Sporočila z dragulji | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Sporočila z dragulji

Sporočila z dragulji

Gemsis nov in zanimiv uporabo mobilnega sporočanja za iOS in Android, ki prinaša cryptocurrencies za mase, brez potrebe po znanju o Bitcoin, kriptografija ali šifriranje.

To je vrsta zanimive inovacije sem čakala. Aplikacija Gems postavlja moč cryptocurrency v rokah uporabnikov, brez običajnih zapletov, ki obkrožajo cryptocurrency tehnologijo danes. Gems je socialno-sel aplikacija, ki prihaja povezano z naslednjo generacijo Bitcoin tehnologije. Gems ponuja WhatsApp slogu mobilno izkušnjo, vendar s popolnoma šifrirani zasebnih sporočil in vgrajeno v denarnici.

Aplikacija je tako sel in denarnico. Vsak uporabnik Gems samodejno prejme denarnico, zaščiten z geslom izbere ob registraciji. A je izbran Gems ime deluje tudi kot vzdevek za povezan Counterwallet naslov, tako da je preprost in enostaven za uporabnike za pošiljanje in prejemanje bodisi draguljev ali bitcoins (in kasneje druga sredstva).

Aplikacija Gems izgleda neokusen in je enostaven za uporabo. Uporabnik preprosto prenese aplikacijo, nastavi račun, nato pa lahko takoj začnete izmenjavo sporočil s prijatelji in, če je dejavna v omrežju, zaslužek draguljev. Uvajanje novih uporabnikov Gems je samo en primer, da se uporabnik lahko nagrajeni z dragulji, katerih vrednost je neposredno vezana na vrednost omrežja, saj bo vedno fiksna in omejena dobava draguljev.

Medtem ko mnogi opozarjajo na možnost Gliph za novo platformo kripto-sporočanje, vmesnik Gliph je ni tako privlačna ali kot uporabniku prijazen kot dragulji. Gliph trenutno nima funkcije, da bi veliko mainstream uporabnikov sel radi videli za vsakodnevno uporabo za sporočanje.

Promocijski video omogoča preprost pregled nad tem, kako Gems deluje:

Sedla sva z Danielom Peled iz Gems ekipe govoriti o Gems.

Mike: Zakaj bi uporabniki preklop iz rednih aplikacij sporočil, da Gems?

Daniel: Zaradi nedavnih incidentov, kjer so ušli osebni podatki, so tehnologije uporabniki postali veliko bolj skrbi varnost njihovih podatkov. WhatsApp, na primer, trgovine in ne šifriranje sporočila, sporočila, fotografije ali video posnetke svojih uporabnikov. V primerjavi s tem je uporabnik podatki niso shranjeni Gems, ki nima možnosti za dostop do sporočil, in zato sporočila in podatki so resnično zasebno.

Gems ima druge ključne funkcije, ki jih razlikuje od drugih sporočil aplikacij, vključno z načinom, da se približa svojim uporabnikom. WhatsApp je pred kratkim kupil Facebook za 19 milijard $. Zahvaljujoč predvsem s svojim uporabnikom, je postalo zelo dragocena podjetje. WhatsApp zaračuna uporabnikom $ 1 na leto za uporabo aplikacije. Gems, na drugi strani pa je prost, in še več, je dejansko plača uporabnike.

Ta deluje po zaslugi naše edinstvene v aplikaciji modela valuti nagrado. Tisti, ki želijo oglaševati v omrežju Gems mora kupiti draguljev žetone, da to storijo. Gems plača žetone neposredno uporabnikom, ki jim jih oglašujejo. Če uporabniki ne želijo prejemati oglase, jih lahko enostavno odjavite. To ustvarja trg, kjer lahko uporabniki izkoristijo neposredno iz njihovih draguljev. Mi smo prvi, ki bi to čisto nov model, delitev gospodarstvu na trgu.

Mike: Ali nam lahko poveste malo več o šifriranju, ki Gems uporablja?

Daniel: Aplikacija Gems predvideva ničelno zaupanje in celo ščiti uporabniške podatke iz draguljev lastnih oblakov strežnikov. Vsak varno odhodno sporočilo je šifrirano s ključem, ki je znan na strežniku, ki je sporočilo prejemniku edini, ki lahko dešifriranje. Ta model zasebnost preprečuje vsakršno možnost prisluškovanja s strani tretjih oseb, vključno z vladnimi agencijami in korporacij.

Gems ponuja mešanico RSA 2048 in AES s 256-bitnih ključev. Šifriranje se izvaja odjemalec za stranko, ki varnih sporočil nečitljive, ki jih Gems infrastrukture. To je edini pravi način za dosego 100% zasebnost, saj ne zaupa tretjim osebam.

Mike: S tehničnega vidika je naše razumevanje, da so dragulji imena bistvu alias naslovov na sistem nasprotne stranke. Bomo lahko, da imajo veliko različnih valut v naših Gems denarnice?

