečali velikost mejo bloka na vse, kar je potrebno (prvotno 2 MB), da bi pospešili potrdila o omrežju. Vendar, če se odloči, da poveča velikost bloka za več kot 1MB jo povzročajo trdo vilico po definiciji (ker ste se spreminjajo pravila Bitcoin je).

To pomeni, da če boste potrebovali, da se vsem, ki želijo še naprej uporabljati Bitcoin za posodobitev svoje programske opreme - in kot lahko razberem iz števila "posodobitvijo zahteva aplikacije" imate na telefonu - da ni vedno zgodilo.

Če povzamem stvari:

Segwit Pros

 • Odpravlja pomembno vprašanje, ki se imenuje raztegljivost napake v protokolu Bitcoin
 • Skrči velikost transakcije na način, ki je enako, da imajo 2-3mb velikost bloka
 • Dodatne varnostne in večji učinkovitosti za protokol Bitcoin
 • Začne z mehko vilico

Segwit slabosti

 • Ni dolgoročna rešitev (na koncu bomo potrebovali večje bloke)

Bitcoin Neomejeno Pros

 • Poveča zmogljivost Bitcoin transakcije
 • Dolgoročna rešitev - velikost bloka v bistvu neomejeno

Bitcoin Neomejeno slabosti

 • Zahteva trdo vilice = nepovraten
 • Daje večji nadzor v rokah rudarjev (ki so dobili odločajo o velikosti bloka)
 • Mala razvojna ekipa z vprašljivo referencami
 • Še ni bila preizkušena

Čeprav bom poskušal čim bolj objektivno navesti dejstva, kot je mogoče, lahko opazite, da se zdi, kot da ima Segwit premoč. Bom obravnavala, da osebno na koncu tega post, vendar v tem času, če sploh Bitcoin Neomejeno podporniki menijo, da je vse, kar je napisano tukaj ne odraža resnice prosim.

Prav tako je pomembno omeniti, da je ta razprava ni nič novega in to se dogaja v Bitcoin skupnosti skoraj od samega začetka. Tudi Satoshi iz nje v svojih prejšnjih spisih na forumu Bitcointalk v letu 2010.

Segwit zastopa Bitcoin Core ekipe

# 8211; ekipa, ki je bila zadolžena za vzdrževanje in posodabljanje protokol Bitcoin je, ker se je začelo. Ta ekipa je sestavljena iz 25 polnih razvijalci čas in več kot 100 sodelavcev, je delno financirana s strani podjetja imenovano Blockstream. Seveda je ta ekipa sčasoma spremenila in nekateri od prvih razvijalcev celo zapustil ekipo zaradi te razprave in drugih vprašanj (na primer Mike Hearnand Gavin Andresen).

Bitcoin neomejeno zastopa Roger Ver

Roger je zgodnje Bitcoin investitor in je bilo rečeno, da imajo okoli 300.000 Bitcoins (to ni bilo nikoli potrjeno). Investira v podjetja, kot so Blockchain.info, Bitpay, Kraken in več.

Kaj se bo skupnost izbrati - Segwit ali Bitcoin Unlimited?

To je zelo dobro vprašanje. To je tako dobro, da ne morem odgovoriti, ker je skupnost razdelila na pol. Nekateri menijo, da bi morali iti z Bitcoin jedra Segwit (BTC) in drugi z Bitcoin Unlimited (BTU). Toda medtem ko nobena odločitev, ki Bitcoin bloki zmanjkuje zmogljivosti in danes ste morali čakati ure in včasih dneve za transakcijo, da se potrdi.

Še en "stranski učinek", je ta transakcija pristojbine so dobili višje in višje, saj so ljudje pripravljeni plačati več, da bi dobili njihove transakcije potrdili hitreje. To povzroča manj ljudi, da sprejmejo ali uporabljajo Bitcoin vsak dan, in to je nekaj, kar je potrebno, da bi dobili Bitcoin postala mainstream.

Čeprav je razprava poteka že več let, se zdi, da je prvič smo dosegli vrelišče. Bitcoin neomejeno je pridobila opazno podporo in lahko samo rečem "smo aktiviranjem Bitcoin Unlimited in ustvarjanje lastne različico Blockchain" in to je tisto, kar vsakdo se boji (bala vilicami).

