Težave z Bitcoinom | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Težave z Bitcoinom

Težave z Bitcoinom

Bitcoin je revolucionarna tehnologija, ki se že spreminja svet - vendar to ni popoln. Najbolj opazna je njegova enostavnost za uporabo, vprašanja, ki bi bilo lahko mainstream sprejetje težko, če ne nemogoče. Spodaj so nekatere od obstoječih napak s Bitcoin in praktično uporabo.

 • Bitcoin je težko razumeti

  Zgolj digitalni obstoj Bitcoin je, novost, in tehnično zahtevnost so velike ovire za večino ljudi. Veliko ljudi (predvsem starejši generaciji) boju z dejstvom, da ne more imeti Bitcoin v vaših rokah. Ali pa, da ne prihaja iz banke, podjetja ali vlade. Vključevanje v Bitcoin zahteva računalnik ali napravo. In daje poglobljeno razlago o tem, kako Bitcoin deluje v poljudnem poslušalca jih lahko pustite s sijajno eyed stare. Te ovire za vstop prispevajo k nevednosti, napačnih informacij in nezaupanja za tiste nove Bitcoin.

  Značilno je, da ena datoteka na Bitcoin uporabnikovem računalniku je končni ključ za dostop tega uporabnika bitcoins. Če je ta denarnica datoteka izgubljena ali ukradena, vse bitcoins na osebe najverjetneje odšel za vedno.

  Šifriranih denarnice? Hladilnica? BIP0038? Bitcoin varnost terminologija bere kot drugega jezika za navadnega državljana. Učenje najboljših praks za zaščito svojih bitcoins lahko ogromno.

  Veliko spletnih denarnice storitve in podjetja so bila ustanovljena, da znebijo varnostne zahteve iz uporabnika na. Ljudje lahko oddajo svoje bitcoins s storitvijo, da ne bi bilo treba zagotoviti in backup svoje Bitcoin denarnice. Vendar uporabo teh storitev še vedno zahteva osnovno razumevanje računalniško varnost, kot je uporaba močnih gesel in pristnosti dva faktorja, da se prepreči nepooblaščen dostop do računa. Poleg tega so te storitve v zasebnem sektorju nenehno tarča napadalcev, nekateri so bili uspešno vdrl in je uporabnik deponirajo bitcoins ukraden. Glavni problem teh storitev je zaupanje: če deponiranju bitcoins z nekom, morate jim zaupate, da varno držite vaših sredstev (podobno kot banke). Na žalost, pa so že veliko primerov operaterjev Bitcoin obratovanja začelo s bitcoins vlagateljev.

  V zvezi s tem, Bitcoin je podoben fiat denarja. Po želji lahko zaupaš 3. Stranka, kot banke ali spletno denarnico, za shranjevanje vaših sredstev. Toda to zaupanje je najboljša: operaterji Bitcoin storitev lahko enostavno nogama s svojimi bitcoins. Ali lahko banka sproži bail-in politiko in zasežejo denar vlagateljev.

  Ena razlika je, da so mnoge banke podprta z vladnimi zavarovalnice za kritje zapirala, dvigovanje bančnih in krajo, ker ni Bitcoin ponudniki denarnice znano, da imajo vse vrste zavarovanja depozita. Banke se lahko zanašajo na vlado in nacionalno zakladnico za njihovo reševanje v primeru plačilne nesposobnosti. Kljub temu so bili kontra je, da imajo te zavarovalnice dovolj sredstev za kritje depozitov ali široko zadolževanje iz državne blagajne za pokritje terjatve bi privedle do hiperinflacije.

  ->
 • Bitcoin je počasen in nepraktične za majhne transakcije

  Ko je nova transakcija oddaja v omrežje Bitcoin, je običajno vidna prejemniku v nekaj sekundah. Toda v nekaterih primerih, lahko traja nekaj minut, da se transakcija potuje po omrežju in doseže povezavo prejemnika, ki povzroča neprijetno čakati tako za kupca in prodajalca.

  Poleg tega, če se kupec strinja, da čakati približno eno uro, za transakcije, ki se v zadostni meri potrdili, prodaja fizičnih in digitalnih vsebin, so dovzetni za dvojno preživeti napade. Zlo kupec lahko pošljejo dva nasprotujoča transakcij z uporabo iste bitcoins hkrati: ena, da plača prodajalcu, in drugo transakcijo, da se plača. Prodajalec lahko videli prvo transakcijo na začetku, in upoštevati vrstni red plača brez čakanja na transakcijo potrdi in dovoli kupcu, da hodi ven s točko. Potem druga transakcija postane trajno potrjena v blockchain po dejstvu, da razveljavi prvi posel! V tem primeru prodajalec je v bistvu žrtev kraje.

  Sedanja rešitev za ta scenarij je, trgovci uporaba stranka Bitcoin ponudnik 3. Plačilnih storitev, kot so obdelava bitpay.comto ročaj transakcije. Bitpay absorbira vso dvojno tveganje porabe za trgovca in trdi, da ima "doživeli nič primerov goljufij plačila". Čeprav ni povsem jasno, kako Bitpay blaži dvojni napad najmanjše porabe, je bilo ocenjeno, da so Bitcoin plačilne storitve, kot so ti dobro povezani v omrežje Bitcoin prek velikega števila Bitcoin vozlišč po vsem svetu, ki pomagajo pri odkrivanju dvojni napad najmanjše porabe.

