Zakaj ima Bitcoin vrednost | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Zakaj ima Bitcoin vrednost

Zakaj ima Bitcoin vrednost

V zadnjih 3 letih, je Bitcoin tečaj poplavo. V začetku januarja 2011, bi 1 Bitcoin trgovino za približno $ 0,31 USD. Trenutno je v začetku aprila 2014, bo 1 Bitcoin puščati $ 445 USD. To je povečanje za približno 143.548% v teku 3 let.

Zakaj bi kdo plačal, da je veliko "pravi denar" za nekatere sestavljena digitalna hoosie-kaj-svoje, da ne more niti imeti v svojih rokah?

Odgovor izhaja iz razumevanja, da je iz dolarjev v zlatu, da bitcoins, je vsaka oblika denarja dragocena le, če ljudje menijo, da je dragoceno. Denar je vreden je v celoti temelji na naših individualnih zaznav. Če zaupamo in vrednost v obliki denarja, ga bomo sprejeli v zameno za naše blago in delo. Toda naše zaupanje v posebne oblike denarja ni samovoljno ali brez razloga. Skoraj vsaka oblika popularne denarja v zgodovini je imela posebne lastnosti, ki so povzročile, da ljudje želijo uporabljati.

Bitcoin je skoraj vse lastnosti varno, zvoka in uporabno denarja. In če je nova oblika denarja ima dovolj teh lastnosti, predvsem do točke, ko se je koristno uporabiti pred drugimi obstoječimi oblikami denarja, bodo ljudje prostovoljno odločijo, da jo sprejmejo kot plačilo in jo držite kot hranilec vrednosti. Kot se povpraševanje povečuje, zvišanih vrednosti in menjalni tečaj goes up.

To ne popust, da so nekatere kratkoročne dobičke in izgube Bitcoin je doživela lahko posledica špekulacij. Vlagatelji, ki iščejo, da bi hitro dobiček lije denar v Bitcoin; jih ne bodo uporabili kot sredstvo za izmenjavo, vendar kasneje prodal za enostavno dobička. Cena mehurčki so napihnjene in planil v dramatičnih nesrečah, kot je paničen špekulanti prodati svoje deleže, ob predstavitvi besedo negativne novice in dogodke, povezane Bitcoin.

4 leta mediana BTC / USD mtgox cena na logaritemski scaleunmodified sliki iz bitcoincharts.com, CC ASA 3,0 licenca

Vendar Bitcoin je še nov koncept še v povojih. Na trgu se poskuša ugotoviti, koliko je vredno, kar je povzročilo kratkoročno cene zelo nestanovitne. Kot čas gre naprej, in Bitcoin postane bolj odkrita in enakomerno porazdeljena, bo tržna vrednost postala bolj stabilna. Na primer, če je 4 leta cena Bitcoin ogledate na logaritemski skali, postane jasno, da je bil vsak naslednji mehurček manj dramatična (v smislu redov velikosti), in dolgoročna cena je nenehno premika navzgor.

Kvalitete denarja

Tukaj je seznam nekaterih od najbolj pomembnih lastnosti dobrega denarja, ki mu sledi osnovno razpredelnico, ki kaže različne oblike denarja in ki se uporabljajo lastnosti.

  Omejena Dobava / redki

 • Za oblika denarja, da bi bil uspešen, mora biti na voljo v omejenih količinah. To je osnovna ponudba in povpraševanje: majhen, določen oskrba na splošno enaka do določene višine vrednosti. Bolj redko snov, bolj se običajno vrednotijo.
 • Utility

 • Uporabnost predmeta ima velik faktor pri določanju svojo vrednost. Več uporabne predmete prinesla večje povpraševanje in s tem višjo ceno.
 • Nadomestljiv

 • Posamezne enote denarja, morajo biti enaki in med seboj zamenljivi med seboj. Sicer pa so ustvarjeni spori: nekatere enote na koncu z večjo vrednost kot druge, zaradi česar poslovanje težje.
 • Deljiva

 • Sposobnost razdeliti enoto na manjše kose, ki so potrebni, da se ujemajo posebne cene, kot so manjša plačila za poceni blaga in storitev. Denar, ki ima dovolj majhne enote, ali se uniči tako, da jo delimo na manjše dele, je manj kot idealno.
 • Ponarejeni Dokaz

