Prihodnost denarja | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Prihodnost denarja

Prihodnost denarja

Če iščemo na pravih mestih, vidimo prihodnost. Na primer, pred skoraj dvema desetletjema, je nekdo videl, kako bo internet, s svojo odprtokodne programske opreme in njene odprte protokole kmalu dramatično spremenijo našo prihodnost. Njegov prispevek je bil Mosaic, ki smo jo sedaj poznamo kot brskalnik Firefox.

Njegovo ime je Marc Andreessen in z njim, internet je bil odziv na zaprtih in lastniških omrežij in sistemov, ki so obstajale. Ena industrija po drugi pa je bil popolnoma preoblikoval kot posledica množičnega sodelovanja z uporabo odprte sisteme. Poslovno in tehnologija avtor knjige Don Tapscott se nanaša na to, kdaj se to zgodi kot ponovni zagon za industrijo.

Ta članek je o tem, kako množično sodelovanje in odprti sistemi se v celoti prinesel nek nov. Če iščete kaj iščem pri tebi bi lahko sklepali, da je to nekaj, kar si zasluži vašo pozornost. Kaj Gledam je Bitcoin. Ko gledam Bitcoin vidim ponovni zagon naših sistemov denarja.

Kaj je Bitcoin?

Bitcoin je digitalna valuta. Gre za odprt digitalna valuta.

To lahko imenujemo odprta, ker je zgrajen z odprto programsko opremo, posluje z odprtim protokolom in komunicira peer-to-peer, preko interneta. Bitcoin je odprt, end-to-end.

To je tuja našim sistemom denarja. Pri opisovanju bančnih in finančnih storitev industrije, le redko se besede odprt, univerzalna, ali brezplačno pridejo na misel.

Bitcoin je opredeljena s temi besedami.

Bitcoin je odziv na današnje zaprte in lastniških denarne omrežij in sistemov, ki obstajajo. Reakcija, pritrditi, raztopina.

Bitcoin in funkcije denarja

Bitcoin je preprosto kombinacija preizkušenih tehnologij, ko so sestavljeni ta določen način zagotavlja zelo dobro različne funkcije denarja. Čeprav Bitcoin ni prva digitalna valuta, je edinstven v tem, da je prva valuta, ki jih je mogoče opisati z uporabo te besede: odprt, univerzalna in brezplačno.

Ena od funkcij denarja je, da služi kot menjalno sredstvo. To je glavni razlog, da še obstajajo digitalne valute. Za Bitcoin, obstaja več izmenjav za pretvorbo v in iz drugih valutah, kot je dolar. Vendar Bitcoin še ni zrel menjalno sredstvo v primerjavi z državnimi izdala valute, na primer. Kot Bitcoin dobiček oprijem, čeprav bo postal veliko boljši pri opravljanju te funkcije.

Druga funkcija denarja je deloval kot hranilec vrednosti. Bitcoins so redka dobrina. Znesek Bitcoin valute, ki obstaja sedaj je relativno majhno število. Dodatne valuta, ki je proizveden pojavi na urniku in na znane, vnaprej določeno stopnjo. Če je znesek valute doseže določeno mejo, se bo dodana nobena dodatna valuta. To pomanjkanje je po svoji zasnovi, tako da bo bitcoins imajo svojo vrednost. Bitcoin valuta tako lahko deluje zelo dobro, kot hranilec vrednosti.

Tretjič, denar bi lahko deloval kot obračunska enota. Spet digitalne valute izpolnjuje to zahtevo enostavno. To pomeni, da so deljive in da vsak od mojih bitcoins je vredno točno enak znesek kot vsak tvoj.

Pošiljanje in prejemanje denarja

Sem opisati te tri funkcije pokazati, zakaj se izhod iz kosa programske opreme, ki se imenuje Bitcoin se lahko šteje, da je denar. Nato bom opisal mehanike, kako se Bitcoin dejansko uporablja kot denar.