  Ena od rešitev je lahko izvajanje programske opreme Bitcoin stranke, ki se lahko poveže (morda prek povezave Bluetooth ali NFC) neposredno peer prejemnico in posreduje posel z njimi, pa tudi za celotno Bitcoin omrežju.

  ->
 • Bitcoin je ni vgrajeno zaščito potrošnikov

  Kreditne kartice in obdelavo plačil družbe (kot so Paypal) lahko zaščitili kupce iz goljufive prodajalce, s povratno bremenitev. Če potrošnik nakup uporabo storitev plačilnega procesorja, in je sposoben dokazati, da ste bili odtrgali z nezanesljivih prodajalec, bo družba za obdelavo plačil pogosto povrne kupcu svojih sredstev.

  Bitcoin nudi takšne zaščite ne: posli so nepopravljive, zato mora kupec zaupati prodajalec dostaviti. Mnogi uporabniki Bitcoin pravijo, da je to funkcija, ne slabost, in preprosto zahteva od kupca, da opravljajo svoje skrbnosti pred pošiljanjem prodajalec svoj denar. Plus, ireverzibilni transakcije zaščito prodajalci goljufivih povratnih bremenitev.

 • Bitcoin ima tehnične pomanjkljivosti ranljiva orkestriranimi napade

  Sybil napadi, 51% napadov, in Denial of Service attacksare ni sposobna "breaking Bitcoin", vendar pa bi lahko začasno prekinili vozlišč v omrežju ali dopuščajo dvojno transakcije porabe. Snemanje organizirane napade v velikem obsegu bi zahtevala veliko drage računalniške moči, in postaja vse bolj verjetna kot bolj in bolj pošteni vozlišča in rudarji v mreži. Do zdaj še ni bilo znano, razširjena remonta ali dvojna poraba zaradi tovrstnih napadov.

  Glejte Bitcoin Wiki je "slabosti" pagefor cel seznam ranljivosti.

Bitcoin ni za vsakogar... Še

Bitcoin je bil zasnovan tako, da trustless: vam ni treba, da se vaše zaupanje v osrednji organ za ustvarjanje, distribucijo in upravljanje denarja. Stranska vplivajo je, da Bitcoin zahteva več odgovornosti od končnega uporabnika, da so dobro obveščeni o svojih nepremičninah in varno uporabo. In ker Bitcoin je popolnoma nova in kompleksna ideja, bo trajalo nekaj časa, za večino ljudi.

Ampak to znanje ni potrebno, da je absolutna; se lahko odločite za zaupati 3rd stranke, ki skrbi za tehnično bolj odgovornosti poglobljenih za vas (le kot mnogi ljudje odločijo za uporabo Paypal, nakazilo storitve, in banke, da se zagotovi, ročaj in pošljejo svoj denar). Nova podjetja in entreprenuers gradijo te vrste infrastrukture popraviti nekatere zgoraj navedene pomanjkljivosti in da Bitcoin bolj dostopna širši javnosti.

Če uporabljate eno od teh storitev, se prepričajte, da ima zanesljive ugled prvi. Google drek iz njih, da bi ugotovili, stvari, kot so:

 • Kadar se storitev nahaja?
 • Ali objavi fizični naslov?
 • Ali razkriti svoje identitete ali pa delujejo anonimno?
 • Kaj so drugi ljudje govorijo o njih na forumih in kritike?

Bottom line je, da je Bitcoin še vedno zelo nov in ga je treba obravnavati kot poskus. Ljudje, ki še niso zadovoljni z vprašanji zgoraj naslovljena verjetno ne bi smela uporabljati Bitcoin.

Bitcoin Video Crash Course

Vedeti več kot 99% prebivalstva o Bitcoin. Ena email dan 7 dni, kratke in izobraževanja (zagotovljeno). 

Sorodne novice


Post Bitcoin

Pojasnjene bitkeinske pristojbine - Ali je transakcija Bitcoin dejansko brezplačna?

Post Bitcoin

Dish satelitska TV Za začetek sprejema Bitcoin do konca septembra

Post Bitcoin

Kaj je Bitcoin ATM in Kako uporabljati Bitcoin ATM naprave

Post Bitcoin

Zgodovina Bitcoin in Litecoin

Post Bitcoin

Bitcoin Price se spreminja z evropskim negativnim interesom banke

Post Bitcoin

Ali naj vlagam v Bitcoin leta 2018? Tukaj je 4 stvari, ki jih morate poznati

Post Bitcoin

Bolnišnica Hollywood plača hekerje 40 bitkoin vreden 17.000 $ za izdajo računalnikov

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratke izdaje kovancev v tednu: 14-20. September 2014

Post Bitcoin

Priložnosti za bitkoinske arbitraže: Kratek vodič

Post Bitcoin

Secure My Bitcoin denarnica: Bitcoin varnostni nasveti

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 bitkoinskih milijonarjev

Post Bitcoin

Prvi Ever Bitcoin učbenik, ki ga je izdala Univerza Princeton - brezplačno prenesete