Da bi bolje razumeli, kako in kdaj se bo to zgodilo vilice želim najprej obravnavati različne akterje, ki jih imamo v Bitcoin ekosistemu:

Rudarji

# 8211; Ljudje, ki delujejo dragih računalnikov, ki potrjujejo Bitcoin transakcije. Brez njih ne bi bila transakcija kdaj se vstavi v Blockchain (tj brez blokih bi izkopati). Pri menjavi protokol Bitcoin razvijalci ponavadi čakati 95% rudarjev, da bi dosegli dogovor o spremembah protokola in šele nato se spremembe uveljavijo. Trenutno Segwit in Bitcoin Unlimited sta daleč od tega mejnika.

Kot lahko vidite, v času pisanja 37,2% rudarjev podpirajo (aka signalizacija) Bitcoin neomejeno in 31,2% podpirajo Segwit.

Če ti 37,2%, ki podpirajo Bitcoin Neomejeno nenadoma odloči, da bo začetek rudarjenja Bitcoin neomejeno blokov bo težko vilice pride in dve Blockchains bo zdaj na voljo - v Bitcoin Core blockchain (BTC) in neomejeno blockchain Bitcoin (BTU).

Denarnice, izmenjave in polna vozlišča

# 8211; Rudarji so potrjevanje le transakcije, ki vozlišča v omrežju ustvarjajo. Ko rečem vozlišč, mislim računalnike izvajajo popolnoma neodvisno Bitcoin denarnice, da se pošiljanje, sprejemanje in oddajanje Bitcoin transakcije.

Ta vozlišča pripadajo Bitcoin denarnice, izmenjave in posameznike, ki želijo neodvisno preveriti in oddajajo svoje Bitcoins brez zanašanja na 3rd stranka. Medtem ko so se rudarji potrditev transakcije, vozlišč ustvariti posle - da človek ne more živeti brez drugega.

18 Večje izmenjave so podpisali documentstating da bodo označevati Bitcoin Unlimited kot BTU in Bitcoin Core kot BTC ali XBT če vilice zgodi. Obe kovanci se obravnavajo ločeno, ampak mislim, da je najbolj zanimiv del strani dokumenta na eni je to:

Vendar pa nobena od podpisani seznam BTU, če bomo lahko vodijo tako verige samostojno brez incidentov. Zato vztrajamo, da je Bitcoin Neomejeno skupnost (ali katera koli druga izvedba zlom soglasje) graditi močno dvosmerno zaščito Replay. Če tega ne stori bo ovirala našo sposobnost, da ohranijo BTU za stranke in bo bodisi zamude ali dokončne preprečuje seznam BTU.So to daje Bitcoin Core vsaj tehnična prednost na začetku (bom lotil Replay napad, ki je navedena zgoraj, v kratkem).

Danes je 82,84% od vozlišč v omrežju so Bitcoin Core vozlišč, od teh vozlišč 71.11% podporo Segwit. Po drugi strani pa le 11,17% od vozlišč podpira Bitcoin Unlimited.

Vozlišča sami odločijo, kaj je programska oprema za vodenje glede rudarjev. Torej teoretično lahko prišlo do situacije, ko je večina rudarjev začeti rudarstvo Bitcoin neomejeno, ampak večina vozlišč še naprej uporabljajo BTC. Če bi se to zgodilo na primer izmenjava (tj vozlišče), ki poteka samo BTC ne bo sprejel kovancev ustvarjene iz nadomestnega verige.

Po drugi strani pa, če velik odstotek rudarjev izpadejo iz omrežja, težave pri rudniku BTC se bodo povečale, saj so veliko rudarjev nenadoma izginil. To bo ustvarilo tudi počasnejšo krat potrditve in višje dajatve do rudarski težko prilagaja.

Vsakih 2016 blokov, ki se kopljejo protokol prilagodi težave, tako da se bodo bloki izkopati vsakih 10 minut, v povprečju. To pomeni, da bo v času, ko je mreža vrne v "normalno" 10 minut časa bloku, vendar pa lahko traja več tednov ali celo mesecev, da se doseže, da.

Če povzamem stvari - na sedanji status quo je vilice res slabo za Bitcoin in bo ustvarilo veliko zmede.

Če pride do vilice, kaj se bo zgodilo, da:

Moje Bitcoins

Odvisno od tega, kje imate svoje Bitcoins ena od treh stvari se lahko zgodi:

 1. Vse vaše Bitcoins bo šele BTC
 2. Vse vaše Bitcoin bo šele BTU
 3. Ti se bodo podvojili svoje kovance in dobili enako količino BTC in BTU

Razlog, da ne morem reči zagotovo, kaj se bo zgodilo z vašim kovance je zato, ker je odvisno od denarnice jih držite. Če ne držite zasebne ključe v svoji denarnici in pustimo nekaj drugega denarnico, da imajo ključe za vas - v bistvu jim da izberejo, kaj se bo zgodilo s svojimi kovanci.