Bitcoin uporablja izraz denarnico sklicevati, kjer so shranjene vaše bitcoins. Če tečem programsko opremo Bitcoin na mojem računalniku, potem imam denarnico lokalno shranjeni na trdem disku, ki ima svoje bitcoins. Jaz bi raje uporabljajo spletne storitve in shranjevanje moje bitcoins z njimi.

Če bom plačal, da vas neki znesek, bi najprej zagotoviti, da mi naslov Bitcoin kjer želite plačilo poslano. Iz mojega računalnika sem nato vnesite znesek, kliknite pošlji in da število bitcoins gredo direktno iz moje denarnice na ta naslov.

Če je vaša denarnica je na vašem računalniku, bo programska oprema Bitcoin trenutku pokazati moje plačilo za vas. To pa traja približno eno uro, da transakcija jasno. Bom opisati, kaj mislim z izrazom, da malo kasneje očisti.

Denar sem poslal k vam bila za določeno količino bitcoins. Ta transakcija počisti v nominalni vrednosti, kar pomeni, da če ga bom poslal sto bitcoins, boste prejeli v denarnici vse sto bitcoins. Če je pristojbina za transakcije, potrebne za to plačilo, to je nekaj, kar sem, kot pošiljatelj, bi plačali.

Razlog pa je lahko provizija je zato, ker je cena za obdelavo in shranjevanje teh transakcij. V tem času pa ni pristojbina, ki jo je treba plačati pri pošiljanju denarja in bom razložiti, zakaj je tako malo kasneje, kot tudi.

Odkup in kasir Out

Recimo, da bi bili ti sto bitcoins v vaši denarnici. Koliko so vredni?

Bitcoin naj bi bila univerzalna. Če ste v ZDA, boste želeli vedeti, kaj vaši bitcoins so vredna v dolarjih. Za to, da je spletna izmenjevalec, ki zagotavlja hitrost, s katero lahko pretvorite vaše bitcoins na dolarjev. Uporaba trenutno mera, Bitcoin je vreden okoli $ 1000 USD vsak.

Bitcoin je dokaj mlad projekt. Prvič je bil izdan približno pred nekaj leti. To je bila samo v zadnjih nekaj letih pa se, da je bilo pridobivanje pozornosti, da govorijo o. Zaradi majhnosti skupnosti še, pretvorbo bitcoins z večino drugih valut, še vedno lahko izziv. Kot skupnost raste, čeprav možnosti za convertingto in drugih valutah, se izboljšuje in zdi učinek omrežja, ki se pri tem drži.

Preden sem lahko poslali denar za vas, sem najprej potrebno pridobiti bitcoins in jih odlagajo v moji denarnici. Eden od načinov, kar lahko storim, da se za nakup bitcoins od nekoga, ki se jih prodajajo, z izmenjavo, na primer. Če želite zaslužiti nekaj bitcoins lahko prodajajo tudi blago ali storitve, katerih mi kupec plača z bitcoins iz njihove denarnice.

Če sem kasir moje bitcoins jih pretvori v dolarje samo, da jih kupili nazaj kasneje, ker moram bitcoins za nekaj drugega, potem pa sem izgubila nekaj odstotkov svojega denarja, ker te konverzije običajno morali plačati. Namesto tega, če sem da moje bitcoins in jih uporabljajo za plačevanje nakupov, da naredim, potem pa bom rešil tako, da ne prevzemajo te pristojbine za izmenjavo.

Trenutno obstaja več krajev, kjer lahko kupite prek bitcoins in Bitcoin se je začela pojavlja kot možnost plačila na voljo v spletni nakupovalni voziček programske opreme in je šele zdaj začenjajo pridobiti nekaj oprijem za elektronsko poslovanje.

Za večino del, potem, mislim o transakcijah z uporabo bitcoins tako, kot bi si posel s tujim izdaje valute.

