Začetek s Bitcoinom | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Začetek s Bitcoinom

Začetek s Bitcoinom

Pripravljeni, da začnete uporabljati Bitcoin? Gremo skozi vse potrebne ukrepe v skladu s predpostavko, da imate osnovno razumevanje tega, kaj Bitcoin je in kako deluje.

Prvi korak je pridobivanje Bitcoin denarnico, tako da lahko prejemate in pošiljate bitcoins.

Kaj za vraga je Bitcoin Denarnica in zakaj I Want One?

Če ne veste, kaj je denarnica še, glej odgovor na skupni strani Vprašanja.

Izbira Denarnica

Obstajajo 3 glavne vrste Bitcoin denarnice na voljo, vsak s svojimi prednostmi in slabostmi:

 • Programska oprema walletsstore svoje bitcoins na vaši napravi in ​​omogočajo enostavno porabe in prejema, vendar lahko dovzetna za izgube, če je vaša denarnica ne podpirajo, ali je naprava ogrožena hekerji.
 • Hosted walletsare podjetja 3. Stranka teči, in medtem ko so njihovi brskalnikov in mobilnih aplikacij, ki temelji denarnice so enostavni za uporabo, morate zaupati tako podjetja in njihovo platformo, da bodo vaši bitcoins varno.
 • Fizikalne walletskeep sredstva zavarovana tako, da jih shranite brez povezave na fizičnem nosilcu, kot je papir. To je enostavno, da prejmejo bitcoins s fizično denarnico, ampak da bi jih porabili, jih morate uvoziti v programsko opremo ali gosti denarnico povezan z internetom.

Ključ za izbiro pravih denarnico je ugotavljanje, kako nameravate uporabiti Bitcoin.

 • Ali ste čisto nov na Bitcoin in samo želim, da hitro testiranje vode? Potem ELECTRUM ali Multibitno je verjetno najbolje, saj so tanke clientsoftware denarnice, ki se izvajajo v napravi, in ne zahtevajo 15GB + za blockchain podatkov, ki jih je treba prenesti.
 • Ali vam je ljubše nekoga drugega za ravnanje z zagotavljanjem svoje bitcoins? Uporabite gosti denarnice storitev, ki je lahko nastavitev enostavno in dostopen prek brskalnika ali mobilne aplikacije.
 • Želite varno robo proč toliko bitcoins, kot si lahko, ne da bi jih porabili pogosto? Potem lahko shranjevanje offline programska denarnico kot Armory ali papirnato denarnico fizično najboljša možnost.
 • Ali ste tehnično znanje in raje shranite skupinske verige na vašem računalniku? Bitcoin-Qt in Armory sta prenos in razčleniti celoten blok verigo, namesto da se zanašajo na strežniku 3. Stranka zagotoviti skrajšane podatkov. Poskrbite, da boste imeli dovolj prostora ekstra disku za namestitev celotno blockchain, ki je trenutno okoli 16 GB in raste.

Niste omejeni na eno vrsto denarnice; vas prosimo, da imajo čim več denarnic, kot želite. Praktičen pristop, ki uravnoveša udobje in varnost, je, da imajo 2 ločeni denarnice, podobno račun preverjanje in varčevalni račun. Za preverjanje deluje računa kot spletni "vroče" denarnico za porabo in sprejemanje, in bi običajno bodisi programsko walletor gostila denarnico. Na varčevalni račun denarnico bi ostal nedosegljiv kot "hladno" denarnico in se uporablja za predvsem sprejemanje (ampak nekje porabe) bitcoins.

Pomembno

Imejte v mislih, če je vaša denarnica vedno izgubljena ali ukradena, so vaši bitcoins odšli za vedno. Zato imejte denarnice skrivnost in varna.

Seznam Software Denarnice

Programska oprema denarnice shranjevanje sredstva neposredno na napravi v obliki datoteke denarnice (običajno imenovan wallet.dat). Vsebuje zasebne ključe, s katerimi lahko dokaže lastništvo svojih bitcoins, in jih porabili. Če je vaša denarnica datoteka kdaj izgubili, poškodovana, nedostopna za vas, ali se pridobiva s tat, bodo bitcoins odšli za vedno.

Če ste namestili katerega koli od opreme zgoraj, upoštevajte priporočene spodnje nasvete, da zaščiti vse bitcoins, ki so trenutno, ali bodo prejeli v prihodnosti.