Na primer, Coinbase kratkim announcedthat jih podpira samo BTC na začetku. Po drugi strani pa Breadwallet izjavila, da bo še naprej povezati z verigo, ki je najbolj priljubljen med rudarji. Ne boste videli vaše stanje na manj priljubljeni verigi, in si Bitcoin stanje, kot je prikazano v aplikaciji breadwallet ne bo spremenila. Trezor je napovedal, da bodo prikazani tako BTC in BTU.

Vsak denarnico ima drugačno politiko, če želite, da poskrbite, da imate tako BTC in BTU na voljo, morate voditi svoje kovance v lokalni denarnico, ki vam omogoča nadzor nad zasebnimi ključi. Bom pripravila malo več o tem kasneje.

Izmenjave so podobne denarnice v smislu, da ne boste imeli nadzor nad zasebnimi ključi - zato je verjetno najbolje, da bi dobili svoj denar iz izmenjave, če ga ne potrebujejo za vsakodnevno trgovanje.

Replay napad

Ena stvar omeniti, čeprav ne bom šel v to podrobno, je nekaj, kar se imenuje "odgovor napad". V primeru, da vilice ne pride in dobiš tako BTC in BTU heker lahko uporabijo podatke iz ene od svojih kovancev ukrasti drugi.

Na primer - Imaš še 4 Bitcoins, da jih imajo v samostojni denarnico, pride do vilice in zdaj imate 4 BTC in 4 BTU. Ste se odločili, da vam prodati BTC, potem pa ugotovili, da je vaš BTU tudi več. To je lahko posledica odgovor napada. Način, kako se mu izogniti, je:

 1. Poskrbite, denarnico, ki jo uporabljate je izvajati protiukrepe Replay napadi
 2. Ne porabili Bitcoins dokler ste jih preveri točko # 1

Bitcoin je cena

Ob predpostavki Bitcoin vilice in razdeli na dva kovancev, BTC in BTU, potem bo cena vsakega od teh kovancev verjetno vredno veliko manj od trenutne tržne cene. Kako nizko lahko gredo? Nihče ne ve. Predstavljajte si, da ste pravkar podvojil ponudbo Bitcoins ima vsakdo.

Ena predpostavka je, da bo veliko ljudi začne prodajati kovancev, ki jih ne podpirajo, kar bo usmerjala cene navzdol. Roger Ver, na primer, so se dogovorili, da tradeup za 130k BTUs za tehničnih lastnosti od uporabnika anonimen Bitcointalk.

Če povzamem, nihče zares ne ve, kaj se bo cena po vilico za BTC ali BTU, vendar se zdi, da je splošni dogovor, da bo cena občutno padla (vsaj na začetku).

Altcoins

Drugo vprašanje vsakdo se sprašuje, kaj se bo zgodilo s ceno Altcoins kot Ethereum, Dash ali Monero, če pride do vilice. Nekateri ljudje mislijo, da je bolje, da bi dobili svoj denar iz Bitcoin in v na altcoin, ki ne predstavljajo vse te drame in potencialno tveganje.

Žal mi je, da vas razočarati, ampak jaz ne morem odgovoriti na to vprašanje. V zadnjih nekaj tednih so altcoins pridobil veliko tractionas možnost odcepitev Bitcoin zdi realer kot kdajkoli prej, vendar to ne pomeni, da se bo še naprej povečevala in da so ustrezno vrednotijo ​​v tem trenutku.

Aahhhhh sem zmeden! Kaj naj naredim z mojimi kovancev?

Ne glede na to, kdo jih podpira (BTC ali BTU), ki jih je treba zagotoviti, vaši kovanci so na samostojno gostila denarnico (tistega, ki ga nadzorujejo zasebne ključe). Primeri takih denarnice so Electrumand Exodus.

Če imate veliko količino Bitcoins uporabo TREZORor Ledgerfor maksimalno varnost. Na ta način, če se vilice ne zgodi, boste lastnik obeh valutah in ne bo treba podlegel valutno ali denarnico želja.