Obstaja razlika, čeprav. Vsaka od teh valut so bili izdani in podprto s strani vlade. Kdo izda bitcoins in kako so zavarovana?

Kako se Bitcoin Valuta Datum

Ker zdaj, je nekaj več kot 15 milijonov bitcoins v obstoj. Prva je bila objavljena v januarju 2008, tako da ne preveč dolgo nazaj, če jo primerjamo s tradicionalnimi plačilnimi sistemi. Dodatne Bitcoin valuta je trenutno izda petdeset bitcoins naenkrat in izdajanje pojavi približno enkrat na vsakih deset minut.

Ko je Bitcoin opisano uporabo izraza peer-to-peer, kaj to pomeni, da se pojavlja obdelava in shranjevanje podatkov na računalniških vozlišč, ki so porazdeljeni po internetu. Danes obstaja več tisoč vozlišč teče Bitcoin, ki se nahajajo v več državah ducat. Ni glavno vozlišče. Vsakdo lahko prenesete Bitcoin programsko opremo odprte kode in jo nastavite tako, da opravlja kot vozlišče.

Kaj vse te vozlišča počnejo so sprejemanje transakcij in škrtanje nekaj številk. Vse te vozlišča, razen enega, čeprav bo zapravljaš svoj čas. Vsi, razen enega. Vsako vozlišče je škrtanje stran poskuša postati eden srečen vozlišče, ki se zgodi, da je treba najprej v bistvu uganiti pravo številko.

To je eno vozlišče, ki naredi pravo ugibati nato zatesni serijo transakcij, ki jih je nabrano in omogoča napoved do drugih vozlišč v omrežju. Kot nagrado za opravljanje tega potrebnega dela, je, da je vozlišče dobi nagrado. Daje se petdeset bitcoins. Tako Bitcoin valuta postane izdal. Ko zaženete kot vozlišče in imajo svoje računalniške krč številke zaslužiti nagrado, se ta dejavnost imenuje rudarjenje.

V povprečju je srečen ugibati pojavi približno enkrat na vsakih deset minut. Ker vedno več vozlišč prihaja na spletu in se pojavi več rudarstvo, da se začne, da se vse manj časa, preden eden od teh vozlišč naredi pravo ugibati. Občasno bo sistem umeriti, saj je pogostost nazaj na približno enkrat na vsakih deset minut. Vse bitcoins, ki so bili in vedno bodo izdane, so nagrade - petdeset naenkrat, vsakih deset minut.

Želim uporabiti bolj pravilne izraze tukaj. To število škrtanje, da sem se nanašajo na? Kaj je računalnik počne se imenuje razprševanje. Blok je izraz, ki se nanašajo na te skupine transakcij, ki dobi predelano. Delo, ki ga vsak od teh srečnih vozlišč izvedena je rešiti blok. Ko se blok rešiti, so ti dodatni bitcoins od nagrade ustvarila.

Bitcoin Global Reach

Ne pozabite, kdo je lahko vozlišče. Vozlišče se lahko nahajajo kjerkoli. Ta nova valuta pa se cepimo za posameznike po vsem svetu, ki mine. Ta metoda sejanje Bitcoins se jih uvaja po vsem svetu. V svetovnem merilu, vendar ne enakomerno. Tukaj je, zakaj.

Če želite sodelovati v rudarstvu Bitcoin, morate najprej vedeti o tem. Večina dokumentacije za Bitcoin je na voljo samo v angleškem jeziku. Bitcoin je komaj registrirano na radar, tudi za tiste, ki sledijo tehnične teme in ki so dobili svoje podatke na splošno iz angleškega jezika virov.

Tudi če vam spoznali obstoj Bitcoin je, rudarstvo, da je dejavnost, ki je odvisna od vedno-na in neomejenega interneta. Vemo, da sta ti dve lastnosti niso povsod na voljo.