  Naredite varnostne kopije vaše denarnice datoteke

  Programske opreme denarnice tudi vam omogočajo, da varnostne kopije ali izvozite denarnico datotek / zasebnih ključev. To je bistvenega pomena: varnostno kopiranje denarnice datoteke v drugo napravo ali denarnico papir ščiti pred primeru okvare trdega diska ali izgube naprave. To je najbolje, da več varnostnih kopij in jih shranite v različnih krajih; na primer, varnostno kopiranje denarnice datoteko na več diskov USB in dajanje ena v sefa, pošiljanje drugega za zaupanja vrednega prijatelja ali družinskega člana, in tako naprej. Varnostne kopije se lahko šifrirani tudi za dodatno plast varnosti.

  Opomba: če uporabljate ELECTRUM, vam ni treba ročno varnostno kopijo vaše denarnice datoteko, saj ga lahko obnovite s svojim semena besedno zvezo. Samo poskrbite, da bo vaš semena stavek varno.

  Opomba: če uporabljate Multibitno ali Bitcoin-Qt, morate varnostno kopijo vaše denarnice datoteko po vsakih 100 porabiti ali prejemati transakcije

  Te denarnice vnaprej ustvari 100 skrite naslove sprememb, ki se uporabljajo za pošiljanje količine preostanek. Če ne uživa redno, zasebne ključe za te naslove sprememb morda ne bo na voljo, ko obnovite iz varnostne kopije.

  Šifriranje svojo denarnico datoteko

  Vse denarnice programskih zgoraj imajo možnost, da varno šifriranje denarnice datoteko (aka zasebnih ključev) z geslom. Šifriranje svojo denarnico datoteke dodaja dodatno plast zaščite. V primeru, da je vaš računalnik kramp, ukraden ali zaseženi, vaši bitcoins ni mogoče preživel brez vašega gesla. Poskrbite, da izberete dovolj močno geslo, ki ga ne boste pozabili. Če se odločite, da napišite geslo, ga shranite na varnem mestu. Toda pozor: če je geslo kdaj izgubili ali pozabili, boste izgubili vse svoje bitcoins v denarnici (to se je zgodilo, da veliko ljudi v preteklosti).

Seznam Hosted Denarnice

Hosted denarnice ročaj zavarovanje, shranjevanje in varnostno kopiranje denarnico na internetu. Medtem ko je ta vrsta storitve ponuja veliko udobja, še vedno obstajajo ukrepi bi morali izvajati, da bi povečali varnost vaših sredstev.

  Omogoči preverjanje pristnosti dva faktorja na svoj račun

  Vse ugledne gostila storitve denarnice bodo imeli funkcijo za preverjanje pristnosti v dveh korakih dodatno zaščitite račun. Če ne, potem ne uporabljajo njihove storitve. Dvostopenjsko preverjanje pristnosti omogoča dodaten pogoj za enkratno kodo uporabo je treba predložiti ob prijavi na storitev ali poskus poslati sredstev. To geslo se ustvari svoj mobilni telefon (ali drugo napravo), posebej za samo vaš račun. Brez dostopa do tega dodatnega gesla, tat ne bo mogel dostopati do vašega računa, tudi če poznate svoje uporabniško ime in geslo računa.

  Ne shranjevanje velikih količin Bitcoin na gosti denarnice

  Previdnost je potrebna pri shranjevanju vaše bitcoins s 3rd stranka. Vedno obstaja možnost, da bi se vaš račun hacked ali storitev lahko izgubijo ali ukrasti Bitcoin vloge pripadajo njihovim uporabnikom, ki sta bili že večkrat se je zgodilo z gosti denarnico storitev v preteklosti.

  Naredite varnostne kopije vaše denarnice datoteke

  Če je vaš gosti denarnice omogoča izvoz zasebnih ključev, bi morali to storiti, in jih varno shranjevanje, na primer na napravo USB ali denarnico papirja. Ob lastne zasebnih ključev na voljo za vas dodaja neko zavarovanje, če je gostila denarnica storitev gre bankrot.

Seznam Physical Denarnice

Lahko preverite stanje vaše denarnice za uporabo, da je javni ključ (aka naslov)

Uporabo spletnih storitev (kot blockchain.info), da bi spremljali svoj javni naslov, ali Bitcoin aplikacijo na mobilni napravi za skeniranje QR kodo javnega naslov vašega članka Denarnico (QR koda je kvadrat potiskane črnih in belih lis). Na primer, Scanbook (Android + iOS) in Blockchain (Android) lahko tako spremljali stanje v vaši denarnici samo s skeniranjem QR kode.