Daniel: Naš cilj je razviti zelo enostavno in preprosto uporabniško izkušnjo; Zato, čeprav je možno, da imajo veliko različnih valut v Gems denarnici, menimo, da je bolje, da zaženete aplikacijo najprej s podporo za samo Gems in Bitcoin.

Pomembno je poudariti, da je, ker je to prvi uporabniki čas bo nadzor osnovna vrednota socialne mreže prezgodaj napovedati, kaj se bo druge nove ideje pridejo v obstoj. Mi bo prispevek imetnikov draguljev "v zameno za prihodnje funkcije.

Mike: Kako anonimni sem lahko v tej vlogi?

Daniel: Večina socialnih omrežij ne spodbujajo ali podpirajo resnično anonimnost svojih uporabnikov. Razmislite WhatsApp: Vsak račun mora biti vezana na delujočo telefonsko številko, uveljavlja z zahtevo za pošiljanje SMS sporočil med registracijo. Ne moreš odpreti računa WhatsApp brez ugotavljanja sami. Enako velja za Facebook, ki je po definiciji vsebuje svoje pravo ime, ne pa anonimni vzdevek.

Gems, za razliko od drugih omrežij, ti, uporabnik, omogoča, da izberejo stopnjo anonimnosti in zasebnosti, ki se počutite udobno. Vaši podatki nikoli ne posredujemo tretjim osebam, razen če se strinjate. Privzeto, a Gems račun vsebuje le anonimno alias-izbrano ime. To uporabniško ime ni nujno, da odraža vaše pravo identiteto na kakršen koli način.

Uporabniki, ki se počutijo udobno delili svoje realne telefonsko številko, lahko odločijo, da poveže telefonsko številko njihove Gems račun. Uporabniki bodo lahko našli med seboj lažje, če jih ne bi bilo treba vedeti, uporabniško ime in se lahko namesto tega opirajo na telefonsko številko, ki jih že poznajo. Telefonska številka je vedno ostali zaupni, vendar le tiste, ki jih uporabnik izbere bodo imeli dostop do njega. Vedno je mogoče ohraniti popolno anonimnost, po želji. Gems ne zahteva identifikacije v realnem svetu, da bi deloval.

Enako stopnjo anonimnosti velja za vaš draguljev denarnico. Ker vsaka Gems račun tudi draguljev denarnico, bo vaša denarnica naslov tako anonimni kot svoj račun.

Mike: Zdaj imaš aplikacijo za iOS in aplikacije za Android v cevi. Vse načrte o tem, ki temelji na spletni sel, OS uporabo X, Windows Phone aplikacijo in druge sorte? Videli smo, da telegram pa je delala na hitro širi na več drugih prostorov. Ali nameravate na počne isto?

Daniel: Imamo druge različice platforme načrtovane v našem dolgoročnem načrtu; Vendar pa v tej začetni fazi smo se osredotočajo le na mobilnih Android in iOS, saj predstavljajo večinski delež naš ciljni trg.

Mike: Kateri elementi Gems bo open source, če sploh?

Daniel: V razvojne beta faze, izvorna koda ne bo na voljo javnosti. Aplikacija na strani odjemalca bo open source, ko smo izvedli potrebne za zagotavljanje kakovosti in varnosti, analizo, da se zagotovi postopek ne bo dal našim uporabnikom ogroženi.

To bo omogočilo razvijalcem tretjih oseb za revizijo in izboljšujejo funkcionalnost aplikacije Gems. Vidimo veliko vrednost v sodelovanju odprtokodne skupnosti. Pomembno je poudariti, da so vse transakcije v zvezi z valuto, v Gems trenutno temelji na odprto kodo (nasprotne stranke), in da je jedro naše tehnologije IM na osnovi odprtokodne programske opreme, kot tudi (SignalR).

Dodatne informacije o draguljih je mogoče najti na spletni strani Gems, Bitcoin Talk nit, ali preko @getgemsorg Twitter račun.

Coin požaru na tekočem z najnovejšim razvojem dogodkov z dragulji in bodo prepričani, da jih delite z našimi bralci!

Slike z dovoljenjem Gems.

Sorodne novice


Post Dogecoin

Top 13 Bitcoin pipe

Post Dogecoin

Segwit proti Bitcoin Unlimited in Bitcoins Fork Explained Preprosto

Post Dogecoin

7 Morate gledati video posnetke Max Keizer Bitcoin

Post Dogecoin

Izdaja storitve Nxt Multigateway: trgovina BTC in LTC v Nxt!

Post Dogecoin

Maskota Bitcoin, posebna risanka, Jon Matonis in prvi Seulov bankomat

Post Dogecoin

13 najbolj obetavnih kriptokvocij

Post Dogecoin

20 Poceni stvari, ki jih ljudje lahko kupijo na spletu z Bitcoinom

Post Dogecoin

7 super ASIC bitcoin rudarjev

Post Dogecoin

Novacoin: sporni otrok Peercoin in Litecoin Infographic

Post Dogecoin

Danes je bilo počasi, toda kaj je pričakovati čez vikend

Post Dogecoin

12 najpomembnejših publikacij Bitcoin

Post Dogecoin

9 super Bitcoin ilustracije