Znesek cepilnim dela, ki lahko vaš vozlišče opravljajo, je odvisna od strojne opreme vašega računalnika. Hitreje kot računalnik, več razpršitev ga bo opravil, in več nagrad bo zaslužil. Vendar pa je za razpršitev dela, celo najhitrejši računalniki niso kos v primerjavi z off-the-polici grafičnih kartic, ki gredo v igralnih sistemov. Ti Gamer kartice vsebujejo GPU, ki lahko izračunajo hash več sto krat hitreje kot večina procesorjev lahko.

Čeprav je klasična Bitcoinclient programske opreme na voljo za Mac, Windows in Linux, je ta v rudarstvu najučinkovitejši Bitcoin danes so tisti, ki vodijo strežniki Linux ali Windows namenjen rudarstvu z optimizirano programsko opremo in vsebujejo najdražje različice grafičnih kartic.

Tako bi bil profil tipičnih ustvarjajo bitcoins Miner biti:

  • Njihov glavni jezik je angleščina
  • Morejo privoščiti dragih grafično kartico ali dve
  • Sposobnost za nakup od dobavitelja od grafičnih kartic, katerih dobava je trenutno omejena
  • Povezan preko zanesljivih in neomejen dostop do interneta
  • Skillset ki vključuje dajanje strežnikov, tiste, ki se nanašajo na Linux posebej in
  • Sposobnost, da vlagajo precej denarja časa v te tehnologije

To so uber geek.

Če Bitcoin je, da je univerzalna, njena distribucija mora postati manj nagnjen bi ta profil drugače proizvajajo. Od vseh bitcoins da bodo kdaj izdali, 75% pa še niso bili izdani, čeprav. Poleg tega lahko tisti, ki želijo pridobiti valuto delež danes kupiti bitcoins na tržne obrestne mere skozi izmenjave.

Nagrade za rudarsko delo lahko vključuje tudi nadomestilo v obliki transakcijskih stroškov. Na neki točki se bo obseg nagrado za generacije blok spusti v polovici od petdesetih bitcoins do petindvajset. Leta kasneje, bo nagrada zmanjšala za polovico še enkrat, in še naprej delaš, da dokler, ki so bili izdani vsi dvajset milijon bitcoins.

Nadomestilo za transakcijo na neki točki bo potem postala glavna spodbuda za rudarje. To je mehanizem, da se zagotovi, da obstaja zadostno število vozlišč vedno na voljo. Transakcijski stroški so trenutno niso potrebni, saj so rudarji pripravljeni samo tekmujejo za petdeset Bitcoin nagrado. Ker sta protokol in odprtokodne programske opreme, bo konkurenca verjetno da te pristojbine zelo nizke za nedoločen čas.

Danes glavna ovira za rudar je kapital, potreben za nakup računalniške strojne opreme. Jutri omejitve bo verjetno razpoložljivost strojne opreme in stroški električne energije, da ga vodijo.

Sem opisal, zakaj Bitcoin izpolnjuje pogoje za denar. Sem opisal, kako so bitcoins ustvarili in nekaj načinov, kako se uporabljajo. Naslednja Rad bi povedal, zakaj menim, da Bitcoin ima toliko potenciala.

Zakaj Bitcoin?

Včasih boste videli dva bencinske črpalke v neposredni bližini drug drugega, kjer je znak za enega kaže ceni deset centov na galono nižja od cene na drugi strani. Seveda, razlog, zakaj se to zgodi, je, ker je eden sprejema gotovino ali debetne transakcije le, druga, bolj draga, sprejema kreditne kartice za plačilo, kot dobro. Ta razlika v ceni odraža pristojbine za plačilo omrežja in je dovolj, da bodo nekateri vzeli svoje poslovanje po ulici, da bi se izognili plačilu za storitve, ki jih ne nameravate uporabljati pomembna.

