Podpora za Segwit2x, Newyorško pogodbo in prihajajočo Bitcoin Fork Explained | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Podpora za Segwit2x, Newyorško pogodbo in prihajajočo Bitcoin Fork Explained

Podpora za Segwit2x, Newyorško pogodbo in prihajajočo Bitcoin Fork Explained

Pred malo več kot tri mesece, SegWit, nadgradnjo Bitcoin, je bil aktiviran po dolgem in zajetne razprave. Rezultat te razprave ustvarili tudi altcoin imenovano Bitcoin Cash, ki je nastal kot nasprotovanje rešitvi Segwit. Zdaj smo na robu druge delih v omrežju Bitcoin imenovano Segwit2x. Za celotno zgodovino vse, kar se je zgodilo do zdaj, preberite ta post.

Mnogo pričakovano aktiviranje Segwit prišel s pogojem: povečanje blok velikosti v treh mesecih po aktivaciji (tj, težko vilic). Rudarji, ki so bili sprva proti Segwit jo aktivira pod pogoji iz tako imenovanega sporazuma New York (NYA). NYA je znan tudi kot Sporazum o Silbert ali DCG po Barry Silbert, dogovora za posrednika in ustanovitelj Valuta skupine Digital. Silbert posredovala dogovor med različnimi akterji v industriji, predvsem rudarstvo trdno Bitmain, izmenjavo Coinbase, in BitPay plačilnih storitev.

SegWit mehka vilice je videti stalno povečuje usageto korist mreže (na primer nižje pristojbine). Nadaljnje vzdrževani izboljšave (predvsem, razvoj strele Network) so praktično zagotovljena. Poudarek je zdaj preusmerila na Nya v zadnjem delu, ki zahteva tudi sredi novembra 2017 trdi vilice za povečanje velikost bloka.

Besedilo iz announcementon iz sporazuma, Medium.com

To težko vilice se zdaj na splošno imenujejo SegWit2x, ali "S2X." S2X se izvaja v kodi kot btc1by nekdanji Core razvijalec in Bloq CEO Jeff Garzik. To je predvideno za aktiviranje na višino bloka 494,784. Preostali predvideni čas se prikaže prek Countdown mestu 2x.

6 Večje Nasprotovanje je Nya

NYA se je izkazal zelo nepriljubljen med bazo uporabnikov Bitcoin, sodeč po komentarju in aktivizma preko različnih medijskih platformah. Mnogi uporabniki Twitter so sprejeli NO2X oznako, ki opozarja njihovo odpornost. Kot bolj konkretnimi dokazi, menijo, število vozlišč (97,7% v času pisanja), ki so se odločile, da ne bo prehod na btc1:


Razčlenitev nedavnim razdeljevanje strank Bitcoin od Coin.dance; btc1 je prikazan kot kaki.

Tu so top šest ugovori sporazuma:

1) Glavni ugovor politično. Čeprav je bilo srečanje imenovano "soglasje", je šlo le majhen vzorec direktorjev. NYA je bila sklenjena brez vnosa od Bitcoin razvijalcev, večina podjetij, ali milijoni uporabnikov.

2) Ker so SegWit in z njo povezane izboljšave že nadgradili zmogljivosti transakcijsko Bitcoin blokov, ni nujno potrebno, da še dodatno dvigniti velikost bloka. Bloki so daleč od zgoščen. Tako, sekundarni cilj Nya manjka utemeljitev.

3) Ker so trde vilice same po sebi in neizogibno tvegano in moteče, oni najbolje rezerviran za uporabo v sili. Edina izjema je težko vilice s soglasno podporo, ki je bila načrtovana dolgo vnaprej. Potiska skozi naglico trdo vilico z le manjšinski podporo in brez oprijemljivega korist (glej točko # 2), bo verjetno dosegli ničesar poleg kaosa in vzpostavitev S2X altcoin.

4) Več razvijalci Core so na zapis, kot je verjetno, da ustavi vse prispevke kod naj bi S2X postala dominantna veriga. Vsi sodelavci, ki so jih naredili svoje pozicije znano so pokazale zavrnitev S2X. Brez sposobnosti in izkušnje teh razvijalcev, prihodnost Bitcoin je zelo negotova.