Zdaj, ko so tu varne vaši Bitcoins so vam možnosti:

 1. Ali nič - Če menite, da se vilice ne bo zgodilo ali da na dolgi rok stvari, ki se bodo poravnali prek tržnih sil lahko samo vožnjo iz nevihta. Ko prah poravna boste imeli vedno vse svoje kovance (ob predpostavki, da jih preselili v samostojno gostila denarnico).
 2. Pretvarjanje Bitcoins v altcoins - Če ne želite biti del drame, ampak še vedno je treba uporabiti cryptocurrencies lahko pretvorite Bitcoins v uglednih altcoin kot Ethereum, Moneroor Litecoin.
 3. Prodaja vseh vaših Bitcoins - Če ima znesek v Bitcoin, ki si ne more privoščiti, da tveganje za vsako ceno, bi bilo morda najbolje, da prodajajo vse od njih prav zdaj, in ne sprejme nobenega dela na tem. Ko dramo je več boste lahko spet kupil Bitcoins. Vendar pa nihče ne ve, kdaj se bo drama na koncu ali kaj bo cena, če se to zgodi.

Osebno bom za opcijo # 1. To je moje mnenje in prosim ne vzemite kot investicijsko svetovanje, oblikujejo svoje mnenje z izobraževanjem sami. Sem kar prepričan, da bi dobili vse Bitcoins iz denarnic, kot Coinbase in celo Blockchain.info (ki Roger Ver je ena od njihovih vlagateljev) in sem jih shranite na več strojne opreme denarnice.

Ne verjamem, da je odcepitev se bo zgodilo, če pa se bom le imajo na obeh kovancev, dokler ne vidim, kdo je trg odloči, je zmagovalec. Osebno, ko gledaš ur razprave in branje številne članke o tem, da sem v korist Segwit.

Zakaj?

Ker se mi zdi njihova ekipa ima več izkušenj, njihova rešitev je manj tvegano in predvsem zato, ker jaz ne mislim, da se moramo rešiti VSE prihodnjih vprašanj Bitcoin je v tem trenutku. Bitcoin Unlimited je navedla, da je dolgoročna rešitev, vendar ne vem, kaj se bo Bitcoin postala še,

Bitcoin je še vedno v povojih. Moramo dovoliti, da raste, vendar ne odločajo o svoji prihodnosti samo še. Vidim, da je zelo podoben Facebooku na način, kot je bilo dovoljeno, da se razvijajo in se ne sme omejiti na samo socialne mreže za študente.

Grd stran vilic

Zdaj, ko veste o tehničnih vidikih vilic, Segwit in Bitcoin Unlimited je čas, da se dotaknem politične vidike. Celotno vprašanje je precej grda in obe strani izvesti nekaj krivde po mojem mnenju.

Temna stran Bitcoin Core:

Center znanja Bitcoin skupnost je predvsem njegova subreddit (r / Bitcoin) in forum Bitcointalk. Ker sta obe strani, ki jih vodijo moderatorji, ki se ne strinjajo z blok povečanje velikosti raztopine, so začeli umirila teme razpravljamo takšno možnost.

Tako lahko vidite, objave in komentarje, ki se redno izbrisani v skladu s trditvijo, da kovanec, ki uporablja večje bloke pa ni "pravi" Bitcoin in se šteje kot altcoin. Ker teh straneh ne razpravlja altcoins je objava izbrisana.

To je besen veliko uporabnikov (in jaz), ker ne gre z roko v roki z odpornostjo cenzuro Bitcoin predstavlja. Ti lahko

Sorodne novice


Post Dogecoin

10 najdražjih predmetov, ki jih lahko kupite z Bitcoins

Post Dogecoin

Kdo je Satoshi Nakamoto? Infografski

Post Dogecoin

Kartica Bitcoin: prenosi prek operacijskega sistema Infographic

Post Dogecoin

Ta gigantski Bitcoin kitajski rudnik razkrije vse svoje skrivnosti

Post Dogecoin

7 + 1 Pomembni nepridobitni profili, ki sprejemajo Bitcoin

Post Dogecoin

Top devet: najljubša zdravila Bitcoiners, ki uporabljajo Silk Road

Post Dogecoin

Liberté Mining se trudi nekaj drugačnega

Post Dogecoin

Bitcoin ATM mrzlica: seznam 8 različnih strojev

Post Dogecoin

11 Zgodovinski bitkoinski momenti: slikovno odštevanje zgodovine kriptokultnosti

Post Dogecoin

Sporočila z dragulji

Post Dogecoin

11 super oglasi Bitcoin

Post Dogecoin

20 Čudne stvari, ki jih lahko kupite na Silk Road