Potrošniki lahko raje uporabljajo bitcoins plačati za svoje spletne nakupe, če lahko dobijo nižjo ceno kot rezultat. Trgovci lahko raje plača s bitcoins za več razlogov, kot tudi:

  • Prvič, je Bitcoin marginalizirani stroške za upravljanje plačilnega omrežja. Danes ni pristojbine posel v omrežju. Jih ni. V cenovno konkurenčno okolje, trgovec, ki želi prenesti na teh prihrankov, da lahko potrošnik uporabi to kot konkurenčno prednost.
  • Drug razlog je Bitcoin je takojšnja kliringa in poravnave. Potem, ko je bilo potrjeno s številnimi teh omrežnih vozlišč, ki so nastali blokov Bitcoin transakcije ubranil strel. Kot pravilo palca, da je to kot nekaj, kar traja skoraj eno uro. Ti skladi so nato na voljo prejemniku za preživljanje, brez odlašanja.
  • Tretjič, in nekateri trgovci morda res, kot je ta, plačila prek Bitcoin niso reverzibilne. Ni bremenitev.

Opisovanje Bitcoin kot le cenejši ali boljši namesto sedanjih načinov plačila ne pojasni, kaj se v resnici dogaja, čeprav.

Še nikoli prej bila vrsta denarja kaj podobnega Bitcoin.

Kot valuta v primerjavi z izdal državni organ, fiat valute Bitcoin nima centralno banko in ni gumb pritisniti, da bo napihne ponudbo. Znesek valute zalog, ki bo na voljo eno leto ven, dve leti, in deset let ven, je danes znan.

Tudi v primerjavi z redkih surovin, kot so zlato, na primer, nekaj podobnega Bitcoin še nikoli ni obstajala. Ko je cena zlata visoko, kot tisto, kar smo videli danes, telesna rudarska dejavnost pospešuje in se poveča dobava zlata. Bitcoin je dobava je neelastično. Ne glede na ceno ali povpraševanja, povečujejo petdeset bitcoins vsakih deset minut.

Ob teh številk vnaprej znane in poznane javnosti pomeni, da ne obstajajo neučinkovitosti zaradi informacij razlik in špekulacij o ponudbi denarja.

Sem opisal, zakaj bi morali potrošniki razloga, da bi radi Bitcoin, zakaj bi morali trgovci razloga, da bi radi Bitcoin, in zakaj bi morali vlagatelji razlog, da je všeč tudi.

Zasebnost in svoboda

Poleg tega, da je to. Pošiljati ali prejemati bitcoins vam ni treba registrirati svoje ime ali katero koli drugo identiteto kjerkoli. Lahko pošiljanje in prejemanje plačil, s pomočjo odjemalca programske opreme Bitcoin teče iz računalnika, kjerkoli, da imate dostop do interneta. Posledično anonimnosti, ali vsaj pseudonymity, je zelo verjetno mogoče doseči. To je enako stopnjo anonimnosti lahko dobite ob plačilu z gotovino.

To je rekel, da je to. Vsak posel se začne z zelo prvi, je vidna - javno. Kar pomeni, da ima vsaka transakcija poreklo. Vsak malo tega denarja za to transakcijo je prišel iz nekje.

Ko sem kupil nekaj na spletu in jih pošiljajo k meni, prodajalec pozna Bitcoin naslov, ki sem jih dal, ko sem se nakup. Ta naslov potem vodi nazaj na naslov Bitcoin, kjer sem dobil sredstva iz. In nazaj nadalje, kjer ta sredstva prišla. In naprej in naprej. Sami, Bitcoin transakcije ne razkrivajo vaše identitete - kljub temu, povezana z zunanjimi podatki, kot je moj naslov za pošiljanje za moj aparat za nakup, anonimnosti zame in za tiste, ki ne sme biti nujno jamstvo na neki točki, ki sem trgovino. Vsaj to je tema, ki se je razpravljalo.

Ob istem času, čeprav je možno, da se bo ta vrsta tehnologije ovirajo vlade, bank in družb za N-to stopnjo. Ali anonimnosti je napaka ali funkcija je lahko odvisno od vaše perspektive.