5) S2X ne vključuje celovito zaščito Replay. To pomeni, da se po razcepu, transakcija na vsaki verigi lahko "ponovi" na drugi strani. To je nevarno in lahko vodi do izgube. Uporabniki, ki so ne zavedajo te problematike bomo poslali enake količine tako S2X in BTC, kadar skušajo poslati samo eno vrsto.

6) S2X namerno nasprotuje poskusom jedro za preprečevanje grdo omrežja razcep z določeno kodo v 0,15 in poznejših izdajah.

NYA: Manj kot vsota svojih delov

V okviru naše sestavljanju preglednico družbe, ki kotirajo v Nya, pojavilo nekaj zanimivih dejstev. Začnimo z enostavnim število podpisnikov:

Skupno število podpisu subjektov: 56

To je precej impresivna številka na prvi pogled, vendar to ne drži do podrobnejši pregled. Nadalje je odtehtajo s številom od companiesthat bili umaknjeni ali nikoli podpisal Nya. Ta seznam nonparticipants ne bi smeli obravnavati popolne bodisi; veliko podjetij in projektov, ki so preprosto niso izrazile željo eno ali drugo smer. Prav tako še ni jasno, kako se bodo številni rudarji preusmeriti svoje hash cene od bazenov, ki ne sledijo svoje prednostne verige.

Skupaj Minus Posamezniki: 54

Od te vsote, lahko odštejemo dve osebi: Gavin Andresen, nekdanji Core razvijalec, in Guy Corem, nekdanji predsednik uprave propadli ASIC proizvajalca Spondoolies. Ker niti posameznik aktiven razvijalec ali predsednik uprave, njihova podpora za SegWit2x je malo verjetno, da dlje kot PR ali morda vodenje vozlišča. Kot na primer, se lahko diskontirajo kot ne bolj vpliven kot katerega koli drugega uporabnika Bitcoin.

Skupaj Minus Posamezniki in S: 53

Ryan X. Charles je "S" Zagon je podpisnik; Vendar, približno teden dni pred podpisom Nya, Charles announcedhis odločitev za prehod svoj projekt od Bitcoin do Litecoin. Kot taka, S nima prave delež v prihodnosti Bitcoin in se lahko zavrže kot nepomembno.

Skupaj Minus navedenega in Podružnice: 46

Od te vsote, lahko varno odbije podpise vseh odvisnih družb so odveč.

1) Bitmain upravlja in oskrbuje številne bazene podpisnic: 1Hash, BTC.com in BTC.top. Vse kontaktne podatke teh bazenih "kažejo neposredno Bitmain. ViaBTC je že prekršil pogoje Nya s rudarstvo Bcash, in je prejela okoli ¥ 20 millionin sredstev iz Bitmain in zasebnih vlagateljev.

2) Dva hčerinske DCG podpisali Nya: sivine Naložbe in Genesis Global Trading.

3) Decentral je kanadski "inovacije hub", ki razvija multicoin Jaxx denarnico. Štetje Decentral in Jaxx kot ločene subjekte, ni smiselna.

Skupaj Minus navedenega in podjetij, ki so Umaknjen Podpora: 41

SegWit.Partydisplays posodobljene statistične podatke o podpori S2X, skupaj s povezavami do dokazov o spremembah položaja. To kaže, da so pet podpisnic doslej javno izstopila iz Nya:

Skupaj Minus navedenega in DCG-Naložbeni Podjetja: 16

Če bomo poleg odštejemo vse družbe, ki so prejele sredstva iz valute skupine Digital po strani portfelja DCG, bomo dosegli manj impresivno skupaj zgolj 16.

Glede na to, da DCG je v mnogih primerih, večina investitor v teh podjetjih, ta podjetja lahko nedvomno šteje enako kot odvisne družbe. Konec koncev, velika investicija nagiba k nakupu stopnjo nadzora, še posebej na majhnih novih podjetij.

To je lahko najbolj vprašljiva odštevanje, kot v mnogih primerih, znesek prejetih sredstev, in s tem se je stopnja DCG je vpliv-ni znana. Lahko se zgodi, da so nekatere od teh družb, ki lahko delujejo povsem samostojno od DCG.