Privoščite fizične denarnice, kot gotovine

Vsakdo, ki ga pridobi (ali celo vidi sliko svojih zasebnih ključev) lahko preživijo svoje bitcoins, tako skriti in zaščititi svoje denarnice pred radovednimi očmi. Izjema od tega pravila je, če ste BIP38 šifrirani fizično denarnico. To šifriranja zahteva geslo za dešifriranje zasebni ključ in preživite bitcoins denarnice.

Zaščitite papir denarnice iz vode

Če postane črnilo tiskane QR kode ali zasebnega ključa poškodovan in neberljiv, bodo vse bitcoins shranjeni na denarnici izgubljena. Seal orodjem papirja denarnico v plastično vrečko ali namazati z vodotesnega razpršila.

To je najvarnejši za ustvarjanje svoje denarnice na čisto, brez povezave računalnika

Računalniki, ki so bile uporabljene v veliki meri za brskanje po internetu, so bolj dovzetni za škodljive programske opreme, ki bi lahko ukradel denarnico, ko se je ustvarila. Najvarnejši način za ustvarjanje denarnico je odsoten papirja je namestiti nov operacijski sistem na računalniku, ki ni povezan z internetom, dal javascript kodo generator na njem (tj z uporabo USB naprave), in prost dostop kodo v brskalniku brez povezave. Za več podrobnosti si oglejte navodila za namestitev v zgornji tabeli.

Oglejte si več papirja varnostne denarnica opozorila na bitcoinpaperwallet.com/#security.

Prejemanje Bitcoins

Čestitke! Če ste ga to je daleč, bi morali sedaj imeti Bitcoin denarnico lastne, in je pripravljena, da imajo nekatere bitcoins.

Če želite prejemati bitcoins od nekoga, ki jih potrebujejo, da poznate svoje Bitcoin naslov. Glede na vašo denarnico, bi morali sedaj imeti vsaj 1 Bitcoin naslov. Če ste namestili programsko opremo denarnico, ali uporabljate gosti denarnico, naj vaš naslov prikazan na zavihku "sprejem", ali podobno imenom tab. Vaš naslov bo niz številk in črk. Na primer, v nadaljevanju je ELECTRUM denarnica je "Sprejmi" zanka prikazuje 5-samodejno ustvarjena naslove:

Pošiljanje svoj naslov z drugimi ljudmi se lahko stori s preprostim copy / paste v e-pošto, hitra sporočila, ali v HTML na vaši spletni strani.

Če uporabljate papir walletor denarnico programsko opremo za mobilne naprave, vaš naslov (aka javni ključ), bo verjetno pokazala kot QR-kode, kot je ta:

Vaš QR kodo lahko preleteli mobilni telefon uporablja Bitcoin aplikacijo, da bi dobili svoj naslov. Na primer, Scanbook (Android + iOS) in Blockchain (Android) lahko tako bere QR kode na papirju denarnice, kopirati naslove v odložišče naprave in sledenje njihovih bilanc.

Kako dolgo transakcija meni

Bitcoin transakcije običajno traja le nekaj sekund, ki se oddaja v omrežju. To pomeni, da če ste z uporabo programske opreme denarnico, in to je v vaši napravi ali računalniku, morate takoj na dohodni transakcije opozorila, ko je bilo poslano. Ampak to ni nujno, da svojo programsko opremo denarnico, da začne delovati za prejemanje transakcijo. Tudi če je vaša denarnica oprema zaprta, bodo dohodni bitcoins še nakazana na vaš naslov, in jih bomo prikazali v naslednjem zagonu do vaše denarnice.

Na programski denarnico, si lahko ogledate dohodne in odhodne transakcije na "zgodovino" ali "Promet" tab vmesnik. To bo prikazalo podatke za vsako transakcijo v vaši denarnici, kot je znesek, ki prejme naslov, datum, ki teče ravnotežje, in število potrdil. Na primer, v nadaljevanju je vzorec zavihku "Zgodovina" ELECTRUM je:

Število potrditev lahko pomembno. To pomeni, koliko blokov so bile dodane skupinske verige, ker je bila transakcija izvedena. Več potrdila, da so se pojavile, je bolj trajna transakcija šteje. Zero potrditve je začetno stanje transakcije, ki se oddaja v omrežju in ga je treba obravnavati nepredelano. Ena potrditev se šteje, da se najprej obdelajo, in lahko traja približno 10 minut, da se pojavljajo. Šest potrdila na splošno velja, da je trajna in nepopravljiva, in običajno traja približno eno uro.

Opomba o zasebnosti

Da pomagajo ohraniti vaše denarnice bilanco zaseben, je najbolje, da ustvarjajo in uporabljajo novo Bitcoin naslov vsakega prispelega transakcijo. To je veliko težje za vsakogar, za poizvedbo svojo skupno izravnavo Bitcoin.