Bitcoin počne. To se razlikuje glede na vaše perspektive. Vprašajte pet uporabnikov, kar Bitcoin jim pomeni in boste dobili pet različnih odgovorov.

Morda mi bo to zgodba o mojem sosedu pomagati, da sam razložiti. Ko sem se z vlakom v delo vsak dan, sem se srečal še Commuter, ki so delali v bližini, kjer sem delal, in kasneje sem izvedel, da je živel le nekaj blokov od kjer sem živel. Moja vozi bi lahko bil hitrejši, če bi bili sposobni voziti namesto in izkoristite Carpool pasu. Ponudil sem, da vozi moj sosed na delo in z dela na voljo brezplačno. On je zavrnil. Za njim, vedoč, da ni bila ena unča bencina so spali na njegovi poti je bilo nekaj, kar je bilo, da je pomembno, da se mu je.

Bitcoin ima enak učinek na nekatere ljudi. Zaradi razlogov, ki so čustveno in osebno, saj so smiselne, Bitcoin zgrabi veliko ljudi.

Tukaj imate to porazdeljeno projekt računalništvo programske opreme, brez podjetij podporo, brez proračuna, brez formalne organizacijske strukture, ustanovitelj, katere identiteta je negotova in ki daje navodila le od priložnosti - še projekt raste roko nad pestjo.

Za mene, Bitcoin je zdravilo za številne potrebuješ, da sem videl z našimi sedanjimi sistemi denarja.

Če želim, da začnete sprejemati Bitcoin kot plačilo, ni trgovec dogovor moram izpolniti, ni preverjanje kredita moram predložiti, ni poskusna doba ali omejitve, ki veljajo in ni tri dni oddana, preden sem imel dostop do denarja da sem zaslužil.

Ko gledam, kaj Bitcoin je, da sem tudi razmisliti, kaj to ni. Bitcoin ni sistem, ki ga bankirji zasnovan tako, da zagotavlja, da bodo imeli dobiček za generacije, ki prihajajo. Bitcoin ni sistem, ki ga vlade namenjeni za zaščito in sami služijo. Bitcoin ni neki sistem zasnovan tako, da ustvari promet podatkov in tok prihodkov za nekatere podvig, da so velike korporacije priklical. Bitcoin je izvajanje v programsko opremo za ideathat nam prinaša zasebnosti in svobode.

Največji oboževalci Bitcoin so tisti, ki kopati tehnologijo in tiste, ki cenijo svobodo. Te vrste ljudi, ki se nahajajo po vsem svetu.

Poglej to stvar, ki jih ustvarjate in preveč lahko prepričani, da je to, kar vidite prihodnost.

Bitcoin Video Crash Course

Vedeti več kot 99% prebivalstva o Bitcoin. Ena email dan 7 dni, kratke in izobraževanja (zagotovljeno). 

Sorodne novice


Post Bitcoin

Ashley Madison pušča: kaj storiti, ko se soočiš z Bitcoin izsiljevanjem

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za začetnike

Post Bitcoin

Kaj je Microwallet?

Post Bitcoin

Pregled: Rabbitcoin

Post Bitcoin

Začetniški vodnik za rudarsko bitkoino

Post Bitcoin

Bitcoinova prihodnost je svetla: padec cene in evolucija

Post Bitcoin

Antonopulos zapusti fundacijo Bitcoin nad Mgmt

Post Bitcoin

Bitcoin je v mehurju, in tukaj je, kako se bo zrušil - CNBC

Post Bitcoin

Armory Technologies sprosti posodobljeno različico svoje Bitcoin denarnice po zagotovitvi naložbe v višini $ 600k

Post Bitcoin

Nova posebna trgovalna platforma BitShares se bo začela oktobra

Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

Več kot 40 držav se zanima za novi Bitcoin bančni avtomat iz Lamassuja