Priprava za Split

Uporabniki, ki so bili navzoči na trdem forkshould Bitcoin Cash imeti idejo, kaj naj pričakujem. Prvo pravilo je, da se vaš kovancev v denarnici, ki je pod vašim nadzorom. To pomeni, da se gibljejo svoje kovance off borzah ali katero koli drugo spletno denarnico. Poskrbite, da boste imeli dostop do svojih zasebnih ključev.

Kot datum vilice pride bližje, bo več izmenjav verjetno javnost navedbe glede svoje načrte, da ga (npr Coinbase je statementand izjava Bitfinex je) ročaj.

Glavna razlika je ta čas okrog je, da ne bo varno, da preživijo kovancev, ko se je zgodila po delih zaradi pomanjkanja Replay zaščite. V tem času, priporočamo vsem Bitcoin lastniki sedeti tesen in počakajte jasen akcijski načrt. Morda bo potrebno za uporabnike in podjetja, ki ročno ločiti svoje kovance, čeprav so, kot še ni jasnih smernic za to. Mi bi uporabnikom svetujejo, da ne trgujejo okoli času Splita in počakajte, da se "vse jasno" pred nadaljevanjem normalnega poslovanja.

Hash moč in časi

Neutemeljene puščanje so krožijo v zadnjem času kaže, da nekateri glavni rudarji v celoti nameravajo preusmeriti svoje hash mere na S2X in morda celo napadajo naložene Bitcoin verigi. Več stopnje hash da preklopite verige, počasnejši bloki na drugi verigi bo, dokler se težava prilagodi.

Medtem ko bi odstranitev pomembnega razpršitve moči povzročilo zamude pri transakcijah in višjih pristojbin za nekaj časa na trgu verjetno bi popravili neravnovesje. Položaj bi bil podoben Coke je izhod na svoj trg: soda bi undersupplied samo še preostali tekmovalci ramped svoje poslovanje.

Kaj pa "Bitcoin Gold"?

Nekateri ste lahko slišali Bitcoin zlato, ampak to nima nič opraviti z Segwit2x. Bitcoin Gold je še en trd vilice, ki je načrtovana za 25. Oktober. Bomo pripraviti na to dodatno na drugo delovno mesto.

Za zaključek: Keep Calm in lastnik svoje zasebne ključe

Na koncu, prihajajoči vilice novembrske izgleda skoraj enako zgodbo znova. Uporabniki morajo ohraniti svoje zasebne ključe v roke in se vzdržijo izvaja vse posle, dokler je zrak čist. Kaj se bo zgodilo Bitcoin, svojo ceno, in njenem sprejetju? Nihče ne more reči. To je samo še en "prosti trg" vaja bomo morali, da bodo imeli v realnem času.

Za celoten seznam Segwit2x nasprotniki, obiščite NOB2X. Vas prosimo, da dodate svoje podjetje, kot tudi, če menite, da je všeč. Kakšno je vaše mnenje o sporazumu New York S2X in? Zelo rad bi jo slišal v komentar oddelku spodaj.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin Whiteboard Torek - Kaj je Bitcoin Mining?

Post Bitcoin

Kaj se bo zgodilo, ko bodo vsi bitkoini minirani?

Post Bitcoin

Slaba novica za Bitcoin: ameriška delovna skupina za izdajo Bitcoinovega pravilnika

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je nafta Nemogoče prihodnje platforme 1. del

Post Bitcoin

Kako uporabljati svojo Bitcoin denarnico, da dobite brezplačne kovance

Post Bitcoin

SF Skrit Bitkoin začne s Treasure Hunt v San Franciscu

Post Bitcoin

Uporabniki Google in Bitcoin: kdaj bo Google integriral BTC?

Post Bitcoin

Secure My Bitcoin denarnica: Bitcoin varnostni nasveti

Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - Kako pretvoriti Bitcoin v USD

Post Bitcoin

Real Live Primer za Bitcoin Trading za vas, da kopirate

Post Bitcoin

Je Bitcoin Mining to vredno?

Post Bitcoin

Vhodi in izhodi - Bitcoin sprememba je pojasnjena