 • Če se denar lahko Lažne, da ne more imeti vrednosti. Ponarejanje ustvarja lažno dojemanje vrednosti iz ničvrednosti, in umetno napihne ponudbe denarja, znižanje vrednosti drugih enot.
 • Decay Dokaz

 • Eden od namenov denarja je hranilec vrednosti. Če denarne enote ponavadi gnilobe ali izginejo v daljšem časovnem obdobju, pa je le malo spodbude, da imajo ali sprejeti denar kot obliko plačila.
 • Enostavno prenosljiv

 • Obstaja tudi denar, ki se uporablja kot način izmenjave. Če denar ne more biti na priročnem zameno za blago in storitve, ne bo treba uporabiti.
 • Prostovoljno / Nenadzorovano z dovoljenjem

 • Ta lastnost pomeni, da je uporaba denarja, ki ga organ ni pooblaščena. Ljudje bi morali imeti možnost uporabiti denar le, če se odločijo, da to storijo. V nasprotnem primeru, bodo na koncu izbrali drugo obliko denarja ali upor proti oblasti. Poleg tega, če organ za nadzor ponudbe denarja, organ mora zaupati, da ne zlorabljajo, da je moč za ustvarjanje denarja in ne omejujejo, kako in kdaj se lahko denar porabljen. Denar, ki ga organ neupravičeno nadzorom bodo zapustili brezplačno, splošni javnosti.
 • Anonymous

 • vsi ljudje imajo pravico do zasebnosti, ki vključuje vodenje znanje o tem, kako, kdaj in kje je njihov denar porabljen in prejetih omejena.

Primerjava različnih oblik denarja

hasthe propertydoes nothave propertyunclear, subjektivna, ali ima premoženje v različnem obsegu

Opomba: nekateri seznamov v zgornjih tabelah so posploševanje, in nekatere lastnosti lahko vplivajo subjektivni situacijah, časovni okvir in geografskih lokacijah. Na primer, bo sestradan človek na oddaljeni lokaciji zagotovo našli prašiča, da imajo več takojšnjo uporabnost in vrednost kot steklenico Tide ali Bitcoin. Drug primer je bilo potrebno, da so odrasli samci centralne afriške Kanem-Bornu cesarstva plačati davke kralju v obliki CoWRY shellsduring 19. Stoletja, zaradi česar školjk, v tem primeru, je državno pooblaščena denarja.

Primerjava plemenitih kovin, Fiat valutah, in Bitcoin

Ena izmed najbolj dragocenih funkcij Bitcoin je njena prenosljivost: lahko pošljete sredstva skoraj v trenutku vsem na planetu brez potrebe zaupanja vrednega 3. Osebi. Nobena druga oblika denarja v zgodovini, lahko to trditev. V kombinaciji z drugimi ključnimi lastnostmi zgoraj naštetih, bi moralo biti jasno videti, zakaj je cryptocurrency hitro pridobiva popularnost. Kot taka, povečano povpraševanje po omejenem pogonov oskrbe mer navzgor.

Lastnosti denarja, in kako dobro oni izpolnili, jih na prostem trgu uporablja soditi, kako primeren je denar za uporabo. Ti določajo, da lahko koliko je denarja zaupa ljudem.

Zaupanje v ceno: Primerjava Fiat Valuta in Bitcoin

Najbolj povsod oblika denarja v današnjem svetu je, daleč, fiat valute. Fiat valuta "črpa svojo vrednost iz vladne uredbe ali zakona". Skoraj vsaka država na svetu ima svojo lastno valuto, ki je njihov uradni zakonito plačilno sredstvo. Včasih je valuta, ki jih je vlada sama upravlja, včasih pa se upravlja centralno banko. V obeh primerih je organ v nadzoru je ustvarjanje in državljani morajo plačati davke z njim.

V primeru Združenih držav Amerike, da denarna oblast je Federal Reserve, zasebno podjetje, ki v ZDA ustvari dolarjev, in jim posojila na druge banke in vlade. Federal Reserve je prosto ustvarjanje in posodil svojo valuto brez omejitev, in vsak dolar, ki ustvarjajo in posodil naj bi bil vrnjen v Federal Reserve, skupaj z obrestmi. Poleg tega morajo biti vsi davki, ki jih državljani in prebivalci plača v ameriških dolarjih za ameriško vlado. Če tega ne storite, lahko pride v zajetne denarne kazni in zaporne kazni.