Kako svojo prvo Bitcoins

Obstaja nekaj storitev, ki je slednja majhne količine bitcoins brezplačno. Ponavadi pridejo z ulovom, in količina prostega Bitcoin je majhen, tako da ne res jih priporočam. Ampak, če si res želite, da poskusite, tukaj je nekaj izmed njih:

 • Daily Bitcoins- plača majhno količino BTC, če ste končali CAPTCHA.
 • Trybtc.com - zabavno vmesnik, ampak zahteva, da se prijavite za brezplačno coinbase.comaccount, da bi dobili delček Bitcoin.
 • Bitcoin Street Faucet- zahteva številko svojega mobilnega telefona in se strinjate z 2 Oglas besedilnih sporočil na mesec.

Oglejte si to spletno mesto "Kako priti Bitcoins?" Strani za najboljših krajev za nakup, zaslužijo, in trgovinske bitcoins.

Porabe in pošiljanje Bitcoins

Pošiljanje bitcoins nekomu drugemu s programsko opremo ali gosti denarnici je preprost postopek. Poleg vaši denarnici in nekaj višini Bitcoin, boste potrebovali dve stvari:

  Internetna povezava

  Bitcoin naslov pripada prejemnika

Če uporabljate računalnik, lahko Bitcoin naslov prejemnika lahko copy / prilepili iz e-pošte, spletne strani, ali neposredno sporočilo. Če uporabljate mobilno napravo z Bitcoin denarnico in delaš trgovino v-oseba, lahko skenirate Bitcoin naslov QR kodo prejemnika iz svoje mobilne naprave ali papirja denarnico.

Ko imate naslov prejemnika, pojdite na zavihek "Pošlji" na vašem Bitcoin denarnice vmesnik. Vnesite v naslovu, v znesku, in neobvezne oznake, ki vam bo pomagal ugotoviti transakcije in prejemnika. Spodaj je primer od ELECTRUM odjemalca "Pošlji" jeziček vmesnik:

Pomembno

Dvojno preveri naslov in znesek, ki ste ga vnesli pravilno, preden si udaril na gumb "Pošlji". Medtem ko bo vaša denarnica programska oprema vam preprečujejo pošiljanje, če se je zgodilo, da slovnične naslov (Bitcoin naslovi so zgradili v kontrolne podatke, da se prepreči pošiljanje napačnih naslovov), še vedno želite, da poskrbite, da boste pošiljate na pravi naslov, in ne nekaj drugi nenamerna naslov. Vaš denarnica vas ne more zaščititi pred to vrsto napake. Ista stvar velja za znesek - da ste vnesli točen znesek, ki ga želite porabiti. Bitcoin transakcije ni mogoče razveljaviti, in se lahko povrnejo le, če prejemnik odloči poslati bitcoins nazaj.

Pošiljanje iz denarnice Paper

Če uporabljate denarnico papirja porabi bitcoins je malo bolj zapletena. Oglejte si moje ločeno vodnik o porabi bitcoins v denarnici papirja.

Dobrodošli v Bitcoin in Cryptocurrency

Upajmo, da ta informacija pomagala začnete kot nov uporabnik Bitcoin. Če imate dodatna vprašanja, si oglejte skupno Questionssection ali stik z mano.

Bitcoin Video Crash Course

Vedeti več kot 99% prebivalstva o Bitcoin. Ena email dan 7 dni, kratke in izobraževanja (zagotovljeno). 

Sorodne novice


Post Bitcoin

Pregled Coinhouse - Moje osebne izkušnje s to Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

Bitcoin velikost velikosti blokov: razjasnitev in revizija argumentov

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je nafta Nemogoče prihodnje platforme 1. del

Post Bitcoin

Kaj bo prihodnost imela? Napoved cen za bitkoin za leto 2016

Post Bitcoin

Explanations Basics of Bitcoin: IJK-ji BTC-ja

Post Bitcoin

Pojasnjene so osnove Bitcoin: EFG-ji BTC

Post Bitcoin

Bitcoin je v mehurju, in tukaj je, kako se bo zrušil - CNBC

Post Bitcoin

Prihodnost Bitcoin

Post Bitcoin

Pojasnjene so osnove Bitcoin: MNO iz BTC

Post Bitcoin

Mnenje: Moja motivacija

Post Bitcoin

Tukaj je, kako priti do brezplačnih Bitkoinov

Post Bitcoin

27 Izmenjave za nakup Bitcoinov s kreditno kartico (2018 posodobljeno)