Fiat valute zahtevajo, da zaupate denarni organ ne zlorabiti upravljanje valute: narediti preveč valuto bo razvrednotiti, zaradi česar cene blaga in storitev, da gredo gor. Kako so nekateri narodi obravnavajo to sam določi odgovornost? Osnovna ugotovitev se lahko izvede s primerjavo dolgoročno kupno moč za fiat valute na blago, ki ima stabilno dolgoročno vrednost, kot so zlato:

 • Od leta 2009, je argentinski peso izgubil približno 70% svoje vrednosti.
 • Od leta 1998 je japonski jen izgubil približno 70% svoje vrednosti, kanadski dolar je izgubil 66% svoje vrednosti, evro je izgubil približno 73% svoje vrednosti.
 • Ker je bila centralna banka Federal Reserve ustanovljena leta 1913, je ameriški dolar izgubil okoli 98% svoje vrednosti.

Zaupanje v banke in vlade.

Zaupanje v matematiki in kriptografija.

Za primerjavo, Bitcoin in cryptocurrencies zahtevajo zaupanje v matematiki, kriptografija, in obstoj omrežne infrastrukture.

Kriptografija je osrednji del Bitcoin. Kriptografija uporablja matematične teorije pri načrtovanju algoritmov, ki je pritrjen podatke; kompleksni izračuni bi bilo nemogoče za nasprotnik na "poči" ali obratno tako varnost, tudi z dostopom do ogromne količine procesorske moči. Bitcoin uporablja kriptografske algoritme za zagotovitev svojo knjigo in dokazujejo lastništvo sredstev.

Z Bitcoin ni pogoj za zaupanje človeški organ.

Vendar, elektrika in dostop do interneta so potrebni za Bitcoin za delo (to velja tudi za sodobno fiat valute, čeprav bi fizično denarni biti okoren padec nazaj). Brez mrežo povezanih računalnikov, novih poslov ni bilo mogoče posredovati ali obdelujejo, in blok verige bi Ubajatiti in unpropagated. V malo verjetnem primeru "internet Killswitch", ki se ukvarjajo ali razširjeno izpada omrežja, bi Bitcoin preživeti? Verjetno. Mimo lastniške kabelskih omrežij z uporabo decentraliziranih omrežjih, kot Meshnetcould je možna alternativa. Vendar bi Bitcoin se poškodoval? Brez dvoma - kot bi se komuniciranje in poslovanje poškodovano brez interneta.

Torej, glede na izbiro med Fiatom in cryptocurrency, to vprašanje je treba vprašal: kateri lahko zaupa več? Banke in vlade, ali matematike in kriptografija?

Odgovor na to vprašanje lahko dobimo še eno: bodo banke in vlade poskušajo vplivati ​​na mednarodne alternativne valute, ki postane bolj zaupanja vredni kot lastno valuto?

Dodatne videoposnetki

"Resnica o Bitcoin in alternativnih valut", ki ga feeseminars

"Vloga Bitcoin kot denarja", ki ga Erik Voorhees, Bitcoin konferenca 2013

Bitcoin Video Crash Course

Vedeti več kot 99% prebivalstva o Bitcoin. Ena email dan 7 dni, kratke in izobraževanja (zagotovljeno). 

Sorodne novice


Post Bitcoin

Predstavnik kovancev: Pravila in smernice

Post Bitcoin

Nakup bitkoin z gotovino, Western Union - vodnik po navodilih

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: Time Inc. sprejema Bitcoin, Overstock Falls Short on Bitcoin Sales in drugo

Post Bitcoin

Raziskovalci ugotavljajo, da je ena oseba verjetno odpeljala Bitcoin od 150 do 1000 dolarjev - Techcrunch

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratke izdaje kovancev v tednu: oktober 19-25, 2014

Post Bitcoin

Vplivi Bitcoin na sistem D - Sence gospodarstvo

Post Bitcoin

Mainstream Bitcoin 2. del: Akademija in plakati

Post Bitcoin

Kanada bo uvedla uredbo o bitcoinu

Post Bitcoin

Vlaganje v Bitcoin, je zdaj pravi čas?

Post Bitcoin

Kako uporabljati Bitcoin? - Vodič za hiter začetek

Post Bitcoin

Kako sprejeti Bitcoin za vaše podjetje

Post Bitcoin

Na Bitcoin in Fear